‘FC Utrecht voldoet niet aan de vereisten van de UEFA’

Zaterdag, 21 mei 2016 om 10:30Thijs Post • Laatste update: 10:46

Zaterdagochtend werd duidelijk dat FC Utrecht mogelijk kan fluiten naar deelname aan Europees voetbal. Via de officiële kanalen geeft de KNVB tekst en uitleg: FC Utrecht voldoet op dit moment niet aan alle vereisten voor een UEFA-licentie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

FC Utrecht moet gewoon een licentie voor Europees voetbal krijgen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door sirius)

Knvb maakt er weer een potje van de regels zijn al langer bekend dus dit probleem ook dus de timingis weer super

21 mei 2016 om 10:51

Hoezo maakt de KNVB er een potje van? Het is toch Utrecht dat niet voldoet aan de regels?

21 mei 2016 om 10:53

De timing van het nieuws is niet echt perfect aangezien zondag de return is... Lijkt me dat ze dit toch wel al eerder wisten?

21 mei 2016 om 10:55

Er staat toch duidelijk in de tekst dat ze het niet nu naar buiten wilden brengen?

21 mei 2016 om 10:56

Zoals aangegeven in bovenstaand artikel zouden ze het na de playoffs bekend willen maken... echter is een oplettende journalist van de telegraaf eerder achter de informatie gekomen. De KNVB kan toch nirt verantwoordelijk voor het onderzoek van die journalist gehouden worden?

21 mei 2016 om 11:51

@arsenal, ze hadden het dus ook eerder kunnen doen. Je reactie slaat nergens op.

21 mei 2016 om 12:20

We hebben het hier over een bedrag van 37.250,-. Daarvoor ga je toch geen club royeren voor Europees voetbal. Alsof het Nederlands voetbal al niet erg genoeg op zijn gat ligt. Niet dat Utrecht ook maar een kans maakt op het winnen van de Europa League, maar elke club die wij in Europa hebben, is mooi mee genomen.

Uefa heeft daar natuurlijk lak aan. Topclubs mogen namelijk wel gewoon de Champions League in met honderden miljoenen euro's schuld, maar een FC Utrecht waar er onduidelijkheid is over 37.250 euro, dat kan dan natuurlijk weer niet...

21 mei 2016 om 13:23

@ Sirius, die grens ligt bij 0 eurries.... Waar is anders het eind? Als een club niet aan de regels voldoet, wordt deze gestraft. Anders is het toch niet eerlijk voor degene die wel alles op orde hebben.

21 mei 2016 om 15:58

Als de grens, zoals jij zegt, bij 0 'eurries' ligt, moeten ze alle topclubs ook uitsluiten. Schulden zijn in principe niet slecht voor een club als de inkomsten ook zeer hoog zijn, maar het blijven wel schulden. Jouw argument gaat dus niet op, want bijna geen enkele topclub in Europa heeft een positief eigen vermogen. De grens ligt dus absoluut niet bij 0 euro.

Bovendien is het al vaker bewezen dat de regels niet altijd op elke club van toepassing zijn. De Uefa is zeer afhankelijk van een aantal clubs en hebben (bijna) een vrijbrief om een aantal regeltjes te omzeilen. Moeten nu niet doen alsof de Uefa een volledig politiek correcte organisatie is.

21 mei 2016 om 17:13

utrecht voldoet wel degelijk aan de regels er is alleen een meningsverschil van 37250 euro voor oude clubs van spelers.
maar mooi sensatie bericht weer vd telegraaf maar dit is een storm in een glas water utrecht krijgt gewoon zijn licentie desnoods storten ze die 37250

21 mei 2016 om 20:33

Omdat ze wel voldoen zijn deze problemen? Hou toch op Ramon. Als men scheef naar Utrecht kijk zit je al te stuiteren.

21 mei 2016 om 20:34

@ Sirius. Hou eens op joh. Is niet mijn grens maar die van de UEFA. Iedere euro verantwoorden, dan geen probleem. Is hier dus niet aan de orde.

21 mei 2016 om 23:30

@remember95

Zoals ik net al zei. Die regels zijn helaas niet altijd op elke club van toepassing en er word regelmatig met twee maten gemeten. Dat noem ik wel degelijk een probleem, want juist dit soort clubs worden (terecht) aangepakt, terwijl de grotere clubs vaak met een waarschuwing wegkomen. Dan vind ik dit een hele zware straf gezien het kleine bedrag waar het om gaat.

22 mei 2016 om 08:00

Sirius, dat een ander wellicht onterecht te laag gestraft wordt, moeten andere ook maar niet gestraft worden? Mooie boel.

22 mei 2016 om 11:47

Daar gaat het niet om. Jij hebt het over een bepaalde financiele grens bij de Uefa. Dan geldt dus voor elke club dezelfde straf. Als de Uefa zich daar niet aan houdt kan ik mij heel goed voorstellen dat ze erg kwaad zijn daar in Utrecht.

21 mei 2016 om 10:54

Ik heb nauwelijks woorden voor deze reactie. Ik zou willen zeggen: lees de tekst, maar ik heb zo'n gevoel dat je de tekst hebt gelezen en expres al het tegenovergestelde vermeld.
Ot: niet minder dan terecht lijkt me. Wel zonde dat je nu zowel in de play offs als in de nacompetitie een wedstrijd hebt waarvan de 1 misschien voor spek en bone speelt.

21 mei 2016 om 10:56

Er staat letterlijk in de tekst dat ze deze timing ook niet wilden.

Ontopic: Dit klinkt misschien wel heel hard hoor maar ik denk dat zowel Utrecht als Heracles niet in Europa thuis hoort. Ik zou het dan ook niet erg vinden als Utrecht wint en de ticket verloren gaat. Dat zou beter voor ons coëfficiënt zijn, ze gaan beide toch niet door naar de groepsfase en nu is er dus een team minder waar het door gedeeld hoeft te worden.

Met Psv, Ajax, Feyenoord en AZ zijn onze beste teams vertegenwoordigd. Deze zijn de enige die punten kunnen binnen halen en kunnen overwinteren.

21 mei 2016 om 11:16

UEFA deelt gewoon door 5 hoor.

21 mei 2016 om 11:41

Nee want de ticket gaat verloren dus dat is niet waar. UEFA deelt door het aantal clubs dat een Europese campagne is gestart.

21 mei 2016 om 11:50

Nope, staat duidelijk in de regels dat de UEFA deelt door het aantal tickets dat zij hebben toegewezen aan een land, ook al heeft een club geen licentie voor het toernooi.

21 mei 2016 om 11:51

In the case of a club having refused to enter a UEFA competition for which it qualified, or being excluded from or not admitted to the competition and not being replaced by another club from the same association, the association's coefficient is calculated by dividing the total number of points obtained by its clubs by the number of clubs the association was entitled to enter according to the access list.

Gewoon 5 dus.

21 mei 2016 om 17:17

laten we ajax feyenoord en az dan ook maar thuislaten want die winnen de uefacup ook niet.
en knap dat je vind dat az punten kan binnenhalen en utrecht niet die teams doen het hele seizoen niets onder voor elkaar.
en beter voor de punten is gewoon dikke onzin net als de rest van je post

21 mei 2016 om 11:27

Ik heb mezelf blijkbaar in een voorgaand topic te vroeg uitgesproken over deze situatie. na deze info, bied ik mijn welgemeende excuses aan;

En dan willen we ons laten zien in Europa zit een KNVB en UEFA in de weg. Utrecht schat ik toch hoger in dan Heracles! Dit gaat ons weer laten zakken op de Europese ranglijst!

21 mei 2016 om 10:52

Als Heracles zondag wint, zijn zij de beste over twee wedstrijden. Dan verdiend Heracles het dus om Europa in te gaan.

21 mei 2016 om 17:21

heracles heeft uit en thuis niet gewonnen van utrecht en in de playoffs ook niet 1-1
ook is utrecht hoger geeindigd dus verdiend utrecht het meer zeker gezien dat ze niet europa in mogen omdat ze de bekerfinale verloren en de regels dit seizoen zijn veranderd waardoor de nummer 4 az in dit geval dat ticket heeft.

21 mei 2016 om 10:52

Als je zo redeneert hoef je die hele competitie niet te spelen, maar verdeel je de Europese tickets gewoon op basis van begroting.

21 mei 2016 om 11:12

Ik schat Utrecht ook iets hoger in, maar zo groot zal het verschil ook weer niet zijn. Beide clubs zullen de groepsfase waarschijnlijk toch niet bereiken, misschien met wat geluk bij de loting. Al hebben we 3 jaar geleden gezien dat zelfs een clubje uit Luxemburg te sterk kan zijn, wat destijds eerst ook een gunstige loting leek.
We gaan dus hoe dan ook zakken op de Europese ranglijst, wat misschien maar beter is aangezien de clubs onder de top 3 toch bijna nooit de groepsfase halen

21 mei 2016 om 11:15

En hebben we kort ervoor ook gezien dat men met 4-0 kan winnen van Celtic. Houd toch op met je hypocriete gelul slappe zak.

21 mei 2016 om 12:00

Staat volgens mij dat dit een beslissing is van de uefa en niet van de knvb. Ik begrijp sowieso al sie beschuldigingen naar de bonden niet zo, zouden we niet eerst naar de clubs moeten kijken. Zulke beslissingen worden heus niet zomaar genomen.

21 mei 2016 om 12:10

Dit is juist voordelig als er niemand Europa ingaat. Dan zou namelijk alleen PSV, Ajax, Feyenoord en AZ Europa ingaan. Dat levert ons veel meer punten op dan en eventueel 5e team die er niks van bakt aangezien het aantal gescoorde punten wordt gedeeld door het aantal teams dat per land meedoet.

21 mei 2016 om 12:56

maar wie wil je dan meelaten doen als utrecht zondag wint en niet mee mag doen, wij zijn 6e geworden dus de hoogst geklasseerde ploeg zonder europees ticket en we hebben de finale van de play offs gehaald dus heracles is degene dat het meeste recht op een ticket heeft als ze niet weten te winnen zondag. en wat jij zegt over zakken op de coefficientie van de eufa; dan moeten de top drie maar beter hun best gaan doen want je kan niet zeggen dat het door bijvoorbeeld heracles komt dat nederland zakt op de lijst. hahaha moet niet gekker worden. en als heracles volgens jou niks te zoeken heeft in europa, wie moet er dan wel voor ons in de plaats??

21 mei 2016 om 13:24

Moeten ze zaken maar op orde hebben. Lekker makkelijk om een ander de schuld te geven.

Volgens mij verdienen ze met die duels al meer dan die 37.000 en zie ik niet in waarom ze niet mee mogen doen.

21 mei 2016 om 10:56

Het is maar 1 thuiswedstrijd en 1 uitwedstrijd dus het zal wel meevallen. In deze fase zijn de kosten hoger dan de inkomsten.

21 mei 2016 om 11:45

Als je zo redeneert dan kunnen we beter alleen PSV in schrijven aangezien dr rest van de Nederlandse clubs op een winderige November avond stuk voor stuk het loodje leggen ergens in Zweden, Luxemburg of een voormalig Oostblok paradijs.

21 mei 2016 om 12:13

1 thuiswedstrijd, 1 uitwedstrijd + 1 startbonus!

21 mei 2016 om 13:26

@ The Mariner, dan kunnen we beter ook PSV niet inschrijven. Die hebben het in het vorige jaar goed gedaan, maar daarvoor al jaren in de door jou genoemde landen ook beschamend. Korte termijn geheugen kapot?

Wat heeft de Knvb dit seizoen toch met opeens nieuws naar buiten brengen net voor een finale die invloed kan hebben op de uitslag. Eerst met de nacompetitie roepen ze dat Willem II er toch wel inblijft, en nu zeggen ze indirect dat Heracles toch wel europees speelt, ongeacht het resultaat in de finale.
Vervolgens gaan de clubs in beroep en is de enige zekerheid die we hebben dat de wedstrijdvoorbereiding verstoord is en er minder druk lijkt te staan op de wedstrijd.

21 mei 2016 om 11:43

Dit nieuws is niet door de Knvb naar buiten gebracht maar door een krant, er staat toch dat de Knvb had willen wachten tot na de playoffs.

Waarom laat je ze dan uberhaupt meedoen aan de play-offs het heeft toch geen zin en daarnaast worden de supporters keihard voor de gek gehouden.

21 mei 2016 om 10:52

Er is och nog geen besluit genomen? Voor het zelfde geld krijgen ze het nog wel allemaal rond voor 31 mei en is er niets aan de hand.

Tijd voor een nieuwe wind bij de KNVB. Wat hebben ze dit jaar kei hard gefaald zeg. Dit is toch amateuristisch op z n top.

21 mei 2016 om 10:56

Amateuristisch van FC Utrecht dat ze niet aan de eisen van de UEFA voldoen ja.

21 mei 2016 om 11:17

Je weet natuurlijk alle ins en outs. Misschien moet jij bij de telegraaf gaan werken met je amateuristisch.

21 mei 2016 om 13:31

hij heeft gewoon gelijk hoor. hoe moeilijk is het nou om aan de regels van de eufa te houden. je bent ten slotte een profclub en geen amateur vereniging

Wat is die hele knvb hier aan het doen? Eerst fc twente 'verplicht' laten degraderen midden in promotie/ degradatie play-offs en nu melden dat fc utrecht europa niet in mag als het de playoffs wint.

21 mei 2016 om 10:58

Alsof de KNVB deze tijdstippen bewust uitkiest. Je probeert het altijd pas later naar buiten te brengen, maar als iemand zijn mond voorbij lult aan een journalist dan kan je moeilijk anders.

21 mei 2016 om 11:05

Hou toch op man! Amateuristisch lekken en KNVB kan daar niks aan doen?!

21 mei 2016 om 11:11

Wie zegt dat het lek bij de KNVB zit? Het zou net zo goed van Utrecht af kunnen komen.

21 mei 2016 om 10:59

Heb je het artikel wel gelezen? Ze wilden het pas na de playoffs kenbaar maken maar de Telegraaf meldde het. Kennelijk zit ergens een lek, dat bleek wel uit het eerdere nieuws rond Twente. En dat heb je als bond niet in de hand natuurlijk.

21 mei 2016 om 10:59

Dat doet dr KNVB toch niet? Dat meld de telegraaf! De KNVB geeft juist aan dat alles nog open ligt en er nog besluiten genomen dienen te worden...

Daarnaast is het ern regel van de UEFA en niet van de KNVB. De KNVB is hier ook niet bij gebaat.

Als je echt iemand boos aan wilt kijken, zul je bij de clubleiding an jou club moeten zijn! Zij leven de regels (onbedoeld) niet na!

21 mei 2016 om 11:41

Konden jullie net zo goed niet mee doen en dan die gasten vakantie geven op naar een nieuw seizoen.

21 mei 2016 om 13:27

Wat is Utrecht hier aan het doen? Hebben de zaken niet op orde, en geven een ander de schuld.

Wat voor regels? Welke vereisten? Waar gaat dit over? Kan iemand het uitleggen want snap er geen bal van !

21 mei 2016 om 11:12

Er is onduidelijk over een klein bedrag en het moet nu geregeld worden door bemiddeling. Niks ernstigs alleen wordt het zwaar uitvergroot. Maandag zal je gewoon zien dat het allemaal gewoon in orde is.

huh, is die 37.250 de reden dat utrecht niet mee mag doen?? dat ga je niet menen toch? dus van alle clubs (spaanse, italiaanse, oost-europese clubs, etc) hebben ze bij utrecht 37.250 gevonden die niet verantwoord kan worden. hahahahaha. ik lees het vast hartstikke fout.

21 mei 2016 om 11:11

37.250 is veel geld

21 mei 2016 om 12:05

Niet voor een subtopper als Utrecht, die kunnen dat bedrag volgens mij zonder problemen overmaken aan de Uefa.

Als ik veel reacties lees, dan lijkt het alsof de Knvb niets goed doen. Terwijl hen hierin niets is te verwijten:
- Utrecht voldoet niet aan Uefa voorwaarden. Op basis hiervan kan de Knvb geen licentie verstrekken.
- Knvb is in gesprek met Utrecht om aan te tonen wel aan die voorwaarden te voldoen. Maar Knvb heeft dit niet naar buiten gebracht.

Ze maken er weer een potje van zeg!!!
dat licentie gedoe bij Twente, hij na competitie een zooitje, maar tig mogelijke combinaties van wie er kan promoveren/blijven en nu dit :P

21 mei 2016 om 11:17

Wie maakt er een potje van? Utrecht heeft de zaken niet op orde, cq voldoet niet aan de Uefa vereisten. Waarom hebben die andere clubs die kans maken op Uefa voetbal wel hun zaken op orde?

21 mei 2016 om 11:19

Zoals die Spaanse clubs met miljarden schulden bedoel je?

21 mei 2016 om 11:23

Dit weten ze toch al voor deze wedstrijden beginnen?
Kunnen ze het toch ook veel eerder zeggen. Dan kan je Utrecht niet aan deze wedstrijden mee laten doen of ze hebben even heel wat meer tijd om dit goed te maken. Zoals de Knvb het zegt wouden ze het 1 week voortijd bekend maken......

21 mei 2016 om 11:31

Het is de club in 't hart van het land, er is altijd wel weer wat aan de hand;-)

Utreg speelt al maanden voor een el ticket, raar dat er dan iets niet klopt opeens, ga er van uit dat het wel goed komt!

uuuuuu

21 mei 2016 om 11:48

... met Foeke, Foeke Booij, en heul de kolere zooi. Hallo Europa FC Utreg kompt eran.

UUUUUUUUUUUU

21 mei 2016 om 11:57

nee niet utrecht meer in algemeen, met de knvb en uefa/fifa wat dan ook met onduidelijke uitspraken etc.

Dus het nieuws van Twente gooi je er tijdens de wedstrijden maar even bij. Wat compleet idioot is. Vervolgens houden ze dit achterwegen om het op het laatste moment te zeggen? Zoiets maak je toch duidelijk voor dat deze wedstrijden beginnen, zodat Utrecht er nog wat aan kan doen....

Denk dat de Knvb net als Twente maar eens een grote schoonmaak moet houden.

21 mei 2016 om 11:30

Lezen is best moeilijk niet?
Utrecht is hier echt wel van op de hoogte. Dat blijkt wel uit het feit dat de beroepscommisie er nog over moet buigen.
De situatie van twente is in nieys vergelijkbaar met deze van utrecht al zullen mensen die twente een warm hart toedragen voor alle dingen die er gebeuren wijzen naar de knvb.

Niet voldoen aan de regels is niet mee doen! Raar dat mensen 'ja' stemmen, terwijl volgens velen Twente niet hard genoeg gestraft kan worden omdat zij zich niet aan de regels hebben gehouden. Meten met twee maten hier.

21 mei 2016 om 11:53

Een meningsverschil over 37.000 euro is natuurlijk wel heel iets anders dan het structureel frauderen met cijfers en het stelselmatig proberen de KNVB en de gehele Eredivisie te misleiden.

21 mei 2016 om 11:55

Niet meten met twee maten, tenzij je Fraude wil vergelijken met een meningsverschil.

21 mei 2016 om 13:29

Inderdaad. Helemaal mee eens.

Moeten ze zaken maar op orde hebben. Lekker makkelijk om een ander de schuld te geven.

Stel dat Utrecht zondag wint, En ze inderdaad geen licentie krijgen voor europees voetbal, gaat dan het ticket over naar Heracles?

21 mei 2016 om 13:39

waarschijnlijk wel aangezien wij de nr 6 zijn en dus de hoogstgeklasseerde ploeg met geen ticket en we staan net als utrecht in de finale van de play offs

21 mei 2016 om 12:37

Doet het nog pijn pik?

maar dit wist de Knvb toch al toen utrecht in de finale van de beker stond en zo europees hadden kunnen afdwingen, en toen utrecht voor de 4e plek tegen az moest spelen om een europees ticket af te dwingen, en nu dat er nog 1 wedstrijd te spelen is in de playoffs komt dit naar buiten. erg merkwaardig allemaal.

Volgens het artikel is het een zaak tussen Uefa en Utrecht. De Knvb staat hier buiten. Er is niets bekend gemaakt over andere clubs, dus die hebben waarschijnlijk wel al hun zaken in orde om mee te doen aan een Europees toernooi.
Blijft een vreemde situatie.

Ik denk dat het uiteindelijk wel goed gaat komen voor Utrecht maar mochten ze hierdoor echt Europees voetbal missen dan zal dat weer een enorm gezichtsverlies zijn voor het Nederlandse voetbal in Europa. Om 37.000 euro niet Europa in mogen. Het moet niet gekker worden.

Uit het AD: Miscommunicatie tussen de Knvb (de licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond handelt voor de UEFA-licentiecommissie de aanvragen af) en FC Utrecht lijkt ten grondslag te liggen aan het conflict dat afgelopen week ontstond. Utrecht lijkt niet bewust het risico genomen om de zaak op scherp te zetten door het bedrag van de opleidingsvergoedingen niet te betalen. De eredivisionist ging er namelijk vanuit dat het aan alle onderdelen van de aanvraag had voldaan, maar de licentiecommissie van de Uefa dacht daar uiteindelijk bij het beoordelen van de licentieaanvraag anders over

Daarnaast hecht de Knvb eraan te vermelden, zeker met het oog op het nieuws rond FC Twente en het tijdstip waarop dat naar buiten kwam, dat zij dit pas na de play-offs kenbaar had willen maken...

En toch moet er iemand hebben gelekt naar de pers!

21 mei 2016 om 17:17

Maar dat kan natuurlijk ook vanuit Utrecht gedaan zijn.

21 mei 2016 om 18:40

FCT FCU wie volgt

FC Utrecht verdient het om Europees voetbal te spelen. De Knvb moet niet moeilijk doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. RamselaarMiddenvelder156
A. DouvikasAanvaller154
M. SyllaAanvaller134
M. MahiAanvaller101
M. MallahiAanvaller41
E. MaddyAanvaller00
M. PaesKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren