Roda JC wint na gemiste strafschop en blijft jaar langer in de Eredivisie

Zondag, 1 mei 2016 om

Roda JC Kerkrade speelt komend seizoen definitief opnieuw in de Eredivisie, door met 1-2 te winnen bij NEC. Cruciaal bij deze overwinning was de rol van Benjamin van Leer: de doelman keerde bij een 1-0 achterstand een strafschop van Christian Santos, waarna de ploeg uit Kerkrade zichzelf terugknokte in de wedstrijd. NEC ziet door de nederlaag FC Groningen passeren en heeft nu geen play-offplek meer in handen.

/

Lang zat de wedstrijd in het slot in Nijmegen, maar na een kwart helft kwam de thuisploeg op een gelukkige wijze op voorsprong. De bal werd hard voorgetrokken door Anthony Limbombe. Ard van Peppen wilde de bal wegwerken, maar via het lichaam van Navarone Foor ging het leder tegen de touwen. Roda leek hierna ook de 2-0 op knullige wijze weg te geven. Arjan Swinkels legde Santos neer, maar de spits zag zijn inzet vanaf elf meter gekeerd worden door Van Leer. Tussendoor had Rydell Poepon van dichtbij de 1-1 kunnen maken, maar hij schoot van dichtbij op Brad Jones.

Kort daarop was het wel raak en uiteraard was het Tom van Hyfte die een belangrijke Roda-goal voor zijn rekening nam. De middenvelder controleerde de bal op zijn borst en haalde schitterend en verwoestend uit en liet Brad Jones kansloos. Roda pakte na rust direct door. Een goed verlengde hoekschop kwam terecht bij Poepon, die de 1-2 binnen kopte. Kort erop schoot Mike van Duinen goed in de korte hoek, maar Jones redde dit keer wel.

De pijp bij de Nijmegenaren leek stilaan leeg te raken en Roda kreeg meer en meer de controle. De Limburgers werden overigens maar sporadisch dreigend: Jones moest af en toe handelend optreden op schoten van Marcos Gullón en Tomi Juric. NEC kreeg toch nog een hele grote kans, nadat Limbombe Mihai Roman vond, maar die schoof vanaf een meter of vijf de bal naast. Het echte slotoffensief van de Gelderse ploeg leverde vervolgens geen echte kansen meer op en dus pakte Roda de drie punten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door jorinus)

Heerlijke overwinning. Eindelijk klaar voor dit seizoen! Volgend seizoen moet het spel wel beter.

1 mei 2016 om 16:57

ik moet zeggen dat roda goed gespeeld heeft deze wedstrijd . nu gaat de grote verbouwing beginnen .

Feit: Bij aantreden van Faber in Groningen stond NEC 5 punten voor op de Groningers. Feit: 3 weken stond NEC nog 6 punten voor op Groningen. Feit: Bij het ingaan van de laatste speelronde staat Groningen boven NEC. Toeval? Vul dat zelf maar in. Maargoed, als je ziet hoe sommige spelers erbij lopen lijken ze ook geen zin te hebben in de play-offs, met de trainer voorop. Als je die Santos erbij ziet lopen en die pingel ziet missen.... Wordt je toch ook niet goed van zeg. En het lievelingetje van de trainer, Van Eijden, moest ook weer zo nodig spelen, wat de achterhoede totaal niet ten goede kwam. Totaal, maar dan ook totaal onnodig dat we de play-offs nu mislopen. Gevoelsmatig een klote einde van een opzich heel mooi seizoen.

1 mei 2016 om 17:30

ach jullie hebben een prachtig seizoen achter de rug ik zou er trots op zijn. wij als roda supporter zijn blij met lijfsbehoud.

tot volgend seizoen keizerstad!!

1 mei 2016 om 17:49

Feit jullie missen santos vaker. Feit santos is het hele team. Feit het bestuur zit te kloten. Feit Faber is een goeie trainer doet zijn best veel uit de groep gehaald.

1 mei 2016 om 17:52

feit je snapt er geen reet van khalid, santos is een goede speler maar foor/breinburg en zelfs limbombe zijn veel belangrijker

1 mei 2016 om 18:00

Je moet nog ff een lesje Nederlands nemen want wat jij zegt zijn geen feiten maar grotendeels meningen slimmerik. En als je zegt dat Santos het hele team is dan ben je echt niet goed of heb je er gewoon geen verstand van. Dumic, Golla, Bikel, Breinburg, Foor en Limbombe vormen dit Nec. Santos mag er bij de gratie van die spelers af en toe een pingel inschieten. Overschatte voetballer. Had die vandaag z'n werk gedaan zat NEC in de play-offs. Wat heb ik me geã«rgerd aan die vent vandaag zeg. Loopt erbij alsof het een verbeterde versie van Higuain is. Beetje boos worden na de 1-1 terwijl ie zelf vlak daarvoor een pingel mist.

1 mei 2016 om 18:22

Al met al zal het de volgende speeldag wel mogelijk zijn om de Play-Offs te halen. Als PEC verliest tegen PSV en Groningen wint (of verliest) van Heracles en NEC wint van Feyenoord, dan kan je 7de of 8ste staan.

NEC heeft overigens een prima seizoen gedraaid. Alleen jammer van de club dat ze zoveel creatieve voetballers gaan verliezen en niet eens geld mee verdienen. Foor, Santos, Van Eijden, Celik en Appiah gaan transfervrij weg. Kans is groot dat Limbombe ook vertrekt en voor Bikel, Breinburg en Golla zijn er volgens mij ook redelijk wat interesse voor. Daarnaast nog veel verhuurde spelers die teruggaan naar hun huidige club: Woudenberg, Kane en Ritzmaier (terwijl ik van de laatste speler veel meer had verwacht en willen zien).

Nou maar hopen dat de er veel spelers opstaan of transfervrij worden gehaald om deze gaten te vullen. Van Eijden is goed opgevangen met Dumic en Dyrestam (verwacht dat Dumic de echte vervanger wordt). Maar de rest moet ik maar zien, misschien dat Woudenberg en Kane weer graag een jaartje willen blijven?

1 mei 2016 om 21:04

Haha dus Faber heeft rekening gehouden met een ploeg die er eerst 6 verliest en daarna op wonderbaarlijke wijze 13 punten pakt? Lijkt me wat ver gezocht

1 mei 2016 om 21:38

Zoals ik al zei, je kan er je eigen conclusies aan verbinden. Maar als je alles op een rijtje zet is het gewoon opvallend. Wat het allemaal nog versterkt is dat Faber op tactisch gebied enorm is gaan blunderen sinds dat Groningen zich in Nijmegen heeft gemeld. De punten die we door die tactische blunders zijn misgelopen zijn de punten die we nu tekort komen en Groningen meer heeft dan Nec.

Of Faber het er echt om gedaan heeft durf ik niet te zeggen. Waar ik wel van overtuigd ben is dat als Groningen ten koste van NEC de play-offs haalt en die het liefste nog wint er in huize Faber meerdere flessen wijn op gedronken worden. Faber had sinds zijn aanstelling in Groningen amper tot geen belang meer bij een play-off plek voor Nec(doelstelling was toch al gehaald) en al het belang had bij een eventuele Europese plaatsing van Groningen. Kan ie zich volgend jaar gelijk bewijzen in de Euro League ipv Europese plaatsing helemaal zelf af te dwingen. Stel hij wint per ongeluk wat wedstrijdjes in Europa, staat ie meteen bekend als de eerste Groningse trainer in zoveel jaar die Europees presteert.

Ik ben i.i.g. blij dat we binnenkort van hem af zijn. Maakt niet uit hoe hij presteert, de 'het doel heiligt de middelen'-mentaliteit die Faber praktiseert ten koste van mijn mooie club vind ik om te kotsen. Dat we de play-offs mislopen is ook dan ook echt zijn schuld. Want ik baal echt als een stekker dat NEC nu volledig onnodig de play-offs misloopt, had me er echt op verheugd om daar nog een keer een groot voetbalfeest van te maken. Het relativerende van het goede seizoen dat NEC als promovendus draait komt later wel.

Trots op roda, volgend jaar zijn we er weer bij. Alleen hoeveel speler gaan en komen krijgen we nu 11 nieuwe namen komend seizoen haha, en de vraag is of kalezic blijft..

1 mei 2016 om 18:00

Zeer trots. Super koempels

wauw, je zou je toch schamen als roda supporter.. wat een anti voetbal en tijdrekking.. echt niet normaal.. maarja gefeliciteerd

1 mei 2016 om 17:56

Ben ik toch echt niet met je eens.. Gezien de tweede helft is dit verdiend! Jullie hebben een mooi seizoen gehad en wij blijven in de Eredivisie met vaak erg slecht voetbal. Nu bouwen aan een fatsoenlijk team met hopelijk een nieuwe trainer!

1 mei 2016 om 18:02

dat jullie niks paraat maken vandaag door een goed spelend roda , daarvoor moet je bij jullie eigen spelers zijn , niet zo zielig anderen de schuld gaan geven , mogen wij ook nooit .

1 mei 2016 om 18:08

Schamen? Ik geniet van zo'n overwinning tegen 11 gefrusteerde Nec'ers.

1 mei 2016 om 18:09

Antivoetbal? Het was gewoon niet super voetbal, maar van Nec slechter dan dat van Roda. Als je dit al antivoetbal noemt? Heel triest, onvolwassen dat je na zo'n goed seizoen als promovendus niet om kan gaan met zo'n verlies. Wij zijn allen blij met lijfsbehoud, de goede, verdiende overwinning en natuurlijk de fan-tas-tische goal van Tom. Als je zelf geen goede kans creeërt, dan is het (door jou gestelde) tijdrekken ook niet wel of niet vervelend, want je benut je kansen toch niet. Roda verdient gewonnen, heerlihk!

1 mei 2016 om 22:54

heeft echt niets met de kwaliteiten te maken wat roda vandaag heeft laten zien.. die hebben echt zonder overdrijven een kwartier lang staan tijdrekken.. en dan vraag je je af waarom de eredivisie steeds minder aantrekkelijk wordt.. gadverdamme zeg.

1 mei 2016 om 23:03

Iemand is nog steeds gefrustreerd volgens mij. Toen jullie vorig jaar kampioen werden, zeiden wij ook gefeliciteerd naar jullie kant. Alweer vergeten?

2 mei 2016 om 09:51

eens kijken als bij jullie dit seizoen van alles weg gaat. En jullie volgend jaar met de rug tegen de muur staan om punten te sprokkelen.

Veel spelers die niet verlengd worden, en het aanblijven van de trainer ook niet zeker, ga er wel van uit. Ben benieuwd welke namen Caanen in gedachten heeft, veel hebben de nieuwe spelers niet toegevoegd. Inceman, zeker in het begin en Buijs waren als enige een verbetering. Daarnaast zullen Zhukov en Milec waarschijnlijk vertrekken.

1 mei 2016 om 20:47

Is er een mogelijkheid dat Van Hyfte in de zomer vertrekt? Steekt er volgens mij het gehele seizoen al met kop en schouders bovenuit.

1 mei 2016 om 22:45

Juist niet. Hij scoort vaak op belangrijke momenten maar voor de rest is hij niet zo belangrijk. Hij haalt het niveau vaak niet. Maar toch is het een leuke doodnormale jongen. Ik zou hem houden is wel heel nuttig zoals bij sommige momenten op het veld als in de kleedkamer

2 mei 2016 om 02:34

Zoals kjelllemmen zegt scoort van Hyfte regelmatig en vandaag heel erg mooi, maar voor de rest is het geen speler die in de Eredivisie nog een stap omhoog kan maken. Dit lijkt me zijn plafond.

Van Hyfte heeft nog een doorlopend contract, maar heeft een clausule waarin staat dat hij in de zomer transfervrij mag vertrekken als er een mooie aanbieding komt. Hij heeft zelf aangegeven dat hij Een leuke buitenlandse club of een club uit het hoogste niveau van België wel ziet zitten, dus de kans dat hij vertrekt is sterk aanwezig.

2 mei 2016 om 14:25

@kjelllemmen en Meliora

Nou, dat is dan een zeer goed voorbeeld van misleidende statistieken. Acht doelpunten als middenvelder, ook al is hij wat aanvallender ingesteld, bij een ploeg als Roda dit seizoen is niet niks. Was ook aan het denken dat hij niet voor niets aanvoerder was na één seizoen, maar toen bedacht ik me dat Roda haar selectie nogal had omgegooid.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Jong Ajax20-2
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
K. LuijckxVerdediger142
S. MarzoVerdediger142
R. KlaasenMiddenvelder140
N. VossebeltMiddenvelder142
R. AlbergMiddenvelder137
J. CrouxAanvaller133
T. GoppelAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

14 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Genoa en Lasse Schöne willen in januari met wederzijds goedvinden uit elkaar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren