Update: ‘NEC heel ver in onderhandelingen met opvolger van Faber’

Donderdag, 5 mei 2016 om 23:21Bart Kruyt • Laatste update: 23:29

NEC is druk bezig met het zoeken van een opvolger voor Ernest Faber, die na dit seizoen naar FC Groningen vertrekt, en zou wel eens met een Duitse hoofdtrainer in zee kunnen gaan.

Volgens De Gelderlander is Peter Hyballa nadrukkelijk in beeld om het stokje over te nemen van Faber en is de veertigjarige Duitser al met NEC in gesprek over een samenwerking. Hyballa is nu nog in dienst bij Bayer Leverkusen, waar hij de coach is van het beloftenelftal, maar hij vertrekt in de zomer bij die Werkself en is op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Die nieuwe uitdaging zou dus wel eens in Nijmegen kunnen liggen, al blijft ook Fred Grim een belangrijke kandidaat bij NEC. De taal is overigens geen enkel probleem voor Hyballa: hij heeft een Nederlandse moeder en spreekt vloeiend Nederlands. De coach geldt in Duitsland als een gerenommeerd opleidingstrainer en heeft onder meer de juniorenploeg van Borussia Dortmund onder zijn hoede gehad.

Update 5 mei 23.21 uur - ‘NEC heel ver in onderhandelingen met opvolger van Faber’
De kans is bijzonder groot dat Peter Hyballa volgend seizoen trainer is van NEC, zo verzekert Omroep Gelderland donderdagavond. Volgens de regionale omroep zijn club en trainer inmiddels ‘heel ver in de onderhandelingen’. Hyballa, trainer van Bayer Leverkusen Onder-19, is naar verluidt de eerste keuze van NEC als opvolger van de vertrekkende Ernest Faber.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door -nec-)

Lijkt mij geen verkeerde keuze. Zeker niet als hij Nederlands spreekt; dat is toch iets dat de club volgens mij graag wil.

Het valt mij trouwens op dat elke club in Nederland een nlse trainer heeft, dat is toch best uitzonderlijk? Of zijn er meer landen?

2 mei 2016 om 08:09

Kaleciz is dan de enige uitzondering, hoewel hij inmiddels ook wel een halve Nederlander is na al die jaren

2 mei 2016 om 08:13

Roda?

2 mei 2016 om 08:14

Ik vind dat maar achterhaald. Vrij conservatief als je het mij vraagt. Beetje het idee alsof we hier in 18nogwat zijn blijven hangen. Denk dat het Nederlandse voetbal juist baat heeft bij buitenlandse trainers en invloeden. Dat is namelijk het grootste probleem, ze gaan niet met de tijd mee, het staat al zeker 10 jaar stil hier.
Ik heb ook het idee dat Nederlanders gewoon een xenofoob volkje zijn (no offence). De keren dat ik voor gek werd verklaard of andere beledigingen naar mijn hoofd werd geslingerd, wanneer ik opteer voor een buitenlandse bondscoach, da's niet normaal meer

2 mei 2016 om 08:34

Het zou misschien niet zo verkeerd zijn. Gewoon een coach die schijt heeft aan de gevestigde orde en die gewoon een strijdplan opstelt waar hij denk het meeste succes mee te hebben.

Niks geen combinatievoetbal, 4-3-3 met opkomende backs en meevoetballende keepers/ centrale verdedigers. Gewoon vies resultaatvoetbal.

En dan als we een keer wat prijzen hebben gewonnen mogen we weer het interessante landje spelen dat altijd mooi voetbal wil spelen. Altijd betonvoetbal lijkt me ook niet alles.

2 mei 2016 om 09:21

Bekijk het nu is van de andere kant.
Engels en Spaans zijn twee wereldtalen die veel mensen spreken of in ieder geval begrijpen. Dus men werkt makkelijker in Engeland of Spanje. Dan hou je Duitsland, Frankrijk en Italië over, waarbij er alleen grote clubs (veel geld) een buitenlandse trainer hebben. Dus het lijkt om taal en geld te gaan. En Nederland heeft een lastige (kleine) taal en geen geld.

2 mei 2016 om 09:49

Inderdaad, zo'n trainer is misschien wel nodig om echt bij iedereen de ogen te openen. Een type van Marwijk alleen dan nog een graadje of 5 erger. Hij en van Gaal hebben er in elk geval al voor gezorgd dat men het 433 niet als iets heiligs zien. Maar nog lang niet iedereen is daar van overtuigd dus is er nog wel een (lange) weg te gaan

2 mei 2016 om 09:52

Juist.. Je weet dat Engels hier in Nederland de tweede taal is? Je bent hier niet verplicht om Nederlands te leren (hooguit een paar voetbaltermen) zoals je in Spanje bijna noodgedwongen Spaans moet leren omdat bijna niemand Engels praat. Dus je argument gaat niet op

6 mei 2016 om 09:24

Ik vind dat alleen maar goed. Zo geef jij je eigen trainers ook de ruimte om zich te ontwikkelen en in de toekomst internationaal gerespecteerde trainers te worden. Als je b.v. kijkt naar Engeland waar ongeveer twee clubs een Engelse trainer hebben, zie je dat ze al jaren aansukkelen met het Engelse elftal omdat zij weer een trainer binnen hebben gehaald die geen woord Engels spreekt.

Ondanks dat ik de beste man niet echt ken lijkt het me op voorhand een hele interessante optie. De Duitsers hebben in de loop der jaren echt een geweldige voetbalvisie ontwikkeld die zo'n beetje alles heeft. Mentaliteit en realiteit/professionaliteit hadden ze altijd al maar dat zijn ze op de juiste manier gaan combineren met techniek en kracht. Als je ook naar de Bundesliga kijkt is dat bij sommige ploegen echt geweldig hoe ze gas kunnen geven in een wedstrijd. En dan met echt goed voetbal. Hoop dat deze man dat over kan brengen in Nijmegen, denk dat het publiek dat enorm zou waarderen. Niet het laffe, corrupte, quasi-realistisch Nederlandse gedoe dat de huidige idioot na de winter praktiseert, maar gewoon lekker het gas erop. Creativiteit combineren met het fysieke. Ik ben voor.

2 mei 2016 om 17:14

Helemaal mee eens. Ik was aangenaam verrast toen ik het bericht vanochtend in De Gelderlander las, maar ik werd wel meteen enthousiast.

Ik heb geen idee wie deze man is, maar dat zie ik niet eens als een slecht iets. Zoals hij nu beschreven wordt is deze optie reeel. Hij is haalbaar en heeft interesse, daarnaast spreekt hij meerdere talen en heeft een aardig netwerk (dat is in ieder geval mijn interpretatie) door zijn ervaring bij o.a. Borussia Dortmund, Vfl Wolfsburg en Bayer Leverkusen. De Duitse voetbalvisie spreekt mij ook aan. Attractief voetbal wanneer mogelijk is en 90 minuten lang er vol voor gaan. Een trainer die naar mijn mening meer dan welkom is. Hopelijk krijgt hij het vertrouwen en blijft hij enkele seizoenen zodat er gebouwd kan worden aan iets moois.

Een beetje duitse invloed zou helemaal niet slecht zijn! Veel nederlandse ploegen spelen aantrekkelijk voetbal, maar blijken daar europees nauwelijks potten mee te kunnen breken. Wellicht kan deze man de Nederlandse competitie weer eens wat verdedigen bijbrengen.

Aan de andere kant, was Borussia Dortmund de afgelopen jaren ook wel een van de meest aantrekkelijk spelende ploegen in duitsland met spelers als Gotze en Reus

Ja en wat heeft dat in godsnaam met dit verhaal te maken?..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC233
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder191
D. Proper Middenvelder180
J. CillessenKeeper180
E. TavşanAanvaller182
Pedro MarquesAanvaller174
I. CissokoAanvaller162
S. El KarouaniVerdediger181
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

13 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 januari
Voormalig Feyenoord-target Matías Viña maakt het seizoen af in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren