De Graafschap zit op rozen na nieuwe treffer Smeets

Bryan Smeets heeft een kleine week na zijn doelpunt tegen Ajax wederom de hoofdrol opgeëist. Het leek er lange tijd op dat De Graafschap en MVV Maastricht, dat ook nog eens gedurende bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij was, met een doelpuntloos gelijkspel van het veld af zouden stappen, maar de middenvelder kopte tien minuten voor tijd toch de uiterst belangrijke 0-1 binnen tegen zijn oude ploeg.

/

De Superboeren speelden afgelopen zondag nog een hoofdrol in de ontknoping van de titelstrijd, maar tegen MVV stonden er hele andere belangen op het spel. De Limburgers, die op de tiende plaats eindigden en zich daarmee het laatste ticket voor de nacompetitie toe-eigenden, wipten FC Volendam al uit de play-offs en schoot ook tegen de Eredivisionist uit de startblokken. Pieter Nys was voor het eerst dicht bij een doelpunt toen hij een mislukte pass bijna over Hidde Jurjus heen zag vliegen.

De doelman moest vijf minuten voor rust nog een keer in actie komen toen Stef Peeters keihard uithaalde, terwijl Daryl Werker in de laatste minuut van de eerste helft nog een levensgrote kans miste. Na de rust was het weer MVV dat de meeste druk op de ketel hield: de Limburgers zetten aan en alleen de oplettendheid van Youssef El Jebli voorkwam dat een corner van Peeters in één keer over Jurjus heen zeilde.

De bezoekers kregen daarna bijna een cadeautje in de schoot geworpen door Hawbir Moustafa, die te kort terugkopte op Jo Coppens en zo bijna Ted van de Pavert in staat stelde te scoren. Een dikke twintig minuten voor tijd viel de eerste grote kans voor de Achterhoekers te noteren: Robin Pröpper rees boven iedereen uit en zijn kopbal kon net door de doelman over de lat getikt worden. Daarna leek het er lang op dat beide ploegen op een gelijkspel af zouden stevenen, maar Smeets was bij een corner de slimste: hij kwam goed voor zijn man en kopte op aangeven van Mark Diemers binnen. De Graafschap kan maandag in eigen huis het klusje afmaken.

Denk je dat De Graafschap het klusje in eigen huis afmaakt?