Verbazing bij PEC Zwolle: ‘Of Man United moet een vacature hebben...’

Donderdag, 12 mei 2016 om 14:21Gijs Freriks • Laatste update: 14:32

Gerard Nijkamp is volgens De Telegraaf de beoogde opvolger van Hans Vonk, die zou moeten vertrekken als technisch manager van sc Heerenveen. De 43-jarige Nijkamp spreekt echter tegen dat hij voor een vertrek bij PEC Zwolle staat.

/

"Het is niet aan de orde. Ik heb algemeen directeur Luuc Eisenga dinsdag gezien en kort gesproken op de vergadering van de Eredivisie CV, maar er waren veel meer directeuren van voetbalclubs aanwezig met wie ik contact heb gehad”, aldus Nijkamp in de Leeuwarder Courant, die er ook niet te veel woorden meer aan vuil wil maken.

“Ook omdat ik dat niet netjes vind ten opzichte van Vonk. Ik snap hier echt niks van, ongelooflijk. Ik focus me op PEC en heb hier een contract voor onbepaalde tijd”, besluit Nijkamp. Voorzitter Adriaan Visser voegt eraan toe dat hij de komende twee seizoenen met Nijkamp wil blijven samenwerken: “Of Manchester United moet een vacature hebben... Zonder gekheid: dit is een broodje aap-verhaal.”


Poll

Zou Gerard Nijkamp een goede directeur voor sc Heerenveen zijn, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door bender)

De waarheid zal ergens in het midden liggen, maar alleen omdat er contact is wil niet zeggen dat er de intentie is om te vertrekken. Ik bedoel als een bedrijf mij opbelt en een gesprek met mij heeft wil natuurlijk niet gelijk zeggen dat ik daar ook aan de slag ga.
Het is logisch dat heerenveen uitkomt bij Nijkamp, want die heeft het gewoon hartstikke goed gedaan bij Zwolle. En in het lijkt me dat heerenveen hem ook meer kan bieden, dus het is nog maar afwachten wat er precies gaat gebeuren. Daarbij komt ook nog kijken dat dit de berichtgeving is van de telegraaf, dus weet ook niet hoeveel waarde ik hier aan moet hechten.

12 mei 2016 om 15:31

Maak er nog meer een broodje Aap verhaal van dat het nu al is. Je had voor de Privé moeten gaan werken.

14 mei 2016 om 12:16

DAt er gesproken is blijkt nu wel weet, aangezien de knvb hem heeft benaderd. Dus dat iemand gesproken met hem heeft over een functie is nu toch wel duidelijk.

Zoals verwacht, Nijkamp is een man van zijn woord en had al aangegeven pas in 2018 te willen kijken naar een nieuwe uitdaging. Daarbij denk ik dat de bodem die hij heeft gelegd voor een verdere groei momenteel nog te fragiel is om dit succes zonder zijn inbreng te laten continueren. Grote sponsoren zoals Wehkamp laten het nog steeds afweten om wat voor PEC te doen en het budget is nog niet op dezelfde hoogte als ploegen als Heerenveen en Groningen en ik denk dat hij dat eerst voor elkaar wil krijgen voordat hij het voor gezien houdt.

12 mei 2016 om 16:16

Het is indd jammer dat bedrijven zoals Wehkamp en Unica geen (hoofd)sponsor zijn van PEC Zwolle, aan de andere kant zou je je wel kunnen afvragen waarom ze sponsor zouden worden.

Wat schiet bijvoorbeeld een Wehkamp er mee op om PEC te sponsoren? Voor de naamsbekendheid hoeven ze het niet te doen, bijna iedereen in Nederland kent Wehkamp.
En daarbij komt ook nog eens dat ze in handen zijn van een buitenlands investeringsbedrijf.

Opzich hebben we een redelijk achterland met veel bedrijven die in opkomst zijn en nog wel die naamsbekendheid nodig hebben, de ijsseldelta is een van de sterkste regio's van Nederland dus het is tijd dat Broerse eens een nieuwe hoofdsponsor gaat vinden die PEC kan helpen door te groeien doormiddel van een sponsorbedrag vergelijkbaar met die van Heerenveen en Groningen.

Leuk stukje sensatie weer van de Telegraaf.
Nijkamp heeft eerder al aangegeven graag tot 2018 te willen blijven, hij ziet PEC ook echt als zijn project dus ik zou niet weten waarom hij dat nu zou opgeven voor die slangenkuil in dat dorp.

Het is wel de stijl die Heerenveen de laatste jaren toepast: onrust zaaien bij de regionale concurrent.
Ik weet nog toen Zwolle de vorige keer degradeerde dat ze in de krant schreven: " mooi, weer een concurrent minder"

12 mei 2016 om 17:28

Henk Dijkstra, heb jij iets tegen Heerenveen ofzo? Het valt mij op dat jouw posts in relatie tot Heerenveen vaak, laat ik het netjes zeggen, kritisch of enige mate cynisch zijn.
In mijn optiek zaait Heerenveen helemaal geen onrust bij andere noordelijke clubs, behalve intern. Cambuur, 1 trainer en 1 speler... come on! Het is en blijft de voetbalwereld. Het is logisch dat de clubs met soortgelijk budget in de zelfde vijvers vissen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. VelliosAanvaller92
L. ThyAanvaller82
T. BeelenVerdediger90
M. BogardeVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren