Zwitserland kent opvallende afwezige: aanvoerder niet mee naar Frankrijk

Woensdag, 18 mei 2016 om

De Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic heeft 28 spelers die kans maken op deelname aan het EK in Frankrijk op papier gezet. Er is een opvallende afwezige bij de Zwitsers: 89-voudig international en aanvoerder Gökhan Inler gaat niet mee.

/

In de Zwitserse media laat Petkovic weten dat het een ‘erg moeilijke beslissing’ was om Inler thuis te laten. "Ik vind het oprecht jammer dat ik zo'n grote speler met zo'n persoonlijkheid moet thuislaten, maar voor een groot toernooi is het belangrijk om speelritme te hebben”, zegt de keuzeheer over de middenvelder. Inler kwam nauwelijks in actie bij Leicester City: in 2016 speelde hij geen minuut meer in de Premier League.

Stephan Lichtsteiner van Juventus is aangewezen als de nieuwe aanvoerder. Petkovic moet van de 28 namen er nog 5 wegstrepen. Op het EK komt het Alpenland uit tegen Albanië, Roemenië en gastland Frankrijk.

De volledige selectie:

Doel: Roman Bürki (Borussia Dortmund), Marwin Hitz (FC Augsburg), Yvon Mvogo (Young Boys), Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach)

Verdediging: Johan Djourou (Hamburger SV), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Michael Lang (FC Basel), Stephan Lichtsteiner (Juventus), François Moubandje (Toulouse), Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg), Fabian Schär (TSG Hoffenheim), Philippe Senderos (Grasshoppers), Steve von Bergen (Young Boys), Silvan Widmer (Udinese)

Middenveld: Valon Behrami (Watford), Blerim Dzemaili (Genoa), Gelson Fernandes (Stade Rennes), Fabian Frei (FSV Mainz 05), Xherdan Shaqiri (Stoke City), Renato Steffen (FC Basel), Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach), Denis Zakaria (Young Boys), Luca Zuffi (FC Basel)

Aanval: Breel Embolo (FC Basel), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt), Eren Derdiyok (Kasimpasa), Shani Tarashaj (Grasshoppers) en Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen).


Poll

Gökhan Inler had wel een uitnodiging moeten krijgen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door denkku)

Ik mis nog een verassende naam Benaglio????

18 mei 2016 om 19:00

hij was gestopt bij de nationale ploeg na het vorige wk

18 mei 2016 om 19:01

Die is gestopt voor het nationale elftal volgensmij.

18 mei 2016 om 19:02

Die is gestopt als international dus dat is de reden dat hij er niet bijzit.

18 mei 2016 om 19:10

Hij was volgens mij gestopt bij het nationaal elftal.

18 mei 2016 om 19:19

Wie is nu de 1ste keeper? Sommer of Bürki?

18 mei 2016 om 19:22

Nog niet bekend, Petkovic moet zijn keuze nog maken. Maar in de eerdere vriendschappelijke wedstrijden stond Sommer in de basis.

Het is best bizar als je als aanvoerder van je land niet wordt geselecteerd voor een eindtoernooi. Het aanvoerderschap reikt verder dan de vier buitenste lijnen van het veld. Al speel je dan niet, of misschien niet in het begin, je bent niet voor niks aanvoerder geworden, dus ben je waarschijnlijk wel goed gebekt tegenover je teamgenoten.

Een nieuwkomer passeren is meestal logisch, maar dit is aardig onwaarschijnlijk.

18 mei 2016 om 19:30

Zijn laatste wedstrijd was in Oktober..... Vind het wel meer dan logisch op hem niet op te stellen, ongeacht wie je bent

Toch een prachtig team dat Zwitserland, als er toch wel één team is onder alle deelnemers dat eigenlijk voornamenlijk bestaat uit spelers die geneutraliseerd zijn en dat je kan samenvatten als één groot positief vreemdelingen legioen is het Zwitserland wel. Ik vind het oprecht mooi om te zien hoeveel culturen en nationaliteiten er eigenlijk gepresenteerd worden door het land.

Individueel gezien goede spelers, hoop eigenlijk dat het een keer uitbetaald wordt met een stunt op een hoge plaats, 3e of 4e zou mooi zijn.

18 mei 2016 om 19:13

Positief nog wel ik Quote iets uit een artikel van voetbalzone over de Zwitserse nationale ploeg. Wat helaas helemaal niet zo positief is.

“bij de Zwitsers ploeg is dat niet anders. Spelers kunnen zich niet met hun nationale ploeg identificeren en de fans kunnen zich niet met de voetballers identificeren. Die identificatie is in ons land en in onze nationale ploeg verloren gegaan. Een zorgwekkende ontwikkeling. De fans hebben er recht op dat de internationals zich met het land en met de mensen kunnen identificeren

Dit is de link naar het artikel op voetbalzone http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=276721

18 mei 2016 om 19:20

Het is maar hoe je ernaar kijkt.

Ik vind het positief om te zien dat spelers met Servische, Kroatische, Albanees/kosovaar, Spaans of Portugees, Afrikaans, Duitse, Franse of zelfs Italiaanse afkomst samen komen in een nationale ploeg, samen spelen, strijden voor een titel en ontpoppen tot een heus team.

iets wat ook gewoon de maatschappij vertegenwoordigd.

18 mei 2016 om 19:25

Tja maar dat gebeurd in Nederland in mindere mate ook (minder verschillende nationaliteiten). Het ging er mij om dat het niet allemaal zo positief is. Aangezien er in Zwitserland okk wrijving is over de immigranten waaronder sommige geen binding heeft met het land waar ze geboren en opgegroeid zijn.

18 mei 2016 om 19:44

Het ligt natuurlijk ook een beetje aan de Zwitsers zelf, de lokale jeugd speelt liever ijshockey en het voetbal leeft vooral onder immigranten. Dan moet je ook niet gek opkijken dat er weinig oer-Zwitsers in zitten die met jodelen en gatenkaas zijn opgevoed.

Zelfde verhaal eigenlijk als in Frankrijk, maar dan met rugby.

18 mei 2016 om 19:56

Ik was het in eerste instantie met Jeronsaik oneens. Ik ben ook van mening dat het zonde is dat supporters/inwoners van een land zich niet kunnen identificeren met de spelers die hun land vertegenwoordigen omdat een groot deel van de spelers genaturaliseerd is en dus afkomstig uit het buitenland.
Echter na een aantal spelers opgezocht te hebben blijkt dat het eigenlijk nog redelijk meevalt met de genaturaliseerde spelers. Spelers als Bürki, Derdiyok, Senderos en Xhaka zijn 'gewoon' in Zwitserland geboren. Natuurlijk is het dan mooi te vinden dat spelers met een gedeeltelijk andere achtergrond (door hun ouders) een multicultureel Zwitsers team vormen.
Het feit dat er als nog een aantal genaturaliseerde spelers bij zit blijf ik echter jammer vinden, niet alleen om de eerder genoemde reden, maar ook omdat van genaturaliseerde spelers hun hart eigenlijk nog in hun geboorteland kan liggen, maar dat ze niet voor dat land uit hebben kunnen komen. Denk bijv. aan Shaqiri die naar verluidt voor Kosovo zal gaan uitkomen.

18 mei 2016 om 19:59

Frankrijks voetbalelftal niet dan?

18 mei 2016 om 20:07

Hangover96 ,

Goeie opmerking, niet aan gedacht. Toch een apart fenomeen dat voetbal doorgaans de sport is van de 'working class' -- om het maar in Britse termen te noemen -- en bijv. rugby van de 'middle class'. In het geval van ijshockey vs voetbal kan ik nog begrijpen dat voetbal aantrekkelijker is voor gezinnen met minder geld aangezien je een stuk minder (en een stuk minder dure) spullen ervoor nodig hebt.
Enig idee trouwens waarom ijshockey zo populair is bij de Zwitsers? Spelen zowat elk jaar weer op het WK van de hoogste divisie.
Off: jammer van het verlies na shootouts tegen Zweden enkele dagen terug, hoopte toch op een stuntje

18 mei 2016 om 20:10

Ook wel een beetje - het stereotype is dat de typische Fransman met zijn wijntje en stokbrood in de kroeg naar rugby kijkt, en voetbal maar een immigrantensport vindt. Da's wat overdreven maar er zit wel een kern van waarheid in.

18 mei 2016 om 21:24

Maar dat komt ook omdat Rugby een sport is die vroeger alleen gespeeld werd door de rijken. Je ziet het vooral bij teams zoals Namibië en Zuid-Afrika, Frankrijk ook wel redelijk.

Je zal denken dat die teams "zwart" gekleurd zijn omdat Namibië en Zuid-Afrika afrikaanse landen zijn maar ik geloof dat bij Namibië op 3 a 4 spelers na iedereen blank is.

Overigens is in Finland en Zweden, ijshockey ook voor de rijken, althans dat was vroeger zo. Het meest bekende voorbeeld is Jari Litmanen.

Die was op jonge leeftijd al erg goed in voetbal en ijshockey en moest uiteindelijk een keuze maken, zijn vader zei tegen hem dat hij moest gaan ijshockey spelen want dat verdiende beter, zijn moeder zei dat hij moest gaan voetballen. En zo geschiede het, Jari legde zijn focus on voetbal en de rest is geschiedenis.

Dennku, sinä olet suomalainen? Minä puhun vähan suomea ja asun nyt suomessa helsingissa. Mitä kuuluu? sinä asuu Hollannissa vai suomessa? Minä olen Ruotsalainen mutta minun vaimo on Suomalainen.

20 mei 2016 om 18:13

Gezien je plaatje ben je bekend met Finland. In zwitserland is (net zoals in Finland) ijshockey de nummer 1 sport maar voetbal wordt wel steeds populairder. Heeft te maken met het winter imago. Heeft Nederland ook trouwens maar hier leeft ijshockey totaal niet helaas. Men vind het hier (tot mijn grote spijt) spannender om naar rondjes schaatsen te kijken. :D

20 mei 2016 om 18:48

Bedankt voor je reactie, en haha ja onbegrijpelijk eigenlijk, vergeleken met ijshockey is schaatsen doodsaai.
Gelukkig valt er voor mij genoeg te genieten op het WK tot nu toe

20 mei 2016 om 19:01

Voor jou wel. Zwitserland is voor het eerst in jaren de kwartfinale misgelopen succes met Finland!

20 mei 2016 om 19:11

Bedankt! Ik begrijp de teleurstelling, 4e plaats in de groep was zeker mogelijk geweest. Ben benieuwd morgen tegen Rusland, toch wel de favoriet voor de wereldtitel. Hopen dat Barkov weer herstelt is (ziek).

18 mei 2016 om 19:16

Heel mooi gezegd. Helaas zal de helft straks waarschijnlijk uit elkaar vallen aangezien Kosovo nu bij de FIFA zit... En een 3e of 4e plek zou mooi zijn, maar dat gaat Zwitserland nooit lukken. Petkovic bakt er helemaal niks van, vergelijkbaar iemand als Dunga in mijn ogen..

18 mei 2016 om 19:24

denk niet dat de spelers die Kosovaar zijn van afkomst ineens uit gaan komen voor Kosovo, dit omdat Kosovo nog een lange weg te gaan heeft naar een team dat zich kan gaan meten met middelmatige landen.

de meeste spelers die echt wat toevoegen en een uithang bord vormen voor de bond van Kosovo komen al uit voor andere landen en kunnen niet switchen, vooral niet nu bekend is dat Kosovo lid is en ze vervlogens uitkomen voor Zwitserland op het EK.

18 mei 2016 om 19:42

Kosovo zal wel een aardig team krijgen met spelers zoals Xhaka, Januzaj, Shaqiri etc.

18 mei 2016 om 20:01

Januzaj...juist ja

18 mei 2016 om 20:01

Ik weet niet hoe het precies zit, maar Xhaka had laatst op Facebook al een foto gepost met Kosovo die toegelaten waren tot de FIFA. Ik ben in elk geval benieuwd.

18 mei 2016 om 20:03

Ayiae

Januzaj kan wel degelijk nog voor Kosovo uitkomen.

18 mei 2016 om 20:07

Ik bedoel dat ik hem een vrij matige speler vind.

18 mei 2016 om 21:23

Hmm wel een afspiegeling van zwitserland waar 25 procent geen zwitserse nationaliteit heeft. Maar hier in Zwitserland zijn mensen er niet zo blij mee. De meeste zwitsers kijken dan ook liever ijshockey, rugby etc. Faustball is ook een mooie sport echt leuk om een keer te spelen.

Ik vind het wel een logische keuze. Inler heeft géén ritme. Bovendien genoeg goede spelers voor zijn positie.

Hebben nog best aardige selectie met spelers als Shaqiri, Xhaka en R. Rodriguez die er voor mij uitspringen.

Kun je een heel aardig team mee neerzetten dat best wel eens hoge ogen kan gooien.

Sommer
Lichtsteiner
Djourou
Schar
Rodriquez
Xhaka
Fernandes
Behrami
Dzemaili
Shaqiri
Embolo
18 mei 2016 om 19:35

Is dit zo'n beetje de vaste basiself of eerder hoe jij zou spelen? Ziet er inderdaad een mooi elftal uit, in deze relatief makkelijke groep moet een 2e plaats wel lukken.

18 mei 2016 om 23:01

Zoals ik zou spelen, volg het Zwitserse nationale elftal eigenlijk niet zo, maar weet alleen dat ze goed presteren. De losse spelers zelf ken ik in elk geval wat beter. Sommer lijkt met 17 interlands wel de eerste keus (4, 2 en 0 caps voor de anderen). Von Bergen (centraal achterin), Seferovic (aanvaller), Mehmedi (aanvaller) Drmic (aanvaller) en Inler (middenvelder) hebben ook veel gespeeld in de kwalificatie. Ook Lang (verdediger) en Derdiyok (aanvaller) hebben veel minuten gemaakt. Het lijkt uit het aantal wedstrijden een beetje gokken hoe men daadwerkelijk gaat spelen, aangezien er veel spelers gespeeld hebben de afgelopen kwalificatie.

Op Inler na niet veel verrassingen. Mooi dat Elvedi in elk geval bij de voorselectie zit. Werd gehaald voor de U23 maar speelde sinds Schubert coach is bijna elke wedstrijd. Op je 19e in 1 seizoen in de Bundesliga 21 wedstrijden spelen. En dat ook nog eens bijna foutloos. Hopelijk gaat hij mee naar het EK.

Is een logisch beslissing. Heeft bij niet gespeeld bij Leicester. Je moet geselecteerd worden op basis van prestaties en niet op basis van naam.

Ze hebben een mooie selectie die het veel ploegen lastig kan maken met hun discipline en hun werklust. Voorin zullen ze het vooral van Shaqiri en Embolo hebben. Misschien dat Derdiyok ook nog bepalend kan zijn. want afwerken kan hij wel.

De rol van Inler zal Xhaka op zich moeten nemen, zowel qua positie als status in het team.

18 mei 2016 om 21:08

Zal Lichtsteiner die rol niet eerder op zich nemen qua gezag. Mij lijkt Xhaka daar nog wat te onervaren voor maar ik kan er natuurlijk naast zitten.

18 mei 2016 om 22:42

Vind Xhaka best wel volwassen spelen bij Mönchengladbach en er wordt gesproken over een transfer naar Arsenal. Maar natuurlijk zal Lichtsteiner ook een belangrijke rol spelen qua gezag.

Best een leuke ploeg, hebben meer kwaliteit dan Nederland denk ik, maar zullen er toch weer snel uit vliegen. Shaqiri is best een aardige speler maar ook niet iemand die je naar de halve finale schiet. Ik zet mijn geld in op de 2e plek in de poule en dan uitschakeling tegen een poulewinnaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zwitserland

FIFA ranking: 13
14 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. VargasAanvaller
H. SeferovićAanvaller30
Y. MvogoKeeper00
Y. SommerKeeper40
M. AkanjiVerdediger40
L. BenitoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Zwitserland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zwitserland.

14 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren