Pools international haalt keihard uit naar Koeman: ‘Geen woorden voor’

Dinsdag, 14 juni 2016 om 13:50Thijs Post

Ronald Koeman stapt van Southampton over naar Everton en die overstap wordt hem door velen niet in dank afgenomen. Zo haalt keeper Artur Boruc hard uit naar Koeman, die in het verleden nog zei dat spelers en managers veel te makkelijk van club wisselen.

/

Boruc werkte even samen met Koeman bij Southampton, maar de international van Polen viel niet in de smaak bij de Nederlander. Fraser Forster werd naar Southampton gehaald en Boruc vluchtte naar Bournemouth. Via Twitter haalt hij nu hard uit naar Koeman. De keeper haalt een uitspraak van Koeman uit het verleden aan.

“In het moderne voetbal zie ik tegenwoordig een gebrek aan loyaliteit. Spelers en manager wisselen steeds makkelijker van club, meestal alleen vanwege het geld. Zo’n manager wil ik nooit worden, iemand die alleen gericht is op winst op de korte termijn”, zei Koeman. Boruc plaatst een afbeelding van Koeman met die tekst op Twitter. “Hier heb ik geen woorden voor”, schrijft de sluitpost erbij.


Poll

Artur Boruc heeft gelijk


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door stua)

Jammer Boruc dat je er zo over denkt maar ik geloof niet dat Koeman alleen voor het geld naar Everton gaat. Er ligt daar een project op hem te wachten dat erg aantrekkelijk is voor een coach als Koeman. Natuurlijk is zo'n salaris heerlijk maar ook de mogelijkheden die in Liverpool liggen zijn grandioos mooi..

14 juni 2016 om 13:56

ja dat kan Koeman wel mooi zeggen, maar een aantal van zn spelers hadden de kans om naar betere clubs te gaan, voor een beter salaris, maar ook met meer kans op sportief succes en daar maakte Koeman ook een probleem van.

14 juni 2016 om 14:33

Volgens mij was Koeman eerder gefrustreerd dat bij Southampton elk jaar de beste spelers vertrekken omdat ze niet te houden zijn, waardoor bij elk jaar weer een nieuw team kan bouwen. Bij Everton is daar waarschijnlijk in mindere mate het geval, wat dat is gewoon een club meer mogelijkheden.

14 juni 2016 om 14:50

Koeman wordt betaald om de belangen van de club te dienen, spelers binnenboord houden hoort daarbij. Niet alleen blijft je team zo op niveau, ook de eventuele transfersom zal hoger liggen. Maar Koeman is ook een trainer die zijn eigen loopbaan moet uitstippelen, dat gaat boven zijn taakomschrijving bij de club, sowieso voor hem zelf. Het is dus volstrekt logisch dat hij dit heeft gezegd en nu toch vertrekt, met het eerste hielp hij Southampton, met het tweede zichzelf. Je vertolkt als trainer meerdere rollen, je vertegenwoordigt een club, maar bent in feite ook een zzper die moet zorgen dat hij op het juiste moment bij de juiste club binnenkomt.

14 juni 2016 om 15:21

Het is toch wel een beetje logisch en te verklaren, Koeman wilt gewoon niet dat z'n beste spelers weggaan dus zegt hij dit soort dingen'om op hun gevoel in te spelen' zo hoopt hij hun binnenboord te houden, geef hem eens ongelijk hij had wel hoger kunnen eindigen met spelers als Shaw, Lallana en Clyne.
Dat Koeman nu weggaat en een royaal salaris bij Everton gaat verdienen klinkt misschien krom, maar Koeman kiest, terecht, eieren voor zijn geld en gaat in zee met een project wat veel meer mogelijkheden biedt dan nu bij 'the Saints', spelers als Wanyama en Mane gaan nu waarschijnlijk vertrekken, hetzelfde resultaat neerzetten als vorig seizoen zal uitermate lastig zijn.
Bij Everton kan hij het alleen maar beter doen na een teleurstellende 11e plaats.

14 juni 2016 om 15:25

dan moet hij gewoon zeggen, je mag niet weg want je hebt nog een contract. Tenzij er een bod komt waarmee southampton genoegen neemt.
Dan moet ie niet over andere zaken beginnen waar hij zich zelf ook nooit aanhoudt.

14 juni 2016 om 14:00

Tja de trein komt maar 1x voorbij. Oh wacht dat was naar Valencia.

14 juni 2016 om 15:21

Tja, we weten het allemaal. Koeman neemt het niet zo nauw met zijn principes zodra er een trein voorbij komt. Hij kan op dat gebied nog heel veel leren van van Gaal en de Boer.
En vz kom nou niet opnieuw aan met het verwijderen van deze post. Vorige maal mocht ik dit kennelijk om mij volstrekt onduidelijke redenen niet zeggen namelijk.

14 juni 2016 om 14:42

En in Southampton valt niks te doen of zo?

14 juni 2016 om 18:06

Koeman gaat 2-3 keer meer verdienen per jaar.... Maar zal vast niet voor het geld zijn? Zelfs staat Southampton laatste jaren er beter voor... Koeman is gewoon een hypocriet, duidelijk zat. Lijkt net als de move van PSV naar Valencia... Hij leert het ook niet af

Ach, meneer is gepikeerd dat hij werd vervangen door Koeman en probeert nu terug te slaan. Niks aan de hand...

14 juni 2016 om 13:56

nope..niks aan de hand, maar hij heeft hier wel gewoon gelijk.

14 juni 2016 om 14:11

Omdat? Everton is een veel grotere club.

14 juni 2016 om 14:24

Dat Everton een grotere club is doet niks af aan de opmerking van Koeman en dat Boruc dat (zo interpreteer ik het) als hypocriet betitelt. Daar heeft hij gewoon groot gelijk in, ongeacht of het rancuneus is.

14 juni 2016 om 14:34

Wat is er hypocriet aan Koeman? Volgens mij heeft hij er nooit een geheim van gemaakt dat hij ambitie heeft en graag bij grotere clubs wil werken. Hij heeft nooit gezegd dat hij bij Southampton zou blijven hoor.

14 juni 2016 om 14:48

Omdat hij letterlijk tegen spelers gezegd heeft dat ze niet weg mogen naar betere clubs (zelfs beter dan Everton), omdat ze samen aan een project werken en dan gaat hij er daarna zelf vandoor. Begrijp me niet verkeerd, ik zou hetzelfde doen, maar ik ben dan ook een hypocriet

14 juni 2016 om 14:59

Geen gelijk, onzin, gewoon een door rancune gedreven berichtje. Voor Koeman is dit een logische stap.

14 juni 2016 om 15:26

voor die spelers die weg wilden was het ook een logische stap.
Nog veel logischer trouwens, omdat de clubs waar die spelers heen wilden succesvoller waren op dat moment.

14 juni 2016 om 18:07

Koeman is hypocriet, gaat 2-3 keer zoveel verdienen bij een club die de laatste minder presteert. De quote die boruc geeft van Koeman zelf maakt het extra pijnlijk. Boruc legt dat pijnlijk bloot

14 juni 2016 om 18:47

Welke spelers mochten niet weg en zijn er slechter van geworden? Welke spelers wilden weg, maar zijn tegen hun zin gebleven?

Volgens mij praat iedereen elkaar na en hebben geen flauw benul van de context waarin Koeman dat allemaal gezegd heeft.

Als je alles uit een context haalt, dan kan je altijd je gelijk halen, maar gelijk krijgen en gelijk hebben is een wereld van verschil. Bovendien, als er daadwerklijk een flinke positieverbetering te halen is, dan zal niemand er tegen zijn. Je hoeft het niet leuk te vinden, maar tegenhouden is onzin.

Hypocriet noemen velen het, maar dan is het hele voetbal hypocriet. Alle clubs en vrijwel alle spelers. En kom nou niet met voorbeelden van spelers bij Barca of Real of United vroeger, noem maar op. Als een speler bij RKC speelt en aanbiedingen krijgt van Milan, Liverpool,,barca of Real en zegt , nee, ik blijf mij hele leven voor RKC spelen, dan is het uitzonderlijk, maar voor de rest , zal iedereen naar verbetering streven en dat is een goed en gezond streven. Totti is een uitzondering, maar ook hij heeft makkelijk praten,,want die heeft zich ook financieel onafhanklijk kunnen voetballen, maar spreekt daar ambitie uit? Ik denk te weinig.

14 juni 2016 om 14:34

die baas van everton wou hem steeds meer salaris aanbieden en uiteindelijk kon Koeman blijkbaar geen nee zeggen

Zoekt hij aandacht ofzo? Is in mijn ogen een welverdiende transfer van Koeman.

14 juni 2016 om 14:55

Dat doet niets af aan het feit dat het hypocriet is en daar doelt Boruc op.

Deels met rancune geschreven, maar hij heeft toch ook wel gelijk.

Haha, lekker objectief deze man.

En Boruc is naar Bournemouth gegaan omdat hij minder is gaan verdienen? Koeman heeft het maximale uit Southampton gehaald. Meer rek zat er niet in. En dat zit er bij Everton wel in.

14 juni 2016 om 13:57

Nee, Boruc is naar Bournemouth gegaan om aan spelen toe te komen

14 juni 2016 om 14:00

Natuurlijk heeft Everton veel meer potentie! Maar het is niet loyaal, Koeman is bovendien nooit een loyaal persoon geweest kijk maar even naar zijn clubs als speler en trainer. De hoogste bieder heeft altijd Koemans voorkeur gehad. Dan is het toch walgelijk hypocriet om op spelers te zeuren dat ze niet loyaal zijn?

De overstap naar Everton is heel begrijpelijk maar als je zulke uitspraken doet kan je terecht verwachten dat mensen die aanhalen. Helemaal als je zegt "zo'n manager wil ik nooit worden" nja dat was hij natuurlijk al dus technisch gezien is het wel correct.

Ik vind het helemaal terecht om Koeman daarop te wijzen. Heel vreemd dat hij met zijn geschiedenis van clubhoppen dat durft te zeggen. Als iemand niet loyaal is, is het Koeman wel vreselijk hypocriet om zo iets te zeggen. Ik snap zijn overgang volkomen maar dan moet je niet zulke uitspraken doen over loyaliteit.

Hij zal vast meer gaan verdienen bij Everton, maar het schijnt dat hij ook een enorm transferbudget krijgt. Wat dat betreft heeft Everton gewoon meer potentie dan Southampton, ook qua spelersmateriaal met Barkley, Stones en Lukaku zit er meer rek in.

14 juni 2016 om 13:57

ik vond de spits van Southampton gisteravond toch een stuk beter dan die onhandige spits van Everton ;-)

14 juni 2016 om 14:02

Shots fired

14 juni 2016 om 14:11

Lukaku gaat mogelijk weg bij Everton dus kan hij Long weghalen bij The Saints

14 juni 2016 om 14:16

Liever dan Vincent Janssen. Denk dat Everton voor hem echt een prachtclub is.

14 juni 2016 om 15:07

De spits van Southampton werd dan ook op zijn kwaliteiten benut, in tegenstelling tot Lukaku. Vind hem overigens geen wereldspits hoor, maar denk dat Southampton maar al te graag zou willen ruilen .

14 juni 2016 om 15:31

@de10 ik weet niet hoe Lukaku dan benut wil worden, maar vrij voor de keeper gezet worden lijkt me geen slechte manier.....

Boruc heeft eigenlijk gewoon gelijk.
Maar zo gaat dat in het voetbal.

Hij heeft gewoon gelijk. Doe daarom nooit zomaar uitspraken als je niet weet dat je in de toekomst slachtoffer kan worden van je eigen uitspraken

Waarom denk ik opeens aan een trein die voorbij komt?

Deze week had van Marwijk nog subtiel zijn mening klaar over Infantino die zijn Fifa salaris te weinig zou vinden. Alsof Bert zelf in het Midden Oosten zit om dat continent voetballend verder te helpen.
Van Koeman kan ik de keus nog snappen, paar jaren goed gepresteerd met een middenmotor, nu weer een stap omhoog en met Everton voor Europees gaan.

14 juni 2016 om 14:37

Ja precies bovendien heeft Koeman er nooit een geheim van gemaakt dar hij gewoon ambitie heeft. Ik bedoel Koeman heet bij PSV, Ajax en Feyenoord als hoofdcoach gewerkt dus hij staat niet echt bekend om zijn loyaliteit. Maar goed zo doet hij zich ook niet voor, dus ik snap niet waar mensen het probleem zien. Dit is een gewoon een mooie stap.

14 juni 2016 om 14:39

@ ecke,

Het ging er vooral om dat Infantino schoon schip wou maken met transparantie hoog in het vaandel. Dan ga je natuurlijk niet mensen dwingen om beelden te verwijderen.

Van Marwijk heeft zelf gewoon toegegeven dat hij daar vooral zat vanwege het geld en is dus niet hypocriet erover geweest zoals Infantino en Koeman. Infantino moet ook weten dat de salaris van Blatter zo is geworden omdat hij al tientallen jaren bestuurder is ( nog wat onder de tafel). Een senior als Kuyt verdient logischerwijs meer dan bijvoorbeeld een Karsdorp.

@jdw17 (omdat je reactie pas te zien was nadat ik de mijne zette)

Heb je het stukje gelezen? Koeman uitte kritiek op spelers van Southampton die volgens hem "te vroeg vertrokken vanwege het geld/grotere club" en hij vertrekt nu ook al na 2 jaar voor meer salaris.

14 juni 2016 om 15:28

Ja maar je kunt de carrière van een speler toch niet vergelijken met die van een trainer. Volgens mij kan een trainer niet 'te vroeg vertrekken'. Een speler kan op de bank komen te zitten etc. Dat is bij een trainer toch een heel andere verhaal. Everton is gewoon een club met meer mogelijkheden, geen vreemde stap vind ik van Koeman,

Koeman heeft ook de Engelse trein gevonden

Iets met een trein ofzo...
Moest dan ook hartelijk lachen op de tweet van Boruc. Hij doorziet de hypocrisie van Koeman ook.

Boruc heeft 100% gelijk. Koeman roept eerst dat hij niet voor het geld weggaat en vervolgens gaat hij voor de centen naar Everton. Ontzettend hypocroet van hem. Als je dan toch voor het geld kiest, kom daar dan gewoon eerlijk voor uit.

Ik ben het geloof in Koeman kwijtgeraakt. Geen mooie stap, ook niet zijwaarts, enkel achteruit.

3 miljoen meer aan salaris.
bij Southhampton kan het alleen maar minder gaan.

dus slimme keuze de stap te maken

Het is toch algemeen bekend dat Koeman voor zijn eigen carriere gaat en helemaal geen clubliefde toont. Zodra hij wat beters kan krijgen, dan doet hij dat. Dat is zijn goed recht trouwens. Dat Koeman roept dat spelers loyaal moeten zijn is waarschijnlijk ook zo omdat dat in zijn eigen voordeel is. Dus in principe past het er precies bij.

Het was mooier geweest als hij "gewoon" zijn contact had uitgediend en volgend jaar op zoek ging naar een nieuwe club. Everton had dan al een andere coach gehad maar iemand als Koeman hoeft echt niet lang bij huis te zitten.

Wat zullen al die aankopen van Koeman bij Southamton van zijn overstap vinden??

14 juni 2016 om 14:38

van Dijk heeft, als het goed is, net zijn contract met iets van 4 jaar verlengd. Denk niet dat hij er blij mee is, maar ga er vanuit dan Everton hem weet over tenemen als vervanger van Stones. Wordt duur grapje

De "holy Goalie" heeft groot gelijk, wel een beetje rare omschrijving dat hij "vluchte" uit Southampton, hij zit bij de Poolse EK selectie en wou gewoon keepen om daar bij te blijven en niet op de bank te zitten achter de beste keeper uit de EPl
Zover uit het verleden is die uitspraak van Koeman overigens niet ,die deed hij op 3 maanden geleden op 16-3-2016
Zal mij benieuwen hoelang hij bij Everton blijft , hij heeft nog nergens zijn contract uitgediend , is altijd eerder vertrokken voor "iets beters "

Koeman is een goedw coach.Dat heeft hij de afgelopen jaren wel bewezen.Hij heeft alleen wel boter op zijn hoofd.Inderdaad spelers aan hun contact houden en dan zelf dat niet doen. Het is een gluipert.

Ik denk dat de waarheid ergens in het midden ligt. De uitspraak van Koeman is niet slim, want hij is ervaren genoeg om te weten dat deze hem zal achtervolgen in een situatie als deze. Maar men zal moeten accepteren dat trainers grotere risco's lopen. Immers gaat het niet goed, wie vliegt er uit? Dus is het ook logisch dat als een trainer een in zijn ogen betere mogelijkheid ziet, hij daar gebruik van maakt.

Wie zegt dat koeman het alleen voir het geld doet? Bij everton heeft hij betere middelen tot zijn beschikking om een hoge eindklassering.

Volgens mij werd hij gewoon gepasseerd door koeman omdat hij de ene blunde na de ander maakte. Dus was toen hopeloos uit vorm. Lekker makkelijk nu klagen. Als meneer Boruc naar een clubje kan voor iets meer centen is zijn loyaliteit ook ver te zoeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
10.Everton59-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
G. SigurðssonMiddenvelder366
M. KeaneVerdediger353
RicharlisonAanvaller347
D. Calvert-LewinAanvaller3316
B. GodfreyVerdediger310
J. PickfordKeeper310
L. DigneVerdediger300
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

1 fan
Keeper, 41 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren