Albanezen door het dolle heen: ‘Het is nauwelijks te bevatten’

Maandag, 20 juni 2016 om 22:12Thijs Post • Laatste update: 22:11

Albanië maakte zondagavond voor de eerste keer in de historie een doelpunt op een eindronde van het EK. Armando Sadiku was de gelukkige in het duel met Roemenië (0-1) en Albanië mag door de overwinning nog hopen om tot de beste nummers drie gerekend te worden. Het EK is hoe dan ook al geslaagd, verzekert Sadiku.

/

De doelpuntenmaker heeft het na de wedstrijd over ‘een heel emotionele avond’. “Dat we erbij zijn op het EK, maakt ons al gelukkig. Maar als we dan ook nog winnen. Mijn goal? De eer gaat naar de hele ploeg. Het is onbeschrijflijk wat er door me heen ging, maar het was geweldig om al onze fans te zien juichen.”

Ook verdediger Mërgim Mavraj is dolgelukkig. “Het is nauwelijks te bevatten wat dit voor het Albanese volk betekent. Ons land is zo vaak negatief in het nieuws gekomen en dat wij nu de bevolking een glimlach schenken, maakt me heel trots.”


Poll

Denk je dat Albanië de volgende ronde nog haalt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door bahaboy)

Het was hier in Tirana ook een volksfeest!

20 juni 2016 om 10:15

Schitterend toch. Ik zit in Boedapest de hele stad liep uit, na het gelijkspel tegen IJsland, en het behalen van de volgende ronde. Prachtig om te zien. In Nederland zijn we te verwend qua voetbal.

21 juni 2016 om 01:08

Dat vind ik het mooie aan dit EK. De blijdschap bij landen als Hongarije, Wales, IJsland, Noord-Ierland, Albanië. Landen die het schitterend vinden erbij te zijn, ook Hongarije dat vroeger een grootmacht was.

Leuk voor de Albanezen die overwinning, het is ze gegund. Maar toch ook een beetje een devaluatie van de EK, het gegeven dat een deelnemer na twee verliespartijen, één overwinning en slechts één goal (mogelijk) nog de volgende ronde kan bereiken.

20 juni 2016 om 09:45

Ja werkelijk waar belachelijk er doen 24 ploegen mee, maar daarvan vallen na de groepsfase er maar 8 weg!

Er zullen zelfs ploegen zijn die met mogelijk 3 punten doorgaan, zelfs 4 (maar dat is wel eens eerder gebeurd op plek 2)

Kan iemand mij vertellen of dit voor de komende toernooien ook zo gaat of alleen nu omdat dit een jubileum is?

20 juni 2016 om 12:22

Volgend EK is pas het jubileum volgens mij.

21 juni 2016 om 01:10

Volgens mij was dat tijdens het WK 1990 ook zo. Nederland ging toen na drie dramatische wedstrijden met drie gelijke spelen alsnog door.

20 juni 2016 om 09:51

Klopt wel wat je zegt, maar aan de andere kant verdienen ze het wel. Tegen Zwitserland hebben ze met 10 man enorm veel kansen gehad, maar hadden ze niet het geluk aan hun zijde, terwijl Frankrijk pas in de slotfase zich naar de drie punten wist te spelen. En ook hierin liet Albanië, vooral in de eerste helft, een sterke indruk achter. Ajeti (22 jaar), verdediger van het gedegradeerde Frosinone, laat een geweldige indruk achter. Na het EK zal hij ongetwijfeld bij een grotere club terecht komen. Verder vooral complimenten naar trainer Gianni de Biasi.

20 juni 2016 om 10:23

Eens.. in theorie hadden er landen door kunnen gaan met 1 punt. Stel dat in elke poule de 2 beste landen van de 2 minste landen zouden winnen en de 2 minste landen onderling gelijk zouden spelen, krijg je in elke poule 2 landen met 1 punt waarvan er dus in totaal 4 van door zouden gaan... Leuk voor het toernooi dat het tot het laatst spannend blijft in de poules. Alleen zo'n wedstrijd als Belgie Italie in de eerste ronde gaat nergens over, want na verlies is de kans nog enorm dat je doorgaat. Dat maakt het voor de grote landen en grote wedstrijden wel jammer. Desondanks vind ik het wel een leuk ek. Volgens mij is deze nieuwe opzet gewoon voor meerdere jaren toch?

20 juni 2016 om 12:41

Voor de ploegen die voor het eerst scoren, aanwezig zijn, of zelfs overwinning behalen, kudos! Niks dan respect daarvoor, want als je er bent doe je je best.

De huidige opzet haalt zoveel glans van de mooie groepswedstrijden af. België-Italië, Polen-Duitsland, Spanje-Kroatië, Zwitserland-Frankrijk, spelen eigenlijk voor niks (alleen groepswinst) . De druk van het verliezen in een groep valt weg want met 4 punten ben je toch waarschijnlijk door (als je de verlies wedstrijd maar niet dik verliest)

Had het veel mooier gevonden als alleen de nummers 1, en de beste 2 nummers 2 doorwaren gegaan! Dan maar geen 1/8ste finales.

21 juni 2016 om 00:13

Wat je zegt is niet helemaal waar.
Als we kijken naar 2012 waarin Nederland 2 keer verloor en toch nog door kon gaan in het oude systeem is dit niet heel anders alleen is de kans groter.

24 landen is gewoon waardeloos maar wat te denken van als ze naar 32 landen gaan, is het dan nog wel een EK of gewoon een vooronde en dan gewoon een soort CL opzet...

Ik snap er niks meer van en het is gewoon oneerlijk.

21 juni 2016 om 01:13

De televisierechten voor de kwalificatiepoules zullen in elk geval niet duurder worden.

21 juni 2016 om 00:22

Volledig mee eens. Het is oprecht erg leuk om al die leuke supporters en culturen te zien genieten, maar ik heb meer het gevoel dat we een feestje aan het bouwen zijn dan een serieus topsportevenement aan het bedrijven zijn. Ik vrees alleen dat ze het aantal deelnemers nooit terug zullen draaien naar 16 (commerciele redenen).

21 juni 2016 om 02:43

Dat is altijd al zo geweest, dat heeft met deze specifieke editie van het EK te maken. Nederland zat 4 jaar geleden in exact dezelfde situatie en kon ook gewoon na 2 verliespartijen door naar de volgende ronde door met 1 doelpunt verschil te winnen. Bedenk dan ook nog dat Nederland daarmee tweede werd en Albanië met dezelfde prestatie derde eindigt. In principe zou je dus zelfs kunnen zeggen dat het toen nog erger was.

De kans dat ze als één van de beste derdes doorgaan lijkt me toch vrij klein.
3 punten en een doelsaldo van -2..

20 juni 2016 om 10:16

In principe kan het wel nog. In groep B moet Wales of Slowakije met minimaal 3 doelpunten verschil verliezen. In groep C moet Noord-Ierland met meer dan 3 verschil verliezen. In groep D mag Tsjechie niet winnen en mag Turkije niet met meer dan 1 doelpunt verschil winnen. In groep E mogen Zweden en Ierland niet winnen. In groep F moet IJsland verliezen en hopen op een wonder: Portugal verliest. Aangezien er 4 van de 6 nummers 3 doorgaan moet Albanie hopen op 2 van de 6 hierboven genoemde scenario's. In groep E en C is die kans zeker wel aanwezig. In de andere groepen lijkt het me heel sterk.

20 juni 2016 om 10:17

Correctie: in groep D en E is die kans zeker aanwezig

Echt leuk voor ze ik hoop dat ze het nog beter gaan doen nu.

Het is te hopen dat Albanie nog door kan gun ze dat echt. Tegen Frankrijk en Zwitserland hadden ze ook meer verdiend vind ik dan waren ze bijna zeker wel door. Maar de emotie na de overwinning gisteren was ook prachtig om te zien

Leuk dit. Je verliest twee wedstrijden in de poulfase en maakt nog een kans om te kunnen kwalificeren. Man man man.

Ach wat zeuren mensen. Tuurlijk kan Albanie gewoon doorgaan, ookal verliezen ze 2/3. Wat dacht je van teams die geen een keer verliezen en toch uitvallen?

21 juni 2016 om 00:17

3 keer gelijk denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Albanië

FIFA ranking: 66
17 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. CikalleshiAanvaller64
R. ManajAanvaller52
E. BerishaKeeper60
M. UzuniAanvaller40
M. MollaKeeper
T. SeferiAanvaller10
G. SelmaniKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Albanië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Albanië.

2 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren