‘Wij hebben de wens onze selectie aan te vullen met vier versterkingen’

Dinsdag, 31 mei 2016 om 15:06Erik van Dam • Laatste update: 14:52

FC Groningen nam na het afgelopen seizoen afscheid van Erwin van de Looi: ter vervanging arriveert Ernest Faber in het noorden. Ook in de selectie van de club zal het één en ander veranderen, want FC Groningen wil graag vier nieuwe namen hebben. Directeur Hans Nijland zegt dat er in vrijwel iedere linie iemand bij moet komen.

/

“Achter de schermen zijn we druk aan de slag met de samenstelling van de selectie voor komend seizoen”, legt Nijland dinsdag uit op de clubsite. “Wij hebben de wens onze selectie aan te vullen met vier versterkingen. Daarbij denken wij aan een centrale verdediger, een linksback, een middenvelder en een spits. Of dit allemaal gaat lukken, is deels ook afhankelijk van de financiële mogelijkheden.”

“We laten ons hierbij niet opjagen door de tijd. We kunnen het beschikbare budget immers maar één keer uitgeven en dus maken we zorgvuldige afwegingen, waarbij kwaliteit voorop staat”, aldus Nijland. FC Groningen zwaait Lorenzo Burnet (Slovan Bratislava), Michael de Leeuw (Chicago Fire) en Rasmus Lindgren (Häcken) uit, terwijl er voor Albert Rusnák belangstelling is uit het buitenland.


Poll

Denk jij dat FC Groningen aan vier nieuwe namen voldoende heeft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door marijn66)

Die Jack Byrne van Cambuur is dat niet wat.....?

31 mei 2016 om 15:13

Nu je het zegt.. zou een leuke optie zijn. Groningen kan wel een gifkikker met voetballend vernuft gebruiken op het middenveld.

31 mei 2016 om 17:03

Hij is alleen niet van Cambuur maar van Manchester City

Nelom lijkt me wel een prima vervanger voor Burnet.

Als die 4 versterkingen(!) er echt komen hebben we er wel genoeg aan denk ik. We krijgen met van Nieff, Hieriej, van der Laan ook weer wat breedte versterkingen terug. Een aantal daarvan zullen weer verhuurd worden.

De hoogste prioriteit ligt in mijn ogen bij de centrale verdedigingspositie, na Granqvist, van Dijk, Botteghin en Lindgren naar Payne en Reijnen is dat wel héél hard achteruit gegaan (van een 9 naar een 2 zeg maar). Op het middenveld hebben we met Rusnak, Tibbling, Maduro en onze grote vrienden Drost en Bacuna wel wat speling.

De tweede prioriteit een spits. Naast Sorloth (waar ik niet gek van ben) hebben we gewoon he-le-maal niets. De Leeuw en Dino zijn weg en Hoesen moet weg. Ook daar zijn we van Nevland, Berg, Suarez, Matasvz naar Sorloth flink op achteruit gegaan.

Voor de derde versterking, de linksback, geldt ook weer hetzelfde. Persoonlijk zou ik van Nieff 100% niet verhuren zodat hij vaste linksback en back-up middenvelder kan worden. Die Tamata wordt je ook geen kampioen mee en ik zie zo 1, 2, 3 geen betere betaalbare LB dan van Nieff (die tevens een goede vrije trap heeft, na Lindgren hebben we ook niemand meer in de selectie die dat kan).

Als 4e versterking kun je een middenvelder halen maar dan moet Rusnak, Drost of Bacuna verkocht worden.

Burnet, de Leeuw en Lindgren zijn allen niet onvervangbaar, maar hoorden wel bij de meer ervaren en betere helft van de selectie. Dat ze ook nog eens alle 3 transfervrij vertrokken zijn betekent dat er weinig geld beschikbaar is voor opvolgers. Al met al zie ik het behoorlijk somber in. Mocht er echt 4 versterkingen komen, waar ik verwacht dat er geen geld voor is, dan zou het mooi zijn.

31 mei 2016 om 15:30

Volgens mij zou van Nieff naar FC Emmen, dat stond een tijdje terug in het Dvhn. Verder ben ik absoluut geen fan van Van der Laan. Veel te traag en niet eredivisie waardig. Hiariej is een prima speler voor de breedte, maar heeft bij Cambuur ook nauwelijks gespeeld.
Verder klopt het wat je zegt. Het is lastig om te accepteren maar jongens als Matavz, Berg of Suarez zijn steeds moeilijker te scouten. Voor de spitspositie zou ik Boymans of de Kogel halen.

31 mei 2016 om 15:32

Als je ziet wie de voorgangers zijn lijkt het inderdaad een stuk minder. Je mag van Groningen wel iets verwachten, hebben in het verleden goed gescout. Spelers die het bij Feyenoord, Ajax en PSV net niet redden kan iedereen "scouten". Maar goed, ook voor Groningen wordt de concurrentie uit het buitenland steeds groter. Dus misschien moeten ze juist wel in de JL en spelers van topclubs (die het niet halen) binnen halen.

31 mei 2016 om 15:35

Las laatst dat Groningen interesse had in Wout Weghorst van Heracles. Denk dat je daar al best wel veel geld aan kwijt bent. Waarom niet gewoon proberen met die Santos. Is transfervrij en zeker beter dan de spitsen die er nu rondlopen.

Daarnaast ben ik het met je eens dat de prioriteit echt ligt bij een CV. Reijnen is gewoonweg niet goed genoeg. Echt een miskoop in mijn ogen. Zou v/d Hoorn haalbaar zijn?

31 mei 2016 om 15:44

Al tijden wordt er geroepen dat Groningen een nieuwe spits zal halen en dit is waar ze mee op de proppen zijn gekomen: Jones, Suk, Pedersen, Schet, Zeefuik, Texeira, Kirm, Hoessen, Islamovic. De enige echte spits die we hadden na Matavz is Zivkovic en die verkopen ze na 1 goed seizoen. Alles wat gehaald is vanaf 2010 in de spits heeft gewoon gefaald.
Het is echt drama met spitsen bij Groningen de laatste 6 jaar nu al weer. Ik denk dat de scouting echt eens op de schop moet. Na het vertrek van Grads Fuhler is er geen fatsoenlijke spits meer aangetrokken en dan heb je eentje in de eigen jeugd rondlopen en die verkoop je gelijk. (die 2 jaar in de jeugd bij ajax had die ook gewoon in het eerste van Groningen kunnen staan, maar dat is misschien ook zijn keuze.

Verdedigend moet er inderdaad wel een ervaren man komen en de back mag zeker ook versterkt worden. Het is maar te hopen dat Faber een team weet te smeden, want het is echt een gemankeerd elftal zonder spits en middenvelders die nauwelijks scoren. Mijn hoop is gevestigd op Mahi en Idrissi, die waarschijnlijk om dezelfde positie gaan strijden. Ik heb hoop, maar heb er tegelijkertijd een zwaar hoofd in.

31 mei 2016 om 15:52

Als je dat rijtje spitsen zo ff opnoemt schrik ik gewoon van hoe weinig indruk ze achter gelaten hebben. De enige van dat rijtje die een positieve indruk op mij achtergelaten heeft is Suk, maar dat is vooral door zijn wedstrijden na FC Groningen en die goal vanaf de middenlijn. Je kan niet zeggen dat ze het niet geprobeerd hebben, want er is ook nog best wel wat geld in die namen gepompt!

Wat ik hoop is dat we stoppen met het aantrekken van al die 2e rangs PSV en Ajax spelers. Met alle respect en in wisselende mate, maar die Burnet, Tamata, Hoesen, Kappelhof, Zeefuik etc. zijn allemaal geen versterking gebleken. Scouten is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar dat is wel altijd onze kracht geweest. Met die 2e rangs voetballers van de Nlse top weet je wat je binnenhaalt, maar die zullen ook zelden de verwachtingen overtreffen.

31 mei 2016 om 16:26

Scouten is inderdaad een vak, waar ik het nog kan begrijpen als je buitenlandse spelers haalt die niet gewend zijn aan het land en de competitie, maar kijk ook eens naar de binnenlandse transfers, ik bedoel als je je niet bewezen hebt en je scoort niet, dan ben je gewoon niet goed genoeg. Zeefuik had als spits bij er misschien 2 in liggen en bij nec 3, dan ben je in mijn ogen geen spits. Schet hetzelfde verhaal. En voor de binnenlandse transfers geld het ook voor andere delen op het middenveld, want achterin is het gewoon drama op dit moment.
Leid spelers beter op en zet er meer eigen jeugd in, of zorg ervoor dat je spelers scout die een versterking kunnen zijn. Dat laatste ben ik bang dat we gewoon geen goede scouting meer hebben, dus zal Groningen het over een andere boeg moeten gooien. Ik vraag me serieus af of het nieuwe "topsportklimaat" dat gecreëerd is fc Groningen gaat redden. Persoonlijk zou ik betere scouts gaan halen.

31 mei 2016 om 21:20

Alle binnenlandse transfers zijn ook een aanfluiting de laatste jaren. Rusnak is niet de Rusnak van Cambuur, Drost hetzelfde verhaal, Reijnen en v/d Laan waren de sterksten van Cambuur maar zijn de zwaksten bij Groningen. Hoesen is gewoon he-le-maal niks, Antonia is na een leuk seizoentje ook weer verdwenen. Linssen wil ik nog het voordeel van de twijfel geven. De enige die geslaagd is was misschien Chery van Ado.

De enige lichtpuntjes zijn op dit moment Mahi (altijd geblesseerd), Idrissi en Tibbling.

Het is echt een kunst dat we dit jaar de play-offs nog hebben weten te halen. Volgend jaar wordt gewoon rechterrijtje zoals het nu lijkt.

Ach ja allemaal leuk geleuter. Nijland roept elk jaar we hebben geen haast. Vorig jaar precies hetzelfde, verkoop je Chery en Botteghin en kom je met Drost, Reijnen en die Deen aanzetten. Tja geen haast en dan zijn alle spelersn die je eigenlijk wilde niet meer beschikbaar.

Je stuurd scouts het hele jaar door rond de wereld, moet inmiddels al lang allemaal duidelijk zijn wie er op de lijstjes staan. Mooie verhalen hebben we niks aan Hansie, zorg nou maar gewoon voor nieuwe aanwinsten.

Dit geroep om geroep is nergens voor nodig.

31 mei 2016 om 15:59

De voornaamste reden is dat ik op zoek ben naar een eerste baan, maar ergens ben ik wel blij dat ik mijn seizoenkaart nog niet verlengd heb. Mocht ik weer in Groningen komen te wonen dan ga ik zeker weten verlengen, maar mocht ik daarbuiten wonen (zwolle of Arnhem ofzo) dan denk ik er nog wel even 3x overna. Op dit moment zie ik echt geen aanleiding om elke 2 week in de auto te stappen om jongens als Hoesen, Drost, Bacuna en Reijnen te zien voetballen.

vier versterkingen is zeker nodig.. maar goed als er nog eventueel wat weggaat moet dat ook nog bovenop die vier vervangen worden anders zit je met hetzelfde probleem als vorig jaar toen het ook niet adequaat opgevangen werd.. v Nieff wordt verhuurd aan Emmen nu nog hopen dat we ook van der laan en Hieriaj kunnen slijten...of die mogen lekker in het tweede ballen. Maar we zullen zien transfers komen denk ik pas na het Ek op gang en de grotere clubs hebben grote plannen als ik het allemaal lees en dat heeft zijn doorwerking uiteraard in de transferperiode ook op de kleinere clubs..

31 mei 2016 om 15:57

De enige die wat geld waard zijn, zijn Padt, Tibbling, Hateboer, Rusnak en Mahi of Idrissi. De rest is gewoon bijna niets waard ( 200k). Als we één van dat stel verkopen moeten we waarschijnlijk bijleggen voor een waardige vervanger, dus verkopen mag eigenlijk geen optie zijn. Ik hoop dat Grunn nog wat spaarcentjes heeft (ik ga er niet vanuit) anders worden die 4 versterkingen gewoon 2-3 ondermaatse spelers.

31 mei 2016 om 16:11

Misschien is Ritzmaier iets voor Groningen die mocht voor een zacht prijsje weg

31 mei 2016 om 16:12

misschien hopen ze wel op de doorverkoop percentage van Tadic.. maar er zal niet heel veel geld zijn denk ik, ligt er ook aan wat er met Twente gebeurt natuurlijk.. Maar aan de andere kant de andere clubs hebben ook niet veel te investeren ze moeten het nu gewoon goed aanpakken en dus kwaliteit kopen ipv kwantiteit (reijnen, van der Laan Hoessen etc etc)

31 mei 2016 om 17:18

Die ritzmaier is zeker een aanwinst, denk dat die hier echt wel wat voetbal en gif kan toevoegen.

31 mei 2016 om 19:41

Dat dacht ik ben Rusnak ook maar tot op heden is dat een postbodevoetballer gebleken en nog geen schuk van de speler die Groningen van Cambuur kocht

Het moet echter wel ECHTE kwaliteit zijn. Niet meer middelmaat van de laatste jaren, zoals Reijnen, Maduro, Hoessen, Tamata, Drost. Een goede cv, lb, cvm en spits, dat is wat Fc echt nodig heeft.

Gewoon zivkovic terug halen die komt toch niet aan bod dit jaar bij ajax. Voor de rest mag er denk wel wat schwung bij jack byrne is wel wat leuks zoenzo .

Dit is super goed nieuws. 4 versterkingen. Mijn oom werkt voor een bedrijf dat oa in de Euroborg dingen doet. Daarbij heeft hij de naam Falkenburg horen vallen. Precies een type De Leeuw. Kan in de spits en op het middenveld. Verder zou ik erg graag Ritzmaier en Limbombe zien komen. Limbombe voor het eventuele vertrek van Rusnak. Ik hoorde ook al meerdere malen dat ze echter een Noorse middenvelder aanzitten van Kaiserslautern. In de verdediging zou ik het niet echt weten. Een Nelom zou ik niet een grote versterking vinden, ook al is hij nog altijd beter dan onze Tamata. Met Lindgren zijn we wel echt wat kwijt geraakt.

31 mei 2016 om 18:38

Ga er maar vanuit dat niemand van die spelers komt die jij noemt

1 juni 2016 om 00:01

Ik zou er zeker niet van op kijken als Falkenburg komt, hij heeft bewezen dat hij goed kan zijn, en FC Groningen is dan een mooie stap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder281
M. El HankouriAanvaller283
J. LarsenAanvaller259
S. PadtKeeper290
T. SuslovAanvaller242
W. DammersVerdediger251
D. DankerluiVerdediger250
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

31 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren