Hull City wint duel van 213 miljoen euro en promoveert

Zaterdag, 28 mei 2016 om

Hull City is terug in de Premier League. The Tigers waren zaterdag in de finale van de play-offs met minimaal verschil te sterk voor Sheffield Wednesday (1-0) en keren na één seizoen terug op het hoogste niveau. De penningmeester van Hull zal eveneens een gat in de lucht zijn gesprongen.

/

De competitieorganisatie Football League maakte deze week namelijk bekend dat de winnaar 163 miljoen pond zou ontvangen, wat neerkomt op ruim 213 miljoen euro. Hull kan daardoor flinke investeringen doen om de selectie op Premier League-niveau te krijgen. Het verschil werd gemaakt door de Senegalees Mohamed Diamé, die de bal na 72 minuten vanaf een meter of achttien in het doel krulde.

Het was een klein wonder dat de 1-0 nog niet eerder was gevallen, maar doelman Keiren Westwood keepte een prima partij. Hij hield onder anderen Michael Dawson, Abel Hernández, Moses Odubajo en Diamé van scoren af. Laatstgenoemde groeide echter toch nog uit tot de matchwinner en door die goal werd Hull de vijfde ploeg uit de laatste zeventien seizoenen die als nummer vier van de Championship wist te promoveren.

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) opPoll

Een terechte zege voor Hull City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door fr-dutchowl)

Dat is toch te bizar voor woorden, meer dan 3 keer de begroting van de topclubs uit de eredivisie als zijnde cadeautje voor het promoveren. Het gaat nergens meer over.

28 mei 2016 om 20:03

Voor de duidelijkheid, dit is niet een bedrag wat speciaal voor deze wedstrijd in één keer over wordt gemaakt, maar de totale (indirecte) waarde van deze promotie. Het grootste deel daarvan is afkomstig uit televisierechten voor PL clubs.

28 mei 2016 om 20:05

Dat snap ik, maar zie je de waanzin hiervan niet?

28 mei 2016 om 20:09

Integendeel, ben het verder roerend met je eens, vond alleen dat dat niet helemaal duidelijk naar voren kwam in het artikel / jouw reactie. Dan nog te bedenken dat de bedragen voor grotere clubs alleen maar hoger uitvallen....

28 mei 2016 om 20:14

buiten dat ;

de word PL natuurlijk dan ook veel meer bekeken dan de Eredivisie

meer kijkers meer geld

28 mei 2016 om 20:59

Maar ook: meer geld, meer kijkers. Kijk maar naar India of China en al helemaal de VS. Die competities worden steeds beter bekeken sinds er veel geld in wordt gepompt om grote namen te halen. Nu is het nog niet zo overdreven, maar dat komt vanzelf. In Engeland is dadelijk het dode punt wel bereikt en worden deze bedragen niet meer hoger en kunnen zelfs gaan dalen als andere competities interessanter worden.

28 mei 2016 om 22:18

Hmm het is commercieel zelfs nog veel meer uit te buiten er kijken veeeeeel meer mensen naar manchester united - liverpool dan naar de Superbowl. Als je dan de show en het spectakel bekijkt bij de superbowl weet je dat er nog meer te halen is aan commercie buuten de tv gelden.

28 mei 2016 om 22:57

Heb je bronnen voor die kijkcijfers? Vind ik wel interessant.

29 mei 2016 om 00:29

Je kan dat gewoon op google vinden. Afgelopen superbowl keken er 120 miljoen mensen. Zelfde weekend was Liverpool vs Chelsea daar keken 650 miljoen mensen naar. Voetbal heeft een fanbase van ongeveer 3, 5 miljard, american voetbal maar 400 miljoen. De premiere league gaat nog veel verder weglopen bij de rest. Andere competities lopen nog lichtjaren achter als het gaat commercie.

29 mei 2016 om 00:34

Even googelen, daar is makkelijk wat over te vinden. Viewing rates krijg je het meeste succes mee.

Wat een slotfase. Prachtige goal van Diamé en daarna die blessuretijd met een penal die niet gegeven wordt en een vrije schietkans net over. Gefeliciteerd Hull.

28 mei 2016 om 20:17

Hull heeft het wel verdiend vind ik op basis van de competitie en obv deze wedstrijd. Die bal in de blessuretijd kwam inderdaad hard op de bovenarm en had op de stip gemoeten. Zat met de handen op het hoofd omdat ik wel een verlenging had willen zien haha!

28 mei 2016 om 20:20

Hahaha hier precies hetzelfde. Ik had geen clubvoorkeur maar de spanning was zo groot dat het van mij nog wel een verlenging had mogen worden.

28 mei 2016 om 20:34

hahah ja heerlijk dit soort wedstrijden! Niet hoogstaand maar wel met strijd en beleving. Over een kwartiertje eindelijk het toetje!

29 mei 2016 om 00:21

Met de Champions League finale hebben we toch nog onze verlenging penals gehad. Wat een heerlijke voetbaldag :D

29 mei 2016 om 14:39

Ik was op Wembley en we hebben terecht verloren. Alleen... Qua support hoort Wednesday alleen al in de prem. Wat een sfeer, geweldig. Prima seizoen gedraaid, toch deed dit verlies pijn.

Wat een kapitaal gaat daarmee gemoeid zeg, echt niet gezond en met name zeer scheve concurrentie richting de rest van Europa. Duitsland en Spanje daar gelaten natuurlijk.

Jammer de zoveelste kleine club in de Premier League. Mis echt clubs als Aston Villa, Newcastle, Blackburn, Wolves, Forest, Portsmouth, Derby, Bolton, Ipswich, Fulham, Chartlon, Sheffield united, Wednesday, Coventry. Ik denk dat ik volgend jaar de Championship ga kijken...

28 mei 2016 om 20:03

Qpr, Leeds, Millwall, Wigan..

28 mei 2016 om 20:18

Milwall zou geweldig zijn. Dan hebben we weer West Ham vs Milwall!

28 mei 2016 om 20:36

Ja daar wil menig toeschouwer naar kijken. Smh

28 mei 2016 om 20:52

Pffft, clubs als Millwall, Blackburn, QPR, Charlton, Bolton, Wigan en Coventry zijn toch ook niet Premier League waardig? Sheffield United, Sheffield Wednesday, Wolverhampton, Leeds United, Aston Villa en Nottingham Forest daarentegen zou ik bijzonder graag zien terugkeren

28 mei 2016 om 20:59

Blackburn, Qpr, Coventry etc vind ik meer Premier League waardig dan een Watford of een Bournemouth. Veel meer historie

28 mei 2016 om 21:31

In vergelijking met Watford en Bournemouth wel ja. Maar dan nog

28 mei 2016 om 20:20

Tja, blijkbaar zijn die clubs niet goed genoeg. Maar als je de Championship gaat kijken kom je ook wel aan je trekken. Jammer dat bij ons de JL niet zo goed is.

28 mei 2016 om 22:34

Tsja met het geld dat ze krijgen kunnen ze ook niet echt beter worden

28 mei 2016 om 20:25

vitesseboy12,

Ach der zit wat in om naar de Championship te kijken
Maar het is niet anders je noem prachtige clubs,op met een mooi verleden.
Maar toch feliciteer ik Hull City om na een jaar weer terug te keren.
Ik noem er maar twee Aston Villa, Newcastle ik hoop dat die ook,
gouw terug keren.

28 mei 2016 om 22:16

Blackburn, Bolton, Wigan, Charlton, Fulham, Coventry, Millwall en QPR zijn echt niet (zo) groot hoor. En als je deze clubs opnoemt moet je ook clubs als Bury, Preston, Blackpool, Birmingham City, Cardiff City, Burnley (ook al zijn ze nu weer in de BPL) opnoemen. Veel clubs in het Engelse voetbal hebben hun eigen unieke historie, maar vaak beslaan de gloriedagen van deze clubs slechts een aantal jaar. Sommige clubs hebben vroeger deze gloriedagen 'gekocht' en zo hun successen/prijzen behaald zoals City en Chelsea nu doen. Bekende voorbeelden zijn Blackburn (die 10 van hun 11 behaalde prijzen in de historie kochten), Bolton, Wigan. Deze clubs stijgen dan ten onrechte ver boven hun kunnen uit en zijn dan zeker geen traditionele ploeg voor op het eerste niveau. De meeste van de genoemde clubs voeren tegenwoordig ook een wanbeleid. Het is inderdaad wel mooi om die ploegen terug te zien op het hoogste niveau maar ze verdienen het dus simpelweg niet. Het is juist een goede zaak dat ploegen als B'mouth en Burnley met hun goede beleid in de BPL zitten.

28 mei 2016 om 22:32

Alle clubs die ik heb opgenoemt zijn bijna allemaal groter dan het merendeel van de clubs die volgend seizoen actief zullen zijn op het hoogste niveau. En als je denk dat ik iets tegen Burnley hebt zit je fout want ik vind Burnley een van de mooiste clubs uit Engeland, mede door hun goede beleid. Desalniettemin heb ik meer met Blackburn alhoewel ik weet dat het de aartsvijand van Burnley is, dat komt mede door het prachtige Ewood park, het logo het motto etc..

28 mei 2016 om 22:34

Waarom stegen Bolton en Wigan ver boven zichzelf uit als ik vragen mag? Zoveel hebben deze clubs toch ook niet geïnvesteerd om de Premier League te halen. Watford geeft in vergelijking veel meer geld uit dan die clubs destijds

28 mei 2016 om 22:38

Ik snap ook niet dat je bijvoorbeeld een club als Coventry die bijna 40 jaar onafgebroken in de hoogste divisie heeft gespeeld niet groot vind

28 mei 2016 om 22:50

*opgenoemd Denk ik niet hoor haha en dat mag je natuurlijk zelf weten. Ik blijf ze maar een schijtclub vinden. Klopt, maar veel van deze ploegen verdienen ook hun kans. Alleen Hull, Watford en Bournemouth hebben een beduidend mindere historie dan jouw opgenoemde clubs, maar het maakt ook niet erg veel uit. Historie is belangrijk en het vormt een club, maar met historie win je geen prijzen, misschien alleen een vraag in een pubquiz.

28 mei 2016 om 23:03

Alles is duurder geworden he dus het is logisch dat clubs absoluut gezien nu veel meer uitgeven dan vroeger. Wigan was het grootste deel van hun historie (tot 1978) een amateurclub en zijn m.b.v. investeringen (zoals Hull dus deed) opgeklommen. Bolton heeft lang op het eerste niveau gespeeld maar zijn nog nooit eerste of zelfs tweede geworden, wat bijv. een club als Oldham wel gelukt is (tweede). Ze hebben rond 2004 geprobeerd om een gooi te doen naar de top, maar dat mislukte compleet (wel UEFA Cup gespeeld) en zitten nu in diepe schulden. Ze zijn wel een van de Founding Members en hebben een goede historie, maar niet per se een betere dan een Preston, Burnley of Portsmouth.

28 mei 2016 om 23:08

Omdat Coventry voor 1967 haast niets was en na 2001 haast niets is. Ze hebben tussen 1967 en 2001 behalve de FA Cup van 1987 en Jimmy Hill niets bijzonders gehad en zijn niet beter dan een Blackpool of Bury.

28 mei 2016 om 23:15

Ik vind het knapper om bijna 40 jaar achtereenvolgens in de hoogste divisie te spelen, dan bijvoorbeeld een League cup prijs te pakken en voor de rest bijna alleen maar in de Championship of League one gespeeld te hebben. (Ik heb het niet over een club in het bijzonder)

28 mei 2016 om 23:22

Als Watford en Bournemouth de komende tien jaar ook in de Premier League willen spelen moeten ze ook flink gaan investeren, net zoals Bolton destijds waar het helaas compleet fout is gegaan. Maar alle clubs kunnen in zo'n situatie terecht komen als ze degraderen, vooral in Engeland.

28 mei 2016 om 23:28

Bolton heeft nu toch dikke schulden en ze zijn toch gedegradeerd

28 mei 2016 om 23:45

Ja en daarom moeten clubs met zorg omgaan met hun financiën en niet boven hun stand gaan leven en zichzelf groter gaan maken dan ze zijn, door bijvoorbeeld belachelijke salarissen aan te bieden zoals Bolton deed. Ze zitten terecht in de schulden (180 miljoen pond volgens mij) en spelen komend seizoen in de League One tegen lokale ploegen als Rochdale en Fleetwood.

Erg jammer dat de traditieclub SW vandaag niet is gepromoveerd. Ik had SW graag weer in de PL gezien omdat ze dit seizoen in het Championship goed voetbal speelde. Hull vind ik geen mooie ploeg om naar te kijken maar zijn op basis van de wedstrijd vandaag wel terecht gepromoveerd.

28 mei 2016 om 20:10

PL is niet meer wat het geweest is de traditionele ploegen spelen nu allemaal Championship of zelfs lager... (Portsmouth, Sheffield United, Milwall)

28 mei 2016 om 20:21

Milwall kan nog promoveren

28 mei 2016 om 20:23

Millwall een traditionele PL history club ??????? wanneer dat ?????

28 mei 2016 om 20:52

Millwall is allesbehalve een traditionele club. Toch niet van topniveau, die spelen momenteel niet eens in de tweede klasse. Hun naam is er door het hooliganisme. En zo kan ik je nog wel wat clubs opnoemen, zowel in engeland als daarbuiten.. Aston villa, newcastle zijn vaste waarden die er nu uit gegaan zijn. Ik vind dat zeer spijtig. Maar misschien is het ook maar voor 1 jaar? Leeds zal toch wel de grootste naam zijn als afwezige in de premier league. Sheffield wednesday en nottingham forrest zijn ook namen, maar toch wel vergane glorie. Elk land heeft dat. Slecht beleid, te weinig publiek, ...

28 mei 2016 om 21:04

Nou niet elk land heeft dat, in Duitsland is eigenlijk alleen Stuttgart als echt grote club niet meer in de Bundesliga actief in Frankrijk heb je nog wel Lens, Auxerre en Sochaux en in spanje Zaragoza, maar buiten deze clubs spelen toch wel de clubs die op het hoogste niveau horen te spelen in de diverse Europese landen, op het hoogste niveau

28 mei 2016 om 21:45

Hoezo hoort een club puur op basis van het verleden en aanzien in de hoogste divisie? Clubs met wél een goed beleid zoals Bournemouth, Burnley, Hull verdienen het dan gewoon om in de eerste divisie te spelen, niet een club met een zogenaamde grote historie die al jaren wanbeleid voert. Behaalde resultaten in het verleden bieden geen resultaten voor de toekomst, zeker niet in het voetbal. P.S. In Duitsland spelen nog meer 'grote' clubs in de 2. Bundesliga, zoals 1860 München, 1. FC Kaiserslautern en 1. FC Nürnberg om maar wat te noemen.

28 mei 2016 om 21:50

Millwall moet echt een van de meest overschatte clubs ooit zijn. Ze hebben nooit een grote prijs gewonnen, maar iets van 4 seizoenen in de hoogste divisie gespeeld, ze presteren al jaren niets. Hun 'traditional level' is dan ook rond het derde niveau. Ze zijn alleen bekend door hun gestoorde aanhang bestaande uit kale knikkers met Stone Island jassen..

28 mei 2016 om 22:05

Hull is alleen groot geworden door hun eigenaar. Tegen Burnley heb ik niks, mooie club met een uitstekend beleid, maar met clubs als Bournemouth, Watford, Wba heb ik niks. Daarnaast was ik clubs als Nurnberg en Kaiserslautern helemaal vergeten, maar inderdaad mooie clubs vooral Nurnberg, 'der club' en Hannover is daarnaat ook een mooie club en helaas ook gedegradeerd. Jammer dat clubs als Darmstadt, Ingolstadt en Rb Leipzig hun plekken hebben ingenomen

28 mei 2016 om 22:34

Daar heb je gelijk in. Hull vind ik ook maar een plastic club, kon je vandaag aan de lege plekken in het stadion zien. Clubs als Ingolstadt en Bournemouth ben ik ook geen fan van, maar dit soort ploegen verdienen het vaak wel (niet als ze hun succes kopen, zoals bijv. een RB Leipzig; echt een vreselijke club), omdat ze wel een goed beleid voeren. WBA is trouwens wel echt een club met een mooie en grote historie. Onder andere Founder Members van de Football League, aantal prijzen verdiend gewonnen, eerste Britse ploeg om in China en de Sovjet-Unie te spelen en te winnen. Maar je moet maar van dit soort clubs houden, omdat ze nogal 'unfashionable' zijn.

28 mei 2016 om 22:40

Ja Wba heeft wel een goede historie dat weet ik maar het voetbal dat ze elk jaar spelen is er puur op gericht om niet te degraderen

29 mei 2016 om 09:08

Ingolstadt is trouwens ook alleen groot geworden door Audi, net als bijvoorbeeld Volkswagen bij Wolfsburg. Dit soort clubs horen niet de plekken van gevestigde namen als Stuttgart, Hannover 96 en Nurnberg in te nemen

29 mei 2016 om 10:30

Leipzig is pas een neppe club, ze bestaan sinds 2009 en ze gaan nu al naar de Bundesliga en dat allemaal door Red Bull die vele miljoenen inversteerd, daarom wordt er nu ook verwacht dat die club een nieuwe topclub wordt, daarom vind ik een club als wolfsburg niet "nep".

Pfff dat is zo ongeveer de helft van onze hele competitie bijelkaar... Ongelooflijk geen wonder dat geen kip die een beetje kan voetballen dat hier wilt doen

Dikverdiende overwinning, Sheffield Wednesday liet vandaag echt te weinig zien. Westwood keepte wel uitstekend, duurde daardoor nog lang voordat de ban was gebroken, maar ook daarna had Hull eigenlijk (te) weinig moeite om overeind te blijven.

Ben benieuwd wie ze deze zomer gaan aantrekken voor volgend seizoen.

Jammer hoopte dat derby of sheffield ging promoveren maar helaas heeft hull city tegen beide clubs gewonnen.

Wat een belachelijke titel, net alsof het de supporters en de club om 200 miljoen gaat. Dat is een prachtige bijkomstigheid, maar promotie is de feitelijke prijs. Daar zou de titel van dit artikel naar mijn inziens op gericht moeten zijn.

Ik had persoonlijk liever Sheffield op het hoogste niveau weer eens gezien. Maar goed, proficiat Hull City!

En dan nog zijn er mensen die denken dat wij europees een kans maken!
Dit is wat een promovendus krijgt in engeland,dat is 2,5 maal zoveel als de begroting van de club met de hoogste begroting in nederland,ajax
Welkom in 2016,helaas

Jammer dat de Uilen niet zijn gepromoveerd, had het ze gegund. Veel mooiere club dan een nietszeggend clubje als Hull, met alle respect. Dat geld zal wel, het is een enorme klap geld natuurlijk maar des te triester is het dat het voetbal van dit soort clubs vaak niet om aan te zien is.

Jammer, ik zag liever Sheffield promoveren. Met Burnley en Hull heb je twee clubs die er vorig jaar nog bij waren en bovendien heb ik wat meer sympathie voor Sheffield dan voor Hull City. Dus... Villa, Newcastle en Norwich eruit en Middlesbrough, Burnley en Hull City erin... De Premier League heeft een hoop prestige ingeleverd dit seizoen.

28 mei 2016 om 22:41

Is al een aantal jaar aan de gang dat de echte traditieclubs eruit vliegen en relatief kleine clubs hun plekken in nemen. Jammer...

Hoeveel miljoen zou Kowet opstrijken nu na de play off winst?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hull City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Hull City295
14.QPR28-7
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
J. BowenAanvaller2014
K. GrosickiAanvaller205
G. LongKeeper200
R. BurkeVerdediger190
J. de WijsVerdediger191
T. EavesAanvaller183
K. StewartMiddenvelder162
Voor de complete selectie: Clubpagina Hull City.

1 fan
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren