Van Hintum krijgt zijn zin met avontuur op 3800 kilometer van Zwolle

Maandag, 20 juni 2016 om 15:29Erik van Dam

/

Bart van Hintum vervolgt zijn profloopbaan in Turkije. De 29-jarige linksback was de voorbije vijf seizoenen actief bij PEC Zwolle, maar besloot niet bij te tekenen. Hij wilde kijken of er misschien een buitenlands avontuur in het verschiet zou liggen en dat is nu gelukt. Gaziantepspor heeft de verdediger voor twee seizoenen in de arm genomen.

In november vorig jaar kwam al naar buiten dat Van Hintum niet meer wilde verlengen in Zwolle. Zijn naderende transfervrije status leidde ertoe dat clubs als Vitesse, FC Groningen en FC Utrecht interesse toonden. De back zette zijn zinnen echter op een ver avontuur en krijgt nu zijn zin. Bij Gaziantepspor, de nummer veertien van afgelopen seizoen, mag hij gaan proberen zich te profileren.

In eerste instantie gaat hij met een tweejarig contract op zak aan de slag in Gaziantep. Eerder in zijn loopbaan kwam de ex-aanvoerder van PEC uit voor FC Oss (vijf seizoenen) en FC Dordrecht (één jaar).

Hé, wie hebben we daar? Bart van Hintum (29) gaat transfervrij aan de slag bij Gaziantepspor in de Turkse competitie! #succes #avontuur #superlig #vanhintum #peczwolle

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op
Poll

Denk je dat Bart van Hintum zal slagen bij Gaziantepspor?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door camiel)

Beste linksback van de Eredivisie maar het heeft ook met zijn trap en ervaring te maken. Als 29 jarige speel je tegen jongens van 18 misschien daarvan maar vond Hintum altijd de uitblinker bij Pec.

20 juni 2016 om 15:49

Hahaha beste linksback?

20 juni 2016 om 18:01

Ja de beste linksback qua rendement gemiddeld per wedstrijd.

20 juni 2016 om 15:50

haha zegt ie beste linksback haha

Willems is 7x beter dat ziet iedereen.

En ook Haps en Dijks schat ik hoger in als beste linksbacks.

20 juni 2016 om 16:05

Dan heb ik het puur over zijn houding en rendement op het veld. Willems en Dijks zijn niet zo belangrijk voor hun team als van Hintum. Misschien heeft Willems of Dijks meer talent en potentie maar momenteel zijn ze echt niet beter als van Hintum. PSV of zelfs Ajax kan makkelijk doorgaan zonder hun linksbacks maar ik weet echt niet hoe PEC van Hintum zou moeten vervangen en dat heeft niks met de begroting te maken. Vroeger vond ik Poulsen 1 van de beste linksbacks maar hij krijgt zijn kans jammer genoeg niet bij Psv. De backs die ik opnoem zijn veel ervarener dan de backs die jij opnoemt.
Potentieel kunnen ze beter zijn maar qua rendement helemaal niet vooral Willems niet.
Hoeveel voorzetjes van Dijks zijn er wel niet ingegaan of hoeveel foutjes maakt Willems wel niet in een wedstrijd. Ik vind persoonlijk dat beide backs niet eens in de buurt van Haps komen. Dat vind ik een hele goeie back maar dat je nog gaat lachen en de eerste beste backs van topclubs komen vergelijken. Dat zegt eerder over jullie verstand van voetbal. Iedereen ziet dat iemand bij Ajax PSV of Feyenoord kan voetballen probeer maar nou in te zien watvoor voetballers er buiten die clubs rondlopen.

20 juni 2016 om 18:04

Gemiddeld per wedstrijd heeft hij als linksback het beste rendement.

22 juni 2016 om 15:24

maak je nou niet zo belachelijk man

Willems speelt denk ik over een jaar in Barcelona en Haos zie ik dan naar Psv vertrekken ik denk dat dijks zijn Plafond bij Swansey ligt ofzo.

20 juni 2016 om 15:59

Willems is in normale vorm de beste. Haps een goede tweede. Was de beste AZ'er het afgelopen jaar.

20 juni 2016 om 15:59

Je maakt me aan het lachen. Nog niet eens in de toptien!

20 juni 2016 om 16:13

Heb je van Hintum wel eens zien spelen, een betere linksback is er niet in de Eredivisie.
Misschien snappen jullie de definitie van beter niet. Beter bedoel ik puur op rendement. Net zoals de spelers als Altetico en Leicester. Niet qua potentie niet qua talent maar puur op rendement.

20 juni 2016 om 18:38

Jij snapt het niet. Geeft niet.

20 juni 2016 om 16:26

Uitspraak van de dag komt op jouw naam. Proficiat! Ik schat linksbacks als
Kuipers, meijers en woudenberg al hoger in dan van hintum. Laat staan willems en dijks

20 juni 2016 om 16:34

Dat kan toch, ik vind Meijers idd ook een hele goeie back maar verdedigend gezien staat hij zijn mannetje niet, Ik weet wel dat Woudenberg van Feyenoord komt maar heb hem niet echt zien spelen maar van Hintum volg ik al bijna 2 of 3 seizoenen. Ik weet van hem wel wat hij ongeveer kan. Misschien zou je gelijk hebben maar heb niet echt opgelet op de spelers die jij noemt. Het komt apart over dat ik iemand van PEC als de beste back noem maar dan hadden jullie beter naar deze speler moeten kijken.

20 juni 2016 om 16:33

Beste linksback van de eredivisie en speelde bij PEC en gaat naar Gaziantepspor de nummer 14 van de Superlig? Dan ben je echt goed hoor zo niet de beste haha.

Hij zal waarschijnlijk flink gaan cashen. Mooie keuze want hij is al bijna 30 jaar oud.

Mooi avontuur voor hem. Weet niet of dit de leukste stad van Turkije is.

Vraag me ook af hoe Gaziantepspor bij hem terechtkomt.

20 juni 2016 om 16:10

Qua eten is het honderd procent de beste stad van Turkije.

20 juni 2016 om 16:35

Zeker goed eten daar maar voor het beste eten moet je in Adana zijn haha. No heart feelimgs bro.

20 juni 2016 om 16:42

Haha, las net dat de pistachenootjes daar de specialiteit zijn. Sowieso lekker.

20 juni 2016 om 18:44

Dus als ik heerlijke adana kebab wil moet ik in die plaats zijn?

T is dat je me met geen mogelijkheid een vliegtuig in krijgt anders was ik wel keer naar een plaats als birsa gegaan ooit op vakantie

20 juni 2016 om 18:52

Dan ben jij nog nergens geweest in Turkije )

leuk avontuur voor hem, maar ik denk dat hij sportief beter naar een club in Nederland als vitesse utrecht heerenveen kon gaan

20 juni 2016 om 20:02

Is dat nou werkelijk een stap omhoog? Ik betwijfel het. Qua salaris zal het iets beter worden maar ik denk dat hij hier een stukje meer gaat verdienen.

Enige wat ik kan zeggen is: Bedankt Bart! Vele jaren trouwe linksback geweest voor Zwolle. Ik gun hem dit avontuur van harte! Hopelijk komt er iets moois uit. Met Verdonk hebben we bovendien een degelijke vervanger gehaald.

Hij verwacht samen met zn vriendin over een aantal maanden ook een kindje. Mooi land om in op te groeien denk ik.

Binnen een jaar naar Fenerbahce Bart!

20 juni 2016 om 20:03

Gezien de onrust in Turkije zou ik toch liever in een ander Europees land gaan nestelen eigenlijk.

Bart heeft een groot aandeel gehad in de opkomst van PEC Zwolle, maar heeft zich de afgelopen 4 jaar niet of nauwelijks ontwikkeld. Hij maakt nog steeds dezelfde fouten als 5 jaar geleden en met een snelle buitenspeler tegenover zich is hij gezien.hij heeft een fantastisch seizoen gedraaid (2014/15) waarin ik dacht dat hij verdedigend eindelijk eens een respectabele back wordt, maar afgelopen seizoen kreeg hij helaas een terugval en mocht hij weer achter zijn directe tegenstander aan sprinten. Aanvallend vrij sterk vanwege zijn goede traptechniek en dat hij met zijn goede spelinzicht de gaten goed dicht kan lopen, maar voor de rest is het geen geweldenaar. Desalniettemin wens ik hem heel veel succes toe in Turkije.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Gaziantepspor


16 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Gaziantepspor.

9 fans
Verdediger, 35 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren