PSV baart opzien door zevenjarig Twents talent op te nemen in jeugdopleiding

Dinsdag, 3 mei 2016 om 21:06Robin Bruggeman • Laatste update: 21:55

PSV heeft bekend gemaakt dat de zevenjarige Giovanny Oliveira Silva da Costa volgend seizoen wordt opgenomen in de jeugdopleiding van de club. Het jonge talent komt over van Ajc’96 en zal na de zomer zijn opwachting maken in het zogenaamde ‘Fundament’-programma.

Het nieuws dat de zevenjarige Giovanny naar Zuid-Brabant verhuist zorgde in het Twentse Glanerburg voor gefronste wenkbrauwen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De jonge voetballer viel op tijdens een talentendag en wekte daar de interesse van PSV.

Het talent krijgt gezelschap van zijn vader, die mee verhuist naar Eindhoven. PSV scout normaal niet buiten de regio voor zulke jonge voetballertjes, maar er woonde al familie van Giovanny in de omgeving en aangezien zijn ouders ermee instemden heeft de club besloten het jongetje op te nemen.


Poll

Vind je dat profclubs zulke jonge spelertjes mogen opnemen in de jeugdopleiding?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door ecke)
3 mei 2016 om 21:17

Het maakt toch niet uit in welke jeugd opleiding hij wordt opgenomen. Prima dat PSV buiten Brabant scout, daar heeft het alle recht op.

Naja om eerlijk te zijn ben ik normaal niet zo te spreken over het binnenhalen van zo'n jonge mannetjes, maar binnenlands van oost naar zuid Nederland verhuizen om bij een andere (grotere) club te gaan voetballen is nu ook weer niet zo heftig! Beetje een dubbel gevoel bij zo'n nieuwsberichten. Mocht het een transfer zijn naar een buitenlandse club op zo'n jonge leeftijd had ik dit sowieso niet okè gevonden. Maar agja, wie ben ik hè!

Prima, goed bezig PSV. Die jongen komt niet voor niets op een talenten dag af. Doe je alleen als je een plekje wil afdwingen.

3 mei 2016 om 21:25

Die jongen komt niet voor niets op een talentendag? 6/10 komt niet voor niets op een talentendag af, al helemaal tegenwoordig, bij de jeugdopleidingen van club is het tegenwoordig: 2 grote talenten en een team eromheen die ook goed kunnen voetballen. Als dit iets gaat worden zou het een briljante zet zijn vam de desbetreffende scout van PSV.

Vader en jongetje verhuizen dus. Moeder niet? Klinkt heel erg normaal.

3 mei 2016 om 21:37

Misschien is zijn moeder wel overleden of zijn de ouders uit elkaar? Niet zo moeilijk om iets te verzinnen toch.. ik hoop maar dat je sarcastisch bent.

3 mei 2016 om 22:23

Ik zie de meerwaarde niet, als je 7 jaar bent is je familie belangrijker als een cotract bij psv. Ga dan bij twente voetballen.

3 mei 2016 om 22:26

Dus als hij bij psv gaat spelen, heeft hij geen contact meer met zijn familie? Rare conclusie....

3 mei 2016 om 21:39

Verhaal staat hier (zoals wel vaker) niet helemaal goed verteld. beide ouders verhuizen mee en het geheel is door de ouders gevraagd en geregeld. het enige wat PSV heeft gedaan is gezegd ja prima, kom maar deze kant op als jullie dat willen.

3 mei 2016 om 22:20

Dat is al beter dan.

Kom op zeg. Zeven jaar!!! Waar hebben we het in vredesnaam over. Laat zo'n kind toch lekker voetballen bij zijn clubje. Als het een goede voetballer wordt, kunnen ze zo'n jongen altijd nog halen. Ronduit belachelijk!!

3 mei 2016 om 21:31

Of zorg ervoor dat er extra training wordt aangeboden bij die club. Of neem hem wel op, maar laat hem daar lekker zitten voor de komende zeven jaar.

3 mei 2016 om 21:56

Die jongen is zelf op de talentendag aanwezig geweest. Dan lijkt het me dat die jongen graag bij PSV wilt komen voetballen. In dit geval lijkt me hier dus helemaal niets mis mee.

3 mei 2016 om 22:03

7 jarigen maken inderdaad die weloverwogen beslissingen. Net als de prinsessenpopjes in Amerika die op 5 jarige leeftijd de barby op een podium moeten uithangen.

3 mei 2016 om 22:11

Zijn ouders verhuizen gewoon mee naar Eindhoven dus ik zie het probleem totaal niet eerlijk gezegd.

3 mei 2016 om 23:07

En wat gaan die ouders ineens doen dan in Brabant ? Als PSV ze geld of een baan hebben aangeboden of het via via gedaan hebben dan valt dit onder kinderhandel.

3 mei 2016 om 23:17

Ja maar dat is niet het geval. Deze jongen is naar de talentendag geweest om in de jeugdopleiding terecht te komen en dat is hem gelukt. Zijn ouders verhuizen daarom met hem naar Eindhoven. Ik zie nergens dat PSV de ouders banen hebben aangeboden, dit is gewoon de eigen keuze van de familie.

4 mei 2016 om 01:29

Heb je ze naam wel eens gelezen. zo als ik hem lees komen ze ouders uit het buitenland. Moeten we dan ook vragen wat ze in nederland zijn komen doen.? Kom je op het zelfde neer. En der woon famillie in de buurt zoals je kan lezen in de tekst.

4 mei 2016 om 05:09

Jansen Joenite,

Mijn neefje speelt sinds vorig jaar bij Cambuur en je had zijn gezicht moeten zien toen hij aangenomen werd. Ik kan mij nog herinneren dat die uitnodigingsbrief met trots aan iedereen werd gezien alsof hij een rapport had met alleen maar tienen. Dus geloof me, dat het hier niet gaat om princessenpopjes. Die 7 jarige jongen weet echt wel wat er aan de hand is.

4 mei 2016 om 07:04

Als ik de kans had uit Glanerbrug te verhuizen had ik het ook gedaan.

3 mei 2016 om 23:12

Als zo'n kind toch wil, makkelijk is met vriendjes maken, z'n ouders zorgen dat ie op een goede nieuwe school terechtkomt, verder geen moeilijke omstandigheden heeft.. Lijkt me prima hoor. Vertel mij maar wat het nadeel dan is.

3 mei 2016 om 23:47

Ik begrijp je reactie n.a.v. bovenstaand artikel. Daarom hier het hele verhaal. De ouders van Giovanny hebben op eigen initiatief de stap genomen. PSV maakt immers geen werk van het speuren naar talenten jonger dan elf jaar. Bovendien is het zo dat PSV de grootste talentjes nog zoveel mogelijk in eigen omgeving wil laten spelen, terwijl het ouders wordt ontraden om de stap te nemen. De kleine Giovanny wordt echter geen strobreed in de weg gelegd door zijn ouders, die familie in de buurt van Eindhoven hebben wonen. PSV neemt het jochie daarom op in de jeugdopleiding.

4 mei 2016 om 05:19

Voetbalzone plaatst het direct fout! Vind ik erg schandalig aangezien je zinloze discussies creëert. PSV heeft namelijk afgesproken dat ze niet jagen op jongens onder de 11 jaar. Deze jongen werd gezegd dat hij het zeer goed deed op een talentendag. Toen zijn de ouders naar PSV toegestapt dat ze heel graag deze jongen bij PSV in de opleiding zouden willen doen. PSV heft daarmee ingestemd, maar het is niet zo dat PSV achter deze jongen aan wou.

Als een buitenlands team dit doet wordt er brand en moord geroepen, waarom nu dan niet ?

3 mei 2016 om 21:31

Snap niet dat de knvb dit tolereert.

4 mei 2016 om 00:45

@pardh

Elk jeugdspeler met talent wisselt toch een behoorlijk aantal keren van club. Vaak beginnen ze lokaal in de stad, dan naar een club met meer aanzien in de omgeving, daarna een jeugdopleiding in de regio en dan vaak naar de opleiding van een topclub.

Zo is het altijd al geweest en zo zal het altijd ook blijven.

3 mei 2016 om 21:35

Omdat het een talentendag is?
Hij zal niet naar de PSV talentendag komen voor de grap.
Daarnaast is het een weloverwogen beslissing geweest, als je de tekst had gelezen. Waar ik nu ernstig over twijfel.

3 mei 2016 om 21:43

Die jongen en zijn familie geven hem toch zelf op voor zo een talentendag!? Ze zijn niet door PSV gedwongen om zich aan te melden en laten we even eerlikk zijn van Eindhoven naar het oosten van het land zal niet langer dan anderhalf uur rijden zijn. Een storm in een glas water.

3 mei 2016 om 22:14

Omdat hij niet hoeft te emigreren maar met zijn familie slechts een stukje verderop gaat wonen?
Als hij het wil en zijn familie wil ook wel naar de regio Eindhoven verhuizen waar blijkbaar meer familie woont, zie ik niet wat hier mis aan is.

Bij amateurclubs spelen toch ook kinderen van 5. Waarom kan een profclub dan geen f- of e-jeugd hebben?

3 mei 2016 om 22:01

Die hebben ze ook wel maar dat normaliter jongens uit de regio.

Helemaal niks raars aan, deze situatie. Moet gewoon kunnen..

Of je nou op je zevende naar PSV gaat of naar Kraanvogels F8. Het maakt niks uit lijkt me?

3 mei 2016 om 22:02

Wel als ze daardoor moeten verhuizen. Maar als de ouders dat zelf willen wie zijn wij dan om daar iets over te zeggen. Is niet dat hij de halve wereld over moet. Dan zou het wel een ander verhaal worden in mijn ogen.

4 mei 2016 om 05:04

Dit was een bewuste keuze geweest van de vader, want anders stuur je je kind niet naar een talentendag in Eindhoven.

Als mijn zoontje over 2 jaar 7 is en gescout wordt door Barca of een Londense club, dan ben ik ook pleite! Voor 10k per maand ben ik dan wel manager van hem, of groundsmen van veld 48.

Vorige week een bericht over een bordeel in Hannover en dat moet allemaal kunnen. Neemt PSV een jongetje op in de jeugdopleiding (omdat er ook familie in regio Eindhoven woont) dan is de wereld te klein. Het is een wondere wereld.

3 mei 2016 om 23:01

jongentjes van 7 verdienen geen 10k per maand hoor. Op zijn hoogst hoeven ze geen contributie te betalen en krijgen ze gratis schoenen. Maar echt geen vet salaris. Ook bij Barca niet. Want daar zitten namelijk 500 jongentjes....

4 mei 2016 om 08:49

Dat weet ik. Daarom bieden ze de ouders soms een goed betaalde baan aan. Jij een baan, wij jouw voetballende zoontje.

Vrij normaal toch. Elke club heeft talentendagen en deze jongen komt zoals gezegd alleen niet uit de regio waardoor het opeens een nieuws-item is.

Ach hier is niet veel mis mee als er goed mee omgegaan wordt. Als een vader voor zijn werk verhuisd van Noord naar Zuid Nederland hoor je ook niemand. Op 7 jarige leeftijd ben je goed in staat om je aan te passen.

Stel, dat vader bij asml een baan heeft gevonden wordt natuurlijk niet gezegd. Dan zou t geen nieuws zijn. Dus laat dat oordelen maar achterwege.

Is toch niet zo vreemd? Club organiseert talentendag - spelertje komt naar talentendag - club is onder de indruk - club doet speler en ouder aanbieding - wordt geaccepteerd. Dit gebeurt bij elke club.

Dit soort praktijken hoeven voor mij niet zo. Ik zou het een goede zaak vinden als er een regel komt die bepaalt dat jeugdspelers zeker tot hun twaalfde binnen een straal van vijftig kilometer van hun woonplaats moeten blijven spelen. Een leuke, onbezorgde jeugd is immers ontzettend belangrijk voor je ontwikkeling als mens. En daarna is er nog tijd genoeg om klaargestoomd te worden voor het topvoetbal.

3 mei 2016 om 22:33

Dat word een vreemde situatie als vader of moeder ineens naar friesland moet verhuizen van werk en dat jongetje moet dan in twente blijven ?

Het gaat om een uur rijden man.

3 mei 2016 om 23:00

Tuurlijk, je kunt altijd uitzonderingssituaties bedenken. Maar je snapt mijn punt vast wel.

ik vind dat er toch eigenlijk wel een minimumleeftijd van 12 voor profvoetbalopleidingen, die F en E elftallen van ajax en feyenoord bijvoorbeeld is slaat ook nergens op

3 mei 2016 om 22:54

Ons zoontje van 8 is ook gescout door maar liefst vier Eredivisieclubs. PEC, Vitesse, FC Twente en De Graafschap. Tegenwoordig wordt er steeds vroeger gescout. Ik hoorde dat Ajax al met een O7 gaat beginnen

3 mei 2016 om 23:27

ik ben het er nog steeds niet mee eens maar wil je je zoontje toch naar een voetbalclub doen raad ik je fc twente aan

3 mei 2016 om 23:23

En als dit jochie in Nuenen of Geldrop had gespeeld? Dan kan het wel? Het ligt aan de randvoorwaarden en aan het feit dat ze in eerste instantie aan het kind denken; dwz school, sociale omgeving en opvoeding.

3 mei 2016 om 23:31

bij een amateurclub staat plezier voorop, kleine kinderen horen nog helemaal niet in zo'n prestatieklimaat van een profvoetbalclub thuis, bovendien krijg je van dat soort eenheidsworsten als davy klaassen die hun hele leven geleerd word dat de bal van a naar b moet en waarbij elke vorm van originaliteit word afgestraft

4 mei 2016 om 00:20

Dat valt reuze mee. Ik heb zelf ook bij een BVO gezeten in de jeugd, en het grootste verschil was dat alles goed geregeld was. Het plezier stond (gelukkig) altijd voorop! Uiteraard was er wel een bepaalde winnaarsmentaliteit, maar dat maakt je ook weerbaar voor de toekomst...

4 mei 2016 om 04:59

Mijn neefje is vorig jaar gescout door Cambuur en speelt daar nu met plezier. Voor zo'n jongetje is het niets anders dan trainen bij de lokale amateurclub om de hoek.

Schokkend , 7 jaar... En wat gaan die ouders ineens doen dan in Brabant ? Als PSV ze geld of een baan hebben aangeboden of het via via gedaan hebben dan valt dit onder kinderhandel en is het strafbaar. Dit vraagt om een onderzoek !

4 mei 2016 om 00:07

Onderzoek? Deze jongen heeft meegedaan aan een talentendag en is uitgekozen. Als jij uitgekozen word via een talentendag ga je toch ook geen nee zeggen tegen een PSV of wat dan ook tenminste dat lijkt mij.

4 mei 2016 om 00:55

Baan of geld aanbieden is inderdaad volgens de Fifa regels niet toegestaan. maar als ze gewoon in Eindhoven gaan wonen in de buurt van hun familie, dan mag het gewoon en is er niets mis mee.

Onderzoeken is lastig omdat de ouders niet verplicht zijn om mee te werken. We hebben het hier over een kind zonder contract.

Hoe groot is Nederland nou helemaal. Dit is een prima kans voor zo'n jochie. De ouders weten wat het beste voor hem is als het goed is, en zullen dit weloverwogen hebben meebeslist.

Niemand vraagt zich af of zo'n kind uiteindelijk doorbreekt. De kans is heel erg groot dat wij nooit meer iets van dit jongetje vernemen. Daarom vraag ik me af of dit wel een goede zet is. Ik weet heel zeker dat hij zijn vriendjes zal gaan missen. Ik wil niet zeggen dat dit niet mag, maar ik zou toch liever zien dat er niet zo met kleine kinderen wordt gesold.

4 mei 2016 om 00:59

Staat toch in de tekst, hij gaat met zijn vader in de buurt van hun familie in eindhoven wonen. Vriendjes missen zou kunnen maar je weet geeneens hoelang ze in de buurt van Enschede woonde.

Je kan ouders niet verbieden de beste school voor hun kind te zoeken. De jeugdopleiding van PSV of de opleiding van Twente waar behoorlijk op bezuinigd is maakt nogal een verschil. Daarnaast heeft Twente destijds ook de opleiding verplaatst naar Deventer om zo meer kinderen aan te kunnen trekken. Weet niet of die inmiddels weer terug is naar Enschede.

Boeiend, toch mooi dat er een jong talent aan de club verbonden wordt. Wat een negativiteit van mensen zeg.

En waarom zorgde het dan in de Twentse Glanerburg voor gefronste wenkbrauwen? Zo'n talentendag gebeurt toch wel vaker en er wordt toch overal in Nederland talentjes aangenomen van 7 jaar? De vader gaat zelfs daarvoor verhuizen, dus ik snap nou niet waarom de media hier aandacht aan besteed. Wellicht met dat "gefronste" denkt de media het nog spanend is..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren