Verbeek geeft Ajax advies: 'Milik kan nog heel veel van Klaas-Jan leren'

Donderdag, 28 april 2016 om 12:28Bart Kruyt • Laatste update: 12:40

Gertjan Verbeek adviseert Ajax om werk te maken van de terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar. De spits schijnt te mogen vertrekken bij Schalke 04 en gaf onlangs aan dat hij een rentree bij de club waar hij al drie seizoenen voor speelde ‘overweegt’. Verbeek, die bij sc Heerenveen samenwerkte met Huntelaar en nog steeds contact met hem heeft, zou dit een goed idee vinden.

/

Verbeek denkt dat de 32-jarige Huntelaar 'nog wel een paar jaar' op topniveau mee kan. "Waarom zou hij niet nog twee à drie jaar mee kunnen? Hij is nooit de snelste geweest, dus dat is ook zijn probleem niet. Ambitie, dáár gaat het om", zegt Verbeek in gesprek met ELF Voetbal Magazine. “Maar zolang hij fit is en een dragende kracht bij Schalke, zou ik niet graag vertrekken. Als hij echt een bijrol zou krijgen, dan misschien wel."

Momenteel is Arek Milik de eerste spits van Ajax en hij zit vast niet te wachten op de concurrentie van Huntelaar, die alleen terug zal keren als hij een basisplaats krijgt. “Milik kan nog heel veel van Klaas-Jan leren”, denkt Verbeek. "Looplijnen, aanname, positie kiezen, meevoetballen... Fysiek is Klaas-Jan ook beter. Maar Milik is jonger, dat is ook duidelijk."


Poll

Ajax moet werk maken van de terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door llampard)

Ik zal het geweldig vinden al KJH naar Ajax komt. Zijn ervaring is nodig om een keer in Europa potten te breken. Want de laatste jaren is Ajax helaas een lachertje. Hopen dat het doorgezet wordt dan hebben we aan Klaas een hele goede spits waar Milik inderdaad veel van kan leren mits hij niet weg gaat.

28 april 2016 om 12:36

Denk dat de kans groot is dat Milik na een redelijk EK verkocht wordt, maar sowieso is het goed om Klaas Jan naar Amsterdam te halen.

Welke spitsen we ook nog hebben, ze kunnen nog genoeg van hem leren.

28 april 2016 om 12:46

Ja daar ben ik ook bang voor. Milik geeft zelf al aan dat hij het niet zeker weet wat hij gaat doen. Maar inderdaad voor elke spits is Huntelaar een goede leermeester. Maar ajax kennende zal hij niet gehaald worden en kiezen ze ervoor om Zivkovic door te schuiven. Ik hoop dat ik een keer ongelijk heb.

28 april 2016 om 12:55

KJH zal zeker een goede versterking zijn voor Ajax. Ik denk persoonlijk zelf dat je bbeter Milik kan verkopen omdat hij geen zin heeft om een jaar lang of misschien wel 2 jaar lang achter KJH te staan. Beter dat ze die Zivkovic terug halen en laat hem het maar leren van Kjh.

28 april 2016 om 15:38

Zivkovic terughalen uit Jong Ajax bedoel je? :P

28 april 2016 om 16:46

De kans is groot dat Klaas Jan naar Ajax komt, alleen een team wat hem aanstaat en een goed salaris biedt kan roet in het eten gooien.

28 april 2016 om 12:37

Mee eens, het zou voor Milik veel kunnen opleveren. Al kan ik mij voorstellen dat hij na zo'n goede 2e seizoenshelft geen zin heeft om tweede viool te spelen. Mocht hij na een goed EK weggaan dan kunnen Dolberg en eventueel El Azzouzi en Zivkovic ook nog veel leren van the Hunter.

28 april 2016 om 14:41

IK zou het pas geweldig vinden als KHJ zou accepteren dat hij 2e spits is, en dat zie ik niet zo 1,2,3 gebeuren, aan de andere kant. Als Milik deze zomer vertrekt, zou ik KHJ met Vincent Janssen, hrlemaal niet zo verkeerd vinden

1 mei 2016 om 23:41

Ik zou dat echter wel zonde vinden als ik heel eerlijk ben, Als je alleen Huntelaar haalt kun je daarachter Zivkovic en Dolberg plaatsen, die veel van de ouwe vos kunnen leren. In plaats van dat je Janssen haalt kun je dan eventueel nog geld in iets anders investeren (jeugdopleiding, andere positie etc.).

Helemaal gelijk, maar als je realistisch naar de situatie kijkt dan is een transfer bijna onmogelijk... Ajax kan nooit het salaris bieden wat Huntelaar bij een andere club kan krijgen laat staan het salaris wat hij momenteel bij Schalke krijgt. Dus zal hij zelf de knoop moeten doorhakken of het voor hem de moeite waard is om zo'n 2 á 3 miljoen in te leveren per jaar om bij Ajax te spelen. Ik denk dat het niet reëel is dat hij terugkeert.

28 april 2016 om 12:48

Nouja, het is ook bekend dat Huntelaar graag in de Achterhoek blijft wonen, dus dan is Nederland (ajax) wel een serieuze optie.

28 april 2016 om 12:50

Als hij nu nog even z'n zakken vult bij een andere club in de Bundes liga / premier league oid dan kan hij z'n hele leven nog lekker in de achterhoek wonen. De keuze is echt aan Huntelaar zelf. Bij Ajax kan hij max. 2 milj. per jaar verdienen terwijl hij nu ongeveer 6 á 7 per jaar verdient...

28 april 2016 om 13:32

Als hij echt zes of zeven miljoen per jaar opstrijkt, zoals jij hier beweert, waarom zou hij dan nu nog zijn zakken ergens moeten vullen? Als je er even vanuit gaat dat hij bij andere clubs ook geen minimumloon ontvangen heeft, zou het zomaar kunnen dat zijn kostje al dik en breed gekocht is.

Overigens kan hij bij Ajax geen twee miljoen krijgen. Dergelijke salarissen zijn voor het laatst betaald onder Jol.

Beide zijn te goed voor de bank. Huntelaar alleen halen als je voor Milik de hoofdprijs kan ontvangen. Zo niet, Milik behouden en Dolberg als stand-in. El Ghazi kan die plek ook invullen namelijk.

Ik denk toch dat jet een foute keuze zou zijn om KjH terug te halen. Er zijn al meerdere clubs geintereseerd in Milik, als hij deze zomer op laatste moment vertrekt hebben we een probleem. Haller lijkt me een betere spits zoiets als Pantelic die het team beter liet presteren. Voor een club als Ajax mag je best 2 spitsen hebben die wat kunnen.

28 april 2016 om 13:16

Deels met je eens, ik denk dat je Huntelaar als de mogelijkheid zich voor doet altijd moet halen,
alleen denk ik idd dat Milik in deze vorm absoluut niet moet laten banken.

Haller lijkt me inderdaad een goede optie voor Ajax, precies om de reden wat jij zegt, ik zie in hem een velen betere optie dan Janssen van AZ, puur alleen kijkend naar het spel van Ajax.

Mocht Milik vertrekken lijkt me Huntelaar & Haller een prima oplossing voor Ajax.

@afcavosje: Tuurlijk kunnen we hier in NL nooit de salarissen betalen, maar Ajax kan wel creatief zijn met het betalen van zijn salaris. Normaal zouden ze een spits halen voor minimaal 6m en dan nog salaris, als je die 6m verdeelt over 2 jaar als salaris want volgens mij hoeven ze geen jackpot te betalen voor Huntelaar. Daarnaast kan je hem eventueel een plan aanbieden om als spitsentrainer verder te gaan.. Ik zou zijn komst sowieso toejuichen!

28 april 2016 om 13:07

Om duidelijk te zijn. Ik denk dat de komst van Huntelaar essentieel is om Ajax naar een hoger niveau te tillen. Zijn komst zou absoluut een toegevoegde waarde zijn. Maar ik zie het gewoon niet gebeuren omdat het financieel niet haalbaar is. Ajax kan hem een dik salaris bieden maar hij heeft 0,0 restwaarde over een paar jaar. Dat betekent dat je in een jaar of 3 zo'n 10 tot 14 miljoen kwijt bent aan salaris zonder enige inkomsten.

28 april 2016 om 13:33

Daar heb je gelijk in, maar aan de andere kant als je in champions league kan overwinteren brengt dat weer inkomsten of eventueel als je ver kan komen in europa league.

28 april 2016 om 13:50

Met het schoonmaken van de huidige selectie heb je dat geld eenvoudig bij elkaar. Boilesen verdient iets van 500-750, van Rhijn iets vergelijkbaars. Die twee posten komen gewoon bij het budget. Heb je al 1,5 miljoen gedekt. Dan met de verkoop salaris van Serero heb je daar 4 miljoen bij. Dan lijkt het me dat Sinkgraven verhuurt wordt of Andersen verkocht, dus komt er weer salaris bij. Kort om salaris tekengelden moet zonder een al te grote belasting uit het budget gehaald worden.

Laten we dan zeggen dat Huntelaar ons 1 of 2 overwinningen meer in de CL bezorgt: weer 2 miljoen erbij.

Heb je toch iets van 10 miljoen vrijgemaakt zonder iets van het budget af te halen.

Probleem in nederland is als je terug komt en je bent 32 ben je al te oud volgens de geleerden als je dan een slechte wedstrijd speelt dan kan dat allemaal niet meer. Wou dat we in nederland iets meer hadden van de Amerikanen daar worden spelers nog met respect behandeld.

Wanneer Milik verkocht wordt, zou ik Huntelaar en Jansen proberen te halen. Ik denk dat Jansen veel van Huntelaar kan leren en op termijn weer een Nederlandse topspits kan worden. Voor 8 miljoen Jansen en Huntelaar transfervrij (als het klopt).

28 april 2016 om 13:45

Kans dat Milik vertrekt is groot.
Janssen halen en Huntelaar.

28 april 2016 om 13:54

In de pers doen ze heel erg of Ajax moet willen maar ik heb zelf het gevoel dat het andersom is. Huntelaar moet terug willen keren. Maar zal ook te maken hebben met het wel of niet blijven van de Boer. Ik denk dat de Boer blijft als Ajax kampioen wordt en dat Huntelaar dan ook komt.

Hoezo zouden die 2 niet samen in de spits kunnen spelen? Iedereen heeft het over leren en banken. Is een systeem heilig?

28 april 2016 om 15:45

Inderdaad. Met name in de grote wedstrijden kun je met die twee prima variëren. Locadia speelt ook geen linksbuiten in de traditionele zin van het woord. Maar die discussie zal in Nederland wel doodgeanalyseerd worden waarom zoiets niet zou kunnen. Bij Polen spelen met Lewandowski en Milik ook twee eigenlijke centrumspitsen samen. Met Dijks heb je een halve linksbuiten er achter.

Dan heb je toch een prima opstelling? Genoeg alternatieven ook om anders te spelen met Cerny en El Ghazi

De Opstelling is btw 4-3-1-2 met Klaassen als voorste middenvelder

Cilissen
Tete
Veltman
Riedewald
Dijks
Bazoer
Gudelj
van de beek
klaassen
Milik
Huntelaar
28 april 2016 om 19:34

Dat tweespitsensysteem gaat natuurlijk nooit gebeuren bij Ajax. En ik mag hopen dat als KJH komt (ik hoop het!) dat Milik vaak op linksbuiten komt te spelen. Ik denk dat Milik en Huntelaar dan gewoon hard moeten concurreren om de punt.

Ik weet het zo net nog niet of KJH de oplossing is voor Ajax. Ja hij heeft ervaring, het is een prima spits maar hij is toch echt op zijn retour en zal alleen maar minder worden. Dat hij er wel een paar inlegt in de Eredivisie kan ik best geloven, maar is het echt een aanwinst om verder te komen in Europa?
En wat gaat er gebeuren als KJ op de bank moet plaatsnemen? Het verleden heeft uitgewezen dat een bankzittende Huntelaar allesbehalve een aanwinst is!

Mocht Milik weggaan dan Haller of Janssen, die kunnen nog groeien en geld opleveren.

Niet doen... klaas jan brengt frustratie met zich mee...als hij op de bank zit bij ajax en niet speelt, heb je een probleem met hem. Wees slim ajax en hou milik en iemand uit de jeugd erbij!!!! Ga opzoek naar een goeie verdediger en aanvaller voor aan de zijkant

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

555 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren