Mislukt megatalent van Ajax blikt terug: ‘Zo veel geld, dat gaat toch mis?’

Zondag, 15 mei 2016 om 15:30Thijs Post

Brutil Hosé was in het verleden het grootste talent van Nederland. De aanvaller werd bij Ajax vergeleken met Patrick Kluivert en hij leek klaar voor een fantastische toekomst, maar het liep anders. Hosé kwam tot slechts zeventien duels voor Ajax. In 1900 Magazine blikt hij terug.

/

Volgens Hosé kreeg hij het moeilijk door al het geld dat hij ontving. “Zeg nou zelf: een jongen van achttien die zoveel verdient, dat gaat toch sowieso mis? Zo'n salaris is elke maand verschillend. Dan weer doe je een keer mee in de Champions League en krijg je een winstpremie. De ene maand kan het 35.000 zijn, daarna weer een ton.”

“Tja, wat doe je daarmee? Gek doen. Alles weggeven ook. Aan vrienden. Op vakantie gaan met drie vrienden en dan alles voor iedereen betalen omdat ik toch wel genoeg had.” Hosé vindt het jammer dat hij het nooit heeft kunnen laten zien bij Ajax. Het probleem zat hem vooral in de tijden dat hij naar bed ging. “Ik ging meestal om een uur of vijf. In de ochtend dan, hè. Als je dan om tien uur moet trainen ben je moe.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door babymongo)

Gewoon chillen brada, nonspang. Vakantie, horloges en bieries. Goedzo! Natuurlijk heeft hij een punt, maar die trein heeft hij nu gemist. Kent iemand zijn financiële situatie? Altijd interessant om te weten hoe zulke mensen belanden, op het gebied van wijze lessen!

15 mei 2016 om 16:01

Voetbalde paar jaar terug samen met mijn broer bij Haaglandia in de topklasse zondag. Zo goed heeft hij het niet. Naar alle waarschijnlijkheid gewoon modaal.

15 mei 2016 om 16:05

A ha, wel zonde. Topsport heeft snijdt aan twee kanten. Ene kant bestaat uit glitters en spotlights en andere kant kent terugval. Ugur Yildirim is ook een voorbeeld van gezonken voetballers op Nederlandse velden. Andy van der Meyde idem dito.

Tja, geld maakt je niet gelukkig

15 mei 2016 om 16:08

Je wordt er wel veel blijer van. En als ik toch niet gelukkig ben, dan liever met veel geld

15 mei 2016 om 17:13

In huil liever in een Porche dan op een fiets.

16 mei 2016 om 11:14

Wat is het verschil?

15 mei 2016 om 23:28

direct niet nee, de spullen die je er van kan kopen blijkbaar wel.
Mij maak je echt wel gelukkig hoor.
En het maakt niet uit hoe lelijk je bent, als je poen op je rekening hebt dan komt er altijd wel een super knap model aanwaaien(nee niet voor het geld hoor....).

megatalent...........................................

15 mei 2016 om 17:22

Megatalent ja. In die tijd zonden ze (op geloof Rtl) de samenvattingen van de Coca Cola Competitie uit, de jeugdelftallen van alle clubs. Toen kreeg je dus echt mee hoe talenten speelden en Hose was enorm goed. Maar in die tijd gingen de geluiden al de ronde dat hij niet bepaald voor zijn sport leefde. Stond ook te blowen op metrostation Centraal. Zonde. Volgens mij is hij nog altijd topscorer allertijden in de A1 en Jong Ajax.

Alpha Turay is net zo'n verhaal.

Max Verstappen is ook 18 en verdient veel geld. Nuchter blijven is moeilijk voor veel mensen.

15 mei 2016 om 16:14

Hangt ook volledig van de achtergrond van een persoon af.. Dit is makkelijk praten.

15 mei 2016 om 16:15

Klopt, niet veel kunnen het. Wel jammer voor die man, die ooit zo een groot talent was.

15 mei 2016 om 16:18

Max heeft natuurlijk een pa die zelf ook wat centjes had en hem goed begeleid. Dan laat je je niet zo snel gek maken door geld natuurlijk.

15 mei 2016 om 16:21

Andere opvoeding want papa Verstappen had ook geld. Zie je ook bij Kluivert en zijn zoon.

15 mei 2016 om 16:21

Het ligt ook aan de omgeving en budgetbeheersing van de omgeving. Ook met opvoeding en inkomensniveau van eerstegraads familie. Er zijn meerdere factoren aanwezig.

15 mei 2016 om 16:23

Verstappen heeft het altijd erg goed gehad op financieel gebied...

15 mei 2016 om 16:27

InderdAd. Er zit ook verschil in het getalenteerd zijn in formula 1 en voetbal. Voetbal is veel toegankelijker voor kinderen met een onder modaal huisinkomen.

15 mei 2016 om 16:25

Vandaag gewonnen bizar!!!!!!

Begeleiding is alles, daar had de club Ajax ook beter in kunnen doen. Door hem door een financiële man te laten begeleiden. Maar de stelling klopt wel weer, dat maar 10 procent van de voetballer na hun carrière nog geld overhebben. De meeste zijn voor de tijd al blut. En die blut proberen om via een andere manier in het betaalde voetbal blijven. Trainer of spelersmakelaar en daar maken sommige dezelfde fouten die ze in hun actieve carrière hebben gemaakt.

Als je al om 05.00 uur naar bed gaat terwijl je om 10.00 uur moet werken dan is niet het geld wat je carrière heeft verpest, maar je mentaliteit.

15 mei 2016 om 18:22

Het is een combinatie daar van. Als je niet zo veel geld hebt dan heb je ook niet zoveel om uit te geven en zit je dus eerder thuis dan dat je gaat feesten.

16 mei 2016 om 11:57

Het uitgeven is niet het probleem, maar tot midden in de nacht nog rondzwerven in clubs is het probleem.

Haha wat n onzin om te zeggen dat het logisch is. Er zijn er uiteraard meer bij wie het mis gaat maar als je verstandig bent en je hebt goede begeleiding dan zal het in de meeste gevallen goed gaan

15 mei 2016 om 19:04

Dit was nou een voorbeeld van een talent dat enkel en alleen een talent was omdat hij een Ajax shirt droeg. Hij ging weer net zo snel als hij kwam -stelde weinig voor

17 mei 2016 om 08:38

des te dommer dat ie niet wat rustiger aan heeft gedaan met zn geld. Had ie nu goed kunnen gebruiken.

Er zijn zat jongens van 18 die wel verstandig zijn. En van 50 die niet met geld kunnen omgaan. Heeft dus niet alles met leeftijd te maken.

15 mei 2016 om 21:51

Dat klopt, ik ken zelf toevallig een 50 stel die allebei een gat in hun hand hebben maar die zijn gewoon oliedom. Een knaap van 18 jaar kan natuurlijk ook dom zijn maar het lijkt me in de meeste gevallen eerder een gebrek aan levenservaring en daar hebben we allemaal mee te maken of te maken gehad.

Maar of het nu het een is of het ander, in beide gevallen kan ik het die mensen niet kwalijk nemen, je bent zoals je bent. Voor buitenstaanders is het echter makkelijk oordelen maar ik vraag me wel eens af hoeveel procent van de mensen die de luxe van een teveel aan geld wél aan zouden kunnen, ik schat veel minder dan de helft.

Ik weet de exacte cijfers niet meer maar ik meen dat 30 tot 40 procent van de Engelse voetballers voor hun 40e praktisch failliet zijn nadat ze miljoenen ponden hebben verdiend.

15 mei 2016 om 23:32

Ik ken zelf iemand die op zijn 20e al 5 ton verdiende(excl sponsorcontracten), die jongen(eredivisie speler) is zelf heel nuchter, daarnaast is zorgde zijn ouders er ook wel voor dat hij met beide beentjes op de grond bleef.
Toch opmerkelijk want zijn ouders en broer hebben ook genoeg geld vanuit hun werk.

Niet iedereen met geld is meteen het mannetje, zolang je normen en waarden heb zal het wel goed komen.

Ik kan me nog een wedstrijd tegen PSV herinneren (2-2) waarin Waterreus hem buiten de zestien neerhaalt.
Verder weet ik nog maar heel weinig van hem. Ik vond de ophef rond hem zwaar overdreven. Wist niet wat ze allemaal in hem zagen. Een van de velen die direct talent zijn omdat ze een Ajax shirt dragen en niet omdat ze wat gepresteerd hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren