Update: Roda gaat verder met ‘financiële gezondmaking’ en bevestigt vertrek

Dinsdag, 7 juni 2016 om 16:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:37

/

De wegen van Roda JC Kerkrade en Regilio Vrede scheiden binnenkort. De assistent-trainer heeft namelijk te horen gekregen dat hij dient te vertrekken.

“Ik heb te horen gekregen dat Roda niet met mij verder wil”, vertelt Vrede in gesprek met FOX Sports. “Ik wacht nu af hoe dit financieel afgewikkeld wordt.” Vrede was de rechterhand van Darije Kalezic, die na enkele aanvaringen met technisch beleidsbepaler Ton Caanen werd uitgezwaaid. Het is nog onduidelijk wie de nieuwe trainer wordt.

Voor Vrede zit het er hoe dan ook op in Kerkrade. De oud-verdediger heeft onlangs een gesprek gehad met RKC Waalwijk, de club waar hij enkele jaren van zijn actieve loopbaan doorbracht. Zolang Vrede en Roda geen akkoord bereiken over de afwikkeling van de overeenkomst, zit RKC in de wachtkamer. Vrede noemt de Waalwijkers ‘een heel interessante optie’.

Update 7 juni 16.45 uur - Roda JC gaat verder met ‘financiële gezondmaking’ en bevestigt vertrek
Roda JC Kerkrade heeft dinsdagmiddag bevestigd dat Regillio Vrede de club zal verlaten. De assistent-coach was in het bezit van een aflopend contract en krijgt geen nieuwe aanbieding. Roda zegt daartoe te hebben besloten in het kader van de verdere financiële gezondmaking. Ook fysiek- en conditietrainer Gert Jan van Dijk zal bij de start van het nieuwe seizoen niet meer voor de groep staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door xamsix)

Dus nieuwe trainer en een nieuwe assistent trainer moet er komen.... Benieuwd wat het gaat worden, zullen wel goeie vriendjes van caanen zijn..

7 juni 2016 om 17:16

Er blijft weinig over op deze manier... Kalezic, Vrede en Van Dijk weg. Daarnaast lopen de huurcontracten van Milec, Zhukov, Peterson en Van Duinen af en dan lopen Verbist, Derix, Biemans, Buijs, Monteyne, Ofori, Lagouireh, Cicilia, Juric en Ngombo uit hun contract.

Verder hebben ook Swinkels, Yasar, Dijkhuizen, Gullon, Faik, Smeets, Jacobs en Poepon nog een aflopend contract. We gaan dus een geheel andere Roda zien, komend seizoen. Ik houd mij hart vast en verwacht niet dat het een makkelijk seizoen voor Roda zal gaan worden!

Ik heb hier maar 1 woord over te zeggen... Vreemd...

Vrede had volgens mij gewoon een aflopend contract. Heeft het wel goed gedaan bij beloften meen ik me te herinneren. Het duo op de bovenstaande foto heeft onder hun hoede tevens een mirakel verricht door met dat team te promoveren.
Ben eens benieuwd wie de nieuwe trainer gaat worden met bijbehorende assistenten, blijft angstvallig rustig. Zal wel een vriend van Caanen zijn. Maarja, we weten dat de leiding niet gevuld door kennis, maar door kennissen.

7 juni 2016 om 00:29

wat een domme opmerking . jij neemt ook maar alles over wat een paar figuren zeggen . caanen was nog niet eens eerste keus als td , dat was berger . tot zover die onzin van jou .

7 juni 2016 om 00:58

Er heerst al jarenlang een vriendjes politiek. Eerst Vlemmings met zijn Tomasson onzin etc. Dat is pas dom. Maar aangezien je verdere comments, ga ik niet meer reageren op die onzin van jouw.

7 juni 2016 om 01:18

wat heeft brood en jdt , of vlemmings met het huidige bestuur te maken ? helemaal niks . zelfs de complete rvc is 2 seizoenen geleden compleet vervangen . misschien moet jij je eens afvragen wat brood , jdt , trost en kalezic gemeen hebben ? ik zal je helpen : plum en vrede . brood was gewaarschuwd door zijn voorganger van veldhoven , dat hij moest uitkijken voor plum , trost heeft vorig seizoen ook trammelant gehad met plum en kalezic gooit hem voor het seizoen er uit . toeval ? niks vriendjes politiek , zowel vrede alsook plum moeten verdwijnen . en als het goed is loopt vrede gewoon uit zijn contract dus ik vraag me af welke vertrekregeling vrede bedoelt ?

7 juni 2016 om 02:01

Ondanks dat er misschien sprake is geweest van vriendjespolitiek heeft Vrede het samen met Plum uitstekend gedaan in mijn ogen. Ik vind het erg jammer dat Vrede vertrekt. Hij paste goed bij Roda. Hopelijk blijft Plum wel bij Roda.

7 juni 2016 om 12:39

@diekertjedap

Ook als een contract afloopt moet dat formeel tijdig worden opgezegd, want anders wordt het contract automatisch verlengd.
Bij voetballers is afgesproken dat die opzegging voor 1 april moet plaatsvinden, maar ik weet niet of dat ook voor trainers geldt.
Zo niet, dan geldt in elk geval de wettelijke termijn van 1 maand.

Mogelijk heeft Roda pas na 1 juni opgezegd, en dan moet de club een financiële regeling treffen ondanks het feit dat het huidige contract van Vrede officieel op 1 juli afloopt.

Vind het verschrikkelijk jammer. Die man ademt Roda. Ik hoop dat het snel goed komt hier, maar ik begin toch te vrezen dat het weer een grote vriendjespolitiek wordt.

7 juni 2016 om 07:56

Spijtig een echte clubman. Maar je kan volgens mij ook niet iedereen binden...

7 juni 2016 om 17:29

Het worden wel erg spannende maanden op deze manier. Een gebrek aan staff en aan spelers, weinig centen te makken. Caanen vertrouw ik eerlijk gezegd ook niet helemaal, zoals hij een aantal keer zelfgenoegzaam in de media is verschenen. Maar goed, ik weet er verder weinig van, ik hoop alleen maar dat hij zijn praatjes kan waarmaken.

Vrede is zeker een RODA man, maar hij heeft het bij de beloften ook niet goed gedaan. Als assistent heb ik ook niet het gevoel dat hij van toegevoegde waarde was, goede beslissing naar mijn mening.

Vrede word waarschijnlijk assistent bij RKC waalwijk of Donny de Groot.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.FC Den Bosch25-11
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger181
G. JoppenVerdediger180
R. de BoerKeeper180
S. MarzoVerdediger182
B. BouchouariMiddenvelder181
P. PflückeMiddenvelder185
A. AbsalemVerdediger180
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

3 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren