‘Iedereen dacht dat we nul punten zouden halen en nu kunnen we nog door’

Zondag, 19 juni 2016 om 17:50Robin Bruggeman • Laatste update: 16:50

Noord-Ierland kreeg voorafgaande aan het EK weinig kansen toegedicht in een poule met wereldkampioen Duitsland, Polen en Oekraïne. De underdog herstelde zich met een 2-0 overwinning op de Oekraïners echter knap van de nederlaag tegen Polen in de openingswedstrijd en zou zomaar eens door kunnen stoten naar de achtste finales. Daar moet het echter waarschijnlijk wel een goed resultaat tegen Duitsland in de laatste groepswedstrijd voor neerzetten.

/

Aanvoerder Steven Davis is trots op zijn mannen: “Het zou geweldig zijn als we door gaan, want iedereen had ons al afgeschreven, toch? Ze dachten dat we geen punt zouden halen en ons niet eens zouden kwalificeren, dus dat motiveert ons alleen maar meer om het goed te doen. De manier waarop we werden weggezet frustreert de ene speler meer dan de andere. Ik denk dat mensen een eigen mening mogen hebben, maar ik geloof in het team”, vertelt hij aan de Daily Mirror.

“Sommigen gebruiken het als motivatie, je wil het veld opgaan en het laten zien. We hebben hard gewerkt om hier te komen”, gaat de speler van Southampton verder. “Je moet van deze momenten genieten, aangezien ze niet vaak voorkomen. We zouden het verschrikkelijk hebben gevonden als we niets hadden gepresteerd, maar je kon onze overtuiging zien tegen Oekraïne. Tegen Duitsland wordt fantastisch in Parijs in een vol stadion. Als wij ons beste spel laten zien en zij een slechte dag hebben, weet je het nooit. We willen het sprookje nog even doorzetten.”


Poll

Denk je dat Noord-Ierland de achtste finales gaat halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door bon jovi)

Als ze goed georganiseerd verdedigen, zie ik ze wel een punt halen tegen Duitsland die niet in geweldige doen zijn. Mischien worden ze dan 2e of 1 van de beste 3den.

Steven Davis wat een bikkelaar. Tekent bij Southampton bij voor 3 jaar op een aardig oud leeftijd. Knap hoor!

Hoewel ik niet kapot ben van hun manier van voetballen vind ik het wel heel erg knap wat ze tegen Oekraïne hebben gepresteerd. Ik hoop dat zeker ook dat ze kunnen verassen tegen Duitsland, maar dit lijkt me haast onmogelijk. Ze zullen 90 minuten met de rug tegen de muur staan en dan is het wachten tot de goal valt.

19 juni 2016 om 18:20

Kan ik begrijpen. Maar als je van jezelf (als team) al weet dat je 1 van de zwakste bent is dit toch de manier om te voetballen. Je kan wel mooi willen voetballen, maar dan stap je met een 4 of 5-0 nederlaag het veld af. Lekker met zijn allen verdedigen en alles oppertunistisch wegperen. Prima!

Ach jongens waar hebben we het over? Will Grigg is on fire en gaat 4 à 5 doelpunten scoren, de Duitsers gaan niet weten wat hen overkomt.

Nee hopelijk gaan ze alsnog door met 3 punten want Duitsland gaat allicht winnen. Het is zeker niet onmogelijk, maar valt moeilijk te voorspellen.

19 juni 2016 om 21:30

Hopelijk zetten ze will grigg er in, wil wel eens zien wat hij kan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Noord-Ierland

FIFA ranking: 45
0 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Noord-Ierland.

0 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren