Roda JC maakt per direct een einde aan de samenwerking met Kalezic

Dinsdag, 10 mei 2016 om 14:21Matthijs van Laar • Laatste update: 14:23

/

Als verwacht heeft Roda JC Kerkrade de samenwerking met Darije Kalezic beëindigd. De Limburgse club zette de oefenmeester dinsdagmiddag formeel op non-actief. Dat volgt op de openlijke harde kritiek van Kalezic aan het adres van technisch directeur Ton Caanen.

Kalezic, die sinds afgelopen zomer in dienst was bij Roda, betitelde Caanen onder meer als ‘iemand aan wie je kon zien dat hij te lang autoverkoper is geweest’. Hij stelde ook zijn kwaliteiten als technisch bewindvoerder in twijfel en solliciteerde daarmee al openlijk naar een afscheid.

Dinsdag heeft de directie van Roda Kalezic bij zich geroepen en hem medegedeeld dat de samenwerking per direct stopt. De namen van Mitchell van der Gaag en oud-speler Yannis Anastasiou zingen rond als mogelijke vervangers. Het contract van Kalezic liep nog één jaar door.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door diekertjedap)

Dit was natuurlijk te verwachten.

Wij hebben Kalezic ook bij de Graafschap als trainer gehad. Hij heeft best wel veel uit de groep gehaald, maar ik heb bij hem altijd het gevoel dat het maar altijd korte tijd werkt.

10 mei 2016 om 14:31

Van mij had ie destijds mogen blijven. Presteerde goed en daarna is het alleen maar slechter gegaan. Had natuurlijk ook te maken met verkeerde aankopen.

10 mei 2016 om 17:13

Ik vond 'm goed presteren altijd bij ons. Heb veel respect voor Kalezic, goede trainer!

Yannis zou toch geweldig zijn als die terug keert in nederland

Eeuwig zonde, als superboer zijnde heb ik een zwak voor die man... toch wel goede prestaties neergezet en nog steeds erg geliefd onder de supporters

Zat er aan te komen na die (in mijn ogen terechte) kritiek. De veertiende plek met dit Roda is een prima prestatie.

10 mei 2016 om 14:46

Waardeloos gepresteerd thuis, loopt al sinds hij hier werkt de club af te zeiken. Hij had het echt beter kunnen doen. Vooral na de winterstop

10 mei 2016 om 14:54

Daarom zat het er ook aan te komen, ik vind de kritiek wel, hoe dom dan ook, enigszins terecht. Het management is al jaren niet top bij Roda.
De prestaties in thuiswedstrijden vielen zeker tegen, maar als je kijkt onder de streep is het toch allemaal een prima prestatie? Eerste jaar terug in de Eredivisie via de nacompetitie en dan als veertiende eindigen, de beste positie sinds 2012.

10 mei 2016 om 15:28

Prestatie is inderdaad prima. Maar je mag er ook wel naar kijken dat de clubs die onder Roda geeindigd zijn beduidend minder kwaliteit in hun selectie hebben dan Roda. Ik betwijfel of een andere trainer het nou zoveel slechter had gedaan. Daarnaast heeft Kalezic nog geluk gehad met de fantastische start aan het seizoen. Als deze er niet was geweest, dan had Roda gewoon weer degradatievoetbal gespeeld dit jaar.

Na een aantal verliespartijen flink achteruit gaan voetballen. Zelfs nadat er in de winter versterkingen bijkwamen is het niet verbeterd qua tactiek. Sorry hoor, maar speel lekker met 3 aanvallers als je een spits als Juric hebt, die je eventueel nog met van Duijnen had kunnen afwisselen.

Overigens wilde Kalezic zelf weg, maar hij wilde niet zijn jaar salaris daarvoor opgeven. Vandaar deze uitspraken in de media, om die manier een breuk te forceren. Jammer.

Kalezic is een onderschatte trainer. Ik denk dat hij niet lang zonder club hoeft te zitten.

10 mei 2016 om 14:43

als je zo bewust op een breuk aan stuurt dan heb je wat anders . ik maakte als roda zijnde daar werk van .

10 mei 2016 om 15:01

overschatte trainer.....

Hij noemt Caanen een man zonder enige ervaring. Terwijl hij zelf zeggen en schrijven 2 seizoenen trainer is geweest van een eerste elftal. Wat een mafketel. Ik wens elke club succes met deze ego tripper

10 mei 2016 om 15:19

Kalezic is al wel wat langer hoofdtrainer geweest van een eerste elftal (De Graafschap, Zulte Waregem).

10 mei 2016 om 19:59

ik hoorde net dat er bij de graafschap ook wat speelde , daar is toen zijn contract niet verlengd .

Ik heb het idee dat dit wel een goede trainer is, maar ook enigszins wat moeilijk is. Ik snap alleen de directie niet echt, want ze moeten hem nu een afkoopsom betalen en een nieuwe trainer binnen halen terwijl hij het gewoon goed gedaan heeft. Directieleden mogen ook wat vaker in de spiegel kijken, zelf iemand binnen halen willens en wetens hoe die is om hem vervolgens weer de deur te wijzen en de club geld kost.

10 mei 2016 om 14:45

niks afkoopsom , kalezic kan blij zijn als roda niet achter hem aangaat . die heeft wat anders . kalezic heeft zelf gezorgd voor een onwerkbare situatie en is dus zelf laakbaar .

10 mei 2016 om 15:02

Onwerkbare situatie? Wat is dat nou van onzin? Waarom zou je geen kritiek mogen hebben op je leidinggevende? Moet iedereen dan maar monddood gemaakt worden. Roda gaat absoluut een bedrag moeten neerleggen.

10 mei 2016 om 15:15

als jij verschillende bazen van het bedrijf waar jij voor werkt beledigt , dan sta je op straat . zeker als je zoiets bewust voor een camera doet . dit kan roda zelfs nog wat geld opleveren .

10 mei 2016 om 16:05

Ik weet niet hoe jij denkt dat dit roda geld gaat opleveren. Hij is ontslagen maar heeft nog een contract voor een jaar. Dat betekend dat hij nog geld moet krijgen voor een jaar. Er staat nergens in de wet dat als je je werkgever beledigd dat je op straat gezet mag worden, gelukkig kan dat niet hier in Nederland. Dit kost roda gewoon dubbel, want ze moeten ook nog gewoon een nieuwe trainer aanstellen. Dat geld mag je op conto van het bestuur zetten.

10 mei 2016 om 17:40

ik weet niet of je een beetje op de hoogte bent , maar als je zelf er voor zorgt dat er een onwerkbare situatie ontstaat dan krijg je helemaal niks . mocht nou naderhand blijken , en dat zal wel boven water komen , dat die kalezic een andere club heeft en zich bewust heeft laten ontslaan dan kun je die zaak aanhangig maken . dit gaat roda geen stuiver kosten .

10 mei 2016 om 18:39

Lijkt me inderdaad sterk dat Roda moet betalen. Dit is gewoon te wijten aan Kalezic zelf. Collega's openlijk beledigen. Lijkt me niet meer dan redelijk dat Roda dan ingrijpt. Die kan fluiten naar zijn geld.

Tja, was natuurlijk te verwachten. Kalezic had geen zin meer in Roda maar wilde graag wel vertrekken met wat centjes. Dus heeft hij het slim gespeeld door wederom de media op te zoeken en nu weer kritiek op iemand anders te geven.

Kalezic was niet de juiste persoon voor onze club, wilde alles zelf bepalen en was kwaad dat de adviseur en vriend Berger niet de TD werd. Iets wat onmogelijk zou zijn omdat iemand die van buitenaf een club doet adviseren niet opeens zichzelf naar voren kan schuiven als de juiste persoon, dat is natuurlijk ongeloofwaardig.

Kalezic had geen oog voor spelers op de bank of het 2e, en wilde ook niet van zijn defensieve speelwijze afwijken. Had in de winterstop nog 8 a 9 nieuwe spelers van de club gekregen en ook hier maakte hij niks mee paraat. Terwijl deze spelers toch echt op zijn voorspraak zijn gekomen. Tekenend aan de wand was dat Inceman bij de 2-1 naar de bank liep om dit te vieren met de reserve spelers en langs Kalezic liep zonder blikken of blozen. De sfeer was waardeloos in de groep door hem, en hij runde het team als een alleenheerser. Kalezic kan best een goeie trainer zijn, maar zal ook in de spiegel moeten kijken en tot de conclusie komen dat hij flink te kort is gekomen dit seizoen qua omgaan met spelers, publiek en collega's.

Zat er aan te komen. Korte tijd na zijn aanstelling had ik al het gevoel dat dit geen lang huwelijk zal worden. De kritiek, het omlaag halen van de spelers, het tactisch falen van zijn uiterst verdedigend systeem en het zomaar opzij zetten van spelers en er niet meer naar omkijken. Thuis maar 3 wedstrijden gewonnen dit seizoen, maar wel interessant doen in de media en over Koempel mentaliteit praten en nog meer interessante prietpraat. Ik heb het allemaal niet gezien.
Roda is 14e geworden ondanks Kalezic en niet dankzij Kalezic. We hebben geluk dat er nog zwakkere clubs in de Eredivisie actief zijn, want aan de kracht als collectief lag het niet.
Dit seizoen lopen er rond de 10+ contracten af, de meesten zullen logischer wijs niet verlengd worden. Het is taak om een trainer te vinden, een type Stevens. Iemand die als het kan affiniteit heeft met de club/regio én streng doch rechtvaardig is, dat willen de supporters zien.
Een nieuw collectief zal er volgend jaar op de mat komen. De 'autoverkoper' is al druk bezig met de samenstelling voor volgend seizoen.

Denk niet eenss dat ie geld meekrijgt. Volgens mij is het bruskeren van een leidinggevende een ontslagreden ,of zie ik dat verkeerd ?

Blij dat we van deze praatjesmaker af zijn. Tien maanden lang lopen zeiken en zaniken op alles wat de club aangaat. Normaal zou je dan al lang ontslagen zijn. 14e geworden en doen alsof het een wereldprestatie is. Hele slechte thuisserie. Nee, het is echt beter zo.

10 mei 2016 om 15:31

Prima prestatie op zichzelf, maar zoals hij dat dan in de media naar buiten brengt. Alsof hij met Fortuna in de Eredivisie is gebleven. Laat hem maar gaan. Maar goed, wie dan? Nieuwe trainer, nieuwe selectie komend seizoen. Ben heel benieuwd.

Benieuwd wie er trainer gaat worden, stevens, van veld hoven, van der gaag, of anastasiou?? Of van der looi we zullen zien.

10 mei 2016 om 15:07

Persoonlijk zie ik Anastasiou en van der Gaag gewoon als grootste kandidaten. Stevens is een paar maanden terug opgestapt bij Hoffenheim wegens hartproblemen, die zal de komende tijd dus ook niets meer doen.van der Looi zou kunnen, maar dat zie ik ook niet gebeuren. Werd bij Groningen volgens mij ook bekritiseerd over hetzelfde punt als Kalezic bij Roda: Defensief voetbal en achteruit blijven lopen. Van Veldhoven terughalen moet je ook niet aan beginnen. Die gaat zijn prestatie met Roda van enkele jaren terug nooit evenaren en ik denk dat een tweede huwelijk gedoemd zou zijn te mislukken.

10 mei 2016 om 15:15

Van der Looi heeft vorig jaar bij Groningen een wereldprestatie geleverd! Haha. Hij pakte de beker, zorgde voor leuk voetbal, en speelde Europees volgensmij maar dat durf ik niet zeker te zeggen. Van der Gaag is ook een goede optie, heeft het goed gedaan bij Eindhoven. Maar hoop toch op een trainer van een hoger niveau dan de Jupiler League. Want we willen geen Kalezic type meer!

10 mei 2016 om 15:26

Vorig jaar deed hij het inderdaad goed, maar de kritiek waar ik het over heb komt dan ook van dit jaar. In de thuiswedstrijd van Roda tegen Groningen (0-0) viel het me ook op, want hoewel Roda aan een zeer negatieve reeks bezig was voetbalde Groningen alsof ze voor een punt kwamen. Het is niet voor niets dat ze een tijdje terug al bekend maakten niet met hem door te gaan en daarom ben ik er niet van overtuigd dat hij het met Roda (die ook minder kwaliteit hebben dan Groningen) beter zou doen.

10 mei 2016 om 15:12

Verwacht dat Stevens rustig aan wil doen na wat hij heeft mee gemaakt! Zou het wel erg leuk vinden, en is absoluut een goede trainer. Hij maakt er weer een leuke groep van en bovendien krijgt hij het altijd op de rit! Ik zou persoonlijk van der Looi erg leuk vinden. Vooral met het spel wat Roda wil spelen, namelijk leuk en verzorgd voetbal naar voren. Als we naar de statistieken kijken lijkt het mij het beste dat we een trainer vinden die bekend is met de club of de regio. Weet iemand of Atteveld nog ergens coach is en of hij mogelijk iets kan betekenen voor ons?

10 mei 2016 om 15:20

Atteveld is momenteel werkzaam als adviseur bij de jeugdopleiding van Keirat Almaty uit Kazachstan. Die zit dus (vooral qua salaris) wel goed.

Tja dat krijg je in de voetbalwereld. Tere zieltjes en grote ego-tjes die snel beledigd zijn. Er hoeft maar iemand een kleine scheet te laten en er is weer iemand volledig over z'n theewater. Als je na zo'n opmerking op non-actief gezet wordt en later ontslagen terwijl je het toch zeker niet onaardig gedaan heb dan weet je hoe het bestuur van zo'n club in elkaar steekt en dan moet je als van der Gaag of Anastasiou daar toch niet eens willen werken? Je moet toch iets kunnen zeggen en je mening mogen geven, Roda is toch een voetbalclub en geen dictatuur?

10 mei 2016 om 15:19

Het is niet alleen die opmerking! Er is al vaker een woordenwisseling geweest tussen het bestuur en coach. Ook het voetbal van Roda was dramatisch om te zien. Er zat geen passie en geen strijd in, iets wat bij ons erg belangrijk is! Bij elke wedstrijd zijn daarom ook de woorden: slecht, te defensief en antivoetbal gevallen.

10 mei 2016 om 15:23

Dit is ook niet het enige. Interne kritiek geven en de spelers afblaffen. Extern heeft hij ook vaker kritiek geuit. Dit is dan ook helemaal niet professioneel en snap ik zijn ontslag helemaal, ookvomdat hij roda defensief voetbal liet spelen.

De kogel is dan eindelijk door de kerk. Waar een groot deel van de supporters het al langer helemaal had gehad met Kalezic had ik er nog wel vertrouwen in dat hij volgend seizoen iets beters kon neerzetten, maar vooral na zijn uitspraken van afgelopen zondag vind ik het ook goed geweest. Kalezic heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij niet kan opschieten met zowel Caanen als Collard en heeft mij nimmer de indruk gegeven dat hij de relatie oprecht wil verbeteren. Van tijd tot tijd zo slap uithalen in de media is wat mij betreft dan ook een enorm zwaktebod.

Daarnaast wil ik nog even uitwijzen dat Kalezic dit seizoen slechts drie thuiswedstrijden heeft gewonnen. Dat waren o.a. de eerste twee thuiswedstrijden van het seizoen tegen Heracles en de Graafschap. Als je dan ziet dat Kalezic een reeks heeft neergezet van 15 achtereenvolgende thuiswedstrijden, waarvan er maar eentje gewonnen werd, dan mag je wel spreken van een wanprestatie. Als je dan ook nog kijkt naar zijn spelopvatting dit seizoen (defensief, alleen maar achteruitlopen en nooit van eigen kracht uitgaan) die 8 van de 10 keer gewoon niet werkte, lijkt het des te beter dat hij vertrokken is.

Nu is het zaak om een frisse nieuwe trainer aan te stellen zodat er gewerkt kan worden aan de selectie van komend seizoen. Ik ga er van uit dat het gewoon Anastasiou of van der Gaag wordt.

Is dit niet een opgezet plan van hem? Dat ie met een club heeft gepraat maar geen afkoopsom voor hem wil betalen? Ik weet dat ie bij ons op het lijstje staat (Willem II) en het zou me niet verbazen als ie hier tekent zodra bekend is in welke competitie we gaan uitkomen volgend seizoen.

Op de Roda website hebben ze het over ´laatdunkend´ en dat zijn uitlatingen de ´"grens van het betamelijke hebben beschreden"

Plausibele verklaringen en reden om de samenwerking op te zeggen, als je het mij vraagt. Zal er geen traan om laten. Was aan het begin van het seizoen aangenaam verrast, maar dat sloeg al snel om in het gevoel van een stuurloos schip. Gelukkig heeft Roda zich kunnen handhaven maar dat had net zo makkelijk anders kunnen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger70
G. JoppenVerdediger70
R. de BoerKeeper70
S. MarzoVerdediger72
B. BouchouariMiddenvelder70
D. JubitanaMiddenvelder72
A. AbsalemVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

3 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren