FC Groningen strikt international: 'Een mooie stad, mooier dan Amsterdam'

Dinsdag, 7 juni 2016 om 18:05Matthijs van Laar

Ruben Yttergard Jenssen speelt de komende drie seizoenen voor FC Groningen. De Noorse international zegt op de website van zijn nieuwe werkgever voor ‘het totaalpakket’ te hebben gekozen. De 28-jarige middenvelder kon namelijk elders meer geld verdienen.

/

Jenssen wilde echter ook op een plek wonen waar het voor zijn gezin goed toeven is. “Groningen is een mooie stad, mooier dan Amsterdam. Ook was belangrijk dat we ons als familie kunnen identificeren met de normen en waarden van deze club”, zegt hij.

Technisch manager Peter Jeltema laat ook weten blij te zijn met de komst van Jenssen, die de voorbije drie jaar voor 1. FC Kaiserslautern actief was. “Hij is een allround, dynamische en zeer ervaren middenvelder. In onze ogen is hij de ontbrekende schakel in de compositie van onze selectie voor het komende seizoen.”

Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat de club na de komst van Jenssen en eerder Tom van Weert op zoek zal gaan naar versterkingen voor de defensie. “Ook daar hebben we de wens voor twee versterkingen. Of dit gaat lukken en óf dit ook in hetzelfde tempo zal gaan als bij de eerste twee namen, is nog de vraag.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door vakaa)

Ff zich populair maken....

7 juni 2016 om 18:15

Kan toch zo zijn dat hij dit serieus meent? Ken genoeg mensen die Groningen een mooiere stad vinden dan Amsterdam. Al weet ik wel dat dit zo'n standaard praatje is haha.

Prima aanwinst voor de FC! Kerel zal de nodige ervaring toevoegen aan de selectie. Daarnaast is hij net als van Weert transfervrij. Keurig gedaan van Nijland. Ben benieuwd wie hij nog meer uit de hoge hoed wilt gaan toveren.

7 juni 2016 om 18:38

Wat heeft Groningen precies wat het zo mooi maakt dat Amsterdam niet heeft dan? Ik kan me voortellen dat er mensen zijn die liever in Groningen wonen dan in Amsterdam, omdat het kleiner en rustiger is en er wellicht een wat ander mentaliteit heerst. Maar ik denk dat de meeste Nederlanders toch wel Amsterdam de mooiste stad vinden.

7 juni 2016 om 18:43

Stuk minder junks, criminelen enz.

7 juni 2016 om 18:58

Groningen is vooral erg leuk om in te wonen. Compacte stad, sfeer van een dorp, mooie oude binnenstad, prachtig uitgaansleven, vriendelijke mensen, dat soort dingen. Amsterdam heeft uiteraard meer mooie gebouwen, maar of het leven er mooier is betwijfel ik.

7 juni 2016 om 19:01

Ik woon zelf in groningen maar dat er minder criminelen en junks wonen of zijn ben ik het mee oneens, naar mijn mening zijn er daar genoeg van en dan wel van alle 2 wel te verstaan!

7 juni 2016 om 19:08

@jdw17
Je kan het ook anders zien. Groningen heeft ook bijna alles wat Amsterdam heeft, hier is het wat gemoedelijker, overzichtelijker en rustiger. Maar er heerst wel een goed sfeertje, mede dankzij de vele studenten.

7 juni 2016 om 19:09

Komt omdat het nuchtere mensen zijn, vriendelijk en behulpzaam en het is een fijne stad maar dat is mijn mening natuurlijk haha

7 juni 2016 om 19:09

Amsterdam is de laatste tijd wel een beetje een stinkende bouwput geworden. En ook nog eens veel te druk. En dan wonen er ook nog eens amsterdammers... Brr, geef mij dan maar groningen

7 juni 2016 om 19:17

Heb helemaal niks met die stad, overgenomen door toeristen en wannabe hipsters uit totaal andere streken dan Amsterdam. Wel prima aanwinst lijkt me!

7 juni 2016 om 19:32

Amsterdammers die wonen tegenwoordig in Almere. Woon ook liever in Enschede dan Groningen. Zo kun je wel doorgaan

7 juni 2016 om 19:35

Het is maar net waar je van houd he haha

7 juni 2016 om 19:52

Juist, jij geeft dus de exacte redenen.

7 juni 2016 om 20:01

Het zijn wat mij betreft meer de import amsterdammers yuppen en toeristen die het voor mij vernachelen. De "echte" amsterdammer prima...

7 juni 2016 om 20:04

Dat is nou het mooie, het is een mening.....
Zo zijn er ook mensen die bv Borkum het mooiste wadden eiland vinden. Terwijl ik het weer een deprimerend lelijk eiland vind.... En zo vindt iedereen wel weer wat.

7 juni 2016 om 20:07

Ja ik zeg toch dat ik me kan voorstellen dat het in Groningen fijner is om te wonen, maar je kan toch niet ontkennen dat Amsterdam gewoon qua gebouwen, centrum etc mooier is. Ik kom zelf uit Eindhoven en ik vind het een heerlijke stad om te wonen, maar ik weet ook wel dat het niet bepaald een mooie stad is.

7 juni 2016 om 20:27

Dat is ieder zijn smaak. Ik denk dat er nog meer Nederlanders zijn die hun eigen stad het mooist vinden. Ik vind Amsterdam maar een saaie nietszeggende stad. Ik heb bij Amsterdammers ook altijd het idee dat ze om de haverklap even moeten vermelden dat ze uit Amsterdam komen, hoe geweldig dat is en net doen alsof dat een soort prestatie is. Er zijn zat mooiere plekken in Nederland.

7 juni 2016 om 20:34

Ze zijn in groningen ook druk aan het bouwen hoor , omdat ze de toeristen graag hier heen willen lokken omdat het in amsterdam te veel word en verwacht word dat het er aan toe gaat als in china in de toekomst dat je amper je kont kan keren tussen de menigte vanwege zoveel mensen en de drukte ,dat kan je vooral zien aan de winkelpanden en andere toerisme dingen in groningen , bijvoorbeeld de nieuwe primark hier is de grootste van heel nederland op het moment en dat heeft ook zijn redens.

7 juni 2016 om 20:35

Het is ook maar de smaak van de mens waar je het liefst woont en misschien wel een vleugje van de plaats waar je geboren bent dat het een doortastende keuze heeft op waar je je het best op je plek voelt.

7 juni 2016 om 20:59

Najah Borium? Doe mij maar mijn eigen Terschelling.

8 juni 2016 om 08:38

@jdw17: draai het eens om. Wat heeft Amsterdam precies wat het zo mooi maakt dat Groningen niet heeft dan?
Als ik naar mezelf kijk dan vind ik een groot deel van Amsterdam maar een troosteloze bende. Ja, in het centrum is het over het algemeen wel prima voor elkaar, maar nee: buiten de Arena om hoef ik niet zo nodig in Amsterdam te komen.
Groningen daarentegen is juist heel erg gezellig en heeft een fijne sfeer en in mijn beleving veel karakteristiekere binnenstad.

7 juni 2016 om 21:09

Groningen prettiger, zelf vind ik Amsterdam mooier qua gebouwen. Maar zie mij er niet langer dan 2 dagen. Een vriend van mij is een Ajax supporter maad vind de stad drie maal niets, sterker hij vond Rotterdam mooier!

Verstandig praatje.. persoonlijk vind ik Amsterdam mooier/gezelliger maar Groningen staat zeker in mijn top 3 favoriete steden qua gezelligheid. .

Lijkt me een prima kerel met uitstraling. Denk dat ie goed past bij onze club. En dat Groningen mooier is dan Amsterdam is natuurlijk een feit

7 juni 2016 om 18:27

Absoluut, er gaat niets boven Groningen!!

7 juni 2016 om 19:26

Scandinavië

7 juni 2016 om 20:44

Dat is zeker waar 😂

7 juni 2016 om 20:27

Dat Groningen een mooiere stad is dan Amsterdam wisten de noorderlingen natuurlijk allang. Naar mijn idee komt dat omdat het gebied in een straal van 100 km eromheen weinig voorstelt (ik kom er zelf ook vandaan). De stad is volledig zelfvoorzienend geworden als het op bedrijvigheid, cultuur, uitgaan en gezelligheid etc. aankomt en dat in combinatie met de noordelijke nuchterheid. Er is er voor ieder wat wils, studenten, sportclubs, basketbal/voetbal op niveau, festivals, muziek en ga zo maar door. Geen invasie aan hipsters, junkies, toeristen, dromers, over-ambitieuze mensen maar gewoon een normaal gezellig volkje.

7 juni 2016 om 20:48

Klopt , voor jongeren en studenten worden er regelmatig dingen of festivals georganiseerd en voor ouderen ook trouwens en mede groningers kunnen goed met elkaar overweg wat het een gesellige sfeer maakt , ik zou zeggen mensen die er niet veel van af weten verschaf wat informatie over groningen wat er te doen valt en hoe het is als er een festival is of ga er eens heen dan weet je waar wij groningers het over hebben .

7 juni 2016 om 18:19

Ik weet dat veel voetballers zich zo geliefd willen maken bij de supporters, maar het kan toch daadwerkelijk zo zijn? Wellicht vind hij de grachten in Amsterdam helemaal niks en Groningen mooier omdat het juist een stuk kleiner is.

7 juni 2016 om 19:13

Als jij van een club komt en gaat verkondigen dat je liever in amsterdam had gespeeld of amsterdam een mooiere stad vind dan maak je jezelf al niet populair hier , dus niet zoveel van aantrekken, spelers praten altijd op deze manier om een beetje goodwill en respect te krijgen alvorens ze er gaan spelen

7 juni 2016 om 19:35

Straks kussen ze het embleem van Groningen nog, dat is de ultieme liefdes uiting

7 juni 2016 om 19:19

Ik heb nog nooit gehoord dat überhaupt iemand Heerenveen een leuke stad vindt. Zelfs de selectiespelers van Heerenveen trekken in hun vrije tijd naar Groningen. Gaat niet op dus

7 juni 2016 om 19:29

Klopt kom regelmatig spelers tegen die ook gewoon omgaan met spelers van groningen dus rivaliteit tussen de spelers is er amper zo te zien , en ja ik zou nog niet op de grond gevonden willen worden in friesland om het maar netjes te zeggen.

7 juni 2016 om 20:38

Heerenveen is geen stad maar een dorp.

7 juni 2016 om 21:14

Ik woon in Groningen Zuid, maar bij ons in het wijkje wonen een ex-groningen verdediger die tegenwoordig zijn centjes verdient bij Vitesse en een trainer/begeleider van SC H'veen.
Dus kennelijk is GRN nog niet zo heel slecht.

7 juni 2016 om 20:00

Het zijn altijd beetje dooddoeners die praatjes bij transfers, moeten we maar voor lief nemen! En deze man onderbouwt het nog enigszins door zijn keuze toe te lichten.

7 juni 2016 om 20:01

Vast nooit in Groningen geweest... Is best een leuke stad, moet je eens doen. Hoewel... Azijnpissers mogen wat mij betreft in de Randstad blijven.

Hopelijk voor hem voetbalt hij beter dan dat hij smaak heeft. Of hij heeft een goed gevoel voor humor :-)

Waren ze dacht ik al een tijdje mee bezig, heeft in ieder geval de nodige ervaring wat eens verfrissend is tussen al die clubs die tegenwoordig met een veredelde belofte team spelen. Op het middenveld kon er nog wel een speler bij, met Maduro en Tibbling twee centrale middenvelders maar dat is toch iets te weinig. FCG is goed bezig met ook van Weert wat een prima spits is. Beide bovendien gratis. Ik denk dat er achterin nog wel een of twee versterkingen erbij kunnen en het zou leuk zijn mochten ze voor op de vleugels nog ergens een nieuwe Tadic/kostic kunnen scouten.

Ik las overigens wel elders dat doelman Padt naar Malaga zou gaan. Ik weet niet hoe serieus dit is. Jurjus werd genoemd als opvolger.

Gewoon een prima speler voor mijn clubje. Welke stad mooier is mag iedereen voor zichzelf bepalen!

7 juni 2016 om 18:36

@robert, beide steden verschillen behoorlijk van elkaar. Maar het klopt wel dat zowel Amsterdam als Groningen prachtige steden zijn. Waar het goed toeven is. Als je 31 interlands voor Noorwegen achter je naam hebt staan, ben je in ieder geval geen 'nobody'. En als je afgelopen seizoen 31 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Kaiserslautern (2e Bundesliga) hebt gespeeld evenmin. Kan iemand mij iets vertellen over de redenen om daar te vertrekken?

7 juni 2016 om 19:57

Hij wilde in een stabieler team spelen, en niet elk seizoen een lading nieuwe spelers. Dat was bij kaiserslautern de laatste tijd het geval. En Groningen was belastingtechnisch prima

Ruben Yttergard Jenssen, was altijd een groot talent in de voetbalgames. Duurde uiteindelijk erg lang voordat hij de stap naar het buitenland maakte en Kaiserslautern was ook niet het niveau wat eigenlijk van hem verwacht werd. Maar hoe dan ook is het echt wel een prima aanvallende middenvelder. Linkspoot en gezegend met behoorlijk wat creativiteit en een fijne pass. Ben benieuwd wat hij kan laten zien bij Groningen!

Als je in een mooie stad wilt wonen moet je ook niet in amsterdam of rotterdam gaan wonen vind ik. Ik denk wel dat hij een goede keuze maakt

Die is alleen op het centraal station geweest, er is toch niets mooier dan de jordaan en de 9 straatjes he!

Mooi praatje, haha. Als je eenmaal in Groningen hebt gewoont , naar t westen gaat, dan komen de meesten met hangende pootjes terug. Ja Groningen is idd heel mooi!! Ken dr genoeg.

Zorgen dat hij een goed huis koopt dat bestendig is tegen aardbevingen

Maar een goede aanwinst voor Groningen. Denk dat ze veel plezier gaan beleven van hem. Degelijke speler als ik het goed begrepen heb.

Ik vind Groningen ook mooier dan Amsterdam. En ik hoef mij niet eens populair te maken bij de supporters van Groningen.

Jonge jonge, wat een kleinzerige reacties hier weer. Meteen lopen zeiken als iemand zoiets roept. Wat kan jou dat nou ook maar iets interesseren, De beste man speelt bij een nieuwe club, laat m er lekker van genieten. Dat gedoe of Groningen wel of niet mooier is mag iedereen toch lekker zelf weten

Dadelijk zegt hij nog dat de Euroborg een mooi kleurrijk stadion is van buiten.

7 juni 2016 om 19:13

Van binnen heeft Ajax wel het meest kleurrijke stadion van Nederland, dat valt dan weer niet te ontkennen!

7 juni 2016 om 19:34

Met Vitesse als goede tweede

24 uur per dag horeca is natuurlijk altijd goed.

Met Maduro en hem heb je wel de nodige ervaring in het team. Voorin maak ik me wel wat zorgen. Sørloth is nog erg jong en de kleine Van Weert moet zich nog bewijzen.

Ik kan het me trouwens best wel voorstellen dat iemand uit een redelijk kleine stad als Tromso zoiets zegt. Amsterdam is een mooie stad, maar vooral ook heel druk en toeristisch. Groningen is kleiner, gemoedelijker en rustiger, maar er heerst toch een prima sfeer en de stad heeft wel haar hotspots.

7 juni 2016 om 19:24

Je ziet de studenten elke dinsdag woensdag donderdag vrijdag en zaterdag feesten voor hun leven en snachts bij de uitgaansspots is er sws een prettige sfeer te vinden , ik was laatst in almelo ook leuk om te zijn daar leuke sfeer ook alleen de barren sloten al om 2 uur en op dat moment miste ik groningen gelijk want daar zit ik tot 7 uur in de bar of in een uitgaanstent.

7 juni 2016 om 20:01

En misschien gaat ie wel buiten de stad wonen. Niet iedereen houdt van die drukte. Hij zou prima in Paterswolde kunnen wonen bv

7 juni 2016 om 20:41

Dat bedoel ik ,hie rin de omstreken heb je nog veel dorpen en kleine plaatsjes zoals winsum, paterwolde maar ook bedum kan je goed vertoeven als je van een rustige ongeving houdt

7 juni 2016 om 21:29

Nevland woonde in Zuidlaren. Rusnak woont in Eelde (huis staat te koop overigens..). Maar genoeg spelers van Groningen wonen net buiten het centrum in de Tasmantoren.

8 juni 2016 om 10:56

Tasmantoren en omgeving is ook de prachtigste plek om te wonen :-) FC heeft daar volgens mij via de woningstichting een paar appartementen voor spelers. Alleen Kruiswijk heeft daar ooit eentje gekocht en verkocht.

7 juni 2016 om 20:43

Dat valt wel mee hoor , het is allemaal niet zo erg als jullie denken haha , we lopen hier niet op klompen en de stad heeft geen last van aarbevingen op 1 of 2 keer na wat inmiddels alweer een tijdje geleden is.

ze kunnen ze tegenwoordig ook alles laten zeggen hè.....ik heb niks met ajax maar als je Groningen mooier vind dan Amsterdam dan ben je of nooit in Amsterdam geweest of je bent bij je geboorte gestuiterd!!!

Volgens mij wil ie eens echte aardbevingen meemaken. Zou ie voor een mooie stad kiezen met historie, prachtige oude gebouwen, terrassen aan de grachten en een fijne sfeer, dan ging ie wel naar Cambuur.

7 juni 2016 om 22:01

LOL vandaar zit half Leeuwarden in de weekenden in de stad Groningen. Dit omdat er naar eigen zeggen geen zak te beleven valt in 'hun' stad.

Amsterdam is veel mooier en ik raad ook iedere Amsterdammer aan om er vooral te blijven wonen. De Amsterdammers die hier wonen (de provincie) zeuren dagelijks dat het Amsterdam veel beter was, sommigen doen dit al ruim 20 jaar. Naast dialect spreek ik ook nog normaal Abn, dit schijnen ze ook niet te kunnen leren, en dan bedoel ik het gebruikelijke Abn. Reden des te meer om dit gebied vooral links te laten liggen. Natuurlijk schrijf ik dit met een fikse knipoog, er bestaan ook gewoon mensen uit de randstad die wel open staan voor een nuchtere kijk op zaken, al is het best leuk om hun reactie te zien als je ze meeneemt naar Groningen. Iets met beeldvorming en zijn ze positief verrast

Voor iedereen is dat natuurlijk anders, maar ik ben het met hem eens. Kroegen gaan hier pas dicht zodra de laatste naar huis is, heerlijk! Blij dat Jenssen bij ons komt voetballen. Lijkt mij een uitstekende speler.

Lekker wonen in zo'n aardbeving stad om de haverklap scheuren in je muur. De huizen in Groningen zijn vast niet zo goedkoop daar omdat iedereen daar zo graag wil wonen. In Amsterdam is veel meer te bewonderen

8 juni 2016 om 09:17

Dat is in het centrum geen probleem, daar hebben we geen last van aardbevingen.
Alleen noordelijker en met oude huizen.

Had hij wel Groningen gegaan, als hij Amsterdam een mooiere stad had gevonden?

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Excelsior19-23
15.FC Volendam16-23
16.FC Emmen15-19
17.SC Cambuur12-19
18.FC Groningen12-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. PelupessyMiddenvelder151
T. SuslovMiddenvelder151
R. OratmangoenAanvaller150
L. ValenteMiddenvelder140
F. KrügerAanvaller143
R. PepiAanvaller147
P. AbrahamAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

6 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 januari
Voormalig Feyenoord-target Matías Viña maakt het seizoen af in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren