Hamsík leidt Slowaken naar cruciale overwinning

Woensdag, 15 juni 2016 om 16:50Robin Bruggeman • Laatste update: 17:12

Slowakije heeft zich woensdagmiddag goed hersteld van de verrassende nederlaag die de ploeg zaterdag tegen Wales leed. Marek Hamsík speelde met een assist en een geweldige goal een grote rol in de 1-2 overwinning op Rusland en zal na afloop zeer tevreden zijn over het resultaat. De Slowaken staan nu met drie punten op de eerste plaats in Groep B, terwijl Rusland met één punt onderaan blijft staan.

/

Beide ploegen slaagden er niet in hun openingswedstrijd te winnen en het devies leek woensdagmiddag in de beginfase dan ook om vooral niet te verliezen. Na een terughoudend begin werd Rusland iets sterker en kreeg het via Artem Dzyuba een aardige kans, maar Matús Kozácik kon de bal net pakken voordat het leer op de paal belandde. Een paar minuten later was Fyodor Smolov ook dicht bij de openingstreffer. Hij zag zijn schot echter net naast gaan.

In een fase dat de Russen het heft in handen leken te nemen kwam Slowakije toch op voorsprong: Hamsík stuurde met een prachtige pass Vladimír Weiss weg, die met één beweging twee verdedigers het bos in stuurde en koeltjes afrondde. De Slowaakse sterspeler zorgde vlak voor rust zelf met een prachtige knal zelf voor de 0-2. Hij kreeg de bal aan de zijkant van het strafschopgebied en schoot via de binnenkant van de paal langs Igor Akinfeev.

/

Bondscoach Leonid Slutsky zag zich na rust dan ook genoodzaakt om in te grijpen en bracht Pavel Mamaev en Denis Glushakov in de ploeg voor Roman Neustädter en Aleksandr Golovin. Dit leek de Russen wat meer elan te geven, want de ploeg slaagde erin de druk op te voeren. Smolov kreeg na dik een uur spelen een goede kans op de aansluitingstreffer, maar hij zag zijn schot net op tijd geblokt worden door Jan Durica.

Tien minuten voor tijd was daar toch de aansluitingstreffer: Oleg Shatov bracht de bal vanaf de zijkant in, waarna Denis Glushakov helemaal vrijstaand binnen kon koppen. Dit was het sein voor de Russen om aan een slotoffensief te beginnen en Glushakov kroonde zichzelf vijf minuten later bijna tot man van de wedstrijd, maar hij zag zijn inzet net naast vliegen. Rusland bleef het daarna proberen en kwam een aantal keer gevaarlijk in de buurt van het doel van Kozácik. De Slowaakse verdediging slaagde er echter in overeind te blijven.


Poll

Slowakije verdiende het om te winnen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door ifcbi)

Die Russische supporters worden echt met twee uitersten vertegenwoordigd, he... Van herrieschoppende eikels die alleen de sfeer komen verstieren tot beeldschone dames die voor een geweldig uitzicht zorgen.

15 juni 2016 om 16:57

Zag ook prachtige Slowaakse dames ertussen, ach dat hele Oostblok heeft prachtige vrouwen!

On: Rusland bewijst vandaag wat zij hebben gecamoufleerd tegen Engeland; matige team ( als het een team is ) geen voetballende vermogen en als die er is, dan is dat met momenten.

15 juni 2016 om 16:58

Oja en hamsik is monsterlijk goed!! Prachtig dat de grote spelers het laten zien ( niet allemaal, maar toch )

15 juni 2016 om 17:08

We missen gewoon creatief vermogen. Ik vind het zo jammer dat Slutsky het laffe gedrag van Capello overneemt. Op de kwalificaties speelde hij met veel lef door Shirokov op 10 te zetten en Dzagoev als controleur. Nu hij is weggevallen is zijn focus op verdedigen gelegd en missen we creativiteit.

15 juni 2016 om 17:12

Koni, dus min of meer wat er met Italië is gebeurd na het wegvallen van Marchisio en Verratti? In dat geval mist Rusland wel meer dan alleen creativiteit. En komen de zwaktes van het hart van de verdediging niet iets te veel naar voren als Rusland creatiever speelt?

15 juni 2016 om 17:22

Die zwakte wordt alleen bloot gelegd tegen landen zoals Frankrijk of Duitsland, als je bijvoorbeeld ziet hoe Oekraine speelt met heel veel lef en echte vleugelspelers zoals Yarmolenko en Konoplyanka, moet je in staat zijn om een mindere tegenstander kapot te spelen. Enige verschil is dat de bondscoach dat niet door heeft en de coach van Oekraine wel.

15 juni 2016 om 17:50

Dat Rusland er straks misschien uitligt, betekent natuurlijk niet dat die hooligans ook naar huis toe gaan... Het zijn niet voor niets hooligans en geen voetbalsupporters.

15 juni 2016 om 18:26

Wat een prachtige doelpunt van Hamsik! Die slowakan hebben echt een leuk team met spelers als hamsik, Skrtel en Kucka! ik hoop dat ze ver komen.

15 juni 2016 om 16:58

Het probleem is dat die beeldschone dames vaak bij de herrieschoppende eikels horen

15 juni 2016 om 17:19

Haha ja dan weet je wat je te doen staat

Leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Strijd en passie.

15 juni 2016 om 17:02

Het was best vermakelijk, maar wat een niveau zeg. Alleen Hamsik oversteeg het niveau onderkant Eredivisie.

Ik hoop maar dat die Russen er uit vliegen. Het zou leuk zijn als Slowakije en Wales naar de volgende ronde gaan.

15 juni 2016 om 17:11

Viel wel mee toch?

Ik vond die Smolov ook wel een aardig spelertje. Kan heus wel mee met subtop in Europa.

15 juni 2016 om 21:14

Ik vond het erg rommelig. Veel balverlies door slechte aannames en passes. Het was wel erg enthousiast.

Beste ploeg gewonnen, zie Rusland gewoon als laatste eindigen.
De andere 3 verdienen het ook wel om door te gaan.

15 juni 2016 om 17:12

Mag ik vragen waarom jij Slowakije de beste ploeg vond? In mijn ogen was Rusland de beste, Slowakije creeerde de eerste helft helemaal niks. Alleen hebben zij een fenomenale speler in Hamsik die van 'geen kans' een goal kan maken. De rechtsback van Rusland staat heel even verkeerd en hij geeft een perfecte pass (goed afgerond door Weiss natuurlijk, niet voor niets ooit een talent van City) en zijn goal was niet eens een goal. Maar voor de rest, ook voor de goals, was Slowakije enorm onmachtig vind ik.

15 juni 2016 om 18:51

Rusland heeft ook helemaal geen ene kans gekregen. Beide ploegen hebben bijna geen kansen gekregen. De wedstrijd was opzich wel redelijk leuk nog.

Dat had ik niet zien aankomen! Ik dacht dat Rusland toch over het algemeen beter zal zijn als Slowakije. Hamsik, wat een doelpunt, wauw van die hoek erg knap zonder te kijken in de kruising geschoten. Het zal helemaal leuk zijn als Wales van Engeland wint! Dan zijn de relschoppers ook meteen naar huis!

15 juni 2016 om 17:02

Als je Rusland zag spelen tegen Engeland dan had je juist niks moeten verwachten van dit Rusland, spelen totaal geen voetbal ( ja als zij ineens moeten komen pas, zelfs dan te laat )

Matige ploeg en niet het Rusland wat je verwacht te zien. Compact, weinig kansen weggeven. Goed counter aanvallen en mentaal heel sterk. Niks maar dan niks van dat terug gezien bij Rusland.

15 juni 2016 om 17:10

En toch hebben wij de grootste kansen gehad die er maar niet in willen. In de kwalificatierondes durft Rusland creatief te voetballen, maar als het op toernooien aankomt zijn ze te bang om punten te verliezen. Dick Advocaat durft tenminste nog te voetballen. Misschien moet de bond maar eens overwegen of ze Advocaat van zijn assistentenrol kunnen weghalen.

15 juni 2016 om 17:33

Klopt koni, want dit was echt geen beeld van hoe Rusland normaal speelt. Moet zeggen had veel vertrouwen in de bondscoach van Rusland, ben altijd wel gecharmeerd geweest van hem.

Maar zoals jij aankaarten hierboven, die spelers miss je indd en dat zie je snel terug op het veld, jammer maar helaas.

15 juni 2016 om 18:24

Daarom snap ik niet waarom trainers het nodig vinden om tijdens het toernooi van je systeem af te wijken. Je had een geweldig systeem waarmee je je kwalificeerde. Maak daar dan ook tijdens het toernooi gebruik van.

Hamsik wat een boss. Hij is gewoon geweldig een assist en een goal. Slowakije heeft nu alles in zijn eigen handen tegen engeland (als ze winnen/gelijkspelen hangt af van de engeland wales resultaat) in de laatste wedstrijd en hoop dat ze doorgaan.

Ik wil verder niet vervelend zijn, maar Hamsik was geloof ik niet de aanvoerder, maar Skrtel...

Lekkere foto ook haha... on: knappe overwinning dit... m'n hele EK poule naar de klote, maar wel goed voor het toernooi. Gisteren Hongarije en Ijsland ook al boven verwachting. De grotere landen krijgen het niet cadeau.

En we staan weer met beide benen op de grond. Vandaag is gebleken dat die 4-3-3 systeem niet werkt tegen een goed georganiseerd team als Slowakije dat loert op een fout van ons. Speel gewoon met normale buiten spelen die voorzetten(Samedov en Shatov links, Shirokov op 10) kunnen geven aan Dzyuba. Met Kokorin en Smolov speel je met spitsen die goals willen maken. En de kansen afmaken is al jaren een groot probleem voor Rusland. Er moet gewoon iemand opstaan die het team bij de hand neemt, zoals Hamsik dat doet. Daarom is het gemis van Dzagoev heel erg merkbaar. Hopelijk kunnen we nog doorgaan, maar het wordt nu wel heel erg lastig.

Wat een heerlijke pas bij de 1-0 en een gewekdige knal van uit die hoek zeg!!!
(Valt me wel op dat veel goals ontstaan vanuit lange passes)

Hopen dat England niet wint morgen en dan gaat England-Slovakije nog heel interessant worden. Maar deze groep maakt sowieso veel kans om een van de beste vier 3e te hebben.

Die poll, lijkt me logisch als je 2x scoort dat je et dan verdiend

Ende Russen verliezen ook de volgende partij. Of gelijk spel. Zodat ze uit het toernooi zijn.
Zoals de UEFA en FIFA graag wilt. Misschien wel mogelijk dat dit afgesproken werk is. Om ze zo uit het toernooi te krijgen.

Het valt dit EK niet mee qua amusementswaarde. Het was natuurlijk in het clubvoetbal al een tijdje zichtbaar dat het defensief momenteel zo'n beetje de consensus is. Alles draait om controle houden, en daarvoor is defensieve zekerheid noodzakelijk.

Het levert weinig kansen en vooral weinig doelpunten op, wat het voor de neutrale toeschouwer weer vervelend maakt om naar te kijken. Als je land speelt zit je nog met de gezonde wedstrijd spanning, als je kijkt om van het voetbal te genieten en het niet zoveel uitmaakt wie er wint valt het tegen. Gisteren was met Oostenrijk tegen Hongarije een dieptepunt.

Rusland verdiend verloren, aanvallend heel weinig laten zien. Slowakije had met een Hamsik die zijn klasse toonde en een goede Weiss spelers die uiteindelijk de doorslag gaven. Maar voor de rest is Slowakije ook geen geweldig elftal.

15 juni 2016 om 18:55

Ik vindt het anders best vermakelijk

Pfff wat is dat Rusland een grauw, saai kutploegje. Ze creeeren helemaal niks. Overal staan creativiteitsarme spelers. Vroeger had je nog Zhirkov en Arshavin die voor veel sensatie zorgden, dat is nu voorbij. Het is maar goed ook dat Rusland er uit zal vliegen.

Slowakije heeft een veel minder grote naam, maar speelt echt veel gewaagder voetbal. Met Hamsik hebben ze een echte spelmaker, om hem heen staan met Weiss en Kucka ook leuke spelers.

Hamsik laat bij de 2.1 zijn man lopen

Mooi voor Slowakije en mooi voor het toernooi als al die Russen lekker naar huis gaan.

15 juni 2016 om 21:39

En Engeland?

Hamsik, een prachtige pas op Weiss bij de eerste goal en een prachtgoal wanneer niemand hem had verwacht. Heeft de wedstrijd zowat gewonnen voor Slowakije! Ben benieuwd of ze de groepfase kunnen overleven, tegen Engeland zal het alles of niets zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Slowakije

FIFA ranking: 34
5 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. StrelecAanvaller
D. GreifKeeper
R. BoženíkAanvaller00
I. SchranzAanvaller00
M. RodákKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Slowakije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Slowakije.

79 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren