Sana gooit met cornervlag: ‘Het is tragisch dat het zo is afgelopen’

Donderdag, 28 april 2016 om

Tobias Sana beheerst de nieuwsbulletins in Zweden. De aanvaller gooide woensdagavond tijdens de wedstrijd tegen IFK Göteborg uit frustratie een hoekvlag naar het publiek van de thuisploeg en Frank Andersson, de voorzitter van Göteborg, spreekt tegenover Fotbollskanalen van een ‘trieste’ situatie.

/

De 26-jarige Sana werd met vuurwerk bekogeld en reageerde zich vervolgens af op het publiek, waarna de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde om het duel na vijftien minuten te staken. “In dit soort situaties moet je goed nadenken over wat je doet. Dit is erg triest. We moeten ons tegelijkertijd afvragen hoe we onze eigen supporters in toom kunnen houden. Op die vraag heb ik nu helaas geen antwoord. We gaan daarover praten. Dit moeten we niet overhaasten”, aldus Andersson.

Sportief directeur Mathias Gren zocht de schuld net als Andersson niet alleen bij Sana: “Het is tragisch dat het zo is afgelopen. Eén persoon verziekt de wedstrijd. Ik neem aan dat die persoon een van onze supporters was en ik bied dan ook mijn excuses aan voor wat er is gebeurd. Het spijt ons zeer.” De assistent-scheidsrechter die de actie van Sana van dichtbij gadesloeg, Mathias Klasenius, schijnt zo onder de indruk te zijn geweest dat hij in de kleedkamer moest huilen.

Tobias Sana wordt bekogeld met vuurwerk en doet dan DIT! ??

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 27 april 2016


Poll

Moet Tobias Sana geschorst worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door ecke)

die had behoorlijk fout terecht kunnen komen. echt van de gekke om dit te doen. cursus zelfbeheersing, zou ik zeggen.

28 april 2016 om 00:18

Niks cursus zelfbeheersing, prima gehandeld van Sana. Ik had zelfs me schoenen er achteraan gegooid...

28 april 2016 om 00:25

wat jij zegt zo denk ik ook. alleen de maar weer dit hoort niet zo te mogen alleen verdient die vuurwerk Gooier wel een paar beste klappen als ware om even wakker geschut te worden want dit is niet hoe je je club wil benadelen!

28 april 2016 om 00:49

Je wilt je club sowieso niet benadelen als fan, lijkt mij...

28 april 2016 om 02:39

Prima gehandeld? Totdat hij de verkeerde, bijvoorbeeld een kind, een oog uit gooit? Doe ff normaal. Ik snap zn frustratie, maar spring dan het publiek in om die kerel te slaan. Va niet anderen in gevaar brengen

28 april 2016 om 06:32

Als het goed hoort een kind niet tussen dat tuig tezitten.

28 april 2016 om 06:41

Ik heb de wedstrijd gezien, er werd telkens met vuurwerk gegooid naar spelers van Malmö FF en ook tijdens het warm lopen werden spelers bekogeld met aanstekers, leuzen en muntjes. Kan wel begrijpen dat een speler uiteindelijk dan zo reageert, je bent er om voetbal te spelen en niet om gewond te raken door voorwerpen.

28 april 2016 om 07:19

Ja jij springt ook een publiek in waar een paar honderd man je de kop eraf willen slaan.

28 april 2016 om 00:19

Ik weet niet of je de supporter of Sana bedoelt maar ik kan zijn frustratie wel begrijpen wanneer de bommen om je oren vliegen, hij mag dan wel een prof zijn en een voorbeeldfunctie hebben echter hebben die mensen ook emoties.

28 april 2016 om 08:54

Maar het slaat nergens op om dan op dezelfde manier te reageren (met agressie) dan ben je niets beter dan dat tuig op de tribune.
Heel malmo had zich moeten terug trekken op basis van veiligheid (die er niet was) en de wedstrijd had om die reden gestaakt of verzet kunnen worden.

28 april 2016 om 04:15

Tjaa ik weet het niet. Kan de frustratie zeker snappen maar kan je dan niet beter (als geheel) van het veld af stappen?

Kan de frustratie begrijpen en snap de reactie na zo'n actie, maar je bent niet voor niets PROF voetballer. Dit kan wel eens een zeer vervelend staartje krijgen voor Sana.

28 april 2016 om 00:32

Dus moet je maar rustig blijven als er vuurwerkbommen of brandende fakkels om je oren vliegen?! De mensen die dat voor hun werk te verduren krijgen hebben niet voor niks bescherming aan! Volstrekt logische reactie van Sana, die supporters moeten eens nadenken wat voor gevolgen dat soort dingen kunnen hebben. Als hij hiervoor een schorsing krijgt moet de spelersvakbond van Zweden of Europa daar echt iets mee doen vind ik.

28 april 2016 om 00:46

Dan loop je van het veld als team of dien je een klacht in. Ik zeg niet dat hij niet hetzelfde zou doen maar in zijn positie is dit gewoon dom. Daarnaast kun je zo iemand raken die niet verantwoordelijk is. Logisch is op basis vsn logica of ratio, deze actie was puur onnozel en emotioneel.

28 april 2016 om 01:24

De stadions daar zijn niet echt groot, dus volgens mij kon hij echt wel zien wie de dader(s) is of waren.

28 april 2016 om 09:20

Dus omdat een ander met iets gooit moet jij dit terug doen? Oftewel jouw gedrag is volledig afhankelijk van het gedrag van de ander?
Goh hoe kan het nou dat er zoveel oorlog, haat en geweld oo de wereld is??
....precies ja, door gasten die (moeten) reageren zoals jij beschrijft finidi.

Zoals strikersun al zegt, ze hadden van het veld moeten lopen en iig nooit agressie met agressie beantwoorden want dan ben je geen haar beter en net zo groot onderdeel van het probleem.

We weten allemaal wat er met Dida gebeurde , Die kreeg toen een fakkel op zijn hoofd... En dat was niets echt fijn om te zien

Tuurlijk hebben voetballers een voorbeeld functie maar sommigen doen net alsof hun robots zijn zonder gevoelens. Ik zou ook behoorlijk boos worden als mensen vuurwerk op mij gooien!

Wat is nou het 'ergste' in dit bericht? Sana die een cornervlag gebruikt om mee te speerwerpen of het publiek dat met vuurwerk blijft gooien?
Dan vraag ik mij af, waarom staakt de scheidsrechter niet eerder zo'n wedstrijd? Sowieso is het niet slim van Sana, maar om hem nou helemaal met de grond gelijk te maken is ook overdreven. Erger dan Cantona destijds zal het niet worden.
Nu even een andere discussie aanzwengelen: "against modern football", daar zijn dit soort excessen niet. Dit is voetbal hooligan style, lekker ouderwets. Wat heb je liever?

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Malmo FF

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Malmö FF5731
4.Häcken4513
Voor de complete stand: Allsvenskan
SpelersPositieW
I. ThelinAanvaller2313
O. ToivonenAanvaller198
A. SarrAanvaller161
J. DahlinKeeper140
M. JohanssonKeeper140
L. SarrKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Malmo FF.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Malmo FF.

71 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 23 november
Olympique Lyon heeft al vervangers op het oog voor Memphis Depay, mocht de aanvoerder in januari naar Barcelona gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren