Sana gaat diep door het stof: ‘Dit was de domste fout uit mijn leven’

Vrijdag, 29 april 2016 om

Tobias Sana heeft vrijdag op een persconferentie zijn excuses aangeboden voor zijn woede-aanval van afgelopen woensdagavond. De aanvaller werd door fans van IFK Göteborg met vuurwerk bekogeld en reageerde door de hoekvlag in het publiek te gooien. De wedstrijd werd gestaakt en Sana wacht nu af wat voor straf hij krijgt.

/

“Ik zal mijn straf aanvaarden, wat die ook mag zijn. Ik was aan het warmlopen en aan het rekken en strekken toen ik door iets werd geraakt. Ik keek naar de grond en zag dat het een voetzoeker was. Het explodeerde en ik was geschokt en woest. Wat ik daarna deed, was erg dom en daar bied ik mijn excuses voor aan. Göteborg betekent veel voor mij. Die club heeft ervoor gezorgd dat ik de voetballer ben die ik vandaag de dag ben. Maar als iemand mij pijn probeert te doen en een grens overschrijdt, dan reageer ik daarop”, aldus Sana op de persbijeenkomst.

“Ik heb nog steeds pijn. Ik heb hoofdpijn van de knal en heb brandwonden aan mijn benen. Ik voel het goed, maar wil blijven voetballen en niemand kan mijn liefde voor het spelletje afnemen. Ja, ik heb een fout gemaakt en accepteer iedere straf. Het is de domste fout uit mijn leven en het is nu aan de tuchtcommissie”, aldus de voormalig Ajacied, die niet met de persoon in contact wil komen die de voetzoeker op het veld gooide. “Hij verdient het om gestraft te worden en om hem ga ik mij niet meer druk maken. Ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund.”

Tobias Sana wordt bekogeld met vuurwerk en doet dan DIT! ??

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 27 april 2016Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door mennokoch)

zo'n aardige jongen bij Ajax waar niets op aan te merken was en dan go je zo de fout in.

29 april 2016 om 14:12

Door vuurwerk worden bekogeld is geen pretje. Kan goed inzien dat er even kortsluiting is boven in.

29 april 2016 om 14:16

Ik kan dit ook heel goed begrijpen. Stelletje debielen die vuurwerk dat ontploft voor je voeten gooien en dan die verontwaardigde reactie van de fans als hij iets terug gooit. Ben zelf niet agressief ingesteld maar zou zeker verhaal gaan halen bij die mafketels

29 april 2016 om 16:19

Ik ben het met je eens, vind het begrijpelijk dat er even een kortsluitinkje was in zijn hoofd..

29 april 2016 om 14:12

Als er iemand vuurwerk naar je gooit snap ik die reactie wel. De grootste idioten zaten daar in het publiek.

29 april 2016 om 16:42

Mensen moeten eens opbouden met zogenaamd een foutje. Als je op straat wordt bekogeld met vuurwerk blijf je ook niet stil zitten lijkt me. Hetzelfde geldt voor malloten die achter je rug het veld op komen om je neer te slaan, en dan mag je niks doen vanwege een rode kaart? F...k die rode kaart, het is wachten tot iemand live op tv een voetballer neersteekt. Belachelijke straffen altijd. Ipv de stewards of zelfs een halve leger op het veld die dit soort figuren horen tegen te houden staan meestal te slapen en als ze het in de gaten hebben wat er gebeurd zijn ze ook zo slecht in anticiperen dat de dader bekand het hele veld heeft geknuffeld voordat hij naar de grond gaat. En zelfs hierna krijgen ze de dader met moeite onder controle. Ik keur het goed als een voetballer zo reageerd dan mag je me een rare noemen.

29 april 2016 om 18:52

Dat betekent niet dat hij geen aardige jongen meer is. Ik zou ook behoorlijk gek worden als iemand vuurwerk naar me zou gooien. Als de stoppen doorslaan dan zijn personen niet meer te houden en doe je vaak dingen waar je spijt van kan krijgen.

Dus met andere woorden Sana blijft dom en heeft niet geleerd van zijn actie:

"het is de domste fout uit mijn leven en het is nu aan de tuchtcommissie”, aldus de voormalig Ajacied

"maar als iemand mij pijn probeert te doen en een grens overschrijdt, dan reageer ik daarop”, aldus Sana op de persbijeenkomst.

Het is wachten op de volgende domme actie, wanneer iemand Sana probeert pijn te doen en zijn grenzen overschrijdt.

29 april 2016 om 14:10

Gelukkig is het gooien van vuurwerk de normaalste zaak van de wereld he..?

29 april 2016 om 14:27

M_ssc, nee dat is het niet.

milan97: dat zegt hij wel indirect zoals hij nu gequote is / het uitgesproken heeft.

29 april 2016 om 14:11

Hij zegt niet dat hij weer hetzelfde zou reageren. Wat sana deed is niet goed en hij verdient ook een straf maar die supporters die het vuurwerk hebben gegooid mogen ook wel een stadionverbod krijgen

29 april 2016 om 14:47

Gast, als iemand vuurwerk op je gooit is zo'n reactie normaal. Als sana die vuurwerkgooier op zn bek sloeg had ik het niet meer dan een normale reactie gevonden. Als voetballer hoef je niet alles te pikken. Als iemand dit op straat bij je zou doen zou je toch ook niet rustig doorlopen?

29 april 2016 om 14:52

Gast, ik ben niet degene die zegt dat zo'n reactie normaal of abnormaal is. Sana zegt zelf dat het de domste fout uit zijn leven is. Waarom zou hij dat zeggen over een actie die normaal is? Of vind Sana het misschien zelf niet normaal? Wat jij en ik ervan vinden doet er niet toe. Wel lezen wat er staat i.p.v. er een eigen draai aan te geven.

29 april 2016 om 16:05

@Lacazette: ik zou dat wel

Begrijpelijk reactie van Sana. Ja, natuurlijk is het fout om een cornervlag op iemand te gooien maar voetballers hebben ook emoties. Veel mensen leveren kritiek op Sana zijn gedrag, wat deels terecht is maar je kan je ook deels verplaatsen in hem. Toen Esteban werd bejegend door een Ajax supporter vond iedereen zijn actie ook logisch en rechtvaardig. Vuurwerk is nou eenmaal erg gevaarlijk en kan vervelende consequenties hebben. Ik weet zeker dat wanneer iemand bijvoorbeeld een biertje op hem had gegooid hij nooit zo zou hebben gereageerd.

Ik kan mij de reactie van Sana zo goed voorstellen. Probeer dan maar eens kalm te blijven als er iemand vuurwerk naar je gooit. Je kunt ernstig gewond raken van dat vuurwerk. Ik hoop dat hier in de strafmaat rekening mee gehouden wordt.

Sorry, maar als iemand vuurwerk op je gooit, dan mag je toch wel reageren? Een cornervlag gooien is natuurlijk wel een wat aparte reactie, maar ik snap volkomen dat hij woedend zou zijn.

Valt toch wel mee hoe dom zijn actie is? Hopelijk mag de vuurwerkgooier nooit meer in het stadion komen

Sorry hoor ik begrijp zijn reactie wel . Los van het feit dat dit niet slim is, begrijp ik zijn reactie wel

29 april 2016 om 14:11

Oeps te vroeg gepost, maar de boodschap is i.i.g. duidelijk

Moet helemaal niet gestraft worden, moeten die supporters zich maar een keer gaan gedragen.

Geen beelden gezien maar als hij nu nog hoofdpijn heeft en brandwonden snap ik zo'n reactie echt wel, probeer hem.niet goed te praten maar toch

Hij hoeft hier geen excuses aan te bieden lijkt mij. Als het zo erg is dat hij zelfs nog brandwonden heeft, vond ik het gerechtvaardigd. Hij zou juist woest moeten worden op de supporters en beveiliging vanwege die bom.

29 april 2016 om 15:00

Hier lijk je het wel te snappen, opmerkelijk. Dit is dus precies wat ik hierboven bedoel. Wat gaat Sana doen als het volgende week weer gebeurt en hij eerder voor een vergelijkbaar geval diep door het stof is gegaan? Terwijl iedereen die zich in hem kan verplaatsen zijn reactie begrijpt, gaat hij alsnog diep door het stof. Waarom?!

Ik zou hem niet straffen. Moet niet gekker worden dat je met vuurwerk wordt bekogeld. Vind het niet nodig dat ie door t stof gaat

Toch goed om te zien dat de meesten het geen al te rare reactie vinden. Het is natuurlijk gevaarlijk wat hij deed, maar dat is een menselijke reactie wanneer je zelf ook in gevaar bent (geweest).

Je hebt een voorbreeld functie?! Maar hier reageert sana heel rustig ! Dit slaat namelijk nergens op! Sana goed gedaan

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Malmo FF

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Malmö FF5730
3.Häcken4816
Voor de complete stand: Allsvenskan
SpelersPositieW
I. ThelinAanvaller2413
O. ToivonenAanvaller208
A. SarrAanvaller171
M. JohanssonKeeper150
J. DahlinKeeper140
M. NilssonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Malmo FF.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Malmo FF.

71 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren