Update: De Graafschap meldt vertrek clubicoon naar PEC Zwolle

Vrijdag, 27 mei 2016 om 14:32Bart Kruyt • Laatste update: 14:32

Na Robin Pröpper lijkt De Graafschap ook Ted van de Pavert kwijt te raken. De verdediger beschikt over een aflopend contract bij zijn huidige werkgever en staat in de belangstelling van PEC Zwolle, dat zich al officieel heeft gemeld bij de publiekslieveling van de Superboeren.

/

Van de Pavert bevestigt de belangstelling van PEC in gesprek met Omroep Gelderland: “Als ik een stapje hoger kan, denk ik daar natuurlijk over na”, geeft de verdediger toe. “Ik ben nu 24, dat is een mooie leeftijd. Ik heb een goed seizoen gespeeld en inmiddels de nodige ervaring.” Van de Pavert speelde tot dusver 136 competitieduels voor De Graafschap.

Volgens Van de Pavert zijn er nog wel meer clubs die hem willen hebben: “Maar Zwolle is wel het meest concreet.” PEC-coach Ron Jans wil er niet te veel over kwijt en zegt alleen dat hij Van de Pavert een ‘interessante speler’ vindt.

Update 27 mei 14.32 uur - De Graafschap meldt vertrek clubicoon naar PEC Zwolle
Ted van de Pavert vervolgt zijn loopbaan bij PEC Zwolle. De Graafschap meldt via de officiële website dat de verdediger later deze vrijdag zal worden gepresenteerd in Overijssel. "We hadden Ted graag willen behouden, maar konden hem geen zekerheid geven inzake het spelen in de ere- of eerste divisie", zegt Peter Hofstede. "Naast zijn voetballende kwaliteiten was hij een prima uithangbord voor de club. Een speler met het echte De Graafschap-DNA. We gunnen Ted deze stap en wensen hem veel succes in Zwolle."


Poll

Ted van de Pavert zou een aanwinst zijn voor PEC Zwolle


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door nrvier)

Nee. Plz blijf tedje.
Verwacht dat vdpavert een stap naar een club als AZ ook gemakkelijk aankan. Mocht die kans zich niet aandienen lekker in de achterhoek blijven.

27 mei 2016 om 12:22

De domme rode kaart van Vd Pavert heeft uiteindelijk de degradatie van De Graafschap ingeluid...

27 mei 2016 om 12:38

Dat was geen rood, slechte beslissing. En jij beordeeld hem nu op 1 wedstrijd

27 mei 2016 om 12:46

Was zeker ook geen pengel?
En ja, een oordeel op 1 wedstrijd, maar wel net DE wedstrijd van het seizoen!

27 mei 2016 om 12:50

Ach, dan vind jij Zlatan eigenlijk ook geen geweldenaar he? Want die zie je hoogstwaarschijnlijk alleen in de CL. Presteert ie ook niks.

27 mei 2016 om 13:00

Dat klopt, maar wel al bij een 1-0 achterstand plus de gehele twente discussie in je achterhoofd. Gedeeltelijk ook Knvb aan te rekenen mijns inzien.

27 mei 2016 om 13:05

DE wedstrijd van het seizoen was tegen Ajax

27 mei 2016 om 13:38

Klopt, maar ik denk wel dat Zlatan net ietsje beter is dan onze Tedje

27 mei 2016 om 15:14

Kan zlatan ook verdedigen dan? dat wist ik geeneens. hou toch op een aanvaller vergelijken met een verdediger is zo kansloos ik krijg er de rillingen van over me lijf..

27 mei 2016 om 15:19

De topwedstrijd van vd pavert heeft ervoor gezorgd dat Ajax geen kampioen is geworden.

27 mei 2016 om 12:38

PEC is nou eenmaal een stap hoger dan De Graafschap. Het verschil tussen PEC en AZ is minder groot dan het verschil tussen De Graafschap en Pec, dus ik begrijp dat hij ook PEC als een interessante optie ziet.

27 mei 2016 om 13:07

Jawel, PEC is zeker een stapje omhoog. Zeker voetballend gezien de laatste jaren. Maar bij PEC staat er ook ieder jaar weer een nieuwe selectie en de financiele basis is nou ook weer niet zo stabiel dat je er van uit kunt gaan dat PEC de komende jaren mee blijft doen in het linker rijtje.

De optie bij de graafschap blijven geldt natuurlijk alleen voor het geval dat we eredivisie blijven. Anders is PEC natuurlijk een goede stap. Maar ik zou toch eerder de stap naar een grotere club in Nederland verwachten; Utrecht, Vitesse, Groningen of Heerenveen ofzo. (al is dat verschil vooral in club en financien en niet in voetbal idd)

Jurjus wordt denk de volgende. De graafschap krijgt nog een drukke zomer. Ze zijn nu al hun centrale duo kwijt

27 mei 2016 om 13:07

Het nadeel van een ploeg onderin de eredivisie. Cambuur werd ook elk jaar leeggeplukt.

27 mei 2016 om 20:00

Dan moet de Graafschap hun contracten maar eerder verlengen. Nu lopen ze gratis de deur uit. Dus in financieel en sportief opzicht bijzonder zwak beleid als je het mij vraagt.

28 mei 2016 om 09:20

Dat maakt in deze situatie niets uit. Als de contracten verlengd worden en ze zijn gedegradeerd, dan gaat er een clausule in werking en maken ze alsnog transfervrij de overstap. Als dan over twee weken blijkt dat we toch in de eredivisie blijven (door wanbeleid van de KNVB), wat moet je dan doen? Gelden de contracten van Vd Pavert bij PEC en Pröpper bij Heracles dan op eens niet meer? Moeten die clubs dan een transfervergoeding overmaken naar Doetinchem? De degradatie van Twente gaat op deze manier ook De Graafschap laten verdwijnen uit het betaalde voetbal...

28 mei 2016 om 13:14

Cambuur bleef ook twee seizoenen in de eredivisie spelen en daar werden ook telkens de bepalende spelers weggehaald. Ook al wist de Graafschap waar het aan toe was, dan nog hadden deze spelers kunnen vertrekken als ze zich kunnen verbeteren.

27 mei 2016 om 13:07

Gelukkig hebben ze redelijke maar wel jonge spelers erachter staan, zoals Straalman.

27 mei 2016 om 14:47

Straalman kan Pröpper zonder problemen vervangen. Ted wordt een ander verhaal, zou niet weten wie hem moet vervangen. Misschien een speler huren zoals De Wijs of Koch? Jurjus is beslist onvervangbaar dus ik hoop voor de Graafschap dat hij op de een of andere manier blijft.

27 mei 2016 om 15:18

Ik hoop het ook voor je maar ik denk dat het valse hoop is. Menno Koch huren of Jordy de Wijs zou wel een goed idee zijn.

28 mei 2016 om 09:22

Jan Lammers is er ook nog. Heeft het in de eredivisie ook behoorlijk gedaan tot hij in de wedstrijd tegen ADO geblesseerd raakte.

Ted gaat Graaf niet verlaten wanneer Graaf in de eredivisie blijft. Hij is het boegbeeld en icoon van de hele club. Zonder hem zijn we direct afgeschreven volgend jaar. Ik hoop dat ie blijft. Propper vond ik sowieso een drama dus ben wel blij dat die m gepiept is.

27 mei 2016 om 12:39

Mee eens tedje legend en pröpper is twijfelachtig lekker bankhangen in almelo

27 mei 2016 om 12:44

Is al rond. Helaas zijn we wederom slachtoffer van het gezeik rondom de besluitvorming van de knvb.

27 mei 2016 om 13:08

Onzin, het is het lot van de lager geklasseerde ploegen, zij raken de spelers die er boven uit steken kwijt. En iets als clubtrouw bestaat niet in het betaald voetbal

27 mei 2016 om 13:42

Geen onzin. Als de Graafschap al de zekerheid had om volgend seizoen weer in de eredivisie te mogen spelen, had de Graafschap hem al een contract aan kunnen bieden.

27 mei 2016 om 14:44

Ik begrijp dat het vervelend is om niet te weten waar je aan toe bent, maar ik zou jullie geen slachtoffer willen noemen. Jullie hebben eigenlijk nog geluk dat je überhaupt nog een kans hebt op eredivisie. Ben het wel eens dat het gezeik is van de knvb en dat het veel beter had gemoeten.

27 mei 2016 om 14:48

Als ze die zekerheid hadden willen hebben, hadden ze de nacompetitie maar moeten winnen. Normaal gesproken hadden ze bij voorbaat al geen aanspraak meer kunnen maken op een plek in de Eredivisie. Dat ze deze kans nog hebben is enerzijds mooi voor ze, anderzijds weten ze niet waar ze aan toe zijn en dat laatste is wel een kwalijke zaak.

28 mei 2016 om 11:24

Tuurlijk heb je gelijk in, we hebben het aan ons zelf te danken dat we gedegradeerd zijn; hadden we tegen Go Ahead maar moeten winnen. Maar je kunt in dit geval de KNVB ook niet negeren. Wanneer zij niet op zo'n cruciaal tijdstip zo'n belachelijke mededeling hadden gedaan, zou het misschien heel anders zijn gelopen. Feit is dat De Graafschap nog steeds niet weet waar het aan toe is. Vergeet niet dat we nog steeds een categorie 1 club zijn dankzij wanbeleid uit het verleden (Leen Looijen tijdperk). Of we eredivisie spelen of Jupiler league, scheelt al snel zo'n 3 miljoen euro. Over anderhalve maand begint de competitie al weer en de uitspraak van de rechter is over 2 weken... Gelukkig zijn wij superboeren: "Wi-j komt altijd weer terug"

Vind dit echt geen pec materiaal, hard werken maar verder een hele matige, vooral trage verdediger

27 mei 2016 om 13:00

Kijk maar eens een wedstrijd van hem dan ipv een samenvatting. 1 vd belangrijkste krachten van dit seizoen voor ons.

27 mei 2016 om 17:43

Mee eens, pakt ook bijna geen kaarten. Die rode kaart zou trouwens een gele moeten zijn.

27 mei 2016 om 20:02

Dan was hij nog geschorst geweest. Hij stond al op scherp namelijk.

Maar ik zal niet ontkennen dat de rode kaart voor ons niet gunstig was.

Als Ted ook weg gaat na Robin, zal Hidde ook wel vertrekken. Jammer voor De Graafschap. Kun je centraal achterin keeper weer opnieuw beginnen. Mocht het buitenkansje De Graafschap blijft in de eredivisie zich aandienen, zie ik Ted en Hidde nog wel een jaartje blijven.

27 mei 2016 om 12:35

En Vermeij stond ook al in belangstelling van andere clubs.

27 mei 2016 om 13:00

Als je daar een paar euro voor kan vangen, moet je m meteen verkopen.

Ted vd Pavert is mede verantwoordelijk voor de chaos in de verdediging van de Graafschap. Matige speler die alleen zijn lengte als voordeel heeft.

27 mei 2016 om 13:02

Sinds de rentree van Tedje na zijn blessure aan het begin van het seizoen stond de verdediging en begon de ploeg te draaien. Zeer betrouwbare verdediger, kopsterk, maakt weinig fouten maar vooral ook echt een leider.

27 mei 2016 om 14:40

Wat een onzin lul jij nou

27 mei 2016 om 15:08

Zou balspreker überhaupt 1 wedstrijd van Ted hebben gezien? Stak met kop en schouders boven de rest van de verdedigers uit, scoorde gemiddeld 7 in de wedstrijden die hij speelde. Durf zelfs te beweren dat door Ted, Propper bij Heracles zit.
Erg sterk in de duels, goed in positioneren en bovendien nog respectievelijk jong (24). Daar gaat PEC echt wel plezier aan beleven.

Pec.nu meld dat het al rond is. 3 jarig contract.

Dit is het lot van de kleine clubjes. Ook mijn club NEC krijgt jaarlijks te maken met vertrekkende spelers die een stap omhoog willen maken, je kunt dat spelers en andere clubs niet kwalijk nemen.

VD Pavert op kunstgras, rare gedachte. Een jongen uit de Achterhoekse klei...

28 mei 2016 om 09:25

Dat dacht ik ook direct. Zo'n jongen hoort op echt gras te spelen. Is eigenlijk een topverdediger die ook bij PEC nog niet aan zijn top zit.

Verwacht dat Vermeij ook nog wel zal gaan vertrekken bij een eventuele degradatie.

Mijn vraag is nu: Wanneer is de definitieve uitspraak of FC Twente degradeert?

update: 10 juni dus pas. Schandalig!

27 mei 2016 om 17:46

Is dan nog niet definitief, er is dan ook nog weer een mogelijkheid om in beroep te gaan. De Graafschap gaat hieraan kapot ongeacht de club volgend jaar Eredivisie of Jupiler League speelt.

27 mei 2016 om 20:04

Wie zou Vermeij willen hebben dan?

OFFICIEEL: Ted van de Pavert tekent voor drie jaar bij PEC Zwolle. Centrale verdediger komt transfervrij over van De Graafschap.

T is al rond dus voetbalzone

De graafschap is dus het enige slachtoffer rond de hele twente situatie. Knvb bedankt.

27 mei 2016 om 14:44

Nee De Graafschap is het slachtoffer van hun eigen falen in de nacompetitie. Deze problemen had je kunnen verwachten wanneer je je op sportief gebied niet kunt handhaven. De Graafschap moet zich gewoon focussen op de Eerste Divisie en mochten ze toch nog de eredivisie in kunnen dan is dat alleen maar mooi meegenomen.

27 mei 2016 om 14:49

"mooi meegenomen".... Je snapt toch wel dat je hier totaal geen beleid op kunt voeren? Je speelt een kansloos seizoen in de eredivisie als je je op de eerste divisie focust en je alsnog promoveert. De Knvb heeft nou eenmaal een situatie beloofd waarin De Graafschap eredivisie blijft spelen mocht Willem 2 zich handhaven en dat is gebeurt. Is het nu de schuld van De Graafschap dat ze duidelijkheid eisen? Bepalende spelers gaan nu eenmaal niet de situatie afwachten en kiezen voor zekerheid. Iets dat De Graafschap ook wil.

Kunnen we ophouden met zeiken dat De Graafschap slachtoffer is van de twente situatie?? De Graafschap was te slecht voor de eredivisie, is gedegradeerd en moet daar nu naar handelen. En ja dat betekend dat er een zootje weggaan. Je was zelf niet goed genoeg om in de eredivisie te blijven, dus ben je een Jupiler League club. Handel je daar naar en als supporter van De Graafschap moet je daar ook gewoon vanuit gaan. Mocht je dan straks alsnog Eredivisie spelen dan is dat gewoon een kadootje, die je niet eens verdient.

27 mei 2016 om 15:11

En dan handel je als eerste divisieclub, mag je ineens wel eredivisie spelen. Resultaat: directe degradatie.
Eind van de balans: twee jaar in een uit te stippelen beleid weggegooid.

Maar daar hoor je niemand over. Korte termijn visies en de waan van de dag.

27 mei 2016 om 15:18

Door de cruciale timing van de Knvb uitspraak zijn de play offs natuurlijk wel beïnvloed. Op het moment dat je 1-0 achter komt denk je toch eerder aan die uitweg via twente ipv dat je harder gaat lopen. Net genoeg om 1 seconde te laat te komen en een rode kaart + penalty tegen te krijgen ipv een goede tackel.

Nu goed; vdpavert bedankt. Succes aan tedje en Pec. Ik hoop dat we ooit nog een mooie opleidingsvergoeding voor hem gaan zien. Toppertje.

Pff. Gaat lekker zo. Flinke leegloop bij de Graafschap en Tedje was toch wel 1 van de sterkhouders dit seizoen. Gun hem die stap hogerop zeker wel. Goede aanwinst voor Pec. Ik ben bang dat we Jurjus en Vermeij ook niet kunnen behouden. Zie het zo somber in voor ons.

Ik zag hem spelen in de wedstrijd PEC - De Graafschap waar hij geweldig speelde. Wij hadden veel moeite met die lui en Van de Pavert zat overal tussen. Groot, sterk, een prima tackelaar en hoe wel hij niet op de brommer is viel zijn snelheid mij niet tegen. Ik ben zeer blij met deze jongen en wij bewijzen andermaal een groeiende club te zijn. Zulke transfers waren vorig jaar nog ondenkbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.TOP Oss10-3
14.Telstar9-8
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. JurjusKeeper90
Jeffry FortesVerdediger90
P. BrittijnMiddenvelder90
C. BenschopAanvaller93
G. KorteAanvaller92
B. ÖnalAanvaller90
D. GravenberchAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

16 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren