Bankzitter Willem II maakt zich op voor EK: ‘Iedereen was dronken die nacht’

Vrijdag, 27 mei 2016 om 15:26Robin Bruggeman • Laatste update: 15:45

Adam Nemec moest dit seizoen bij het grootste deel van de wedstrijden Willem II vanaf de reservebank toekijken, maar de dertigjarige aanvaller kan bij het Slowaakse elftal wel op een basisplaats rekenen. Nemec trof zelf doel bij de beslissende 2-4 overwinning op Luxemburg, waardoor Slowakije zich voor het eerst in de geschiedenis plaatste voor de eindronde van het EK.

/

“Dat hebben we natuurlijk flink gevierd. Iedereen was dronken die nacht. In het spelershotel ging na terugkomst het brandalarm af. Een dag later praatten we daarover bij ons ontbijt, maar niemand kon zich nog herinneren wat er was gebeurd. Of en wat we hadden gedaan. Dat zei voldoende en gaf ook veel aan over het groepsgevoel”, vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal.

De Slowaken moeten het in Groep B opnemen tegen Wales, Rusland en Engeland en Nemec ziet zelfs wel wat kansen: “Een lastige poule, maar het had slechter kunnen aflopen”. Volgens de aanvaller is het gunstig dat zijn land het in de openingswedstrijd moet opnemen tegen Wales: Nemec beschouwt de eerste wedstrijd als de belangrijkste en hij denkt dat Slowakije tegen de Welshmen het meeste kans maakt om de drie punten te pakken.


Poll

Denk je dat Slowakije de groepsfase overleeft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door valencianistas)

Matige speler trouwens deze Nemec, als je die al mee neemt naar het EK dan verwacht ik er niet veel van.

27 mei 2016 om 17:00

Ik vind het ook bizar dat een reservespeler van Willem II de vaste spits van Slowakije is. Of ze zien het in Tilburg niet goed of er is niks beters in Slowakije. Als dit laatste het geval, geloof ik zelfs niet in resultaat tegen Wales

27 mei 2016 om 21:19

Ze hebben in de spits gewoon niks beter.
Ze moeten het vooral hebben van het Middenveld en verdediging.

Ja iedereen is jong.

Maar volgens mij speelde Slowakije op het WK van 2010 waar ze tevens door Nederland zijn uitgeschakeld. Inplaats van dat ze voor het eerst voor een eindtoernooi geplaats hebben.

27 mei 2016 om 21:21

Slowakije schakelde Italie uit op het WK 2010.
En tegen Nederland verloor het ook nog eens onterecht.

Dit was een mooi financieel kunstje van Wii. Deze jongen is puur aangetrokken omdat hij naar het EK gaat waardoor WII een bonus krijgt waarmee ze zijn salariskosten in één klap terug verdienen.

27 mei 2016 om 17:22

Ja maar wat hebben ze daar nu dan? Een gratis speler die de bank warm houdt?

Echt iedereen doet mee.. maar dan ook echt iedereen. Behalve wij.

27 mei 2016 om 15:49

Echt he. Niet eens een bankzitter, maar tribuneklant (!) Van Willem II (!) gaat als basisspeler (!) Naar het EK (!). Aan die vele uitroeptekens tussen haakjes kun je al zien hoe gek het eigenlijk is dat wij er niet bij zien.

27 mei 2016 om 16:10

Ik zag gisteren zo'n kaart van Europa waarop alle landen die meededen een blauwe kleur hadden en alle landen die niet meededen een gele. Heel die kaart was blauw. (Op een klein stukje na)

27 mei 2016 om 16:27

Als dit soort landen meedoen dan doet het me pijn hoe het allemaal is gelopen. Wat had ik toch zin in dit EK. Dat is nu verdwenen. Alsnog mooi om te kijken natuurlijk maar Nederland brengt altijd zo'n mooie spanning met zich mee. Die actie van Janmaat tegen Tsjechië zal ik daarom nooit meer vergeten.....

27 mei 2016 om 16:35

Je kan alleen Janmaat net de schuld geven. Ze hebben gefaald als team + technische staf.

27 mei 2016 om 16:51

Jawel daar heb je gelijk in. Alleen dat moment was zo ontzettend dom! Het mag je niet overkomen maar dat gebeurde toch. Het is heel jammer dat dit is gebeurd.

27 mei 2016 om 16:57

Het schuld ligt meer aan daley blind, want hij was de zwakste schakel in oranje en mede door zijn zwakke verdediging maken wij veel tegendoelpunten. De probleem is dat hij nooit wordt aangepakt word.

27 mei 2016 om 16:58

Dat gebeurde gewoon in de eerste of tweede wedstrijd... Al die andere wedstrijden heb je het goed kunnen zetten. Heeft Nederland het niet gedaan. Janmaat de schuld geven slaat gewoon helemaal nergens op. Misschien wel de KNVB die Hiddink ontsloeg en Blind aanstelde. Terwijl ik denk dat Blind het zeker niet meer om kon draaien. Al met al mogen we al die jongens de schuld geven. Als zelfs landen als Albanië en Noord Ierland mee doen...

27 mei 2016 om 17:01

Landen als Noorwegen, Griekenland, Bosnië en Wit-Rusland zijn toch ook behoorlijk omvangrijk. Het lijkt me dat je een beetje overdrijft, desalniettemin mag het niet gebeuren dat je dit EK niet haalt. Het is een gemis, maar ik zal er niet minder door genieten

27 mei 2016 om 18:05

Nee, die stomme tackle van van der wiel luidde het begin in van een neerwaartse spiraal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Slowakije

FIFA ranking: 34
5 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. StrelecAanvaller
D. GreifKeeper
R. BoženíkAanvaller00
I. SchranzAanvaller00
M. RodákKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Slowakije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Slowakije.

Slowakije
0 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren