PEC Zwolle versterkt zich na Achahbar opnieuw met Feyenoorder

Maandag, 23 mei 2016 om 23:06Bart Kruyt

/

PEC Zwolle nam afgelopen weekend Anass Achahbar over van Feyenoord en volgens het Algemeen Dagblad en De Stentor is hij niet de enige speler die van De Kuip naar het IJsseldelta Stadion gaat: Calvin Verdonk zal volgens deze kranten dezelfde weg bewandelen.

Waar Achahbar definitief werd overgenomen, daar zal Verdonk op huurbasis de overstap maken. Feyenoord hoopt dat de negentienjarige verdediger in het oosten van het land ervaring in de Eredivisie kan gaan opdoen; bij Feyenoord kwam hij nog niet verder dan een invalbeurt in de competitie.

De technische leiding van Feyenoord ziet het nog wel zitten in Verdonk, die daarom alleen verhuurd mocht worden. Hij heeft nog een contract dat tot medio 2020 doorloopt.


Poll

Calvin Verdonk is een aanwinst voor PEC Zwolle


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door donkiesjot)

Erg benieuwd hoe hij het gaat doen bij Zwolle. Staat bekend als groot talent op Varkenoord. Klein van stuk maar heeft wel gif in zich. Voetballend ook goed en is denk ik het best als verdedigende middenvelder. Laat het zien jongen, ik zie hem zeker het eerste van Feyenoord halen. Kan ver komen

23 mei 2016 om 23:23

Voor zover ik heb kunnen zien is dit een kopie van Clasie. Iets mindere passing, maar fysiek wel veel sterker. clasie kon op die leeftijd nog geen 90 minuten vol maken.

23 mei 2016 om 23:33

Vergis je niet, clasie was in de duels nog redelijk sterk. Geen Touré natuurlijk maar werd niet weggeblazen. Calvin is wat sterker gebouwd, maar is in passing weer iets minder zoals je zegt. Wat Verdonk wel vor heeft op clasie is een beter schot. Heeft een aantal mooie goals van afstand gemaakt

moet normaal gesproken doorbreken bij Feyenoord als ik die verhalen over hem hoor.

Zullen we stoppen met een eredivisieclub versterken?

23 mei 2016 om 23:22

En hem dan weinig speelminuten geven in het eerste van Feyenoord-1?

Zo'n jongen moet spelen op Eredivisie niveau en veel minuten maken. Dan heeft Feyenoord straks het meeste aan hem. En zolang er geen andere clubs hem willen huren en Feyenoord het blijkbaar niet aandurft om hem genoeg minuten te geven is dit gewoon het beste toch?

23 mei 2016 om 23:26

Ik zou opties buiten Nederland verkennen, of in ieder geval niet twee spelers die elkaar goed kennen naar 1 club brengen. Maar is ook wel een beetje muggenziften.

24 mei 2016 om 11:38

Utercht en Twente wilden hem ook huren.

23 mei 2016 om 23:24

Hier wordt Feyenoord op termijn alleen maar beter van en laten we niet doen alsof PEC een concurrent is van Feyenoord.

23 mei 2016 om 23:29

Met de inconsistentie van Feyenoord is iedereen een mogelijke concurrent. Niet voor de titel of de derde plek, maar wel potentieel puntenverlies.

24 mei 2016 om 11:40

Klopt. En Feyenoord heeft het al heel vaak moeilijk tegen PEC Zwolle.

24 mei 2016 om 15:42

yep ! 4 jaar op rij verloren in Zwolle.
(en 4 jaar op rij gewonnen in de Kuip (maar dat is niet zo opzienbarend...)

Zou deze speler echt basisspeler worden bij Pec? Is deze beter dan de spelers die op dit moment centraal achterin staan?

Ken deze speler verder niet echt, ben dus benieuwd hoe hij het zal gaan doen in Zwolle! Blijft toch altijd een leuk voetballende ploeg.

23 mei 2016 om 23:44

De linksbackpositie is na het vertrek van vHintum vacant , deze speler zal die positie wel innemen dan.

Jeetje vind maar jammer dat Anass weggaat..

24 mei 2016 om 12:34

Aan de ene kant wel, aan de andere kant. Nu kunnen we hem tenminste vaak aan het werk zien, dat is leuker dan hem zien warmlopen.

Goed nieuws. Verdonk kan eredivisie ervaring op doen en bewijzen dat die het niveau aankan en Feyenoord is inmiddels al 4 selectiespelers kwijt (immers, Annas, Verdonk en Vilhena) waardoor er weer een en ander aan salaris vrij komt. Aangezien het de laatste jaren toch vaak het verhaal is dat Feyenoord in de problemen komt met potentiele versterkingen omdat het salarishuis een goed aanbod laat uitblijven.

Er is dus een potje voor transfers en er is ruimte voor een echte versterking. Mocht van Geel aanblijven, dan zijn er geen excuses meer. Wie er ook gehaald wordt voor de basis, moet een voltreffer zijn! Anders is het voor mij de welbekende druppel

24 mei 2016 om 04:25

Wordt zeker tijd voor een voltreffer maar daar zou ik voorlopig nog even op wachten. Eerst maar eens Kuyt, Kongolo en Van Beek verlengen.

Bovendien levert het vertrek van die 4 alleen de transfersom van Immers op want Vilhena is al vervangen met Tapia. Annas en Verdonk zitten aan de achterkant van de selectie dus daar wordt weinig op bespaard.

Er moet ook nog gekozen worden tussen Woudenberg en Nelom. Als er dan €4 miljoen binnenkomt, kan er 1 versterking gehaald worden: Van Persie.

24 mei 2016 om 15:25

Inderdaad de genoemde contracten verlengen. Maar daar zal denk ik niet veel extra salaris in verdwijnen. Kuyt gaat sowieso niet meer verdienen dan afgelopen seizoen en van Beek heeft op basis van de 1e seizoenshelft ook niet meer salaris te eisen. Kongolo wellicht ook niet, maar als je daar een grotere som geld voor wilt vangen in de toekomst dan moet je hem wellicht meer bieden om nog 2jaar langer te binden.

Het vertrek van Immers en Anas(300k) levert alleen geld op, dat klopt. Maar Feyenoord schrijft ook zwarte cijfers en heeft een miljoen of 3 dat het sowieso gaat overhouden aan de Europa League. Bovendien geloof ik dat er nog geld over is van vorig seizoen.

Ik denk dat Nelom en Woudenberg allebei moeten blijven zodat Kongolo zich weer van focussen op centraal. En tja, van Persie zou geweldig zijn maar die moet dan net als Kuyt ontzettend veel inleveren om maximaal een 1miljoen, misschien 1,2 te kunnen krijgen bij Feyenoord. Doe mij dan maar een spits voor een miljoen of 5 die er 3 seizoenen lang 25+ in schiet en weggaat voor 12miljoen+

Mits PEC een goede keeper haalt zijn ze een serieuze kandidaat voor de EL.

24 mei 2016 om 00:12

Vind je vd hart niet goed😜😂?

24 mei 2016 om 00:23

Wat zeg je dat sarcastisch!

24 mei 2016 om 00:37

Slechtste keeper sinds jaren bij pec!

24 mei 2016 om 00:44

Dan heb je overduidelijk het tijdperk Vd Werff niet meegemaakt bij Zwolle.
Maar misschien kijk je teveel Voetbal Inside.

24 mei 2016 om 02:26

Hahn of Van der Hart. Dat is toch wel verschil he . Maar ik vind wel dat kritiek op Van der Hart soms wel een beetje overdreven is.

24 mei 2016 om 15:43

Abma......

24 mei 2016 om 20:11

Raven...

24 mei 2016 om 20:43

Zo is het ook bedoelt👍

Lijkt me een goede keuze voor beide clubs👍

Prima zet van beide clubs...
Pec haat nog veel plezier aan Calvin beleven...is een jongen die op meerdere posities aan de linker defensieve kant inzetbaar is...
Zowel in de verdediging als een linie daarvoor...laat Ron Jans maar schuiven, ik ben blij met Giovanni als trainer maar mocht er een opvolger moeten komen en Jans is beschikbaar...lijkt me een goed huwelijk op voorhand :Jans /Feyenoord....

Achabar, Verdonk, hebling, saymak, Thomas, Bouy, marcellis, van Polen etc etc. Dat wordt minimaal EL, om maar wat verwachtingen te scheppen ;-)

Erg fijn. Verdonk is een groot talent en mag zich nu gaan laten zien bij een (voetballende) Eredivisie ploeg. Ben benieuwd waar hij gaat spelen, aangezien hij als CV, LB of CVM kan spelen.

Feyenoord is in ieder geval al vroeg bezig om de selectie rond te krijgen voor komend seizoen. Verschillende spelers al verkocht, er wordt (eindelijk!) gekeken naar opties voor talenten zoals Verdonk, contracten gaan verlengd worden, etc. Nu hopen dat ze al vroeg in de voorbereiding de gewenste aankopen kunnen doen.

Jaa goed bezig Feyenoord versterk maar weer die club en laat je eigen talenten maar weer gaan ... Man man man wat een drama

24 mei 2016 om 10:25

Wat is hier verkeerd aan? Verdonk heeft gewoon veel concurrentie op zowel CV, LB als CVM en is pas 19 jaar. Van Beek en Botteghin/kongolo vormen het centrum, op linksback heb je nog Woudenberg en Nelom en op CVM is el Ahmadi of Tapia er. Dit jaar kan hij op Eredivisie-niveau bij een prima middenmotor ervaring opdoen onder een goede trainer. Volgend jaar keert hij sterker terug en kan hij wellicht gaan voor een basisplek. Liever dat, dan dat hij (met alle respect) op Jupiler League niveau speelt. Zo'n jaar heeft Woudenberg ook goed gedaan.

24 mei 2016 om 12:37

Nee je moet hem lekker een jaar op de bank zetten. Daar zal die beter van worden.

24 mei 2016 om 14:43

Ze laten hem helemaal niet gaan, na dit seizoen komt ie gewoon weer met een ervaring rijker terug bij Feyenoord

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. VelliosAanvaller92
L. ThyAanvaller82
T. BeelenVerdediger90
M. BogardeVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

1 fan
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren