Matig Oostenrijk laat zich verrassen door Hongarije

Dinsdag, 14 juni 2016 om

De nationale ploeg van Hongarije heeft voor een verrassing gezorgd door Oostenrijk, dat tien plekken hoger staat op de FIFA-wereldranglijst, met 0-2 te verslaan. Ádám Szalai en Zoltán Stieber maakten dinsdagavond de doelpunten en Hongarije is nu al vier wedstrijden op rij ongeslagen tegen Oostenrijk.

/

Oostenrijk en Hongarije doken de kleedkamer in met een brilstand, maar David Alaba had het scorebord al razendsnel in beweging kunnen krijgen. De middenvelder van Bayern München ramde de bal na 29 seconden tegen de paal en dat was direct de grootste mogelijkheid van het eerste bedrijf. Oostenrijk was over het geheel bezien de iets betere ploeg, maar Hongarije was niet naar Bordeaux afgereisd om zich in te graven en liet zich ook een paar keer goed zien voor het vijandelijke doel.

Doelman Robert Almer raapte een schot van László Kleinheisler op en ook Zoltán Gera, Szalai en Balázs Dzsudzsák deden pogingen om er 0-1 van te maken. Aan de andere kant lieten ook Alaba en Zlatko Junuzovic zich gelden, maar er zou voor rust dus niet gescoord worden. Oostenrijk hoopte in de tweede helft alsnog toe te slaan, maar er zaten te veel slordigheden in het spel van de roodhemden en de eerste serieuze kans was na 55 minuten voor De Magische Magyaren.

/

Aanvoerder Dzsudzsák probeerde het van ver, maar Almer lette op en ranselde het schot uit zijn doel. Oostenrijk leek de wedstrijd hierna wat meer in handen te krijgen, maar na ruim een uur spelen was het plots raak voor Hongarije. Szalai combineerde goed met de sterk spelende Kleinheisler en duwde de bal al vallend voorbij Almer: 0-1. De 28-jarige aanvaller van Hannover 96 maakte zijn eerste officiële doelpunt in 39 wedstrijden, want in december 2014 scoorde de 33-voudig international voor het laatst.

Oostenrijk leek halverwege de tweede helft iets terug te doen, maar een doelpunt van Martin Hinteregger werd afgekeurd omdat de scheidsrechter al had gefloten voor een overtreding van Aleksandar Dragovic. De verdediger werd met een rode kaart van het veld gestuurd en zag dat zijn medespelers hierna geen potten meer konden breken. Hongarije bleef aandringen en nadat Krisztián Németh al een goede mogelijkheid had gekregen, werd het na 88 minuten alsnog 0-2. Invaller Stieber kon na een snelle uitval met een stiftje afronden.


Poll

Wie eindigt hoger in Groep F, denk je?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door valencianistas)

Slechtse speler vandaag was duidelijk Fuchs, voor een speler van zijn kaliber heeft hij echt belachelijk veel ballen verspeeld. Voor de rest terechte in verrassende overwinning voor Hongarije waar Stieber bij die goal toch even liet zien waarom hij ooit een talent was.

15 juni 2016 om 07:36

De slechtste speler was absoluut Arnautovic.
Was alleen maar met z,n directe tegenstanders bezig en heeft gewoon veel mogelijkheden om zeep geholpen.
Hij denkt dat hij Zlatan 2.0 is met z,n arrogante kop maar een fatsoenlijke pass geven zit er niet in.

15 juni 2016 om 12:37

Dan raad ik je aan om eens niet te kijken naar wat je persoonlijk van een persoon vind en naar wat hij daadwerkelijk gedaan heeft op het veld. Arnautovic speelde zeker niet goed, maar heeft wel meerdere kansen gecreeerd, waarvan eentje met een fenomenale hakbal.

Fuchs daarentegen was de captain, heeft belachelijk veel ballen slecht ingespeeld en daarbij verspeeld, stond verdedigend gezien ook absoluut niet zijn mannetje en liep alleen maar in de weg. Arnautovic speelde niet goed, maar zeker ook niet slecht vind ik. Hoe kun je hem de slechtste man van het veld noemen terwijl Harnik tien keer dramatischer was? Arnautovic creeerde tenminste wat, zijn collega op de andere flank deed niet eens mee zo leek het en de collega achter hem verspeelde alles als captain zijnde.

16 juni 2016 om 11:35

Omdat Harnik veel minder ballen kreeg dan Arnautovic die daar in tegen vrijwel alles verspeelde betekend niet dat hij een mindere wedstrijd speelde.
Grootste voorbeeld is bijv. die kans die Oostenrijk krijgt waar Arnautovic uit 2 spelers kan kiezen die helemaal vrij staan.
In plaats van dat hij een fatsoenlijke pass geeft speelt hij de bal te hard in voor beide spelers die vrij staan, weg 100% kans Oostenrijk.
En buiten het voetbal is hij alleen maar bezig met z,n tegenstander.
Fuchs speelde zeker ook niet goed maar was nog dreigender met zijn inworpen dan Arnautovic met z,n belaberde passing.

Zo verrassend is dit toch niet. Hongarije doet het toch ook goed.

14 juni 2016 om 20:20

Nou, zo goed waren ze vandaag niet Oostenrijk ook niet echt trouwens...

14 juni 2016 om 23:13

Hongarije was voor mij persoonlijk de gedoogverfde nummer laatst, dus opzich verrassend. Maar met zoveel landen die qua selectie erg op elkaar lijken zit zo'n verlies er weleens in.

Wat ben ik blij voor Hongarije het niveau was laag,de inwoners van dat land hebben het zwaar met de corruptie en ellende in het land,eindelijk een succes voor de Hongaren en ik hoop dat ze de kwartfinale halen van de Ek.

14 juni 2016 om 20:02

Ik ben getrouwd met een Hongaarse, vandaar is het feest (met nog meer Hongaren) hier in ons huis. Ik ben bang dat de buren denken dat we gek geworden zijn.

Deze overwinning is volledig verdeind, vanaf de 20ste minuut had Hongarije de spel controle. Inderdaad, ik ben ook heel blij voor de mensen in Hongarije, misschien is dit een opsteker ook voor andere dingen.

14 juni 2016 om 20:04

Zo erg was Hongarije ook weer niet, behalve dan de vluchtelingen. Ze hebben een rare president. Ze kunnen de kwartfinale halen, maar ze moeten nog strijden tegen Portugal en IJsland.

14 juni 2016 om 20:29

Mooi gesproken en volledig waar!

Hongarije, Albanië, Roemenië, ploegen die op papier een veel mindere selectie hebben dan Turkije, maar ze vechten voor wat ze waard zijn en ze hebben een duidelijke speelstijl. Misschien kunnen onze tv-sterren een voorbeeld nemen aan deze gasten.

14 juni 2016 om 19:58

Ik voel je man. We dachten het wel even te doen en dan krijgen we een 0-2 aan onze broek. Succes vrijdag!

14 juni 2016 om 20:10

Heel erg neutraal hoor ik

14 juni 2016 om 20:29

Ik wist niks anders haha. :P

14 juni 2016 om 20:42

Ik had van Oostenrijk veel verwacht eerlijk gezegd, vooral na die kwalificatiereeks. Jullie ook veel succes zaterdag, zullen jullie ook nodig hebben.

14 juni 2016 om 20:06

Vergeet niet Wales. Buiten bale en ramsey strijden de spelers ook goed.

14 juni 2016 om 20:48

Ja, maar Wales heeft nog Bale en Ramsey. Wie hebben Roemenië, Hongarije en Albanië? Dzsudzsak en Stancu die uitkomen voor Bursaspor en Genclerbirligi.

14 juni 2016 om 20:55

Oh ja ik vergat dat je een Turkse volger bent.😏
Maar jij heb wel gelijk, want deze wat jij oproep hebben geen topaanvaller als bale of Long. Mijn fout.

14 juni 2016 om 20:08

Dat zijn landen met spelers die de waarde van zo een toernooi heel goed kunnen inschatten. Het zijn ambassadeurs, cultuurbewakers en ook uithangborden. Wij helpen commercials-talenten. Enige die na de eerste wedstrijd een voldoende kregen, zijn Emre Mor en in mijn ogen Ozan Tufan.

14 juni 2016 om 20:53

Helemaal met jou eens bro. Ozan Tufan was de beste Turk op het veld, ondanks dat hij de Kenan Imirzalioglu zat uit te hangen bij het doelpunt van Modric. Heeft de meeste meters gemaakt, de meeste ballen afgepakt, de meeste gewonnen duels, en hij was verantwoordelijk voor onze beste en enige doelkans, die hij overigens zelf had gestart.

Maar achteraf heeft de Turkse media het over het haar van Ozan en de selfie van Emre Mor met Modric. Terwijl de schandalige prestatie van onder andere Arda juist de meeste aandacht hoort te krijgen.

14 juni 2016 om 21:52

Haha, zo is de media. Ze zijn billenlikkers. Spelers als Arda, Gokhan, Caner en Selcuk kunnen niks fout doen. Jongens als Ozan en Emre Mor krijgen op hun donder. Ozan waz hele wedstrijd de allerbeste Turk met de acties die jij beschrijft. Emre bracht lef, combinaties en diepgang in het spel. Whattefuck maakt het uit dat hij met Modric op de foto wilt? Dat is juist wat voetbal mooi maakt. De hoge dunk en ego laat ons juist niet ontwikkelen. Vooral Arda mag dit op zijn conto schrijven. Jongens als Bale, Modric en Rakitic nemen hun verantwoordelijkheid, terwijl onze Arda in commercials verschijnt.

Ach vrijuit spelen tegen Portugal en IJsland en kijken waar het schip strandt. Zet Sabitzer en Schöpf er de volgende keer a.u.b direct in i.p.v Arnautovic en Harnik. Jammer.

14 juni 2016 om 20:08

Voor mij een verrassend uitslag. Had de wedstrijd niet gezien, maar had wel verwacht dat Oostenrijk dit met 1-0 zou winnen als je kijkt naar de afgelopen wedstrijden en de spelers.

Oostenrijk viel me ontzettend tegen vandaag niet normaal. Had echt veel meer van ze verwacht. Alaba en Arnautovic waren ook niets. Hongarije verraste me positief. Ze spelen naar hun mogelijkheden, niet te moeilijk gewoon simpel. Hoop dat Cristiano straks ons een showtje kan bezorgen

De wedstrijd was niet om aan te gluren eigenlijk, de tweede helft ging het nog wel. Oostenrijk stelde zwaar teleur en Hongarije verraste me wel een beetje. Nagý is wel een talentje, pas 19 van Ferencvaros!

Zei het vooraf al: dit was echt een wedstrijd waar je echt niks aan kon voorspellen. Snapte ook niet waarom op Unibet de odds zo ontzettend in het voordeel waren van Oostenrijk? Vind 't wel mooi voor Hongarije!

14 juni 2016 om 20:16

Waarschijnlijk omdat Oostenrijk een sterke kwalificatiereeks heeft neergezet.

Oostenrijk deed het nog zo goed in het EK kwalificatie, en na het verliezen tegen Nederland bakken ze er niks meer van :/

Vond Hongarije nog verrassend sterk voor hun doen. Zeker de tweede helft en er had nog meer ingezeten dan 2-0 als ze beter met de geboden ruimte om waren gegaan. Die tweede goal was trouwens wel lekker afgemaakt!

14 juni 2016 om 21:17

Frankrijk die heel veel moeite hebben met Roemenie en nog maar op het nippertje winnen (schot uit het niets, Fransen zagen het zelf ook niet meer gebeuren). En Tsjechie/turkije zijn echt niet minder dan Roemenie

Zwiterland dat moeite heeft met Albanie, zelfs met 10 man.

Engeland dus alhoewel die verdienden om te winnen,
Polen was wel gewoon solide overwinning.
Duitsland ook wel al kreeg Oekraine echt een paar enorme kansen.

En Tsjechie biedt gewoon prima weerstand tegen Spanje en verliest ook pas in de laatste seconden (al is het natuurlijk waar dat Spanje genoeg kansen kreeg). Maar met een beetje mazzel winnen ze daar gewoon als die enorme kans erin ging.
En wij vonden het nog zo'n schande dat we van Tsjechie verloren, terwijl wij een veel zwakker team hebben dan Spanje.
Zowel wij als Spanje stonden bijv gelijk na 88 minuten tegen Tsjechie, alleen het verschil was dat Spanje wint door een kopbal van een verdediger in de laatste minuten, en Nederland verliest door een eigen goal van Janmaat. Maar het verschil tussen ''het is een schande'' en ''spanje wint gewoon'' is wel erg groot.

Wat ik bedoel is dat het had kunnen gebeuren ongeacht wie je voor de groep zette. Zelfs met Guardiola of Mourinho of wie dan ook. Op papier hebben we natuurlijk een beter team dan die ploegen, maar ook dusdanig slecht (vooral zonder Robben) dat het regelmatig voorkomt dat je moeite hebt met dat soort teams. Als het dan in een serie wedstrijden net verkeerd uitpakt kan je wel eens op je bek gaan in een kwalificatie ja.

14 juni 2016 om 20:54

Welke underdogs verrassen dan, dat valt toch wel mee?! Tot nu toe alleen Hongarije en Rusland maar die zijn wij niet tegengekomen in de kwalificatie.

Ik snap verder ook wel dat het eens kan gebeuren, want alles zat gewoon tegen. Blessures, trainers die er een zooitje van maken, rode kaarten, penalties. Heb overigens wel vertrouwen in de huidige weg die is ingeslagen en denk dat we in de WK kwalificatiepoul minimaal tweede worden. Zweden moeten we zeker pakken met het huidige Nederlands elftal en technische staf inclusief Advocaat.

Speelde Alaba goed??

14 juni 2016 om 20:28

Een van de beste van Oostenrijkse kant, maar hij was ook niet al te best. Toonde als enige wel wat spirit.

Verrassende winst, op papier lijkt Oostenrijk namelijk bekendere/betere spelers te hebben. Kan nog spannend worden wie er tweede wordt achter portugal.

De tweede goal was een beauty.

Dit hongarije had ook van nederland gewonnen zeker weten. Hier ging de vlag al uit omdat wij wonnen van oostenrijk die zich ongeslagen had gekwalificeerd voor dit EK. Las her en der al dat we op de weg terug zijn en weet ik veel wat. Ik moet echt es ff op unibet gaan kijken als ik kan inzetten dat nederland het wk niet haalt want dat zit er dik in dat we er straks weer niet bij zijn. Roemenie hongarije wales zijn landen die op dit moment niet verslagen worden door ons.

Arnautovic was het spuugzat... Ontop: Hongarije is gewoon een stugge ploeg en Oostenrijk wil het spel maken.

Ik betwijfel of Oostenrijk goed genoeg is om zich überhaupt te kunnen blameren. Zoveel kunnen die er niet van. Ze verliezen zelfs van Nederland en die plaatsten zich niet eens voor het Ek.

Zonder gekheid. Hongarije stond goed en bij Oostenrijk lukte het niet. Dat kan gebeuren op een toernooi.

Doelpunt wat werd afgekeurd was onterecht, vind dat die hongaar zich enorm aanstelt want bewust was die overtreding niet van Dragovic.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Oostenrijk

FIFA ranking: 26
8 fans
Actuele wedstrijden

174 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Bayern München 0 0
2018/2019 Bayern München 31 3 4 0
2017/2018 Bayern München 23 2 1 0
2016/2017 Bayern München 32 4 1 0
2015/2016 Bayern München 30 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona vergeet gedroomde kandidaat en wendt zich tot Bayern München’

Het is geen geheim dat Barcelona momenteel op zoek is naar een stand-in voor Jordi Alba. Junior Firpo was de gedroomde kandidaat om de linksbackpositie te versterken, maar Real Betis laat...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Er is Liverpool veel aan gelegen Mohamed Salah te behouden voor de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren