‘Belgisch enfant terrible zeer boos op vliegveld: 'Ik koop zelf een vliegtuig'

Dinsdag, 7 juni 2016 om 07:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:09

Anthony Vanden Borre is weer in opspraak gekomen. De 28-jarige verdediger van Anderlecht heeft op de luchthaven van Zaventem een check-in-bediende bedreigd, zo schrijven Het Laatste Nieuws en de Sudpresse-kranten.

/

Vandenborre zou vorige week op vakantie richting Kreta vertrekken. De verdediger kwam echter te laat aan op de luchthaven en kreeg te horen dat hij de vlucht niet meer zou halen. Vanden Borre werd razend en riep naar een check-in-bediende dat hij haar zou slaan. Vervolgens zou hij zelfs iets over ‘een bom’ geroepen hebben. “Ik zal zelf wel een vliegtuig kopen”, citeert Het Laatste Nieuws.

Na bemiddeling van de luchtvaartpolitie kwam Vanden Borre tot bedaren en mocht hij zonder proces-verbaal naar huis. De verdediger gold ooit als een van de grootste talenten van België. Door blessures en wangedrag raakte hij langzamerhand de grip op zijn loopbaan kwijt. Het nieuws over de rel op het vliegveld komt enkele dagen na de aangekondigde terugkeer van Vanden Borre in de A-kern van Anderlecht, nadat hij was teruggezet naar de beloften.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door westend)

Lolbroek vandenborre, zogenaamd talent

Met 28 jaar is het toch geen enfant meer? Gewoon een respectloze idioot. Zelf te laat komen en dan ook nog iemand gaan bedreigen omdat je zelf fout zit.

7 juni 2016 om 08:08

Als je het letterlijk vertaald vanuit de Franse taal is het inderdaad 'verschrikkelijk kind'. Nederland heeft dit echter overgenomen en haar eigen betekenis aan gegeven. De uitdrukking wordt nij ons, in mild ironische zin, gebruikt om een tegendraads of onconventioneel persoon binnen een groep aan te duiden. En dat is hij zeker.

Echter, als je zelf te laat komt en vervolgens personeel gaat bedreigen omdat je je zin niet krijgt ben je wat mij betreft nog steeds een kind hoor.

7 juni 2016 om 08:20

Want kinderen bedreigen volwassenen met slaan als ze hun zin niet krijgen? Hij gedraagt zich meer als een verwende idioot

7 juni 2016 om 08:26

Pff neem nou niet alles zo letterlijk man... Isco verwoord het gewoon goed.

7 juni 2016 om 08:34

Oh sorry man! Ik vind dat hij het niet goed verwoord mag dat?

7 juni 2016 om 08:54

@Isco
Deze zin wordt ook gewoon in Frankrijk gebruikt met dezelfde betekenis. Deze woorden zijn niet letterlijk te nemen. Dus is niet iets dat in het Nederlands ineens boven is komen waaien.

7 juni 2016 om 10:25

Van de borre gedraagt zich gewoon als een kleuter die begint te stampvoeten wanneer hij geen ijsje krijgt, vandaar de term enfant terrible. Je kan hem ook de prinses op de erwt noemen. Wanneer iets niet gaat zoals hij het wil of iets niet krijgt begint hij te janken. Helaas is hij al wat ouder en eindigt het niet bij stampvoeten maar bij bedreigen.

Over sterallures gesproken...Zoiets kunnen de nuchtere Belgen niet hebben dus ik denk dat hij door de media wel afgemaakt wordt. Ik denk dat hij lekker zijn biezen moet pakken naar de zandbak als ze hem daar nog willen...

Weet iemand waarom hij was teruggezet? Opvallend, want speelde geloof ik ook weer voor België vorig jaar.

7 juni 2016 om 08:40

Had zijn ploegmaats uitgescholden voor janetten , was in de clinch gegaan met technische staf ( bijna op de vuist met T2)
Ook in de kleedkamer kreeg VDB geen steun. “neen, er zitten enkel janetten. De meerderheid is bang. De jongeren verwijt ik niets – wat konden zij doen? Ik heb geen vrienden in de vestiaire.”

“Ik heb daar ook geen nood aan, we moeten in de eerste plaats een goed team vormen. Op Anderlecht is het ieder voor zich.”

Dan kwam hij nog al veel te laat op training etc

Gewoon een dikke schande deze man. Wordt nu ook gezegd dat hij terug in A kern zou zitten, wat ik schandalig vind gewoon oprotten heeft voor mij niks meer te zoeken bij Anderlecht!

7 juni 2016 om 11:04

En toch blijf ik hem fantastisch vinden. Kind van het huis. Hetgeen hij gezegd had, had hij niet in een interview moeten doen. Maar hij zat er wel boenk op!!!

Hopelijk volgend jaar vaste rechtsback! Anthony olé olé

7 juni 2016 om 11:17

Ik hoop dat hij nooit meer in de A selectie van een wedstrijd komt!
Heeft meer als genoeg kansen gehad mag van mij direct oprotten!

Verdient het voor mij niet om nog een Anderlecht shirt te dragen, maar zo zijn er momenteel spijtig genoeg te veel bij Anderlecht die niet verdienen om het shirt te dragen!

7 juni 2016 om 11:48

@jenzz01: Als hij zelf nu voorop zou zijn gegaan in de strijd, dan mocht hij dat zeggen (niet in een interview natuurlijk, maar intern). Maar het tegendeel is waar: het seizoen voordien heeft Anderlecht de titel verloren om hij slag om slinger verdedigende fouten maakte op stilstaande fases. En voor de rest was het weer de typische nonchalance op het veld waar je horendol van wordt. Nee, potentieel genoeg, maar intelligentie en zelfkennis zo zwaar ondermaats. Je kan er gewoon niet op rekenen, zo simpel is het.

7 juni 2016 om 12:02

@stakkevdb: Daar moet ik eens goed met lachen, om het verlies van de titel volledig op hem af te schuiven. Hij deed van de jaar niet mee, waren de stilstaande fases van de jaar beter? ik denk het niet.
En zelfs Deschacht heeft in iets minder harde woorden hetzelfde heeft gezegd als VDB en Defour ook, maar die vlogen niet naar de B-kern.
Soit Ik versta zeer goed dat mensen tg hem zijn, maar ik hoop dat hij in het nieuwe seizoen terug op de rechtsback staat!!! Enorme fan van hem.

7 juni 2016 om 13:37

Gaat het over het afgelopen seizoen dan? De play-offs van het jaar ervoor waren dramatisch voor Vdb. Week na week ging hij in de fout. Je kan dat ontkennen of met de mantel der liefde bedekken, dat maakt het niet minder waar. Zoek de artikels over die play-offs nog maar eens op.

7 juni 2016 om 13:59

Wat hij zij over de spelers is een schande natuurlijk. Maar ergens heeft hij ook wel gelijk. De mentaliteit van Anderlecht is echt zielig. Vdb had het gewoon intern moeten zeggen.

7 juni 2016 om 14:41

En nu waren de PO1 matchen geen ramp ofzo en ook de stilstaande fases?? :-D
En vorig jaar waren 2 stilstaande fases zijn fout. Maar ga je een speler afschieten omwille van die fases? Hij kwam ook in oog van de storm omwille van zijn veters knopen tijdens minuut stilte voor Mertens. Maar wat bleek

"zondagavond kreeg Anthony Vanden Borre heel de voetbalwereld over zich heen. Tijdens de minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Gregory Mertens strikte hij doodleuk zijn veters. Wat blijkt: Chancel Mbemba lag aan de basis van de ongelukkige actie van Vanden Borre."

Maar als VDB de 20km van brussel gaat lopen voor kansarme kinderen staat dit niet op de voorpagina.

Soit maar ik zie dat jij geen fan bent. En dat kan ik verstaan. Maar ik blijf fan. :-)

9 juni 2016 om 08:47

Wel, ik ga je misschien verbazen, maar ik ben wel een fan van Vanden Borre Net daarom kan ik me er zo in opwinden dat hij zijn talent vergooit en daarbij de club vaak ook nog schade berokkent. Doodzonde, want in vorm is hij effectief de beste Belgische rechtsback, zonder discussie.

Dit seizoen was het ook dramatisch op stilstaande fases, akkoord. Maar dat betekent niet dat de prestaties van VDB in de vorige play-offs minder slecht worden, toch? Het was niet goed, simpel. En dan moet je niet te hoog van de toren blazen richting ploegmaats vind ik. Dan weet je gewoon dat dat slecht valt.

Wat een triest figuur zeg. Verwacht ie speciale behandeling omdat ie voetballer is? Had je maar eerder weg moeten gaan

Deze man blijft kansen krijgen en sommigen juichen dit alles toe. Nooit iets moeten hebben van deze man, een schande en slecht voorbeeld voor elke voetballer. Zo veel talent en alles wegsmijten met die rotte mentaliteit.

Wat een idioot. Hopelijk wordt ie weer terug gezet uit de a-selectie

Ik herinner mij nog dat ik hem heb zien spelen op het jeugd EK 2007 in Nederland. Tijdens de wedstrijd België-Portugal speelde hij als linksachter en was voor mij motm. Jammer dat hij zijn carrière verpest heeft anders had nu denk ik wel in de internationale top gespeeld

7 juni 2016 om 09:20

Hij speelde ook eens mee met de Rode Duivels tegen Spanje en hij speelde de hele rechtse flank van de Spanjaarden kapot, was 90 minuten zowel aanvallend als verdedigend baas over de rechterflank, beste match die ik hem ooit heb zien spelen. Met een normale mentaliteit had deze jongen de rb van de Duivels geweest en van een Europese subtopper in een mooie competitie, en let een mentaliteit als de beste was voor hem waarschijnlijk niets te hoog gegrepen geweest, Juve, Madrid, Barcelona, Bayern, Arsenal, United, PSG etc etc maar het is en blijft vooral een als als verhaal, doodzonde.

Zelf te laat komen en dan afreageren op een medewerker, dit laat al gewoon zien dat het geen snugger mannetje is.

Vraag is wat je hier van moet geloven.

Vorig jaar beweerden de media dat Avdb uit solidariteit met zijn Moslimvriendin mee deed met de Ramadan.

Achteraf bleek dat hij op dat moment vrijgezel was en helemaal niet mee had gedaan met de Ramadan.

Avdb is nu eenmaal een dankbaar onderwerp voor controverse, te meer omdat hij zelf bijna nooit communiceert met de media en het dus makkelijk is om allerlei dingen aan te dikken, omdat hij ze allicht toch niet zal weerleggen.

7 juni 2016 om 11:51

De luchtvaartmaatschappij heeft ondertussen toch al (een deel van) het verhaal bevestigd. Gezien zijn mentale toestand zou het mij alleszins niet verbazen mocht dit woord voor woord waar zijn.

8 juni 2016 om 09:19

Vandaag in de krant, maar een klein artikel hoor, niet zo groot als gisteren!! :-D

“blijkbaar willen sommigen niet dat Anthony terugkeert bij Anderlecht. Het verhaal van een toevallige getuige wordt breed uitgesmeerd. Jammer, want Anthony heeft nooit iemand bedreigd en riep nooit bom”, klinkt het in Het Nieuwsblad.
“geënerveerd zei hij tegen het luchthavenpersoneel alleen: Jullie zouden je beter bezighouden met mannen die bommen leggen, dan mij de doorgang te verbieden. Als het erger was geweest, dan had dit ernstiger gevolgen gehad, hé. Nu volstonden excuses tegenover de agenten en Anthony reisde later met een andere maatschappij.”

Uitgerekend bij het vliegveld in Zaventem iemand bedreigen en 'iets' roepen over een bom. Dat is al ongepast natuurlijk, maar de mensen in dat vliegveld hebben nou wel genoeg meegemaakt op dat gebied :s

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller154
J. ZirkzeeAanvaller146
C. KouaméAanvaller103
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

België
6 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren