Zwolle wil PSV pijn doen: ‘We zijn niet op kanaal acht van FOX te zien’

Vrijdag, 6 mei 2016 om 14:03Gijs Freriks • Laatste update: 13:33

PEC Zwolle won slechts twee van de vijftien thuiswedstrijden tegen PSV in de Eredivisie, maar hoeft zondag ook niet te winnen om de play-offs te bereiken. “Voor ons is het niet zo moeilijk, denk ik. Als we tegen PSV een punt halen, zitten we in de play-offs”, zo wordt Ron Jans geciteerd door De Stentor.

/

“PSV zal snel een doelpunt willen maken, maar dat willen wij ook. Als ze snel risico’s nemen, vind ik het ook goed. Dan komt er ruimte voor ons”, voegt de trainer van de Zwollenaren eraan toe, die weet dat het ‘overal nog spannend’ is in de Eredivisie.

“Zondag zijn we niet op kanaal acht van FOX te zien”, zegt Jans glimlachend. Het is mooi dat je een van die spannende wedstrijden mag spelen”, aldus Jans. PEC won onder Jans overigens vijf en verloor twee van de negen thuiswedstrijden tegen de traditionele top drie.


Poll

Wat verwacht jij van PEC Zwolle - PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door connoisseur)

Ik kijk zondag absoluut 2 wedstrijden. Ben erg benieuwd hoe PEC en de Graafschap gaan spelen. Ik heb in ieder geval het kampioensfeest in de agenda staan. Nu nog hopen dat ze het ook echt gaan worden :D

6 mei 2016 om 14:08

Een kampioensfeest komt er sowieso. De vraag is alleen van wie

6 mei 2016 om 14:19

geniaal! hahaha zo had ik het nog niet bekeken. De vraag is waar ik heen moet rijden en welk shirt ik moet aantrekken :P haha

6 mei 2016 om 16:28

Sukkel

6 mei 2016 om 16:39

Dat roodwitte shirt

6 mei 2016 om 17:13

haha als je gewoon een rood wit shirt aandoet kan je het niet fout doen.

Kijk zo hoor ik het graag, PEC gaat vol voor de play off's. De kansen liggen er, hopelijk gaat de Graafschap zich een beetje inhouden i.v.m. de play off's.

6 mei 2016 om 14:16

Al speelt de Graafschap een van hun betere wedstrijden, zie ik ze alsnog niet punten pakken tegen Ajax. Het zou ook droevig zijn als Ajax hoopt dat de Graafschap de wedstrijd niet serieus gaat nemen, daar moet je het namelijk niet van hebben.

PSV zal heel veel moeite hebben met Pec. Behalve dat ze de play-offs kunnen bereiken, zijn ze thuis heel moeilijk te verslaan.

6 mei 2016 om 14:19

Als bijna-kampioen mag je zo niet denken. De Graafschap en PEC moeten gewoon verslagen worden door beiden. Kun je dat niet, ben je terecht niet kampioen. Ik verwacht dat zowel PSV als Ajax de drie punten pakken.

6 mei 2016 om 14:53

De terechte kampioen is de club die aan het einde bovenaan staat, heel simpel. Dat doet niet af of ze de laatste wedstrijd winnen of niet.

6 mei 2016 om 15:42

Ervan uitgaande dat tenminste een van de ploegen punten pakt wel ..

6 mei 2016 om 17:49

Als beide geen punten pakken blijft er altijd een terechte kampioen....

6 mei 2016 om 20:08

Zeker waar. Maar ik bedoel dat als je zondag punten laat liggen en daardoor niet kampioen wordt, dag geld voor psv en voor ajax, ben je gewoon terecht niet kampioen.

6 mei 2016 om 15:36

Oke

Psv gaat met pijn en moeite winnen. Als ze verdedigen zoals tegen Cambuur zie ik PEC nog wel eens winnen. Ik zou het erg lachwekkend vinden mocht de Graafschap thuis een punt pakken tegen Ajax. Dit zie ik niet gebeuren maar zal wel echt de beste einde zijn van dit leuke voetbalseizoen.

6 mei 2016 om 14:48

Pec gaat behoudend spelen en laat psv komen. Met de snelle buitenspelers die we hier hebben zijn we in het voordeel. Psv moet winnen en pec niet.

Een punt is voor PSV genoeg als Ajax verliest van de Graafschap. Alleen denk ik wel dat Ajax toch met 2-0 ofzo weet te winnen. Ajax heeft het aan het einde van het seizoen nog nooit weggeven onder Frank de Boer. Vorig seizoen was het eerder verspeeld. En daarbij heeft Ajax nooit zo'n moeite met de Graafschap.

6 mei 2016 om 16:30

Ik weet niet of je de thuiswedstrijd van ajax tegen de graafschap nog kan herinneren? Een zondagsschot van bazoer was toen nodig om te winnen. Echt gemakkelijk ging dat niet.
Al vrees dat zondag ajax wel wint. Zal geen grote score worden, maar zie psv ook noet met 10-0 winnen...

6 mei 2016 om 16:51

Uit en thuis is toch anders maar daar weet jij alles van;-)

6 mei 2016 om 17:20

De laatste vijf keer de Graafschap - Ajax waren toch wel een makkie voor Ajax (0-5,1-8,0-6, 0-5 en 1-4)

Ajax wint makkelijk dus dan doet het er niet meer toe wat wij gaan doen. Denk tegen pec het nog best lastig gaat worden. Zondag na half 5 is ajax kampioen. Had het liever anders gezien, maar het is niet anders en een wonder gaat echt niet gebeuren. Helaas.

Ik denk dat Zwolle uit lastiger is dan De Graafschap uit.
En De Graafschap is toch al save.. terwijl Zwolle graag nog wel een punt wil pakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. VelliosAanvaller92
L. ThyAanvaller82
T. BeelenVerdediger90
M. BogardeVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

69 fans
Coach, 64 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren