PSV'er openhartig: 'Ik had geen plezier meer bij Ajax en alles eromheen'

Vrijdag, 20 mei 2016 om

Steven Bergwijn geldt als een van de grootste talenten bij PSV, maar de aanvaller had ook voor concurrent Ajax kunnen spelen. Tussen 2004 en 2011 maakte Bergwijn namelijk onderdeel uit van de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Hij koos er echter voor om over te stappen naar Eindhoven.

/

De reden daarvoor was eenvoudig, vertelt Bergwijn in De PSV Supporter. “Ik had geen plezier meer bij Ajax en alles eromheen”, zegt hij. “Mijn spel ging ook achteruit en als je geen plezier meer hebt, dan is het klaar. PSV sprak mij daarentegen altijd al aan en dus was de keus niet zo moeilijk. Vroeger was ik wel voor Ajax, als kleine jongen, maar dat is helemaal weg.”

Bergwijn was veertien toen hij binnenkwam bij PSV, maar hij weet niet veel meer van die overstap. “Ik weet eerlijk gezegd niet hoe dat allemaal gegaan is. Mijn vader heeft dat toen allemaal geregeld. Het gaat hier super met me, ik voel me echt top hier”, stelt de vleugelspits. “Het beleid is hier beter dan bij Ajax en er heerst een warmere sfeer.”



Gerelateerd

87 reacties (laatste reactie door js45)

We zullen het allemaal zien, tot op heden nog niet zoveel speeltijd gehad. Benieuwd of dat gaat veranderen of dat we volgend jaar een interview kunnen lezen dat PSV ineens een koude club is die het eigen talent geen kansen geeft.

20 mei 2016 om 17:08

Bazoer vind ik nou ook niet overtuigen hoor, ook een zeer overschatte speler.

20 mei 2016 om 17:24

Mooi jullie Bergwijn(die nog helemaal niet heeft overtuigd)en Ajax Bazoer, iedereen tevreden!

21 mei 2016 om 04:22

Bazoer overschat? Hahahaha, voor een 19-jarige heeft hij gewoon een fantastisch 1e vol seizoen gehad. Goede stats, toont aan dat er meer aan zit te komen. Hij moet het alleen een heel seizoen op niveau vol kunnen houden. Hij komt er wel. Volgens mij is dit ook alweer het 2e interview in korte tijd dat Berwijn heeft gegeven met een soortgelijke mening over Ajax en PSV. Zelfde verhaal, anders verteld, komt dus op hetzelfde neer.

20 mei 2016 om 18:23

PSV is een warme club, algemeen bekend.

20 mei 2016 om 22:26

Warme club? Wat een rare bewering is dat zeg. Als je niet presteert vlieg je eruit hoor. Dat geldt trouwens voor elke BVO.

20 mei 2016 om 23:31

De herdgang wordt als warm beschouwd, vreemd dat jou dit blijkbaar is ontgaan.

Blijft pijnlijk dit soort interviews.. Warmere sfeer, beter beleid. Vraag me toch af waar het is mis is gegaan

20 mei 2016 om 15:48

Welk beter beleid? Hetzelfde betere beleid waardoor Bazoer bij Ajax is terechtgekomen? Het zou best kunnen dat de sfeer bij Psv beter past bij het karakter van deze jongen maar van beter beleid, voornamelijk bij de jeugd, zie ik niet zoveel terug.

20 mei 2016 om 16:01

Bazoer is gewoon verleidelijk weggekocht.

20 mei 2016 om 16:05

@ Gbeg
edit:

ik las niet goed wat je bedoelde.

@ the Ruud devil

dat is helemaal niet waar, geld was niet van doorslaggevend belang. Het ging vooral om het toekomstplan dat er geschetst werd. Dat sprak Bazoer meer aan, hij wilde niet meer verdedigend centraal spelen

20 mei 2016 om 17:14

En nou zit hij op de bank terwijl hij bij psv wel een kans zou krijgen. Jammer van zn groot talent maar wel zijn eigen schuld

20 mei 2016 om 18:07

Voetbal is gewoon net werk blijkt maar weer. De een werkt graag bij deloitte, de ander werkt liever bij het gezellige accountantskantoor om de hoog. Zo past de een beter bij Ajax em de ander beter bij psv.

20 mei 2016 om 15:49

Zo pijnlijk vind ik het niet hoor, aangezien bijvoorbeeld Bazoer weer het tegenovergestelde zegt. Die vindt alles bij Ajax weer leuker en beter en noem maar op. Kortom het zegt geen drol, het is maar net waar de speler in kwestie zich het prettigst bij voelt.

20 mei 2016 om 15:54

Als die was gebleven had hij al 2x kampioen geweest en onder Cocu ook gewoon speeltijd gehad.

20 mei 2016 om 15:58

Net zoals Hendrikx haha

20 mei 2016 om 16:00

El Samp, kan jij in het verleden en de toekomst kijken? Wie zegt dat hij speeltijd had gehad? Homegrown Hendrix is aan de kant geschoven, voor aankoop van Ginkel. Plus Bazoer wilde niet meer centraal spelen.

20 mei 2016 om 16:41

Hendrix aan de kant geschoven? Hij heeft dit seizoen meer minuten gemaakt dan ooit te voren. Vergelijk je het met Bazoer dan heeft Bazoer maar iets van 300 minuten meer gespeeld dit seizoen in de ED, dat is iets meer dan 3 wedstrijden. En als gezegd wordt dat Bazoer wel genoeg minuten krijgt dan moet je met deze gegevens ook zeggen dat Hendrix dat krijgt.

20 mei 2016 om 16:53

Is maar goed dat van Ginkel is gekomen, met hem zijn we kampioen geworden. Vanuit het oogpunt van de voetballer is het bij Ajax beter ja, je mag sneller met het eerste meedoen maar vanuit de resultaten gezien is het bij Psv gewoon beter geregeld. Geduld hebben en leren van de grotere jongens, als je dan goed genoeg bent, dan kom je er wel. Komt er dan een buitenkansje zoals v.ginkel dan maak je even een pas op de plaats om daarna er beter en sterker uit te komen. Geen enkele speler maakt Bazoer beter bij Ajax, sterker nog hij was de dragende speler. Dat kan echt niet, zo'n jonge jongen. Ja, het beleid is dus echt beter bij Psv. Daarbij wilde hij inderdaad niet als centrale verdediger opgeleid worden, maar nu hoor ik al geluiden dat ze hem. bij Ajax beter als laatste man kunnen gebruiken. Dan had je dat beter bij de kampioen kunnen doen, nu Bruma waarschijnlijk weggaat.

20 mei 2016 om 18:18

Hendrix is 2x langdurig geblesseerd geweest dit seizoen.

20 mei 2016 om 15:50

Hoezo? Dit soort verhalen hoor je ook andersom. Bovendien geeft hij aan verre van een professional te zijn. Niet willen vechten voor je plek, maar de makkelijke uitweg kiezen. Wat wil hij gaan doen als hij bij psv niet aan spelen toekomt? Dan gaat het plezier ook aardig achteruit lijkt me.

20 mei 2016 om 16:43

Toen hij bij Ajax speelde werd hij nog niet betaald dus kan je ook niet zeggen dat hij een professional was.

20 mei 2016 om 16:50

Oke, hij was daar misschien nog iets te jong voor, maar dan nog kan je twijfelen aan zijn instelling.

20 mei 2016 om 17:42

Hey het was een tiener!!!! Hij weet er zelf niet meer zoveel van.

20 mei 2016 om 15:52

Ach weet je. Hij zegt zich niet echt meer iets te kunnen herinneren van de overstap, maar weet wel dat er bij psv beter beleid wordt gevoerd en er een warmere sfeer is. Je moet niet vergeten dat hij maar een jong jochie was toen ie bij Ajax speelde. Stel dat hij een trainer had die hij niet aardig vond en dat hij toen een keer op de bank kwam of iets dergelijks. Op die leeftijd is dat een big deal. Dus dan vindt hij op dat moment bijvoorbeeld dat er geen goed beleid wordt gevoerd e.d. Ik neem het maar met een korreltje zout, aangezien er gigantisch veel talenten zijn die juist naar Ajax gaan omdat ze daar een warm gevoel bij krijgen. Zie Cerny bijvoorbeeld, die laatst vertelde dat de betrokkenheid bij ajax ervoor zorgde dat hij naar nederland kwam. En als klap op de vuurpijl Bazoer, die vond dat Ajax hem meer kansen op het middenveld zou bieden dan psv.

20 mei 2016 om 17:06

@ Selassi 020

Ik vind er niets pijnlijk aan, je hoort vaak genoeg van andere spelers dat ze het wel prima naar hun zin hebben en geen gebrek hebben aan die zogenaamde warmte. De spelers die dit zeggen zijn meestal spelers die het niet redde bij Ajax of die door hun eigen karakter of een conflict het moeilijk hadden. Dan zijn er ook nog genoeg spelers die nadat ze wat ouder zijn gewoon toegaven dat zij zelf toen het probleem waren, maar het scoort natuurlijk altijd wel goed.

21 mei 2016 om 00:12

Hoezo? Dit is gewoon een persoonlijke mening van deze jongen. Mag hij zeggen. Er zijn er ook genoeg die anders beweren. Dus weet niet waarom het pijnlijk zou zijn.
Inderdaad wordt er vaak gezegd dat de sfeer bij PSV "warm" zou zijn. Maar ook daar komen incidenten en snoeiharde beslissingen voor. Dat hoort zo bij een topclub. Ajax heeft de naam "kil" te zijn. En dat wordt dan weer regelmatig tegen gesproken. Het is allemaal persoonlijke beleving. Deze jongen zit liever bij Psv. Prima. Bazoer bijvoorbeeld liever bij Ajax. Ook prima.
Wat betreft beleid kun je ook van alles vinden. Persoonlijk denk ik dat het beleid qua jeugdspelers gunstiger is bij Ajax. Maar als je puur naar de prestaties van het eerste elftal kijkt, heeft PSV het op dit moment beter voor elkaar met spelers als Guardado, Moreno en Pröpper (en dan laat ik Van Ginkel er even buiten omdat hij maar voor een half seizoen is gehuurd).
Ik zou er verder niet te dramatisch doen over elke mening van een speler. Dan krijg je het veel te druk.

Even lekker makkelijk proberen te scoren bij de PSV fans. Veel succes bij PSV jongen voor Ajax kom je toch te kort.

20 mei 2016 om 15:44

Hahahaha grappig

20 mei 2016 om 15:49

Als die werkelijk zo'n groot talent is dan had hij nu al Locadia uit de basis gespeeld. Locadia is een spits en geen buitenspeler.

20 mei 2016 om 15:53

Locadia moet wel gaan spelen anders wil hij vertrekken. Dan heb je geen stand-in voor De Jong meer.

20 mei 2016 om 15:56

Ook had hij concurrentie van pererro en lestienne. Maar cocu wilde hem rustig inbrengen.

20 mei 2016 om 19:48

Haha theartist gelukkig moest wereldtalent Bazoer op de bank plaatsnemen voor serero..

20 mei 2016 om 21:26

Ga jij nu echt Bazoer als tegen argument gebruiken? Weet jij wel hoeveel Bazoer al heeft gespeeld voor Ajax. Als dan even alles uit zo n jong lichaam even op is en hem wissel zet omdat het de laatste weken wat minder ging is echt heel normaal. Volgens mij heeft Bazoer alle vertrouwen gehad en dat kun je voor Bergwijn nog niet zeggen. Sterke vergelijking hoor.

20 mei 2016 om 16:12

Als je nou zo naar gaat doen doe het dan in ieder geval goed, de selectie van PSV is namelijk gewoon beter.

20 mei 2016 om 20:03

Wat is er arrogant aan om te zeggen dat PSV een betere selectie heeft? Dat is namelijk ook zo als je het objectief bekijkt. Er zijn maar weinig spelers bij Ajax die ik er bij PSV in zou zetten. Ajax heeft dit seizoen gewoon een heel goed seizoen gedraaid, des te knapper als ze uiteindelijk de schaal hadden gewonnen.

21 mei 2016 om 14:14

Haha ik zeg niet eens dat ze beter speelde. Nog een beetje een nasmaak van een paar weken geleden of hoe zit dat?

Steven gaat mijn gebruikersnaam met verve invullen en de harten van ons stelen! Veel succes Steven!

20 mei 2016 om 15:47

Volgens mij heet jij Lestienne?

20 mei 2016 om 15:48

Ik bedoel dat ie lestienne gaat opvolgen en hem succes wens

20 mei 2016 om 15:54

Ja en bergwijn neemt zijn positie over

20 mei 2016 om 16:01

Lezen is ook een vak...

Waarom is het beleid beter? Een warmere sfeer is nog subjectief...

Dat er een warmere sfeer hangt kan ik inkomen, ex spelers zijn ook bijna altijd enthousiast over PSV en hebben het dan ook vaak over de warme sfeer.

Maar dat het beleid beter is dan bij Ajax?? Ik weet niet welk beleid hij bedoelt maar ajax heeft toch zeker wel een beter jeugdbeleid, jonge jongens krijgen daar veel eerder een kans dan bij Psv. Elk jaar zijn er een aantal die aan het eerste mogen ruiken met invalbeurten etc.

Het algemene beleid is sinds Brands en daarna Gerbrands wellicht beter en duidelijker.

20 mei 2016 om 16:57

Het is maar net welke aspecten van een beleid jij nodig hebt. Dat Ajax meer jeugdspelers de kans geeft betekend nog niet dat er ook beter getraind wordt. Ajax heeft heel veel goede jeugdspelers in de opleiding, maar dat waren al grote talenten toen ze kwamen. Stel je geeft talenten een cijfers voor hun vaardigheden, en Ajax talenten zitten tussen een 5-7 gemiddeld(zijn zomaar wat cijfers). En als ze de opleiding afgerond hebben zijn het gemiddeld 7-9. Bij PSV komen talenten binnen met een gemiddeld cijfer gezien hun vaardigheden van 3-5. Maar als ze klaar zijn met de opleiding dan zijn het 6-8 qua vaardigheden. Nog altijd minder dan Ajax maar ze hebben wel meer stappen kunnen maken. Dan zou je kunnen stellen dat de trainingen(beleid) bij PSV beter is.
Dit is natuurlijk maar een hersenspinsel van mij, en geen idee of dit ook met de werkelijkheid te maken heeft maar het zou misschien best wel kunnen natuurlijk. Al acht ik de kans klein aangezien ze bij Ajax heel goed weten wat er nodig is om een talent goed te kunnen opleiden.

20 mei 2016 om 17:01

Wat jij zegt klopt helemaal. De ene club heeft als beleid een opleidingsclub te zijn voor jonge jongens en de andere club heeft als beleid om zoveel mogelijk kwaliteit op het veld te zetten, gekocht of niet. Dus je kan het beleid van de ene club niet vergelijken met de andere. Voor de supporters is het op dit moment wel prettiger om Psv fan te zijn, maar wie weet wat er volgend jaar gbeurd met Ajax. Ik weet wel dat het gros van de Ajaxsupporters deze keer ook grote aankopen willen zien. Of nou het gros van de Psv-supporters wakker ligt omdat Hendrix even een pas op de plaats moest maken, omdat het eigen jeugd is geloof ik niet echt.

20 mei 2016 om 23:43

Toch heb ik het gevoel dat bij PSV er wat meer rust en visie is. Bij Ajax is het een beetje een rommeltje, eigenlijk al een hele poos. Weet niet of dat is wat Bergwijn merkte.

22 mei 2016 om 09:56

Onzin. Bergwijn is in 2011 al overgestapt. Dat is de tijd van de cruijff revolutie waarbij er een aantal substantiële veranderingen zijn doorgevoerd binnen de jeugdopleiding.

Hij zag blijkbaar de persoonlijke aanpak (die toen is ingevoerd) niet zitten. Prima, maar om te zeggen dat het een rommeltje was of is, is grote onzin. Het jeugdbeleid is juist bij Ajax van zeer hoog niveau.

Wellicht een mooie tip voor jou Asroma8 om de documentaire over de Ajax opleiding te bekijken op Fox Sports. Een hele mooie kijk in de keuken bij een van de beste jeugdopleidingen ter wereld.

Dat gevoel had Bazoer ook bij Psv..

20 mei 2016 om 17:14

Jij bedoeld Ajax, maar toch bedankt voor je inbreng.

20 mei 2016 om 20:23

Hoezo??? Is Bazoer dan weer terug naar PSV?

21 mei 2016 om 01:08

"het gaat hier super met me, ik voel me echt top hier”, stelt de vleugelspits. “het beleid is hier beter dan bij Ajax en er heerst een warmere sfeer.”

Myryad: dat gevoel had Bazoer ook bij Psv..

Wat hij eigenlijk zegt is dat Bazoer zich bij PSV ook top voelde, en dat het beleid er beter is dan bij Ajax en een warmere sfeer.

20 mei 2016 om 23:48

Nee, Bazoer speelde bij PSV niet op zijn favoriete positie vanwege verschillende redenen. Niks met warm beleid te maken.

Even goedkoop scoren in een supporters blad. Zegt meer over deze jongen dan over Ajax. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers opgeleid door Ajax die een geweldige tijd hebben gehad en daar met veel plezier op terug kijken. Waarschijnlijk accepteren ze bij psv buitensporig gedrag wanneer een speler talent heeft. Dit hebben ze ook zo met Depay gedaan. Bij Ajax maakt men geen onderscheidt. Als hij bij Ajax was gebleven had hij de plek van bijv. Kishna kunnen overnemen. PSV heeft er vorige zomer voor gekozen om Lestienne te halen. Zo heeft het altijd bij psv gewerkt. Ander goed voorbeeld is Hendrix / Marco van Ginkel. Laat ze maar lekker praten in Eindhoven en in het bijzonder Bergwijn. Hij heeft nog helemaal niets laten zien. Laat je voeten maar spreken wanneer Cocu je zeldzame speeltijd geeft.

20 mei 2016 om 16:28

Je reactie staat vol met aannames. En we weten dat aannames "the mother off all fuck ups" zijn.

Hou je liever aan de feiten en ga hier niet vertellen dat jij weet wat die jongen echt voelt en beleeft, dan kan je geen flater slaan.

Bij elke club is het anders. Andere omgang of begeleiding. De ene speler voelt zich beter met de werkwijze van een club dan de ander. Geeft toch helemaal niets. er zullen heus spelers zijn die voorkeur geven aan de werkwijze van Ajax, Feyenoord of Vitesse. dat ze dat uitspreken spreekt voor die speler. Daarvoor hoef je hem niet te bekritiseren.

20 mei 2016 om 17:10

Ik ben de eerste die zal beamen dat mijn verhaal onsamenhangend is en qua opbouw niet goed in elkaar steekt. Ik ben toch iemand die zich snel weet aan te passen. Maar.... ik doe welgeteld 1 aanname. Namelijk dat Bergwijn bij Ajax 'gewoon' op de plek van Krishna/fischer was gezet. Het is een aanname maar het is vrijwel met 100 zekerheid te zeggen. Anyway.. lekker belangrijk!

20 mei 2016 om 18:33

Er staan toch heel wat meer aannames in.

*goedkoop scoren in supportersblad
*zegt meer over die jongen dan over Ajax
*accepteren van buitensporig gedrag door Psv
*bergwijn nog niets laten zien (jawel, die jongen is nog jong. Plan was als hij goed zou presteren dat ie zijn aansluiting zou krijgen in seizoen 2016-2017. woorden van brands)
*zeldzame speeltijd door Cocu in aankomend seizoen.

En die ene die jezelf was opgevallen.

20 mei 2016 om 21:30

Oeps, toch best wat aannames op een rijtje lol.

Biggles heeft gewoon gelijk. Een ieder heeft een reden om zich ergens prettig bij te voelen en daar kun je als buitenstaander helemaal geen andere feit aan hangen. Dat er tig redenen voor zijn is natuurlijk prima maar alleen Bergwijn kan deze redenen aangeven. Gevoel is in dit soort zaken vaak erg belangrijk en volgens mij gaat hij bij PSV nog genoeg kansen krijgen want hij zit namelijk vol talent.

Alsof hij precies weet wat het beleid van PSV is. Dat soort uitspraken van voetballers in het algemeen kan je weinig mee. Ik heb altijd het gevoel als ik zoiets lees, dat de betreffende voetballer in een goed boekje wil komen met de supporters van de betreffende club. Tuurlijk het kan altijd dat je het ergens niet meer naar je zin hebt, maar een trap na geven is niet echt nodig.

Hij heeft gelijk, PSV is een warmere club. Beter beleid, tsja daar kan je over discussiëren. Vind zelf het beleid van PSV niet meteen beter, qua transferbeleid wel. De rest vind ik persoonlijk minder of gelijk aan Ajax. Als de jongen zich beter voelt bij Psv, prima.

Het bewijs dat niet elke club bij elke speler past. De ene zit liever bij een 'warme' club, de andere liever bij een meer zakelijke club. Belangrijkste wat hij zegt is dat zijn spel achteruit door gebrek aan plezier. Daar gaat het om, waar heb je het meeste plezier.

En als hij het nu niet naar ze zin krijgt bij psv en/ of niet slaagt wat gaat hij dan zeggen, altijd een trap na geven

Hoe vaak is dit eigenlijk al niet gezegd door bergwijn? Prima dat hij was vertrokken, wij hebben bazoer

20 mei 2016 om 17:23

Even vaak als dat Ajacieden een reactie als die van jou plaatsen

20 mei 2016 om 18:55

Het voelt hier dus als een de-ja-vu. Toen met Bazoer was het niet anders. Toen reageerden steeds PSV-ers met dezelfde reactie als Bazoer over PSV en Ajax sprak.

Goed zo jongen, zo zie je maar zelfs met Ajacieden kan het goedkomen ;-)

Ik hoop dat hij volgende seizoen gaat doorbreken en veel kansen krijgt om door te breken in een elftal.

Ach, ik denk dat zoals alles het helemaal van jouw eigen mentaliteit afkomstig is. Als je met een lach op je gezicht ergens komt krijg je een lach terug. Zit je niet lekker in je vel en straal je dat uit dan zullen mensen op dezelfde wijze terug doen. Cerny koos bijvoorbeeld Ajax over tal van andere en wellicht betere clubs omdat hij het juist warm en gezellig vond. Iedereen gaf hem een handje, van de fysiotherapeut tot de matriaalman zoals hij het zelf zei. Het is dus best mogelijk dat Ajax kill op hem overkwam, als je je zelf niet open op stel. Wat niet onlogisch is voor een puber. Een andere club hoeft dan niet veel te doen om wel fijn over te komen. Ik zie dit niet als pijnlijke kritiek zoals andere dat wel misschien zien, ik zie het als een normale situatie die zich altijd hoe goed of slecht je ook bent zich kan voordoen.

Het begint langzamerhand meelijwekkend te worden met Bergwijn. Dit is al de zoveelste keer dat hij zonodig moet benadrukken dat hij het niet meer naar zijn zin had bij Ajax en dat hij blij is dat hij naar Psv is gegaan. Voorlopig komt hij echter daar ook niet aan spelen toe.

20 mei 2016 om 17:13

Die kerel is ook pas 18... Doet vooral mee met Jong en volgens mij echt een groot talent. Over twee seizoenen hoop ik dat hij wekelijks opdraaft in het eerste van PSV, die potentie heeft hij zeker.

20 mei 2016 om 17:17

Hij heeft ook nog concurrentie van pererro, lestienne en josefzoon. Hij wordt ook rustig ingebracht.

20 mei 2016 om 18:39

Wat zijn sommige bovenstaande reacties toch belachelijk! Voor mij echt niet te begrijpen. Bergwijn had al in de basis moeten staan??? Die jongen is pas17/18 jaar. Wat PSV doet is mijn ogen super verstandig. Deze jongen moet je rustig brengen. Heeft nog een heel voetballeven voor zich. Vooral nu al voor de leeuwen gooien. Zo maak je iemand helemaal kapot! PSV doet dit heel verstandig!!

"psv sprak mij daarentegen altijd al aan en dus was de keus niet zo moeilijk."

Ik kan mij nog herinneren dat Brands begon te janken over dat Gentleman Agreement toen Ajax Bazoer contracteerde terwijl dat blijkbaar ook gewoon andersom gebeurt.

Heb je veel aan, aan een warmere sfeer. Presteren moet je en daar werken ze bij ajax keihard aan omdat besef bij die omhooggevallen talenten erin te krijgen. Alleen als je presteert word je geaccepteert. Dat is in elke selectie zo. Topsportklimaat heet dat. En daarom redden die psv talentjes het uiteindelijk nergens, en komen die van ajax uiteindelijk nog bijna allemaal bij een redelijke club terecht.

21 mei 2016 om 00:16

Bla die bla die bla, wat een geleuter zeg!!! PSV kampioenen!!

21 mei 2016 om 08:35

Tuurlijk niet. Er zijn geboeg spelers van ajax die gewoon bij een zeer slechte club eindigen. Die gevallen heb je altijd. Ook zijn er spelers bij bijna elke club die relatief naar een betere club gaan. Zo is dat bij ajax, psv, az en zelfs sparta en nog veel meer

Talenten krijgen meer kans bij Ajax, bazoer zou bij PSV niet in de basis staan en zeker niet zoveel wedstrijden spelen als bij Ajax... Erg vind ik het niet Europees gezien heb je niet veel aan "talent"

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

40 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 25 11 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
2014/2015 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman licht mutatie in basiself toe: ‘Het komt tactisch beter uit’

Steven Bergwijn moet zondagavond tijdens het tweede EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Duitsland genoegen nemen met een reserverol. De PSV’er begon afgelopen donderdag tegen Wit-Rusland (4-0 overwinning) nog in de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren