NOS en Hartman krijgen ervan langs na interview met Hoogendijk

Zondag, 19 juni 2016 om

Maxim Hartman is door de NOS ingehuurd om ludieke interviews op te nemen met voetballers, maar niet iedereen is te spreken over de stijl van de journalist. Bij het programma Studio Voetbal ging het mis tussen Hartman en Rafael van der Vaart, maar ex-NOS-commentator Evert ten Napel wijst op een ander item uit het programma.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

142 reacties (laatste reactie door ynk96)

Dit is waarvoor Hartman is ingehuurd, dit is de manier om de jongere generatie te raken. Je kan vinden wat je wil, maar mensen praten er wel over -- missie geslaagd.
Also dat hij van der Vaart verdedigt snap ik echt totaal niet. Ja hij heeft een goede carrière achter de rug, maar hij kreeg (en krijgt) er ook belachelijk voor betaald. Als je werkgever je miljoenen per jaar geeft en je dan nog er tegenin gaat door vettig te eten, dan verdien je het beroep voetballer niet.

19 juni 2016 om 13:38

Een kroket in een week kan echt niet kwaad als je genoeg beweegt en de rest gewoon gezond eet

19 juni 2016 om 13:42

Een kroket per week zal het niet bij gebleven zijn, heb je die bolle kop niet gezien. Zelfs in zen hoogtij dagen was hij nooit de fitste speler, werd onzettend vaak gewisseld rond de 70ste minuut

19 juni 2016 om 14:54

Allen dat stukje over Ronaldo, zegt al veel over vdvaart zijn instelling. Gelukkig laat hij dat ook ziet, en is hij al jaren flop. Misschien in zijn begin jaren goed, maar daarna is het niet veel meer geweest.

19 juni 2016 om 14:58

Nee dat weet ik echter werd er gesproken van een kroketje per week

19 juni 2016 om 16:40

Ach hou op, het gaat niet om het kroketje het gaat om de instelling. Of denk je dat Ronaldo een frikandelletje eet per week? Nee topsport is dat gewoon not done.. Andere sporten laten ze veel meer om te presteren het is geen 1988 meer..

19 juni 2016 om 16:55

In zijn hoogtijdagen, zelfs zijn laatste jaar bij HSV, was hij vaak een van de spelers die de meeste meters maakten in de competitie. Dat hij zoveel energie in zijn spel legde dat hij dat in de laatste 20 minuten niet kon, komt voornamelijk omdat het geen 10 was die niet mee verdedigde, maar altijd volle bak terug liep.

19 juni 2016 om 13:39

enige waar die gelijk in had is dat van de vaart veel meer uit zijn carriere kon halen.. hij is altijd een beetje te zwaar geweest.

19 juni 2016 om 13:47

Hij heeft zoals Ten Napel zegt een grote carrière gehad, maar als je bedenkt dat hij gewoon Europa's grootste talent was van zijn generatie dan heeft hij idd te weinig eruit gehaald. Niet iedereen kan natuurlijk de instelling van Ronaldo hebben, maar ik heb bij Vd Vaart het idee wel heel erg ver van die instelling afzet. Hij was zelfs in zijn topjaren niet fit genoeg om 90 minuten vol gas te gaan en dat blijft zonde.

19 juni 2016 om 13:57

Wie zegt dat het met instelling heeft te maken en hij er niet alles uit gehaald heeft? De groeicurve van spelers loopt gigantisch uiteen. De een is op zijn 18e al op zijn piek, de ander op zijn 33e. Ik zeg ook niet dat het niet zo is, maar je kunt er gewoon niets zinnigs over zeggen als je er zo ver vanaf staat.

19 juni 2016 om 14:21

Als vd vaart een andere mentaliteit had gehad, dan had hij meer uit z'n carrière kunnen halen. Met de mentaliteit die hij echter heeft, heeft ie het maximale uit zijn carrière gehaald.

19 juni 2016 om 14:50

Nou en ? Heb jij er last van ? Als jij beter kan/kon spelen dan zat jij daar en niet vd Vaart !
Ik weet zeker dat je gejuigd hebt toen hij in de diverse interlands had gescoord. Beetje hypocriet dus....

19 juni 2016 om 13:42

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je de jonge generatie raakt door aan een vrouw te vragen of ze naar de hoeren gaat. De dames reageerden heerlijk onderkoeld trouwens,vooral geen aandacht gegeven.

19 juni 2016 om 13:49

De huidige generatie tieners kan dit echt wel waarderen volgens mij. NOS heeft de stempel dat ze vooral vijftigjarigen willen bereiken en zo spreek je een nieuwe doelgroep aan.

19 juni 2016 om 13:56

Ik val misschien niet meer in de doelgroep tieners, maar de doelgroep (jonge) twintigers kan dit niet echt waarderen. Doe mij dan maar de platvoerse humor van van der gijp, daar kan je tenminste nog om lachen.

Hartman beledigd vaak gewoon met het doel om te choqueren.

19 juni 2016 om 13:57

Ik kan je als 17-jarige vertellen dat het echt slechte tv was en niet om aan te zien, die gast heeft niks te zoeken op tv buiten z'n bagger programma's bij rtl7 of powned

19 juni 2016 om 14:09

Hartmann wil de knuppel door het hoenderhok gooien. Hij bespreekt met van der vaart waar iedereen mee zit: zijn dikke hoofd en dan is dat ineens ongepast. Die seksistische opmerkingen hoeven van mij ook niet. Maar ten napel zeikt hier omdat er eens een andere smaak zit. Dat is onzin natuurlijk. Keurige provincialen als Evert zijn er teveel.

19 juni 2016 om 14:11

Ja, en jij als 17-jarige weet precies wat slechte tv is. Wanneer is iets slechte tv dan? Is het doel van tv niet vooral amuseren? Nou, dat is wat hij doet en hij doet het goed. Dit is toch veel leuker dan een Arno Vermeulen die lekker feitjes uitbraakt en verder nooit lacht. Nee, we moeten voetbal allemaal niet zo serieus nemen.

19 juni 2016 om 14:38

Afcamark,

Als 18 jarige vind ik dit ook slechte televisie. Het doel van tv is inderdaad amuseren, maar ik vond dit niet amusant, net als zoveel mensen. Ik vind dat Hartman best leuke tv kan maken, maar niet bij de Nos. Ik kijk daar naar voor het voetbal. Maxim is sowieso een hypocriete eikel, gister was enkel en alleen gezond eten lekker en niets anders, maar in die programma's van hemzelf neemt ie 't aldoor op voor de mannen en vind ik mannen dingen als bbq'en fantastisch. Hij is gewoon een prutser die telkens in de aandacht wilt komen door die rolletjes die hij speelt. Asociaal ook om vd Vaart zo aan te vallen trouwens, dat kan ook buiten de uitzending. En, als Raffie een frikadel wilt eten, laat hem lekker. Waar bemoeit die Hartman zich eigenlijk mee?

Overigens vind ik die interviews op vrijdag wel erg leuk, maar dat gaat dan ook gewoon over voetbal. Zet hem niet neer in een studio alsof hij voetbalkenner is, want dan komt er niets zinnigs uit en wilt ie alleen provoceren.

19 juni 2016 om 16:14

@afcamark Dat jij het amusant vindt betekend niet dat anderen het amusant vinden. Je kunt die jongen op zijn leeftijd aanvallen maar die verkondigd enkel zijn mening. Persoonlijk is het mijn smaak ook niet. Hij zou het wat meer inhoudelijk kunnen doen en vervolgens een harde opmerking kunnen plaatsen. Als je nu zijn kop op tv ziet verschijnen weet je al dat er vanaf seconde 1 tot het einde slap geouwehoerd wordt. Maar dat is mijn mening. Die hoef je niet te delen.

19 juni 2016 om 17:00

Ik heb zitten genieten. Hartman zoekt de grenzen op en durft zijn oprechte mening in je gezicht te zeggen. Dat zorgt voor een beetje spanning op de bank en dat maakt het mij wel een stuk boeiender. De NOS is dat echter niet gewend.

19 juni 2016 om 17:58

Het was ook meer een aanval op de mannen van het Nederlands elftal, niet de vrouwen. Hij verwees naar dat incident van een aantal jaren geleden dat er geruchten gingen dat spelers van het NL elftal stiekem naar nachtclubs waren gegaan of iets dergelijks. Weet alleen niet meer welk toernooi dat was. Hoe dan ook, de vrouwen hadden hier geen enkele reden om zich aangevallen te voelen, dus dat was een logische reactie...

19 juni 2016 om 18:04

Smaken verschillen, zullen we dan maar zeggen, want ikzelf (en velen met mij) kunnen echt geen minuut kijken naar de ogenschijnlijk altijd bezopen Van der Gijp die constant om zijn eigen grappen staat te lachen.

19 juni 2016 om 18:33

Eindelijk iemand die het ziet zoals ik! Alle reacties over van der vaart zijn dat hij te dik zou zijn! Nu is er iemand die het recht in zijn gezicht zegt en jet daar over wilt hebben... Uiteraard zwaar overdreven maar hij heeft weldegelijk een punt! En vd vaart geeft jet zelf toe... Hij heeft overgewicht! Topsportmentaliteit

19 juni 2016 om 20:44

ik kan het ook waarderen beter dan al dat politieke correcte gedoe

19 juni 2016 om 23:00

Mentalist Helemaal mee eens. Die vd vaart ziet er toch ook niet uit met z'n bolle kop. Lijkt toch totaal niet op een actieve prof speler?? Eerder een allang gestopte veteraan. En wat betreft hartman. Ik vind hem wél grappig en hij durft tenminste te zeggen wat iedereen denkt. Dat mensen dat niet leuk vinden en politiek correct gaan lopen doen vind ik weer storend. Hypocriet gedoe. Vd vaart kan het trouwens beter helemaal niet over frikandellen hebben als hij er zo bij zit. Kom nou.

20 juni 2016 om 00:14

En als je 'pas' 17 bent weet je minder goed dan anderen of iets op tv goed is of niet, vooral als je spreekt van de jongere generatie? Ik maak letterlijk deel uit van de jongere generatie en ik vind dat Maxim niet zo moet zeiken over gezond eten terwijl hij zelf gebak meeneemt. Ga lekker terug naar rtl7 en doe iedere week een half leuk interview dat alleen werkt als je vd Berg tegenover je hebt staan

19 juni 2016 om 14:03

Off: Evert mag ook iets gaan doen aan Youri en zijn commentaren in Fifa. Jeetje, ik luister liever naar hoe mijn vriendin een wedstrijd "analyseert" (ja die rooien spelen écht goed hoor!).

On: Maxim Hartman wilt lekker provoceren en mensen voor het blok zetten. Iemand met enig IQ prikt hier zo door heen. Maar wat betreft de gasten bij NOS past hij er zo bij. Wat een trieste aandoening op de gemiddelde avond zeg. Van Hooijdonk, Borst, Van Marwijk; de analisten die er geen kaas van hebben gegeten. Van Marwijk is bondscoach geweest, maar vindt dat NL onder hem de Hollandse school speelden. Nou mag je achter zijn keuzes staan; maar de Hollandse school was het niet. Ik laat even in het midden of de Hollandse school achterhaald is of niet. Zijn elftal speelde iig betonvoetbal, met zijn twee controleurs, en had geluk dat het de eerste helft tegen Brazilie overleefde, net als Louis tegen Spanje (5-1). Borst zit daar achterover geleund met zijn onverzorgde uitstraling en spelend met dat hondje, niets toevoegend behalve enkele poëtische oneliners. Van Hooijdonk heeft het vrijwel altijd fout met zijn analyses, let op onrelevante dingen en maakt zich druk om nutteloze zaken. Heeft een air van wijsheid en ervaring, net als toen hij speler was.

Dan heb je een keer Co Adriaanse -wie ik hoog inschat, ondanks dat men hem extreem vinden- die wél tactisch en positioneel kan analyseren, en dan gaat alle aandacht naar Hartman en zijn fratsen.

Nee, goede analisten zijn er wat mij betreft weinig. Adriaanse, Perez, Van Halst luister ik graag naar. De Boer ook soms, maar Van Hooijdonk, Waterreus, Bruggink, Van Hanegem, Mulder (papa en zoon) halen het bloed onder mijn nagels vandaan. Jan Mulder vond ik lang geleden ook een topper.

19 juni 2016 om 14:05

Normaal doet hij het wel goed en scherp. Maar deze keer leek mij maar wat te roepen omdat hij ingehuurd is om wat te roepen.

Het raakte kant nog wal, de meeste opmerkingen waren compleet misplaatst

19 juni 2016 om 14:33

Hou alsjeblieft op met de manier om jongeren te raken. Alles wat shocking is raakt jongeren, maar door er maar in mee te gaan worden we als samenleving niet veel sterker. Deze man probeert publiekelijk iemand af te maken die niet kan reageren omdat hij fatsoenlijk is. Hoe haal je het je hoofd om aan iemand te vragen of zij hoeren bezoekt. Het is tr achterlijk voor woorden dat hij zegt dat iemand die af en toe een kroket eet in therapie moet. Dit zijn mensen die de samenleving flink naar beneden trekken.

19 juni 2016 om 20:23

Misschien niet per se jongeren maar mensen met een beetje humor. Het is toch mooi hoe hij die punten aansnijdt. Van der vaart liet zoch helemaal kennen, fantastisch. Als ze wat slimmer antwoorden en terug ouwehoeren is er niks aan de hand, maar wordt je boos dan heb je jezelf ermee. Top interviewer, niet inhoudelijk, maar zeker vermakelijk.

19 juni 2016 om 16:28

Zullen we van het belastinggeld maar een clown inhuren? Dan heb je ook raakvlak met 5-jarigen...

19 juni 2016 om 18:14

Nee, dat zou niet zo verstandig zijn, aangezien dat doelgroep veel te klein is: er zijn niet zoveel 5-jarigen die het voetbal zo nauw volgen...

19 juni 2016 om 20:40

ik ben 40plus ben ik dan nog de jongere generatie ?
bij een ja dank je wel bij een nee klopt je verhaal niet want ik en vele met mij kunnen er wel om lachen en waarom mag hij die vraag niet stellen ? ze kan ook gewoon antwoorden dat ze op domme vragen geen antwoord geeft staat hartman ook voor lul.
de mensen kunnen gewoon nergens meer tegen en nemen alles veel te serieus

Helemaal eens met ten Napel. Vanuit een andere invalshoek voetbal bekijken mag maar houd het dan wel een beetje beschaafd.

19 juni 2016 om 13:50

Ten Napel moet niet huilen. Hij hoeft zich hier helemaal niet mee te bemoeien. Als het zo erg was hadden die Dames er zelf ook wel iets van gezegd. Altijd dat bemoeien hier in Nederland met alles.

19 juni 2016 om 14:42

Ten Apel stoort zich eraan en dan is het zijn goed recht dat ook te zeggen. Wij mogen toch ook zeggen wat we ervan vinden?

19 juni 2016 om 14:48

Nee hij moet zich er niet mee bemoeien. Weer zwaar overtrokken dit.

19 juni 2016 om 15:42

Haha hij mag geen mening hebben? Dat denk ik dus even wel. Je mag ook best met wat humor in een programma zitten maar als dit humor is dan weet ik het niet meer. Was eerder pijnlijk. Zat geen idee achter en was zo geforceerd. Als dit de nieuwe generatie jongeren aanspreekt dan maak ik me ernstig zorgen om de nieuwe generatie.

19 juni 2016 om 13:59

Ten Apel heeft inderdaad gelijk! Die 'humor' van Hartman hoort gewoon niet bij een zender als de NOS. En misschien ben ik de enige, maar ik heb er nog geen seconde om gelachen...

19 juni 2016 om 15:44

Dit was toch ook geen humor. Dit was niets dan plat en ongepast. Maar als hij zo grappig is last hem dan het theater in gaan, kijken hoeveel mensen geld willen uitgeven aan dit soort humor.

20 juni 2016 om 00:13

Wat een trieste keurige humorloze gasten zitten hier op dit vz joh. Nee ik kijk liever naar een gort droge analyse van die chagrijnige van marwijk die liever lekker casht in saudi en nog gaat zitten cashen bij NOS in de zomer. Bizar dat jullie niet kunnen waarderen dat hij zegt dat vd vaart overgewicht heeft. Met z'n frikandellen.. En nee hoor die oranje jongens gaan niet naar stripclubs of hoerenhuizen tijdens toernooien. Mogen we vooral niet over praten. Hartman is een rebel. Een rebellen worden niet geaccepteerd door saaie droge politiek correcte (huichelaars) gasten. Ik houd meer van een rebel dan van een politicus. Maar dat is mijn mening.

Hartman past niet binnen het huidige concept. Het is niet erg als er eens iemand is die niet zo politiek correct is en de mensen binnen de voetbalwereld wat steviger aan de tand voelt, maar dit slaat echt werkelijk alles. Het doet echt afbreuk aan het programma en waar de NOS volgens mij voor staat.

Helemaal mee eens, je kan om hem lachen, maar om iemand zo 'aan te vallen' live op TV vind ik ongepast.

19 juni 2016 om 13:51

Noemen we dit al aanvallen? Sommigen zijn hier ook niks gewend he. Als de dames het erg vonden hadden ze er zelf wel iets van gezegd of achteraf nog iets wat je dan had gehoord. Nu moeten andere mensen er weer iets over zeggen of schrijven, typisch Nederland

19 juni 2016 om 14:11

Ik heb het niet over de dames, maar vooral over vdv. Ik vind het niet netjes om op live tv te zeggen dat je iemand te dik vindt en dat hij niet leeft als topsporter en dergelijke.

19 juni 2016 om 18:19

Van der Vaart zat er zelf om te lachen.

19 juni 2016 om 14:56

Echte mannen, zeggen waar het op staat. Aan meelopers hebben we niks.
Hij heeft gewoon gelijk, het stukje wat vdvaart over Ronaldo zegt (toen ze samen speelde). Zegt echt alles.

19 juni 2016 om 15:47

Echte mannen hebben het niet over hoeren, echte mannen hebben dan ook een onderbouwing. Echte mannen gaan met respect een gesprek aan.

Sjonge jonge, beetje tegen de schenen schoppen van het oerdegelijke NOS en gelijk lijkt het alsof er in het huiselijke NOS wordt ingebroken. Geeft maar weer aan dat de NOS niet houdt van mensen die iets anders vinden. Bij Studio voetbal worden discussies direct afgekapt door Egbers, en gisteren was het weer gelijk ingrijpen toen de discussie een beetje op gang kwam tussen vdV en Hartman. Het is toch ook wel eens lekker om van het padje af te wijken?

Ach joh de NOS weet t ook al tijden niet meer. Diepgang is nooit groot geweest met Jack, Evert, Frank en Arno of Mart-ik heb gevraagd of ie heeft gebruikt-Smeets. Henri S doet ook maar wat en is volledig inwisselbaar. Vraag die gasten van catenaccio eens, vinden ze vast te ingewikkeld voor t klootjesvolk. NOS is volledig passe, alle evenementen kunnen prima naar andere zenders

Maxim Hartman doorbreekt in mijn ogen de veronderstelling dat de NOS alleen maar ultra serieus mag zijn. Het is eigenlijk wel een keer leuk voor de afwisseling en het is ook geheel begrijpelijk dat niet iedereen deze verandering op prijs stelt.

19 juni 2016 om 13:55

Ik vond hem gisteren niet echt super, maar zijn wekelijkse interviews vind ik wel een verademing. Weer eens wat anders dan: "Het gaat niet om mij maar om het team en het belangrijkste is dat we de 3 punten gepakt hebben. Maar het is belangrijk dat we onze koppen erbij houden, want we zijn er nog niet."

Zegt de man die zo in verval is geraakt als commentator dat hij elke wedstrijd het kijkplezier weet de vergallen... Verder is dat stukje over Van der Vaart oude mannen-praat. Tegenwoordig moet je alles doen om optimaal fit te zijn als je topsporter wil zijn, het is niet meer de 20e eeuw. Elke week een kroket of frikandel is niet iets wat een sporter hoort te doen.

19 juni 2016 om 13:53

En we hebben weer een voedingsdeskundige onder ons. Er zitten er wel veel op Voetbalzone valt me op? Kun je toelichten waarom een sporter dat niet hoort te doen en vooral welk effect het heeft op de topsporter in meetbare feiten?

19 juni 2016 om 13:58

1 kroketje per week heeft wellicht geen direct effect, maar Vd Vaart lijkt er nooit echt voor geleefd te hebben. Zelfs in zijn toptijd kon hij de 90 minuten niet volmaken bij Tottenham en Oranje. Het is dan niet raar als er dan tegen hem gezegd wordt dat hij misschien kan beginnen door die frikandel of kroket te laten staan.

Ach wat een gezanik allemaal. Van de Vaart liet ziet enorm kennen door er tegenin te gaan. Hartman deed het enkel een alleen om hem uit te lokken. Missie geslaagd

ik kon er smakelijk om lachen, mensen moeten zichzelf niet zo serieus nemen tegenwoordig!

Beste Hartman moet gewoon lekker zijn eigen ding doen op RTL5. Althans zou wat zijn Hartman te gast bij VI.

Vreselijke irritante vent die Hartman. Hij bepaalt wie een echte man Is? Wat een droeftoeter. Omdat hij huilt om liefdesverdriet mag een echte man huilen? Bullshit. Ik hoop dat hij een keer iemand tegen komt die zijn botheid niet pikt en hem midden op zijn gezicht slaat. Heerlijk lijkt mij dat.

19 juni 2016 om 13:49

Hij bepaalt helemaal niet wie een echte man is, hij geeft alleen zijn mening erover op zijn eigen humoristische manier. Jij bent gewoon vrij om je eigen mening te vormen hoor. Trouwens vreemd dat je iemand aanspreekt op zijn moraal, terwijl je zelf geweld goed praat, rare manier om dingen aan de kaak te stellen. Wel grappig trouwens dat je hoopt dat iemand anders hem slaat dan jezelf, dat zegt meer over jouw mannelijkheid dan hetgeen Hartman iets zegt over mannen.

19 juni 2016 om 14:09

Ik zou het heel graag zelf willen doen, maar de kans dat hij mij zal interviewen is vrij klein.
In zijn visie mag een echte man huilen. Wie zegt dat zijn visie de ware is. Hij lult gewoon in z'n eigen straatje. Denkt dat hij geweldige vragen stelt. Hij is gewoon een botte boer die zo snel mogelijk van de televisie moet verdwijnen.

19 juni 2016 om 15:25

Zijn visie is ook de ware voor hem aangezien een visie subjectief is, dus met andere woorden een visie is niet te duiden op 1 manier. In zijn optiek mag een echte man huilen en iemand anders vindt van niet , en het leuke met dit soort visies is beiden hebben gelijk. Ik persoonlijk heb niks met dit soort visies, want ik vind niet dat er iets zo is als een echte man. Dat je hem niet mag daar kan ik verder ook niks aan doen, ik persoonlijk hou erg van zijn manier van tv maken. Hij is een rebel die graag tegen heilige huisjes aanschopt, en cultuur bepaalde moralen op de hak zet. Kan je daar niet tegen dan moet je gewoon een ander zender opzetten.

19 juni 2016 om 17:22

En dat is direct waar mensen de fout in gaan, door zichzelf uit de tent te laten lokken. Schitterende televisie omdat mensen zich dan ineens geen raad meer weten met de vooraf ingeprate antwoorden en op de spot zichzelf moeten zijn. Als je dan daadwerkelijk als enige optie geweld ziet en niet op een normale manier het gesprek aan durft te gaan (omdat iemand een eigen mening heeft en deze durft aan te geven), dan kom je een beetje over als extremistische gelovigen. Als mensen er een andere mening op na houden, dan prediken ze geweld om deze mensen van mening te laten veranderen.

19 juni 2016 om 18:35

Dat wil ik nu juist zeggen. Hij heeft een bepaalde visie die hij uitdraagt. Dus luistert hij niet naar een ander en gaat provoceren. Ik kijk sowieso niet naar zijn programma's. Kijk wel naar voetbalprogramma's en daar zat hij helaas gisteren in. Iedereen kan provoceren. Het gevaar is dat op een gegeven ogenblik niemand met je wilt praten. Daar gaat hij naar toe. Over een jaar hebben ze hem uitgespuugd. Ik zie hem niet als een rebel maar een botte boer. Daarom verschillen wij van mening.

19 juni 2016 om 18:39

Mijn reactie was misschien iets te extreem. En ik ben zeker geen voorstander van geweld. Maar op een of andere manier lokt hij deze reactie bij mij uit.

20 juni 2016 om 00:18

Azzuri67 Vind jouw eerder een botte boer met je op z'n bek slaan. Deze reactie zegt zoveel over jou en zo weinig over hem. Alsof hij pretendeert de waarheid te zeggen. Of beslist wie een man is of niet. Hij maakt grappen. Dat begrijp je ook blijkbaar niet. Dus je bent en agressief en niet zo super slim! Vreemde conclusies die je trekt.. Ik zeg.. Afgekeurd!

Probleem is dat Hartman de ballen verstand heeft van voetbal en geeneens van voetbal houdt. Dus krijg je stompzinnige vragen alleen maar bedoeld om de ander uit de tent te lokken. Profvoetballers die moeten antwoorden op vragen als 'douche jij met je broekje aan? '.

Het is een acteur die een rol speelt en daarbij graag ten kostte van de ander leuk wil overkomen. Dat is ook de reden dat hij er bij clubs als Ajax, PSV en Feyenoord niet in komt.

Waarom de NOS in sportprogramma's met acteurs gaat werken die de rol van echte mannelijke journalist moeten gaan spelen, geen idee. Persoonlijk vind ik het drie keer niks.

19 juni 2016 om 17:24

Nee, de reden dat hij er bij die clubs niet inkomt, is doordat er geen standaard antwoorden op zijn vragen zijn en spelers dus eigen antwoorden moeten bedenken. De topclubs zijn bang voor imagoschade van spelers en laten hen daardoor niet interviewen.

19 juni 2016 om 17:38

Zelf antwoorden verzinnen op vragen zoals 'nog naar de hoeren geweest', 'douche je met je broekje aan', 'waarom zijn verdedigers eigenlijk zo lelijk', 'ben je weleens onzedelijk betast', waar gaat het over?

En let wel, ik verzin de vragen hier niet, die kwamen echt uit de mond van de nieuwe NOS voetbalverslaggever.

19 juni 2016 om 17:44

Ik ken de vragen. Kan er goed om lachen, omdat je vaak de ware persoon achter een mediagetrainde voetballer te zien krijgt bij het geven of niet geven van antwoord.

Ik kijk nooit naar hun verhaal, maar dat vrouwen naar de hoeren gaan? Een vreemde reactie, want een hoer is altijd een vrouw en hoe kan hij weten dat zij lesbisch is? Misschien gaan die dames elftal naar gigolo's kijken dan naar vrouwen kijken😎.

19 juni 2016 om 13:57

Een hoer is altijd een vrouw? Ga jij maar eens op de wallen naar binnen bij een raampje met blauw licht

19 juni 2016 om 14:08

Omdat je nu zeg. Vergat ik dat er ook transgenders hoeren zijn. Trouwens bedankt dat je me nog heb gered.

Ik moet Ten Napel gelijk geven. Of het wel of niet leuk is wat Hartman doet, dat is een kwestie van smaak. Maar ik vind dat hij sowieso niet hoort bij de Nos. Studio Sport hoort neutraal, professioneel en informatief te zijn. Provoceren puur voor de entertainmentwaarde vind ik toch meer iets voor Sbs6 of Rtl7.

En verder, Rafael van der Vaart is 33, heeft 109 interlands gespeeld waaronder een WK-finale en heeft gespeeld bij o.a. Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur. Ik denk niet dat die topsportadvies nodig heeft van een TV-presentatortje.

19 juni 2016 om 13:57

Ik neem nooit meer die studio sport serieus, want ze zijn sinds dat Ajax de kampioen misloopt, gingen ze 24 over ajax en Frank de boer

Ik vond dat ook net iets tever gaan. Maar de rest vond ik wel echt genieten. Rafael van der Vaart liet zich helemaal meeslepen. Maar ik moet trouwens zeggen wat is die Hoogendijk een stukje taart zeg! Jammer dat ze voor Ajax is..

Ik vond dat ook net iets tever gaan. Maar de rest vond ik wel echt genieten. Rafael van der Vaart liet zich helemaal meeslepen. Maar ik moet trouwens zeggen wat is die Hoogendijk een stukje taart zeg! Jammer dat ze voor Ajax is..

Wat een ophef over Hartman. Ze zitten daar met volwassenen en het was laat op de avond, dan moet zo'n vraag kunnen. Iedereen weet hoe hartman is en dan kan je dit verwachten, moet je gewoon tegen kunnen. Ik zou eerder kritiek hebben op de keuze voor Hartman omdat hij niets met voetbal heeft. Zat er ook maar stilletjes bij verder

Het probleem met van der vaart is dat hij zichzelf duidelijk te serieus neemt zo snel als hij op zijn tenen getrapt is.
Die discussie met van der vaart is precies wat Maxim wil.
Ik vond die dames op een beter manier reageren veel relaxter en luchtiger .
Sommige vragen vind ik inderdaad ook wel verkeerd maar je moet er ook wat luchtig mee om moet gaan als je door hem bevraagd word.
Of het echt bij de NOS past vraag ik me ook wel af maar ik vind het toch ook wel wat toevoegen en er zijn zat voetballers die er goed mee omgaan zoals te zien in de interviews bij de eredivisiesamenvattingen.

Ik vind de kritiek op vd Vaart gewoon terecht. Ik heb er geen probleem mee als hij kroketten eet en allerlei mooie vrouwen date en als analist optreed. Echter, hij is ook nog steeds profvoetballer, hij krijgt betaald om professioneel voetbal te spelen. Zijn levensstijl strookt totaal niet met zijn beroep. Als ik fan van Betis zou zijn zou ik niet tevreden zijn met een speler als vd Vaart. Mocht hij daar nou de pannen van het dak spelen dan zie je zijn niet al te professionele houding voor lief. Maar hij bakt er niks van. Dan mag hij honderd interlands hebben gespeeld, maar daar heb je als fan van Betis niks aan.

Het item met Hoogendijk heb ik niet gezien, maar ik neem aan dat de andere gasten heus wel gaan corrigeren als het echt plat wordt. Ik ben geen fan van Hartman, ik vind hem vaak flauw, maar het is wel goed als er eens een gast is die eens kritisch durft zijn op bijvoorbeeld een vd Vaart. Genoeg mensen die kritiek hebben op vd Vaart maar zelden wordt de speler in kwestie rechtsreeks toegesproken.

19 juni 2016 om 16:14

Waarom zou jij kritiek willen hebben op vd Vaart? Jij weet helemaal niets van zijn levensstijl en alles is gebaseerd op uiterlijk vertoon. Als Betis nu kritiek op hem heeft dan snap ik dat maar dat men kritiek wil horen zegt alles over die mensen. Heeft iemand het hem gewoon netjes gevraagd? Ik zie de op en top pro Ronaldo ook feest vieren als het seizoen voorbij is. Ik zie veel topsporter's in hun vakantie ook alcohol drinken. Last ze lekker. Zijn gewoon mensen. En als dat inhoud dat zijn carrière daar last van heeft dan moet hij daar mee dealen. Ik vind het schrijnend dat amateur psycholoogjes op een forum het allemaal zo goed denken te weten.

19 juni 2016 om 18:39

Ik weet wel wat van zijn levensstijl, vd Vaart komt namelijk regelmatig in het nieuws door zijn levensstijl. Als hij geen topsporter zou zijn zou ik denken, laat hem lekker. Echter is profvoetballer en dan wordt je beoordeeld op je prestaties. Als je dan, zoals vd Vaart, niet presteert wordt er kritisch naar je gekeken. Als je dan ogenschijnlijk niet als een topsporter leeft dan is het de taak van een journalist om daar vragen over te stellen.

Ik vind hem meestal wel grappig maar gister heeft die wel de plank totaal misgeslagen. Hij was gewoon raar bezig en laten we eerlijk zijn vond iemand hem echt grappig?

Ook moet ik nog zeggen dat mensen vinden dat Hartman geen toegevoegde waarde had. Dat vind ik dus echt bij vdV. Doet alsof hij alsof hij een expert is. Ik heb liever leuke tv dan mensen die informatie vertellen die we allemaal al weten.

19 juni 2016 om 13:54

Dan ga je toch naar bassie en adriaan kijken. Ik vind van der vaart juist wel heel goed.Duidelijk en durft wat te zeggen. Geen standaard antwoorden. En ook hoe hij ingreep. Op de vraag van hartman aan die 2 dames. Dat had eigenlijk de gespreks leider moeten doen, maar dat is een dood vogeltje die werd ook al eens door hugo borst op zijn plaats gezet. In het zelfde programma.

19 juni 2016 om 15:09

Zenden ze Bassie en Adriaan nog uit dan?

19 juni 2016 om 17:31

Dus jij vindt het wel leuk als er iemand zit die wat durft te zeggen en geen standaard antwoorden geeft, maar als er iemand zit die wat durft te zeggen en geen standaard vragen stelt, dan vind je dat niet leuk?

19 juni 2016 om 20:48

koert jazeker elke dag zie ik ze nog met de kids samen.
fc footbal ik vind vd vaart maar onzin roepen maar ieder zijn mening.

Die clown Maxim Hartman is niet geschikt voor dat programma kan beter n programma presenteren tussen 01u en 07u op rtl5

Op RTL kan ik hem wel waarderen, gisteren viel hij door de mand. Zijn manier van doen en grappen kwamen domweg niet over en dat is altijd pijnlijk. Met de grap over hoeren sloeg hij de plank mis. Zijn interviews met spelers voor de NOS zijn nog wel te doen, al wordt daar wel erg veel in geknipt.

Ik heb het gisteren ook gezien en voor mijn part ging het net wat te ver, het werd geen discussie meer maar het sloeg meer om naar een persoonlijke aanval. Wil die Maxim nog met Vardy in discussie gaan over zijn pruimtabak en redbull gebruik? Daar zou Vardy ook beter van moeten presteren volgens hem.

Waar de NOS oerdegelijk is is Hartman het tegenovergestelde extreme, als je aan de ene kant degelijk bent maar ook pittig heb je juist de goede combinatie. Je moet je ook prettig kunnen voelen voor een camera en microfoon. Ik zou me kunnen voorstellen dat steeds minder mensen of clubs door Hartman geïnterviewd willen worden want het gaat soms nergens over.

Hartman kan beter voor een Pownews gaan werken met zijn soms irritante houding en vraagstelling, zo iemand zouden ze kunnen gebruiken. Puur het bloed onder de nagels vandaan halen. Voetballers tegenwoordig krijgen mediatraining en zijn oh zo beschaafd en lief voor een camera. Met een beetje training kan zelfs Hartman meer inhoudelijk en pittige vragen stellen over het voetbal zelf in plaats van het te gaan hebben of iemand met een onderbroek onder de douche staat, wie wil dat nou weten?

Wordt weer heerlijk overdreven dit door mensen die zich er helemaal niet mee moeten bemoeien. De dames gister avond reageerde gewoon heel normaal erop en ik zag niet dat ze het echt heel vervelend vonden. Hebben er in Nederland wel meer last van, bemoeien met zaken wat ze niks aangaat en er dan lekker weer mee overdrijven.

19 juni 2016 om 14:02

Dat is typisch Hollandse gedrag. Ze klagen, zeuren, janken en bemoeien ook alles. Het lijk wel dat napel niks te doen heeft en wilt aandacht hebben net als die ned-turk die de president beledigd om aandacht te krijgen.

19 juni 2016 om 16:16

Klopt, daarom zit jij hier net zo hard mee te doen. Maar een gewaardeerd verslaggever mag geen mening hebben? Of moet hij eerst een VZ accountje aanmaken om van jou zijn mening te mogen geven?

19 juni 2016 om 16:47

Wat voor mening heeft zij? In de nieuws worden alleen slecht gereageerd over Turkije, want sinds dat de Duitse komiek over Erdogan beledigen en de Turken is de haat tegen islam groter. Jullie vinden ook niet prettig als wij over de koning, homohuwelijk ect. Gaan beledigen? Wij moeten gewoon allebei accepteren wat wij willen kiezen. De Turken hebben zelf de president gekozen.

19 juni 2016 om 17:36

Geen idee waar jij het over hebt? Hoezo haal jij een compleet andere discussie hierbij? Ik beledig helemaal niemand. Gaat hier om dat deze voetbalverslaggever toch zijn mening mag geven over een voetbal programma?

19 juni 2016 om 18:19

Voelt die vrouw gekwetst? Nee. Heeft zij aangekondigd dat ze gaat aanklagen? Nee. Trouwens denk je echt dat vrouwen naar de hoeren gaan kijken of geslacht gemeenschap doen? Nee. Ze gaan eerder feesten in de discotheek. Jij kan wel beetje logisch nadenken wat vrouwen doen.

19 juni 2016 om 20:55

en jij leeft in een droomwereld
ik zou zeggen zoek eens op het woord giggalo.
en ik vind het ook onzin om erdogan hierin te betrekken heeft hier totaal niets mee te maken

20 juni 2016 om 01:03

Dat heb ik ook eerder in dit artikel geschreven. Dus ik weet wat een gigolo (correct geschreven dan jou) is.

Aan een vrouw vragen of ze naar de hoeren gaat is gwn beschamend. 20 jr geleden kon dit (gelukkig) niet in Nederland. Ik ben hier geboren uit buitenlandse ouders en zie ons land met de dag meer aftakelen. Beschamend, verachtelijk en schandalig hoe er geen grenzen meer zijn in ons land. Aan een vrouw vragen of ze naar de hoeren gaat, rot op man zoiets vraag je gwn niet. Die Hartman is een zwerver eerste klas zonder enige normen of waarden. Dat de NOS hem inhuurt is voor mij onbegrijpelijk. Ben met de nos opgegroeid; "zondag 7 uur bord op schoot". Dit stelt mij dan ook zeer teleur, maar ben er niet verbaasd over.

19 juni 2016 om 13:54

Ik vind dat je het prima kan vragen. Tevens weet je als je zo iemand als hem uitnodigt dat die vraag kan komen. Jij oordeelt nu net of zij het heel erg vonden. Die dames vonden de vraag niet eens erg en reageerden er heel koel en normaal op. Andere mensen gaan er nu weer over oordelen zoals Ten Napel dat het zo erg was. Dat moet hier eens afgelopen zijn in Nederland. Altijd dat bemoeien met alles.

19 juni 2016 om 14:01

Die "vrouwen" zijn gwn meisjes. Geen moeders. Als je een moeder vraagt of ze naar de h gaat dan krijg je een platte hand, zoals het hoort. Dat jij en velen dit leuk vinden is omdat ons land in verval is. Vroeger was het gezin de hoeksteen vd samenleving, nu is dat de televisie en media. Compleet van God los. Ik snap ook wel dat ik tegen een muur praat nu maar damn man, als ik zeg, vroeger was alles beter, dan meen ik het ook nog echt.

19 juni 2016 om 16:18

@Lali, jij bemoeit je er net zo goed mee. En omdat de dames er goed op reageren mag een ander dit toch onsmakelijk vinden. Jij vind dat dit in Nederland maar eens moet stoppen maar jij maakt wel een VZ account aan om overal je mening op te geven. Je zet jezelf een beetje voor paal.

Omdat vdvaart toevallig een beetje leuk tegen een bal aan kon trappen, mag je hem geen kritische vragen stellen? Wat een onzin !!
Bovendien heeft hij gelijk dat vdvaart veel meer uit zijn carierre zou hebben kunnen halen als de focus volledig op voetbal was gericht, vdvaart heeft daar andere keuzes gemaakt. Dat mag, maar een ander mag dat best benoemen.

19 juni 2016 om 16:20

Tuurlijk mag je kritische vragen stellen maar dat deed deze malloot toch niet? Hij was alleen maar iedereen over één kam aan het scheren. Dat doe je alleen maar om een echt gesprek te ontwijken.

Ik heb van de Vaart nog niets zinnigs horen zeggen, om Hartman kan je tenminste lachen!

Jeetje wat een moraal-ridders hier allemaal! Nederland gaat naar de klote.. zegt iemand een keer wat ie denkt op z'n eigen manier! Word ie gelijk afgekraakt door velen. Ik zeg lekker doen kerel! Vrijheid van meningsuiting staat toch zo hoog in het vaandel hier? En ten Napel zou eens met de tijd mee moeten gaan! Voetballers heden dag zijn verwende vedettes, kereltjes die alles kunnen kopen denken dat ze alles kunnen maken, sommige denken zelfs boven de wet te staan! Lekker aanpakken Hartman! Hij zelf zeurt toch ook niet over de kritiek die hij krijgt?

19 juni 2016 om 14:17

Als je voor vrijheid van meningsuiting bent, dan mag Ten Napel dus ook zeggen en vinden wat hij wil. Dat is geen aanpakken wat Hartman doet, dat is infantiel gedrag. Maar goed, ook dat mag.

Maxim H. is een professionele provocateur - en daar wordt hij goed voor betaald. Het is alleen jammer (onaardig) dat hij een in vertrouwen of een off the record uitspraak van Van der Vaart (mis)gebruikt om te scoren bij het grote publiek. Als hij écht om VdV geeft, had Maxim zijn voedingsadvies aan VdV zonder camera moeten vertellen.

19 juni 2016 om 14:21

Wat een mafkaan is die hartman laat hem lekker rambo en rambo gaan doen en daar vond ik al geen reed aan. Wat een stom gelul van die gast laat van der vaart lekker eten wat die wil en over die dames hij mag nog geen eens hun veters strikken wat een debiel!!!

Hartman loopt gewoon te ouwehoeren dat is juist leuk. Ik zie van Hooijdonk en Jan Mulder ook bij de NOS dat is veel erger

die hartman is een idioot met IQ van een kip

19 juni 2016 om 14:56

dan beledig je de kip

Ik vond het niveau van de nabespreking gisteravond echt verschrikkelijk laag. De voetbalpraat werd aan de kant gezet en vervangen door onderwerpen zoals "hoeren", kroketten en Red Bull. Hartman heeft geen enkel verstand van voetbal en wordt alleen betaald om de boel maar te provoceren. Ik ben wel fan van een beetje geouwehoer, maar ik vind niet dat het thuishoort op de Nos. Ik vond dat Co Adriaanse en de vrouwenvoetballers wél echt iets toevoegden aan de gesprekken, evenals vdvaart, die mensen zie ik graag terug bij voetbalshows!

Hartman heeft gewoon gelijk. Teamhartman Die Vd vaart is een dikke jankerd. Laat zich heel makkelijk de kast opjagen. En hij weet dat maxim gelijk heeft anders reageert hij niet zo gepikeerd

Hartman vind ik niet bij de NOS net als Van der Vaart, de vrouwenmepper.

Ik heb me rot geergerd aan die Maxim Hartman, wat een belachelijke vent is dat. Ik geef Evert groot gelijk ! Waarom zit die man daar ? Het is een voetbalprogramma....als ik ongepaste lage humor wil zien, dan ga ik wel naar een van de andere kanalen. Ook uitermate belachelijk hoe weinig respect hij toonde voor de beide dames die op de bank zaten. Hij denkt lekker goedkoop te kunnen scoren. Probeert Willibrord Frequin te immiteren met zijn provocerende vragen. Daar is een voetbalprogramma niet voor.

Ik vind Maxim Hartman een geweldige vent. Met hem erbij krijg je eindelijk weer wat anders te zien, dan elke dag te horen: dit deden ze niet goed, daarom hebben ze verloren, ze hebben terecht gewonnen bla bla bla.
Maxim Hartman stelt vragen die kijkers in hun hoofd hebben. Hij kan wat genuanceerder spreken, maar zo'n vraag als deze over die hoeren is nog niet een zo'n hele gekke vraag.

19 juni 2016 om 15:03

Wat dacht je dat vd Vaart zou antwoorden ? "ja dat doen we altijd !?" Kom op zeg....dit soort vragen horen niet in een nabespreking van een wedstrijd. Die Hartman heeft net zoveel voetbalverstand als een schizofreen grassprietje.

19 juni 2016 om 15:20

Ik kan me niet voorstellen dat er bij de kijkers thuis in hun hoofd omging of de dames naar de hoeren gaan of niet. En laat staan dat het iemand thuis kan boeien hoeveel kroketten vd Vaart per week eet. Al zijn het er 100, wie boeit het? jouw? mij iig niet. Als het al iemand kan boeien is het zijn team dat zijn salaris betaalt en aangezien zij dat nogsteeds doen zal het ook best wel mee vallen. Daarnaast kijken we naar een EK-voetbal, dus zou je verwachten dat het over voetbal gaat toch? Heel dat studio sport is veranderd in een raar roddelprogramma dat zich meer bezig houdt met het haar van Ronaldo of het aantal frikandellen dat vd Vaart eet ipv voetbal. Echt geweldig!!

19 juni 2016 om 17:59

@hectormoreno

Dus jij wilt graag weten of een voetballer onzedelijk betast is, naar de hoeren gaan, met zijn broekje aan doucht en waarom verdedigers zo lelijk zijn? Daarom kijk je naar een sportprogramma, om antwoorden op die prangende vragen te krijgen?

Als je dat echt zo belangrijk vind, stem je toch gewoon af op Voetbal Inside? Gaat het geheid over paaldansen, hoeren en de dolle duikavond. Van de NOS verwacht ik een hoger niveau.

19 juni 2016 om 19:17

Bij de NOS heb je altijd saaie praatprogramma's. Bij elk EK of WK wordt bij elk doelpunt door 'deskundigen' gezegt hoe mooi dit doelpunt wel niet is, dat het zo opvallend is dat Portugal veel de vleugels gebruikt en Brazilie zo mooi samen speelt.
Dat noem je open deuren intrappen. Iets wat de kijkers ook wel zien.

Daarom kijk ik na de wedstrijden ook geen NOS, maar lekker naar MOTD.

Ik vind Maxim geweldig maar met die opmerking over de hoeren sloeg hij de plank volledig mis. Vond de discussie over het voedsel niet zo slecht, je merkt aan alles dat een van der Vaart er gewoon niks aan doet om nog wat van zijn carriere te maken, terwijl hij wel dik betaald wordt.
Veel profvoetballers kunnen een voorbeeld nemen aan topsporters uit andere disciplines die voeding wel serieus nemen.

Niks is zo triest als proberen jongeren te bereiken door platvloers te worden. Het is een voetbalprogramma en geen zielige kindertv. Wat een vd Gijp etc. Doen is heel anders. Dit is nep en van lage kwaliteit

weet je wat pas kwalijk is????

niet het eten van frikandellen......maar niet het willen trainen om proberen tweebenig te worden
zodat je wedstrijden kan beslissen door met je slechte been een goal te maken of
een assist te geven......

kan een hoop miljoenen schelen dat extra trainen

misschien een beetje offtopic....maar zo denk ik erover als je en prof bent

Joh, die Hartman is gewoon cabaret, dat is zijn vak en daarvoor is hij ingehuurd, niks mis mee toch? Die vraag over de hoeren is humor, kun je van houden of niet. Met VDV had hij gewoon een punt, neigt naar corpulentie dus oppassen met eten graag, hoewel Adriaanse VDV steunde. Oprecht ...?

Max heeft in feite gelijk. Rafa verdedigt zichzelf door te zeggen dat hij is aangekomen na 4 weken vakantie. maar dat is onzin. Rafa kan al jaren geen fatsoenlijke sprintje trekken door zn dikke reet en 2e kin. Hij is al jaren niet meer topfit. Het is toch absurd dat een Maxim meer afgetraind uitziet dan Rafa?

19 juni 2016 om 17:08

Haha 10 punten voor jou! Niks aan toe te voegen!

Het gros van de voetbalvolgers op voetbalzone en RTL 7 hebben het niveau van Hartman.dus geen niveau.

Echt een eikel die Hartman. Heb al eens eerder hierop gezegd, dat ik niet begrijp wat hij bij de nos moet. Verschrikkelijk die vent

Wanneer houdt die te Napel nou eens op? we komen nooit van die man af.
Een slechte, saaie verslaggever, die nog nooit een mening over voetbal heeft gegeven en altijd met onbenullige prietpraat komt. Het leutert maar door, als een grammofoonplaat.
En dan nu dit. Kritiek op Hartman.
Ja, ik kan lachen om Hartman, en ja, ik ben blij dat er eindelijk eens iemand op een andere manier gesprekken voert en het allemaal niet zo topzwaar en serieus maakt. Zoals te Napel doet.

Ja, Evert, dat moet je maar durven, geen voorgeprogrammeerde vragen stellen en wat ontspanning in het geheel brengen. Had jij dat maar geleerd.

Enerzijds wordt vi afgeknaagd vanwege hun platvloersheid. Anderszijds huren ze zo'n Maxime in om toch enigsins platvloerser te worden.

Aahhhhh wat zijn die dames toch zielig, pfff, zelf konden ze er volgens mij ook om lachen. Mensen die denken dat Hartman een serieus antwoord verwachten zijn gewoon onwetend. Als zo een vraag aan een man wordt gevraagd is er geen hond die blaft, maar waarom wel als het als een vrouw wordt gevraagd. Volgens mij zijn mannen en vrouwen gelijk..

Helemaal eens, vond het een schadalige vertoning en zeer onrespectvol naar de dames, kon die Hartman niet echt hiervoor maar verbaasde me gister echt, wat een vervelende en gemaakte vent zeg.

Van der vaart had gelijk. Irritant ventje zeg.

Ik zie veel reacties over dat vdv hier beter op moet reageren ect. Maar wat ik me dan af vraag, wanneer je een voetballer daar heb zitten, dan lijkt het mij toch verdomd duidelijk dat het niet zijn vakgebied is om slim/goed op die smerige opmerkingen vaan Hartman te reageren? Wanneer hartman dit tegen een Matthijs van Nieuwkerk o.i.d doet, verwacht ik inderdaad een slimmere reactie. Maar dit van een voetballer verwachten die zich niet bezig houd met dit soort onzin slaat het naar mijn mening volkomen nergens op om dergelijke dingen te verwachten. Daarbij komt nog het punt dat Hartman werkelijk geen flauw idee heeft hoe voeding werkt, dat is namelijk zijn vakgebied weer niet. Ieder mens heeft een dagelijkse hoeveelheid vet nodig om gezond te leven. Ook topvoetballers. Dit betekend dus dat wanneer vdv normaal op zijn eten let, hij zeker wel ruimte kan maken voor een frikandelletje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

457 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren