‘Wilshere in plaats van Noble is een verschrikkelijke beslissing’

Maandag, 16 mei 2016 om

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland maakte maandag zijn voorlopige selectie voor het EK in Frankrijk bekend. De afwezigheid van Mark Noble in de selectie heeft voor veel beroering gezorgd in Engeland: Noble speelde in het shirt van West Ham United een fantastisch seizoen, terwijl kwakkelende spelers als Jack Wilshere (Arsenal) en Fabian Delph (Manchester City) wel een uitnodiging hebben ontvangen.

/

Hodgson is zich van geen kwaad bewust en hij noemt Wilshere ‘een speciaal talent’. “De belangrijkste vraag die ik mezelf moest stellen: ‘Is hij fit en kan hij spelen?’ Het antwoord op die vraag is ja. Is hij iemand die ons kan helpen als basisspeler of als invaller, omdat hij kwaliteiten heeft die andere middenvelders niet hebben? Ook op die vraag is het antwoord ja. Heeft hij goed gepresteerd in eerdere wedstrijden en was hij een sleutelspeler voor ons? Ja.”

“Ik heb nog een week of twee om mijn definitieve selectie in te leveren. Dan weten we honderd procent zeker of hij sterk genoeg is om mee te gaan”, aldus Hodgson. Ondanks de uitleg van de bondscoach is de verontwaardiging op Twitter groot. “Wilshere in plaats van Noble is een verschrikkelijke beslissing”, schrijft iemand. “Noble had in de selectie moeten zitten, wat een schande”, schrijft iemand anders.

Oud-international en analyticus David James snap took niet waarom Noble niet is opgeroepen. “Marcus Rashford in plaats van Andy Carroll, dat snap ik wel. Wilshere in plaats van Noble, dat snap ik niet. Als leeftijd een punt is: Tom Heaton (derde keeper, red.) heeft geen interlands en hij is dertig jaar oud.”


Poll

Mark Noble had opgeroepen moeten worden in plaats van Jack Wilshere


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door willem20)

Noble hoort er gewoon in speelde uitstekend dit seizoen

Zijn natuurlijk wel verschillende type spelers. Misschien wil de coach er wat meer flair in het team, middenvelders als Noble hebben ze al genoeg.

16 mei 2016 om 17:57

Ik denk dat ze sowieso met Alli en Rooney spelen op een driemansmiddenveld. Bij twee van zulke spelers is een type Noble wel logischer natuurlijk.

Noble hoort erin. Maar Wilshere ook. Wilshere is indien hij fit blijft een ontzettend belangrijke speler voor Engeland.

16 mei 2016 om 19:06

Ik vind niet dat je een bondscoach spelers hoort te selecteren op basis van "als" hij fit is...
Gewoon de spelers selecteren aan de hand van hun huidige prestaties en meest stabiele spelers.

Al moet ik wel zeggen dat ik ook erg gecharmeerd ben van wilshere (mits fit )

16 mei 2016 om 19:15

Je hebt 23 spelers in een selectie en Wilshere is op dit moment fit. Dan kun je wel een risico nemen om je beste middenvelder te selecteren en te hopen dat hij gewoon fit blijft.

16 mei 2016 om 20:31

Doel je met je beste middenvelder op Wilshere? Vind hem heel lang stilstaan hoop dat er nog wat van komt.

16 mei 2016 om 20:30

Denk dat ze beide niet echt spelers voor de basis zijn bij Engeland. Wilshere zal met het oog op de toekomst wel meegaan.

16 mei 2016 om 22:30

Wilshere staat indien fit standaard in de basis bij Engeland. Roy Hodgson is een enorm fan van hem. Daarbij was hij in zijn laatste 7 wedstrijden voor Engeland 6 keer Motm. Nogmaal een fitte Wilshere is een meerwaarde voor Engeland, maar het blijft een risico.

Hij had er sowieso bij moeten doen ten koste van Delph natuurlijk. Van Wilshere snap ik wel dat hij er (voorlopig) bij zit.

Oproer om niks, Wilshere is Engelands beste middenvelder en als hij fit is moet hij spelen ook. Delph begrijp ik maar Wilshere echt niet. Vind Carrol ipv Rashford dan nog eerder op zijn plaats.

Ik vind niet dat Noble opgeroepen had moeten worden in plaats van Wilshere. Het is duidelijk dat Noble een topseizoen heeft gehad en dat hij inderdaad een plek in de voorselectie had verdiend. Maar zoals Hodgson aangeeft is Wilshere een speciale middenvelder met kwaliteiten. Is een beetje hetzelfde als dat wij voor dit EK Strootman zouden oproepen (die al twee jaar geblesseerd is) en Vormer niet (want heeft een goed seizoen gedraaid en is er nooit eerder bij geweest).
Ik vind echter wel dat Noble eerder had moeten worden opgeroepen dan Delph. Delph heeft nou niet echt een goed seizoen gedraaid en bezit ook niet, zo vind ik, over bijzondere kwaliteiten die Wilshere heeft. Delph gaat het dan ook volgens mij niet redden bij Man City.

18 mei 2016 om 11:43

Wat zijn die speciale kwaliteiten dan? Als in dat lijstje geblesseerd raken staat, dan hoort hij er zeker bij.

Noble heeft een heel seizoen gedraaid en is nog steeds op dreef. De afgelopen twee seizoenen is hij beter gaan presteren omdat hij betere spelers om zich heen heeft. Dat hij voorheen genegeerd werd kan ik begrijpen, maar zodra hij meer en meer kan berusten op de kwaliteiten van de spelers om hem heen merk ik aan alles dat hij meer durft en meer gaat. Simpel gesteld is hij een bedachte speler: eerst kijken of de bal vooruit kan, zo niet dan achteruit. Opbouwend vreselijk sterk en weet de aanvallende middenvelder altijd te vinden in een interessante positie.

Ik stel niet dat Wilshere een slechte speler is, maar hij heeft geen speciale kwaliteiten die Noble niet heeft, hij draagt een Arsenal shirt. Dat is de onderscheidende factor.

Voor het nationale elftal worden niet alleen de spelers die het best presteren opgeroepen. Afellay maakte ook altijd deel uit van Oranje terwijl hij weinig speelde of weinig presteerde. Maar sommige spelers maken zolang deel uit van de selectie, dat ze er bij horen, ongeacht de situatie. Wilshere is zo'n speler en hij brengt natuurlijk wat extra's in vergelijking met andere middenvelders.

Noble in plaats van Delph kon natuurlijk wel, maar ik begrijp wel waarom Hodgson Wilshere oproept.

16 mei 2016 om 18:45

Affellay weinig presteert nee hij speelt aardig goed bij stoke

16 mei 2016 om 18:57

Ik heb het niet over nu, maar over een tijdje geleden.

16 mei 2016 om 19:00

Hij heeft gewoon gelijk aangezien Affelay niet speelde bij Olympiakos en als die wel speelde heel matig was

Wilshere kan altijd iets extra's brengen en die gok kun je met 1 of 2 spelers wel nemen in een selectie van 23 man. Tijdens de trainingen wordt het wel duidelijk of hij fit genoeg is om op dat niveau mee te kunnen.

Als je dan toch Mark Noble moet meenemen dan had ik Delph thuisgelaten.

Wilshere? die gozer teert nog steeds op die wedstrijd tegen Barca.

Dan snap je voetbal niet. Wilshere is letterlijk de beste middenvelder van Engeland, die neem je altijd mee als hij 100 procent fit is. België laat Hazard ook niet thuis omdat hij een slecht seizoen heeft.

Noble had heus wel opgeroepen mogen worden, maar dan voor een Delph, niet voor Wilshere.

16 mei 2016 om 18:37

Het verschill tussen hazard en wilshere is. 1. Hazard is aanvoeder van belgie 2. Dit seizoen waren er veel spelers die het meer hadden verdiend om naar het EK te gaan dan wilshere 3. Als je belgie bent dan laat je hazard tuurlijk niet thuis. Hazard is echt een speler dat je niet kan missen in je team. Bij engeland en wilshere is het anders omdat je wilshere eerder kan vervangen met een andere topspeler die niet is meegenomen.

16 mei 2016 om 18:41

Nou, zoveel 'topspelers' zie ik ook niet bij Engeland, en een Noble zou ook bij België niet spelen.

16 mei 2016 om 18:45

Moet je vaker West Ham kijken, Noble is beter dan Fellaini en niet veel minder dan Dembele en Witsel.

16 mei 2016 om 18:54

Wie heeft het dan meer verdiend? Wilshere was gedurende de kwalificatie in zowat elke wedstrijd de beste speler van Engeland. Vergeleken met de overige middenvelders is hij buitencategorie.

En de speler die hem zou kunnen vervangen in Jordan Henderson, kampt ook met een slechte vorm en blessures. Wilshere moet mee en er is geen enkele middenvelder die nu niet meegaat die in de buurt komt van zijn kwaliteiten.

16 mei 2016 om 18:59

Moet je vaker Zenit en Tottenham kijken, niet veel minder dan Dembele en Witsel, lol.

ik snap niet eens dat dit uberhaupt een discussie is. Wilshere is fit nu, en is by far de beste middenvelder van Engeland (mits fit)..

Zou eerder Delph ter discussie stellen. Wilshere was een vaste waarde en speelt prima sinds hij terug is.

Beide spelers horen bij de selectie. Misschien kijk ik door een gekleurd brilletje maar vind het toch raar om Wilshere te kiezen. Hij is vaak heel belangrijk voor Engeland dat klopt zeker maar hij heeft nu totaal geen wedstrijdritme terwijl Noble een fantastisch seizoen heeft gespeeld en mede aan zijn keiharde inzet zijn we op een mooie plaats geeindigt dit seizoen.

Wilshere is Britain's finest midfielder, 'tuurlijk gaat-ie mee naar het EK. Dat mensen dat nog ter discussie willen stellen, ik zou eerder vraagtekens zetten bij de keuze van Delph.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
105 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. WilsonAanvaller
J. PickfordKeeper70
H. KaneAanvaller66
M. RashfordAanvaller60
R. SterlingAanvaller60
H. MaguireVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

5 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Manchester United en Tottenham Hotspur vechten om de handtekening van Islam Slimani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren