IJsland houdt Portugal bij EK-debuut op gelijkspel

Dinsdag, 14 juni 2016 om

IJsland heeft zich dinsdagavond uitstekend verweerd tijdens het officiële debuut op een Europees kampioenschap. De bescheiden voetbalnatie hield het favoriete Portugal in het Stade Geoffroy-Guichard op 1-1, na doelpunten van Nani en Birkir Bjarnason. Komende zaterdag mag IJsland proberen opnieuw een resultaat te boeken tegen Hongarije, dat de groep aanvoert met drie punten. Portugal zal op zijn beurt op jacht zal gaan naar een zege op het nog puntloze Oostenrijk.

/

Portugal won de laatste twee wedstrijden tegen IJsland met in totaal 8-4, maar rekende nu dus niet opnieuw af met de Noord-Europeanen, de nummer 36 van de FIFA-wereldranglijst. Het had al vroeg anders kunnen lopen wanneer Gylfi Sigurdsson na drie minuten een pijlsnelle counter had afgerond met de 0-1, maar de middenvelder van Swansea City schoot recht op Rui Patrício. Portugal begon hierna beter te voetballen en kreeg in het eerste kwart drie kansen: kopballen van Nani en Cristiano Ronaldo gingen er niet in en Vieirinha stuitte op Hannes Halldórsson.

Ronaldo, die zijn 127ste interland speelde en daarmee Luís Figo evenaarde, had er na 26 minuten alsnog 1-0 van kunnen maken, maar hij maaide over de bal heen na een mooie pass van Pepe. Vijf minuten later was het alsnog raak voor het team van Fernando Santos: Nani duwde de bal bij de eerste paal binnen na een voorzet van André Gomes. De aanvaller van Fenerbahçe maakte het zeshonderdste doelpunt in de EK-geschiedenis en scoorde bovendien voor het eerst sinds september 2008 weer eens in twee interlands op rij.

/

Na rust bleef de voorsprong van Portugal maar vijf minuten intact. Toen zette Johánn Berg Gudmundsson uitstekend voor vanaf de rechterflank en mocht Bjarnason geheel vrij de bal binnen schieten. Hij schreef de allereerste EK-treffer ooit van IJsland op zijn naam en liet de massaal afgereisde fans uitbundig in juichen uitbarsten. Portugal zocht vervolgens verwoed naar de nieuwe voorsprong, maar Ronaldo zag een schot geblokt worden en bij een latere hoekschop bracht Halldórsson redding.

IJsland geloofde stiekem gewoon in een onverwachte overwinning op Portugal en voetbalde daar ook naar. Bondscoach Lars Lagerbäck gokte niet op de remise en bracht zelfs Alfred Finnbogason nog in om de zege binnen te halen. Het lukte de voormalig topscorer van de Eredivisie echter niet om voor 1-2 te zorgen, ondanks een vinnig schot op Rui Patrício. De beste mogelijkheden bij Portugal waren nog voor Ronaldo, die een keer naast schoot en met een kopbal op Halldórsson stuitte.


Poll

Denk je dat IJsland de groepsfase zal doorkomen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

170 reacties (laatste reactie door ifcbi)
14 juni 2016 om 22:57

Wat voor commentators hebben wij in NL! Wat een niveau. Saaie wedstrijd, portugal beter maar niet scherp genoeg

14 juni 2016 om 23:00

Saaie wedstrijd? Ik vond het redelijk spannend. Want hoopte dat Ijsland vol zou houden

14 juni 2016 om 23:04

Ik weet niet hoe het bij jou is maar ik heb gewoon BBC waar ze het uitzenden, veel beter.

14 juni 2016 om 23:09

Heb ik ook gedaan naar een tijdje. Was echt bedroevend haha

14 juni 2016 om 23:46

Je wordt er inderdaad niet echt enthousiaster door..

Een wedstrijd tussen twee uitersten van elkaar. Portugal met technische spelers als Nani, Ronaldo, Moutinho en Quaresma terwijl IJsland het moet hebben van de lange bal, een verre ingooi en dan knokken voor de goal. IJsland heeft wat mij betreft ook wel een beetje de gunfactor, niet alleen vanwege Finnbogason maar ook omdat ze 1e zijn geworden in de kwalificatiepoule met Nederland. 1e helft had Portugal toch al op 2-0 kunnen staan, maar de tweede helft ging het wat gelijk op met uiteraard wel de beste kansen voor Portugal. Ik denk dat Portugal nog wel zal groeien dit toernooi en hoop dat IJsland de verrassing kan worden dit jaar, de strijdlust is er in ieder geval.

14 juni 2016 om 23:02

Portugal heeft toch ook een beetje de anti-gunfactor met dat eindeloze theater. Ondanks dat was Portugal natuurlijk wel beter dan Ijsland, maar Ijsland verdedigde heel geconcentreerd en had genoeg geluk om maar een goal tegen te krijgen. En die goal van Bjarnason was natuurlijk heel mooi, maar wel meteen een van de spaarzame kansjes van Ijsland. Ik heb me wel vermaakt in de tweede helft.

Edit: Waarom sloopt Voetbalzone de lange ij in Ijsland steeds? Heel irritant.

Waar is onze topscorer Eder dan?

Tja, Ronaldo. Als hij niet scoort heb je er niets aan. Zoveel kansen verprutst en zo vaak de bal kwijtgespeeld.

14 juni 2016 om 22:57

Heb me alleen maar weer s kapot geërgerd aan m. Ik gun die gast helemaal niks. Net een verongelijkte kleuter. Heerlijk dit. En IJsland had nog kans om 'm te winnen ook. Maar top resultaat voor ze natuurlijk.

14 juni 2016 om 22:58

Dat je hem niks gunt boeit hem niks, miljoenen kansloze mensen die hem niks gunnen toch blijft hij succesvol.

14 juni 2016 om 23:01

Ik gun het m juist, precies omdat iedereen op hem haat, terwijl hij zo hard traint om zo goed te worden.

14 juni 2016 om 23:12

Miljoenen kansloze mensen hahaha...volgens mij schaar je je met deze opmerking eronder.. Ronaldo is een prima voetballer maar een grote narcist. Hij heeft volgens mij een vrije trappen percentage van 0.001 % en toch denkt hij ze nog steeds te moeten nemen. En dat stomme kijken naar de beeldschermen na elke actie om te kijken of hij wel goed in beeld komt is ook zo vreselijk irritant.

14 juni 2016 om 23:20

Daar heb ik respect voor hoor. Maar dat verhaal heb ik nu zo vaak gehoord, maar in t veld zie ik dat vaak niet terug. Top atleet, maar een irritante uitstraling en gedrag.
Ga 's gewoon werken en voetballen op dat veld dan als je zo graag succes wilt met je nationale team. Wat heeft hij nou laten zien? Als ik die verongelijkte glimlach voor de 100e keer zie dan denk ik echt, ga maar weer lekker naar huis.
Leuk als je met 10 mega spelers bij real kunt presteren, maar bij Portugal zie je er al jaren niks van terug.

14 juni 2016 om 23:23

Yup, en ik blijf m irritant vinden en ook succesvol zijn hoor maar dat hoeft niet met nare maniertjes. En zo succesvol is hij niet met Portugal.

14 juni 2016 om 23:50

Hij had een percentsge van 2%. Ronaldo moet gewoon nooit meer vrije trappen nemen als hij aan het belang van het team denkt. Bij real moeten bale of kroos die nemen en over portugal weet ik niet genoeg

15 juni 2016 om 02:30

Ik had het er dus ook al over. Op het moment dat lasse schone ongeveer tien keer zo goed is in vrije trappen nemen dan is het tijd om, als één van de beste spelers van de wereld, de eer aan jezelf te houden en gewoon een capabel persoon die vrije trappen te laten nemen. Het is bij ronaldo letterlijk altijd in de muur of hoog over.. En daar doe ik Lasse schone trouwens tekort, die neemt heerlijke vrije trappen, maar de vergelijking schept toch een beeld van hoe ongelofelijk treurig de vrije trappen van ronaldo zijn.

ik weet niet of die commentator familie heeft in Ijsland ofzo maar hij ging echt ver met het ophemelen. Zo goed waren ze echt niet en ze mogen van geluk spreken dat Portugal haar kansen niet afmaakt want dan staat het 4-1. Ik werd echt ziek van dat billenlikken de hele tijd.

14 juni 2016 om 22:57

Billenlikken? IJsland speelde naar hun mogelijkheden en voor hun doen gewoon een goede pot. Kregen zelfs nog wat kansen dus je 4-1 klopt niet. Portugal viel tegen, hadden wel kunnen winnen.

14 juni 2016 om 22:58

Nee maar deze commentator(kan niet op zijn naam komen) is altijd drama. Lult over van alles en nog wat 90 minuten lang.

14 juni 2016 om 23:02

Frank Snoeks

14 juni 2016 om 23:07

Alles is beter dan Arno of Evert. Frank Snoeks prima commentator.

14 juni 2016 om 23:16

Hij zorgt in ieder geval voor beleving tijdens de wedstrijd. En vak alle NOS commentatoren is hij het leukst om naar te luisteren Maar tijdens deze pot had hij duidelijk een voorkeur voor IJsland. Een beetje objectief zijn mag wel. Want het was echt billenlikken zoals ik al eerder zei.

15 juni 2016 om 07:35

Arno = drama. Evert vind ik wel heel goed altijd.

14 juni 2016 om 23:14

Het ging hier om een historische uitslag op een groot voetbaltoernooi...is toch logisch dat je daar enthousiast over doet.

Alleen Christiano Ronaldo is al meer waard dan de hele selectie van Ijsland bijelkaar,en toch spelen ze met 1-1 gelijk.

Portugal was beter, maar wat een helden die Vikingen! Halldarsson keepte sterk!

14 juni 2016 om 22:58

Wat kan die gek een vrije trappen nemen haha . Gaat erbij staan van ik doe t even . 9 van de 10 gaat muur of tribune in kneusje

Kunnen Nani en Quaresma nou echt geen betere vrije trap nemen dan Ronaldo? Dit is gewoon zonde van het balbezit.

14 juni 2016 om 22:55

Quaresma had volgens mij een blessure, maar ben met je eens dat hij veel beter had moeten doen.

14 juni 2016 om 23:02

Klopt dat had hij ook. Ik was verbaasd dat hij binnen de lijnen kwam. Van die onmogelijke vrije trappen proberen te raken is gewoon zonde van je balbezit. Speel hem dan af of verzin iets anders leuks.

14 juni 2016 om 23:04

Quaresma heeft gewoon gespeelt.

14 juni 2016 om 23:05

Nani heeft ze er wel zo eens ingeschoten bij Fener.. Hij had die tweede er sowieso ingeschoten.

14 juni 2016 om 23:06

Lijkt me ook met zijn traptechniek. Al heb ik ook wel eens gehoord dat Nani een fantastische voorzet heeft maar een zwakke spelhervatting (was een van de kritieken toen hij bij United speelde), dat zijn traptechniek vooral werkt als de bal niet stil ligt. Maar goed, geef hem op zijn minst de kans.

Ijsland kan er echt werkelijk niks van hoe heeft Portugal hier gelijk tegen kunnen spelen. Minder one man show van Ronaldo zou helpen.

14 juni 2016 om 22:58

IJsland kan er niks van? Speelde binnen hun stijl (lange bal en rennen) een prima pot. Hebben wel wat geluk gehad vandaag. Maar ze zijn beter dan jij zegt.

Vreselijk dat IJsland bah

14 juni 2016 om 22:57

Mooi man, echt genoten van hun strijdlust! Zulke teams geven zo'n EK juist kleur.

14 juni 2016 om 22:59

Vreselijk dat lachje van Ronaldo bedoel je.

14 juni 2016 om 23:05

I know, zo ongelooflijk vervelend. Enorm veel zelfwaardering en minachting naar iedereen die niet Ronaldo is zit in dat lachje. En het raar vinden dat zoveel mensen hem niet mogen.

14 juni 2016 om 23:01

Vreselijk zo een Nani, bah. Heerlijk hoe zo een Gunnarsson bikkelt over dat veld, om er maar een op te noemen. Kijk ik liever naar dan die huilende en arrogante spelers van Portugal!

14 juni 2016 om 23:40

Ik ook! Heerlijk die strijdlust van die Vikingen. Geen theater, matennaaierij en gelikte mooiboys zoals die potugezen, gewoon echte kerels. Ik vind het een verademing!

14 juni 2016 om 23:53

Net zoals italie, niet vies zijn van een gele kaart en vechten voor elkaar. Maakt iemand anders een fout, lost de rest het op desnoods met een overtreding. Die 'over mijn lijk mentaliteit' heb ik dut ek echt alleen bij italie en ijsland gezien(ik heb dan ook niet veel wedstrijden gekeken). Daarom vibd ik atletico ook zo geweldig, die hebben dezelfde mentaliteit

Wat een winst voor Ijsland. Portugal was natuurlijk de betere maar ik denk dat bijna iedereen dit Ijsland gunde. Wat is het EK toch weer leuk ondanks de wat mindere wedstrijden!

Ik geef ons nog wel een kans tegen dit Portugal zaterdag. Toch niet op het juiste moment thuis gegeven. Wat is die Cakir btw een eng en naar mannetje.

14 juni 2016 om 22:59

Vanwege zijn uitstraling? Die man heeft geen woorden nodig om spelers tot kalmte te manen. Ik vind hem een fantastische scheidsrechter, onder zijn leiding escaleert het nooit en worden lange en vermoeiende discussies tussen scheids en speler bespaard. Maar ieder z'n voorkeur natuurlijk. Ik hou van zo'n rustpunt als ref.

14 juni 2016 om 23:02

Puur zijn uitstraling inderdaad. Het lijkt mij zo iemand die juist teveel de aandacht op hem wil. Qua scheidsrechters heb ik niet echt een voorkeur. Ik hou ook van een rustpunt, maar dat vind ik deze Cakir niet.

14 juni 2016 om 23:02

Inderdaad, hij kwam zo agressief en vervelend over, bah

14 juni 2016 om 23:51

Je moet agressief en vervelend overkomen als je met kinderen zoals Ronaldo of Pepe te maken krijgt.

Noemde Snoeks CR7 nou 's werelds beste speler? Nou ja, al die onzin zijn we van hem gewend, laat hem lekker schaatsen doen. CR7 vandaag niet zijn niveau gehaald. Leuk voot IJsland!

14 juni 2016 om 22:56

Ik zei het ook al, misschien de beste speler op het EK, maar niet meer dan dat hahaha.

14 juni 2016 om 23:04

Ieder zijn mening toch? Je hoeft er niet mee eens te zijn.

15 juni 2016 om 10:09

@est1913 Hoezo is dat zo'n rare uitspraak. Op basis van dit jaar zou het tussen Suarez en Ronaldo en Messi moeten gaan al vind ik dat Messi hem dan het minst verdiend. Messi speelde een weergaloos seizoen alsnog maar het was de tweede seizoenshelft niet per se Messi op z'n best en dan is Ronaldo gewoon beter. Hoe irritant zijn maniertjes en uitspraken soms ook zijn. Topscorer in de CL en winnaar van de CL.

portugal heeft onverdiend gelijkgespeeld maar het blijft een beschamend resultaat. ronaldo viel zwaar tegen en z'n vrije trappen in de blessuretijd illustreerde gewoon hoe hij deze wedstrijd speelde. uiteindelijk zie ik portugal nog wel doorgaan mede omdat deze poule niet heel sterk is.

14 juni 2016 om 22:58

Waarom onverdiend? Als je ze er niet inschopt verdien je volgens mij ook niets.

Wat een arrogantie straalde af bij Ronaldo zeg. Hij is dan wel mijn favoriete voetballer en de reden dat ik begon met het kijken naar voetbal, maar zijn gedrag op het veld was zeer kinderachtig. Ik denk zelf dat een Nani of Quaresma die vrije trap op het einde het nog had beslist voor Portugal, Ronaldo wilde keer op keer alles zelf doen.

14 juni 2016 om 22:57

Afschuwelijk die Ronaldo, na afloop kon hij het niet opbrengen om de IJslanders te feliciteren. En dan de hele tijd die nep lach op zijn smoel, bah!

14 juni 2016 om 23:03

Ja tuurlijk praat dir nobody van tv maar na bij de nos!

14 juni 2016 om 23:25

Ik heb niet naar de nabeschouwing gekeken. Dit is wat ik heb gezien en het doet me pijn om hem zo arrogant te zien. Het zou hem sieren als hij niet zo naast zijn schoenen zou lopen. Messi lijkt mij toch een leuker persoon om in de team te hebben dan Ronaldo met zijn hebzucht.

14 juni 2016 om 23:38

Nou vindt dat ronaldo dat wel mag doen heel portugal verwacht van hem dat hij het wel effe doet veel druk op die jonge en als je 1_1 speelt tegen ijsland ben je niet blij en ronaldo is een echte winnaar die wil dan gelijk naar binne had ik ook gedaan als ik ronaldo was winnaars mentaliteit vindt ik dat. en echte winnaars zijn slechte verliezers

Nou Frank Snoeks is er blij mee hoor. Ik snap dat Ijsland de gunfactor heeft, maar hij probeert niet eens objectief te zijn. On: Portugal tegenvallend maar is dat eigenlijk nog wel tegenvallend te noemen? Is echt geen topland hoor. Leuk voor Ijsland.

14 juni 2016 om 22:57

Niet alleen Frank is er blij mee maar ik ook. Laat hem toch lekker.

14 juni 2016 om 23:01

Nee ik laat hem niet lekker. Nu komt het toevallig overeen met jouw en mijn voorkeur; ik vind het ook leuk voor Ijsland. Maar een volgende keer gaat hij zich als een fanboy gedragen bij een team wat niet mijn voorkeur heeft en dan wordt het pas echt irritant. Die man doet dit al jaren en probeert niet eens zijn vak serieus uit te voeren. Daar erger ik me aan, we hebben allemaal zo onze voorkeuren maar als commentator moet je dingen toch van 2 kanten kunnen bekijken.

14 juni 2016 om 23:06

Dat mis ik idd toch wel een beetje bij commentatoren het van 2 kanten zien.

15 juni 2016 om 08:43

Met topland bedoel ik natuurlijk een absoluut topland, een land dat eventjes Ijsland over de pijnbank legt. Ik zei overigens niet dat Portugal slecht was, ik zei tegenvallend, omdat ik verwachtte dat Ijsland geen probleem zou zijn. Je hebt gelijk dat Nederland geen topland is maar dat heb ik ook nooit beweerd.

15 juni 2016 om 14:06

Er is geen enkel land dat Ijsland even op de pijnbank legt als ze spelen zoals gisteren. Kijk naar tsjechie en Spanje, Rusland en Engeland, Frankrijk en Roemenië. Topland ia volgens jou dus Spanje en Duitsland?

Dit is toch wel een mooi resultaat van IJsland. Knap gevochten om er een gelijk spel uit te slepen.

Pff wat komt Ronaldo gefrustreerd over zeg. De hele wedstrijd lang heeft hij gewoon geen normale reactie gehad, zowel op medespelers als op tegenstanders en de scheids. Mooie vechtwedstrijd gezien van Island. Af en toe een mooie combinatie of actie aan de zijde van Portugal, maar veel te weinig doelgericht en effectief.

Heb een leuke wedstrijd gezien. Denk over de gehele gezien dat Portugal had moeten winnen,maar ben erg tevreden over de uitslag.
Vond trouwens de keeper Ijsland een puike pot keepen,wat een reddingen had hij zeg.

Ronaldo heeft zat kansen gehad, hij had er minstens 2 moeten maken naar mijn mening.

Vierinha komt verdedigend tekort, ik verwacht Cedric Soares volgende wedstrijd in de basis.

Nani kan ook maar beter vervangen worden door Quaresma, en ik zou Renato Sanches op de plek van André Gomes zetten die het weliswaar aardig deed maar teveel een postbodevoetballer is.

Als ik Portugees zou zijn dan vraag ik me toch echt af waarom Ronaldo nooit aanwezig is op een eindtoernooi? Die twee laatste vrije trappen zeggen toch genoeg? Maar goed ijsland vocht voor wat het waard is en ze zijn vol op in de race voor de volgende ronde. Portugal? als ze deze groep niet overleven zou ik Ronaldo nooit meer selecteren...

14 juni 2016 om 23:07

Iedereen verwacht dat Ronaldo in zijn eentje naar de finale loodst. Ik vind ook dat ronaldo vandaag beter had moeten presteren ,maar als vierinha een grote fout maakt aan de andere kant van het veld maakt kan ronaldo daar toch niks aan doen

14 juni 2016 om 23:35

Er zit nog wel een aardig verschil tussen "in zijn eentje naar de finale loodsen" en spelen als een natte krant. Dat laatste is namelijk wat Ronaldo regelmatig doet op grote landentoernooien. Vandaag was belabberd, maar ook op het vorige WK heeft hij -op een paar leuke trucjes tegen de VS na, die ook nog geen rendement opleverden- helemaal niets goeds laten zien.

En dan zijn de fanboys er altijd als de kippen bij om de schuld bij de rest van het zwakke Portugal te leggen, maar zo slecht is die groep echt niet. Ok, ik schat ze niet in als favoriet om een toernooi te winnen, maar ze moeten toch zeker de poulefase door kunnen komen?

Je zegt wel dat Ronaldo er niets aan kan doen dat Vierinha een grote fout maakt, maar als hij nou gewoon uit al die doelpogingen er ééntje in schiet, dan win je. Dus ja, hij kan er uiteindelijk wel wat aan doen.

14 juni 2016 om 23:46

En als jij Prtugees zou zijn en Ronaldo er vandaag 3 had gemaakt dan zou jij jezelf echt afvragen waarom Ronaldo altijd tegen kleine landen scoort?

Hou aub op man.

Wat zeggen die twee vrijetrappen? Ja hij knalt de eerste van zo'n 30-35m afstand in de muur en een speler maakt hands. Hij mag hem nog een keer nemen van een betere positie muur staat in het 16m gebied en hij haalt weer uit in plaats van te plaatsen. Misschien dacht hij weer proberen iemand aan te schieten en zo een penalty te krijgen, soms kan de bal ook door de muur heen.

Knappe prestatie van IJsland! Ze hebben gevochten als leeuwen en nog aardig wat goede mogelijkheden gecreëerd. Ik vond Portugal na de gelijkmaker zeer slordig. De eerste helft zag het er nog dreigend en fris uit. Dat die Renato Sánchez niet in de basis staat is mij een raadsel, je ziet dat zo iemand het hele tempo weer terug brengt bij Portugal. Ronaldo zeer ongelukkig vandaag, de gemiste dieptepass in de eerste helft en de enorme kopkans in de tweede helft maakt hij normaal gewoon. Maar goed, je ziet dat het tactisch niet loopt als Nani en Ronaldo samen in het centrum spelen. Gewoon volgende wedstrijd met 2 vleugelspelers spelen, waarvan Ronaldo gewoon van links moet komen. Die jongen is geen centrum spits, dan heeft hij te weinig ruimte. Maar diepe buiging voor IJsland, lekker gedisciplineerd en vol passie gespeeld. Met Gunnarson als aanvoerder worden de mouwen wel opgestroopt, speelde vrijwel foutloos.

14 juni 2016 om 22:59

Leuk voor IJsland. Scheidsrechter had geel moeten geven aan die nummer 5 van portugal die lag na iedere duel huilend op de grond. Ook benieuwd wat de UEFA gaat doen met dat natrappen van Pepe.

15 juni 2016 om 14:03

Jomar, Portugal heeft geen centrumspitsen dus we moeten juist niet met buitenspelers spelen. Deze tactiek is juist een bevrijding. Let maar op, Nani en Quaresma gaan de spelers van Portugal worden dit toernooi.

Heerlijk om te zien

Portugal laat het hier echt na om te winnen. Vierinha veruit slechtste man van het veld. Is gewoon geen rechtsback en had ook weer ongelooflijk slechte voorzetten vandaag. Is ook schuldig aan de tegengoal van IJsland. Ik zeg Cedric ipv vierinha. Nani en Ronaldo eerste helft prima tweede helft beide ver terug gezakt. Ronaldo moet 1 van de kansen gewoon afmaken punt uit. Daarnaast speelde Sanches zoals gewoonlijk sterk en volwassen. Heeft alles voor een toekomstige top middenvelder. Ook André Gomes speelde een goede pot. Blijft toch een mysterie hoe Portugal het altijd moeilijk heeft tegen wat 'kleinere' landen.

Zwak zwak Portugal. Dat talent van Benfica heb ik wel van genoten zeg. Balletje links balletje rechts. Heerlijke spelverdeler. Daar gaan ze nog veel geld aan verdienen bij Benfica. Verder leuk dat Nani scoorde maar verder was hij niet zo opvallend. Maar als je de verdediging zag dan zal Duitsland er ook niet doorheen komen.

14 juni 2016 om 23:41

Die is al naar Bayern

Fantastisch gedaan van IJsland! Gun het ze van harte. Portugal viel me tegen en kwamen niet sterk over. Ze kunnen nog wel groeien dit toernooi maar dat hoop ik niet. Van mij mogen ze er in de groepsfase al uit. Waarom? Wedstrijd tijdens het WK in 2006 zal ik nooit vergeten.

Portugal sterker maar je gunt het Ijsland naar mate de wedstrijd verloopt steeds meer. Portugal de 2e helft erg matig. Nog een kop kans van Ronaldo die toch weer erg matig speelde, zijn gevaar komt altijd vanuit positie kiezen voor de goal een eindstation zijn of standaard situaties. Ook het kansloos schieten terwijl hij er niet in kan leert hij nooit meer af. Maar geen man over boord want Portugal gaat met 2 vingers in de neus door tegen Oostenrijk en Hongarije..

Man man man, wat heb ik een hekel aan de NOS-sportjournalist die als een soort voorman van het Nederlandse volk loopt te verkondigen hoe blij we moeten zijn met een punt van Ijsland. Het is altijd hetzelfde liedje met die politiek correcte journalisten die inpeperen hoe naar Cristiano Ronaldo's maniertjes zijn.

Los van dat, niemand geeft om dit resultaat, er gaan drie landen door, belachelijk.

Fantastisch resultaat! Het ek kon niet beter beginnen met een punt tegen portugal. Op naar de finale

Met stip de, tot nu toe, slechtste wedstrijd. Maar met een team dat het moet hebben van de fysieke kracht is dat natuurlijk niet verwonderlijk.

Heb wedstrijd maar half gezien maar wat was frank snoeks bloed irritant. Leek wel of ie spontaan klaar kwam als die ronaldo aan de bal was of kwam of vrije trap mocht nemen.

14 juni 2016 om 23:06

Dat viel reuze mee hoor, hij was juist eerder enorm partijdig in het voordeel van Ijsland.

Ronaldo echt slecht. Was nergens alleen maar de scheidsrechter proberen naaien.
Wat een nare mannetje...
Trappen in de grond en nog eens gaan huilen om vrijtrap.

Die man vergeet wel eens dat in elke hoek een camera is.

Portugal zal zoiets door gaan... Zwakstegroep van alle groepen.
Tegen matige Hongarije en Oostenrijk scoren dan verdien je al een goudenbal in de ogen van Ronaldo en real fans.

Met heel veel inzet sleept Ijsland verrassend een punt uit deze wedstrijd. Voor alsnog aardig wat verrassingen en weten de kleinere landen het de grotere landen knap lastig te maken door goed georganiseerd te verdedigen.

Lekker Halldorsson. Even weer vertrouwen tanken voor komend seizoen.

Ronaldo redelijk maar kom op maak die kansen dan ook af en neem Portugal bij de hand. Ben groot fan van hem maar hij kan meer.. Volgende keer beter. Triest al die haat op Ronaldo weer...

Hoewel ik totaal niets heb met het voetbal van Ijsland, speelden se gewoon naar hun mogelijkheden. Ze moeten het hebben van het verdedigen en fungeren als team, kun je ze niet kwalijk nemen. Portugal verdiende qua pogingen natuurlijk meer, maar ook zij waren niet geweldig. Nog weinig ploegen zien overtuigen deze eerste ronde. 2e ronde zullen de zenuwen en de angst er wel wat vanaf zijn. Vraag me wel echt af waarom Ronaldo die vrije trap van 33m nog op goal gaat rossen.. Denk gewoon eens na en laat iemand die bal erin gooien. Leuk dat hij de man wil zijn, maar door dit soort keuzes zet je jezelf boven het team en dat hoort niet.

Echt absoluut niet te begrijpen dat renato sanches niet begon in de basis!!! Aan alles wat je ziet merk je dat hij een grot voetballer is/ gaat worden. Portugal probeerde nog enigzins als een team te spelen, totdat de bal bij Ronaldo kwam en hij zijn oogkleppen opzette. Maar veel respect voor Ijsland! Allemaal beren van gasten zeg!! Elk kopduel werd gewonnen, speelde geconcentreerd en compact, chapeu!!

Ondanks het spel van Ijsland vind ik het toch leuk dat ze stunten. Heb toch liever wat verrassingen en spanning dan walk overs met goed voetbal. Gelukkig zijn er ook nog geen walk overs geweest tot nu toe.

14 juni 2016 om 23:23

Helemaal mee eens. Alle wedstrijden waren tot nu toe spannend. Niet altijd goed maar de spanning vergoed veel.

wat knap voor de Ijslanders. vooral Birkir Bjarnason was geweldig. zijn kapsel leek wel van marvel held Thor. mijn held. ook complimenten van hallordson voor een indrukwekkend redding. nec moet wel rekening houden als hij vertrek. voor Portugal had ik veel verwacht dat ze kunnen winnen. zelfs ronaldo kon niet de verschil maken.

Lekker hoor. 1-1 voorspeld in mijn poultje en verbaasd dat de uitslag voor zovelen een verrassing is. Een ploeg die eerste wordt in een groep met de nummer drie van het laatste WK is geen koekebakkers team. Ik zie Ijsland tweede worden in deze groep en dan puur op doelpunten. 7 punten voor Portugal en Ijsland!!

Dat er hier een enorme haat/afgunst tegen Portugal heerst kan ik wel begrijpen. Maar hoe dat mensen dit spel van Ijsland leuk kunnen vinden gaat er bij mij niet in.

Ijsland speelt zo'n fucking slaapverwekkend voetbal.. Elke keer die bal maar wat naar voren rossen... Dan als er een inworp genoemen moet worden (maakt nit uit van welke positie) komt elke keer diezelfde gast aan die de bal weer 30 meter naar voren gooit... En dan verovreren ze de bal en dan wordt die weer naar voren geramt....

Je wordt er gewoon moedeloos van en zoals ik al zei, ik snap absoluut niet hoe dat mensen (neutrale kijkers) dit leuk/vermakelijk kunnen vinden.

Wat Portugal betreft, ze speelden gewoon een goede wedstrijd en hadden meer dan genoeg kansen om hier ruim te winnen. Maarjah, als het niet mee zit in de afronding kun je er vrij weing aan doen. Een 1-1 als resultaat is op zich niet erg al had Portugal absoluut de 3 punten verdiend. Ronaldo speelde ook absoluut geen slechte wedstrijd. Het kan ook niet altijd en leen maar van hem af komen. Hij had zijn kansen, maar het kan niet altijd feest zijn.

Mensen komen hier nu weer lullen dat weer niet aanwezig is. Had hij er vandaag 4 gemaakt dan riep men dat het weer tegen een kleine tegenstander is. En zo herhaalt het zich altijd.

Dat die desbetreffende personen niet een keer moe van zichzelf worden, kan ik ook niet begrijpen.

Zonde dat Vieirinha zo de fout in gaat bij die tegengoal, los van die fout vond ik hem met afstand de slechtse man op het veld.

14 juni 2016 om 23:41

Wat verwacht je dan? Dat Ijsland vrolijk ten aanval trekt en dan afgeslacht wordt? Natuurlijk gaan ze voluit verdedigen, en ze hebben ook de techniek niet om het voetballend op te lossen,dus dan krijg je lange ballen naar voren ja. Maar aanvallend toch nog een aantal keer gevaarlijk geworden.

Ronaldo had zijn kansen ja, maar had ie die kansen zelf gecreëerd? Volgens mij niet. Hij staat er toch juist om ze af te maken? Als ie niks toevoegt aan het spel (op die ene pass op Nani na volgens mij) en dan ook nog de kansen die ie krijgt mist, tja..

15 juni 2016 om 00:08

@timmothy

Kijk ik verwacht niks, Natuurlijk ga jij je niet open gooien, maar je kan tenminste proberen om te voetballen. In plaats van elke keer weer die bal naar voren en dan Portugal weer laten komen. Probeer eens wat uit te spelen.

Die onzin dat teams niet kunnen en de techniek niet hebben. Dat is ook weer zo iets waar ik moe van wordt. Er zijn/waren genoeg teams op Ek's, Wk's of wat voor andere continentale en/of internationale toernooien die kwalitatief minder zijn, maar toch leuk voetbal spelen.

Leukste Poule tot nu toe. Kan alle kanten op . Grote kans dat de beste 3e van deze groep komt.

Zal wel komen door het feit dat wij er zovaak van verliezen, maar ik kan op een of andere manier zo genieten van een falend Portugal. Ja ik ben een hater. Dat is soms best een bevredigende emotie.

Ijsland heeft gewoon heel slim gespeeld. Anti-voetbal misschien naar het is gewoon spelen op basis van je kwaliteiten. Het is naïef om dom te gaan aanvallen tegen een kwalitatief sterkere ploeg als Portugal. Ijsland speelde met veel discipline en zorgen dat alle gaten achterin dicht zaten. Dan is het gewoon hopen op de counter of uit een dood spelmoment. Ronaldo deed ik ook later huilie huilie in een interview volgens mij. Zij onder andere dat ijsland een bekrompen mentaliteit hebben omdat ze het punt als een overwinning vierden. Tuurlijk niet je hebt een punt gepakt tegen de sterkste ploeg uit je poule als debuutland. Dat is geweldig en ze hebben juist een goede mentaliteit. Naar je mogelijkheden toe spelen je stinkende best doen en de discipline houden. Ik vond het wel mooi van Ijsland

Denk overigens dat Portugal als nog door gaat in deze poule want ik bedoel Hongarije is nog steeds echt zwak en Oostenrijk laat het af weten. Speelden vandaag ook dramatisch. Denk dat het Portugal en Ijsland wordt en dat Oostenrijk verassend naar huis gaat

Portugal is een veel sterker team, maar wat ik gisteravond zag was geen Portugal. Vooral Ronaldo speelde gewoon slecht, het hele team was niet goed gefocust. De twee spitsen rennen elkaar steeds in de weg waardoor ze de bal verliezen. Ijsland speelde heel goed, ze maakte mooie combinaties en liepen elkaar niet in de weg.

Respect voor IJsland en de manier waarop zij speelden. Dat is voetbalde en hoort er ook bij. Ik was blij verrast met het spel van Portugal en weet niet wat ze meer hadden kunnen doen om te winnen, behalve de bal erin schieten dan. Eerste helft had het al 3-1 moeten staan. Dan valt de goal van IJsland in hun enige echte kans wel binnen. Tja dat is ook voetbal en een beetje je eigen schuld als je die bal er niet inschiet. Maar ook Portugal heeft naar zijn mogelijkheden gespeeld. Portugal, Spanje, Engeland, Duitsland, België en Frankrijk zijn duidelijk de best voetballende ploegen. Italië is ook heel sterk Kroatië was goed.

Echt verbazingwekkend dat het 1-1 bleef. Ronaldo speelde misschien wel een van de betere potten uit zijn carrière. Vaak kan je dan wel een hattrick verwachten.

Nani duidelijk de beste, zie je dat hij bij Fener speelt. Laatste jaren bij United was hij heel erg matig maar sinds hij bij Fener speelt weer echt topspeler geworden.

Ijsland weet dan toch 1 punt eruit te slepen tegen Portugal, die in mijn ogen zeer inspiratieloos speelden. Looplijnen waren niet goed, tactisch zat het niet goed in elkaar.. nee, er zat precies geen idee achter. Het was precies maar hopen dat Ronaldo/nani iets klaarspeelde. Respect voor de Ijslanders, ze bleven strijden voor het punt dat er te pakken viel. Misschien niet het meest verzorgt voetbal nee maar aan het eind van de rit tellen alleen de punten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Portugal

FIFA ranking: 5
185 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Rui SilvaKeeper
Rúben SemedoVerdediger
Nélson SemedoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Portugal.

105 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren