Marokko roept Ziyech uit tot beste Marokkaanse speler ter wereld

Dinsdag, 10 mei 2016 om

Marokko heeft Hakim Ziyech uitgeroepen tot de beste Marokkaanse voetballer ter wereld. De aanvallende middenvelder van FC Twente treedt daarmee in de voetsporen van Medhi Benatia; de verdediger van Bayern München won deze prijs de afgelopen drie jaar. Ziyech kreeg de prijs maandagavond in Marokko uitgereikt en was zichtbaar trots.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

De terechte nummer één?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door j.staatsen)

Boufel mag het ook krijgen hoor, pff wat een technische spelers

10 mei 2016 om 07:38

dan eerder ziyech. hoop dat psv het kampioensgeld gebruikt om hem te kopen. kan bij psv in CL en competitie goed gebruikt worden.

10 mei 2016 om 11:11

Boufal was inderdaad ook geweldig dit seizoen.

Volkomen tercht, vind de uitslag van de Gouden Schoen maar ook die van de AD (weet naam ff niet meer) ook een lachertje!

10 mei 2016 om 07:32

Dat is ook niet serieus te nemen. Ik denk dat ze bij Ajax ook wel zullen weten dat het slechts een troostprijs is. Klaassen zou bij de meesten niet eens in de top drie staan van afgelopen seizoen, laat staan op nummer 1.

10 mei 2016 om 10:45

Hoewel ik het eens ben moet ik zeggen dat het om wekelijks gegeven cijfers gaat. De cijfers zijn gegeven voordat ze het kampioenschap verspeelde.

10 mei 2016 om 09:22

Daar stond Ziyech ook de hele tijd bovenin, maar op een gegeven moment kreeg Ziyech alleen nog maar 5jes en Klaassen bij een slechte wedstrijd een 7 en bij een hele slechte wedstrijd een 6.

10 mei 2016 om 11:04

Dat komt ook omdat Klaassen zelfs bij slechte wedstrijden (qua spel in balbezit) erg belangrijk is voor het spel van Ajax. Hij is de meester van het opjagen en zorgt daardoor vaak voor balverlies bij de tegenstander. Als ziyech, met alle respect, een slechte pot speelt qua spel in balbezit blijft er niks van over.

10 mei 2016 om 11:13

Ik vond Klaassen in die slechte wedstrijden van Ajax ook onzichtbaar, Ziyech kan nog met een individuele actie een wedstrijd beslissen terwijl Klaassen meer afhankelijk is van zijn ploeggenoten.

10 mei 2016 om 11:32

Ziyech heeft het hele seizoen bijzondere dingen laten zien. Elke wedstrijd weer, iedereen kon zien dat hij op een ander niveau zat dan die 21 anderen op t veld.

10 mei 2016 om 13:30

Klaassen is dit seizoen zo vaak onzichtbaar geweest, vooral in Europese wedstrijden. Ik vind hem niet in de top 3 horen.

10 mei 2016 om 15:39

@J. Staatsen

Maar er zijn ook wedstrijden dat je Zyech niet zag, wedstrijden waarin Twente door de ondergrens zakte. Vergeet niet de eerste seizoenshelft, de periode na het ontslag van de trainer van Twente zag je Zyech een aantal wedstrijden nauwelijks.

10 mei 2016 om 18:27

Ziyech zag je altijd. Scoorde vrijwel altijd , gaf assist vrijwel altijd. Ondanks dat de hele club in brand stond en al zijn medespelers faalde.

10 mei 2016 om 18:56

Kom op geen onzin vertellen, in 33 wedstrijden heeft hij slechts 17 keer gescoort en 10 assists. Dat zijn mindere cijfers dan bijvoorbeeld een Milik. Alleen ziet het er bij hem vrij spectaculair uit.

Dat de club in brand staat en zijn medespelers falen, daar let de rapporteur niet op. Die geeft cijfers voor de prestaties op het moment. Begrijp best dat het vertrek van Schreuder een behoorlijke invloed had maar hij gaf toen niet thuis.

10 mei 2016 om 19:28

@speedyAFC

Het is nogal een verschil om 17 goals en 10 assists te maken bij een kampioensploeg of bij een ploeg die 14de staat. Als je dat niet begrijpt kan je beter stoppen met reageren hier.

10 mei 2016 om 22:04

@mr. bombastic

Ik reageer op de zin 'scoorde vrijwel altijd''. Dat is gewoon niet zo, en als Zyech niet scoort, dan heb je weinig aan hem omdat hij nauwelijks mee verdedigd.

Vandaar hij in dergelijke wedstrijden laag scoort en uiteindelijk niet bovenaan staat in de sezoenslijstjes.

10 mei 2016 om 23:06

Nou is het natuurlijk ook logischer dat je bij Twente wat minder zichtbaar bent als de anderen ook een mindere pot spelen dan dat bij Ajax het geval is. Het slaat nergens op dat Klaassen het geworden is.

11 mei 2016 om 00:57

@speedy afc

En ik reageerde weer op de zin van jou dat jij zijn cijfers met die van milik vergelijkt. Iemand die ten eerste een spits is en geen middenvelder zoals ziyech, en nog belangrijker iemand die in een potentiële kampioensploeg speelt die constant op de helft van de tegenstander speelt.

Met andere woorden, als ziyech in zo n ploeg speelde waren zijn cijfers waarschijnlijk nog spectaculairder dan dat ze al zijn voor een ploeg die maar 14de eindigde.

Jammer dat ik t zo voor je moet uitkauwen.

11 mei 2016 om 14:14

@mr. Nombastic

Misschien wel, misschien niet we zullen zien hoe goed hij is in een beter team na zijn komende trasnfer. In ieder geval waren er dit seizoen meer dan genoeg wedstrijden waarin hij niet thuis gaf waardoor hij terecht niet in de lijstjes staat bij de gouden schoen en het AD.

11 mei 2016 om 15:04

27 doelpunten en assists in totaal. En hij heeft 33 wedstrijden gespeeld.

10 mei 2016 om 15:35

De punten worden per competitie ronde gegeven. Daardoor tellen de punten in oktober net zo hard als de punten van afgelopen week. Dus ook al die wedstrijden dat Zyech met Twente niet thuis gaf tellen mee, niet alleen de wedstrijden waarin hij mooie goals maakte.

Terecht natuurlijk. Benatia heeft een matig seizoen achter de rug bij een club dat de competitie met twee vingers in de neus heeft gewonnen en Ziyech was in bloedvorm bij een club dat een groot deel van het seizoen tegen degradatie vocht.

En als je de lijst van beste voetballers van de Eredivisie erbij pakt van het AD, dan komt hij niet eens voor in de top 30. Gefeliciteerd Hakim, het is niet meer dan terecht.

10 mei 2016 om 08:05

Bij voetbalinside staat hij nu op 2e plaats. Maar daar kunnen mensen nog op stemmen.

10 mei 2016 om 08:56

Ja beetje jammer van de brede Feyenoord/kuyt fanbase bij Voetbal Inside, Kuyt was goed maar niet dé speler van het jaar.

10 mei 2016 om 08:08

? Klopt dit

10 mei 2016 om 08:59

@reallover, in de tussenstand staat Dirk Kuyt eerste en komt Hakim Ziyech op de tweede plaats. Dat Kuyt op de eerste plek staat is minstens even belachelijk dan dat Ziyech geen eerste staat. Blijkbaar worden dit soort verkiezingen standaard misbruikt door doorgeslagen clubaanhangers. Die alleen maar oog hebben voor spelers van de eigen club. Echte voetballiefhebbers en voetbalkenners moeten het daartegen meestal afleggen. Helaas!

10 mei 2016 om 09:45

Daarom moet je ook zo een verkiezing door de spelers laten doen zoals in Engeland. Daar kiezen de collega's wie de beste spelers is dat is iets objectiever als die stemmen van supporters. In dit geval zal het bijna altijd een speler uit de top 3 zijn omdat die nu eenmaal meer stemmers zullen trekken door de clubvoorkeur.

10 mei 2016 om 09:46

Oh oké het is een verkiezingspoll. Ik dacht dat het AD dit op basis van een onderzoek had geplaatst. Verkiezingen neem ik nooit serieus omdat het om populariteit gaat.

10 mei 2016 om 15:40

@tukkerpro

In de lijstjes van de gouden schoen en van het AD worden er punten per wedstrijd gegeven. Dus ook in de wedstrijden dat Zyech niets presteerde en dus een onvoldoende scoorde. Met name de eerte seizoenshelft was Twente dramatisch.

Voor mij ook speler van het seizoen in de eredivisie.

In ieder geval krijgt hij wel de erkenning in zijn vaderland. Toch gewoon een prima keuze van ziyech.

10 mei 2016 om 08:43

Nu ook nog erkenning van de bondscoach krijgen. Die zette hem op de tribune laatst.

10 mei 2016 om 09:48

Inderdaad, ken niet al de spelers maar vind het vreemd dat hij zo weinig speelt en bij de belangrijkste wedstrijden tegen "ons" (cabo Verde) zo weinig heeft gespeeld. Van wat ik gezien heb is hij absoluut niet slechter eerder beter als wat tegen ons begon, maar dan moet hij wel de kans krijgen zich te laten zien. Vind het ook wel jammer dat ik Belhanda niet meer kan volgen vond hem wel een mooie speler om te zien toen hij in Frankrijk (montpellier?)speelde.

10 mei 2016 om 11:14

Hij is maar 1 keer op de tribune gezet om een rare reden. Ik denk dat hij voortaan gewoon altijd bij de selectie zal horen, maar vergeet niet, er is zeker concurrentie

10 mei 2016 om 12:12

er was geen rare reden.
het was een knockout situatie tussen marokko(81 op fifa lijst) en kaapverdische eilanden(31 e op fifa lijst) voor kwalificatie africa cup ,
eerste wedstrijd uit in kaapverdie,bloedheet,kunstgras ,harde wind en tegenstanders van gemiddeld 2 meter en harde schoppers.
dus ziyech,groot talent,jong en onervaren in dit soort loopgravenoorlogen,op de tribune.
coach heeft het perfect gedaan,ziyech beschermt en niet laten debuteren in zo'n straatgevecht.
ziyech speelt basis op africa cup en daar zal z'n waarde nog verder stijgen.
marrokko en hun coach zien de mogelijkheden van deze speler ,en koesteren,respecteren en beschermen hem .
had Blind ook 'ns moeten proberen,dan had nederland nog iets van wereldklasse op het middenveld staan in oranje.

10 mei 2016 om 09:29

Ik wil niet heel vervelend over komen, maar is dat niet precies de bedoeling die ze hier achter hebben (om spelers die twijfelen te laten zien hoeveel waardering ze krijgen in hun thuisland)? Kan ook zijn dat ik het fout heb hoor en dat ziyech inderdaad terecht heeft gewonnen

10 mei 2016 om 10:53

Het is idd een beetje onlogisch allemaal. "slechts" 4 interlands gespeeld en voetballend in een toch erg kleine competitie om de beste ter wereld van Marokko te zijn. De grote stap moet hij nog maken, maar goed, het talent heeft hij zeker.

Wie waren zijn concurrenten? Kan iemand een top 10 maken..

10 mei 2016 om 09:57

Benatia, Boufal, Belhanda, El Arabi, Lazaar, Boussoufa, El Ahmadi, Tannane, El Kadouri en natuurlijk Ziyech zijn de namen die ik zo kan opnoemen die goed hebben presteerd in Europa.

10 mei 2016 om 13:07

Zijn directe concurrenten waren Benatia en Batna. Eerstgenoemde speelde een zwak seizoen met veel blessures en laatstgenoemde is een lokale speler die uitblinkt in de Marokkaanse competitie. Niet zo gek dat een Ziyech hem pakt. Van mij had Boufal ook een uitnodiging verdiend. Die speelt gruwelijk goed bij Lille.

Als je als zaakwaarnemer niet inziet wat mensen dit seizoen over ziyech zeiden dan was die jongen toch redelijk vaak naar n andere competitie aan t kijken. Het ging zowat altijd over ziyech en soms negatief over zn gedrag maar over t algemeen altijd lovend. En dst toch eigenlijk wel t hele seizoen door.

Mooi, voer de marktwaarde maar verder op!

Minimaal een miljoen of 2 op de koopprijs gok ik zo, ook al is Twente niet in de positie om het uiterste eruit te halen.

Ik vind wel dat dit seizoen El Arabi hem meer verdiende, die heeft er ook in zn eentje voor gezorgd dat Granada niet gedegradeerd is.

Zeg ook meteen is over het niveau van de marokkanen... beste speler ter wereld speelt in de mickey mouse competitie

Zou wat zijn als Algerije het had gedaan... In ieder geval, ik ken te weinig Marokkaanse spelers om hier een goed oordeel over te vellen. Beste speler van de Eredivisie was hij zeker en vast.

10 mei 2016 om 13:12

Algerije is qua niveau gezakt. Marokko zou ze nu zomaar kunnen verslaan. Al hebben zij wel een paar parels rondlopen (mahrez slimani feghouli enz)

Mooie speler voor Psv. Maher en Narsingh verkopen, Schaars niet verlengen. Van Ginkel kopen en proberen Lestienne voor een klein prijsje op te halen. Dan heb je toch een fantastisch team met spelers die elkaar kennen en allemaal dezelfde taal spreken. Jong, talentvol en al ontzettend succesvol. Bruma en Moreno behouden en het volgende kampioenschap heb je binnen.

Propper, Guardado en vginkel als middenveld, Ziyech, de Jong en Pereiro als aanvallers. Om te smullen! Dan heeft PSV Lestienne, Hendrix, Locadia en Bergwijn nog op de bank. Zeker wel materiaal om weer de poulefase te overleven.

Zoet
Arias
Bruma
Moreno
Willems
Propper
vGinkel
Guardado
Pereiro
dJong
Ziyech
10 mei 2016 om 12:37

Ziyech kost minimaal 12 M, maar dat is de investering wel waard. Je moet alleen wel hopen dat er geen clubs uit de grote competities gaan meebieden. Dat drijft de prijs op en die komen met salarissen waar PSV niet aan mee kan doen.

10 mei 2016 om 13:06

Zeker. Aan de andere kant Moet Twente verkopen en is er om wat voor een reden toch een bepaalde afstandelijkheid van buitenlandse clubs. Er is wat vage interesse, maar het wordt niet doorgezet. PSV zou nu gewoon moeten toeslaan. Nog voor andere competities geëindigd zijn. Denk dat Twente bij 9-10M al wel toehapt. Geef hem een miljoen bruto salaris met wat aantrekkelijke premies en hij tekent wel. Daarnaast, hij wilt CL spelen. Grote clubs kunnen hem geen basisplaats geven en subtoppers spelen geen CL. Bij PSV kan hij zich laten zien in de CL en de kar trekken bij een internationaal grote club, maar nog niet absolute top. Dan speelt hij over twee seizoenen bij een Arsenal oid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. NakamuraAanvaller124
R. ZekhniniAanvaller121
Q. MenigAanvaller60
J. DrommelKeeper150
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

269 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 15 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Hiddink: ‘Ik had wel plannen om iets met Ziyech te doen’

Hakim Ziyech liet Oranje links liggen voor een interlandloopbaan bij Marokko. Het had echter niet veel gescheeld of de Ajax-middenvelder annex buitenspeler had international van het Nederlands elftal geweest. Onder bondscoach...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren