Spits mag ondanks doorlopend contract vertrekken bij Ajax

Dinsdag, 26 april 2016 om 16:26Thijs Post • Laatste update: 16:30

Ajax plukte Sam Hendriks in de zomer van 2013 over van De Graafschap, maar 21-jarige aanvaller heeft zich in Amsterdam niet kunnen opwerken tot de hoofdmacht. Hendriks speelde een keer in het eerste team en de rest van zijn wedstrijden werkt hij af in Jong Ajax. Hendriks heeft te horen gekregen dat hij mag vertrekken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Sam Hendriks is goed genoeg voor een club in de Eredivisie


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door wolterx)

Ongelooflijk! Deze man speelde geweldig uit bij Vitesse toen die inviel..
Begrijp echt niet waarom die niet af en toe mag invallen voor Milik. Hij liet in de wedstrijd in Ajax 1 toch zien mee te kunnen en actief voor het doel te zijn.

26 april 2016 om 16:37

Ik neem aan dat ze bij Ajax hun beslissingen niet alleen baseren op een invalbeurt bij Vitesse- uit. Hij zal op de trainingen en in de wedstrijden van jong Ajax niet voldoende indruk hebben gemaakt. Wellicht een aanvulling voor de teams onderin de middenmoot.

26 april 2016 om 16:43

Nou 13doelpunten gemaakt ? Hij doet et beter dan zivkovic . Had hem gehouden

26 april 2016 om 16:59

Dus? Hij zal Ajax 1 echt niet redden. Totaal geen speler die je over een aantal jaren in de basis ziet van Ajax. Dus waarom hou je hem?

26 april 2016 om 17:06

Heeft volgend seizoen meer dan genoeg concurrentie met El Azzouzi, Zivkovic en Dolberg (zal ongetwijfeld minuten gaan maken in Jong Ajax). Daarnaast simpelweg niet goed genoeg voor het eerste. Denk dat een club als Heracles of Groningen hem best kan gebruiken.

26 april 2016 om 17:26

Beter dan Zivkovic? En dat gebaseerd op zijn doelpunten? Zivkovic scoorde er vorig jaar meer dan 20 en was toen 3 jaar jonger dan Hendriks nu. Waarom een speler van 21, die geen toekomst heeft en niet goed genoeg is om op de bank te zitten, houden als je nog een jongere betere speler hebt.

26 april 2016 om 17:38

Ik heb zelf ook weleens een wereldpot gespeeld.... ; )

26 april 2016 om 16:41

Dat hij goed inviel wil niet zeggen dat hij op vaste basis constant presteert.
Ook ik vind hem niet goed genoeg voor Ajax 1, zelfs in Jong Ajax vond ik het vaak niet bijzonder. Goede beslissing dus van Ajax kant.

26 april 2016 om 16:48

Hij had een assist en miste een erg grote kans. Speelde verder echt niet bijzonder hoor.

26 april 2016 om 22:17

laligathomas
Ik ben het helemaal met je eens. Had hem ook graag vaker bij het eerste gezien!

Hij is goed genoeg voor de Eredivisie. Maar niet goed genoeg voor niveau Ajax. Clubs als Utrecht, Groningen of Heerenveen zou hij wel goed passen.

26 april 2016 om 16:36

Ja, maar we zien met Janssen hoe snel het dan ineens kan gaan..

26 april 2016 om 16:53

@ De Toekomst.

Inderdaad, je ziet hoe snel t met Janssen is gegaan. Hij is gaan voetballen bij Almere en is vandaaruit naar AZ gegaan. Deze Hendriks gaat datzelfde traject niet volgen bij Ajax. Gezien hij dan van Jong Ajax naar Ajax 1 moet gaan, gebeurt niet wat Milik is er en wanneer hij verkocht wordt zal een ander gekocht gaan worden.

Dus beter wanneer hij bij Ajax vertrekt, overigens zie ik de oplossing Laligathomas wel zitten. Twee jaar verhuren en dan checken hoever t is, uiteraard wel in acht nemend dat hij dan zn contract met minimaal 3 jaar verlengt.

26 april 2016 om 16:57

Die oplossing geef ik hieronder ook. Gewoon nog een a twee jaar aankijken of dit een Vincent Janssen of Wout Weghorst wordt.

26 april 2016 om 18:35

Dat je tevreden zou zijn met het niveau Janssen kan ik begrijpen, maar je wil toch niet een 2e Wout Weghorst bij een club als Ajax hebben?

26 april 2016 om 16:36

En dan straks zeker voor 9 miljoen weer terugkopen. Ze moeten hem gewoon eens 2 seizoenen verhuren en dan kijken hoe het gaat.

26 april 2016 om 17:08

Ja misschien heb jij daar wel een punt. 2 seizoenen verhuren en dan kijken. Kan hij ervaring op doen in de eredivisie. Kijk naar Dijks is ook 2 seizoenen weggeweest. En speelt nu wekelijks in de basis.

26 april 2016 om 20:01

Janssen is 1 voorbeeld maar voor hem vallen er 99 af en die kosten ook gewoon geld. Je kan niet iedereen houden

Kijk, voor Ajax komt hij nu tekort, das logisch en duidelijk. Echter zou ik hem nooit makkelijk laten gaan. Deze spits is vergelijkbaar met Vincent Janssen in zijn periode bij Almere. Het is een spits die relatief goed presteert in de Jupiler League en komend naar een subtopper in de Eredivisie kan gaan.. Ik zou hem lekker behouden, verlengen en verhuren.

26 april 2016 om 17:01

Dat zou ik ook doen. Het is voor ons niet te hopen dat hij een tweede Vincent Janssen is. Hoe dan ook denk ik dat men bij Ajax veel vertrouwen heeft in o.a Dolberg. Laten we hopen dat dit geen verkeerde beslissing gaat worden.

26 april 2016 om 19:29

Vincent Jansen was vorig jaar verder dan hij nu is hoor.

kom maar terug naar doetinchem sam

26 april 2016 om 19:54

Precies, lekker terug komen en hetzelfde pad volgen als Vermeij die nu zelfs jeugd international is, Graafschap heeft een goede linksbuiten nodig die goede voorzetten kan geven op Vermeij, Parzyszek, Caspers. Dan zie ik ze wel hoger eindigen. Heeft Ajax niet nog een goede jonge linksbuiten die we kunnen huren?

Voor elke eredivisie middenmotor een meerwaarde. Ben benieuwd welke club hij gaat kiezen en hoe het uitpakt. Zou hij nou zoveel beter geworden zijn door die jaren bij jong Ajax of had hij achteraf beter in de achterhoek kunnen blijven?!

Dit is nu typisch Ajax weg kopen bij de Graafschap en nu bij het oud vuil, had die jongen lekker laten rijpen misschien had hij dan grote stappen gemaakt kijk naar Janssen via Fijenoord naar omniworld, az, Nederlands elftal

26 april 2016 om 16:46

Met 'misschien' voet je geen beleid!!

Je moet als topclub eens een knoop doorhakken, je kunt niet iedereen maar op huurbasis ergens stallen want wellicht dat....

Spelers verhuren doen ze met spelers waarvan Ajax vindt dat ze de stap na een tijdje kunnen maken.. hij valt er gewoonweg buiten.

Als tegenhangers maken Ligeon en Poepon,het ook niet waar, daar waar jij waarschijnlijk hetzelfde bij had geroepen.

26 april 2016 om 17:18

Vind het ook jammer dat ze ze zo'n jongen dan weg hebben geplukt bij de Graafschap. Maar je kan niet stellen dat hij bij het oud vuil gaat, hij MAG vertrekken! Z'n contract wordt niet ontbonden maar hij mag transfervrij op zoek naar een nieuwe club en er is interesse. Voor hem dus een goede situatie nu behalve dan dat hij het vast erg jammer vind dat hij bij Ajax geen vertrouwen krijgt. Vind het vooral voor de Graafschap nu een vervelende situatie, een voor hun doen groot talent wordt tegen een erg lage vergoeding weggehaald en komt nu misschien voor een directe concurrent van je te spelen.
Ben het niet met je eens dat je zo'n jongen 2 jaar moet verhuren en dan verder kijken. Dan zal Ajax bijna alle spelers die vanuit de jeugd niet bij het eerste komen 2 jaar moeten verhuren. Dat moet Ajax niet willen en dat willen heel veel spelers ook niet.

26 april 2016 om 18:54

Janssen is toch ook als 'oud vuil' door Feyenoord naar Almere gestuurd? Denk je dat ze daar nu geen spijt hebben dat ze hem lieten gaan? Je zegt dit alleen om Ajax te haten maar je denkt niet even verder na

Was te verwachten, komt tekort voor Ajax 1 en zal jong aanvallend talent in de weg gaan zitten. Volgend jaar El Azzouzi, Dolberg, Walian en eventueel Zivkovic voor jong, Zivkovic en El Azzouzi zullen wel verhuurd worden en een 2e spits voor Ajax 1 zou eventueel ook nog minuten kunnen maken mocht dat nodig zijn.

26 april 2016 om 20:27

Hoop dat Zivko terugkeert naar Groningen, past totaal niet bij het voetbal van Ajax (en Willem II) hoort in een counterploeg thuis.

27 april 2016 om 19:39

Ik hoop zelf dat hij toch die spits zou kunnen worden die Ajax in hem ziet, zelf zie ik ook meer een afmaker die vanuit de omschakeling moet spelen in hem. Als hij komend jaar geen stappen zet moet je hem laten gaan, is beter voor hemzelf en kan jij je richten op een andere - potentiële- eerste spits, Groningen lijkt me dan weer ideaal ja.

Leuke spits, zou ik zeker oppakken als een Heerenveen, Willem II, Zwolle o.i.d. Als ze een terugkoop optie zouden regelen zou ik dat logischer vinden. Volgens mij zijn best veel clubs in hem geinterreseerd. Maarja Overmars...

Sparta heeft interesse in deze jongen. Zelfs al gesproken met hem en ze zaakwaarnemer .Maar dat was nog voor het kampioenschap zeker was , Weet veder niet of er al meer contact is geweest !!

Grappig dat veel mensen nu Janssen als voorbeeld nemen en als argument waarom deze beslissing niet goed zou zijn.
Dat terwijl het verhaal Janssen een grote uitzondering is in de laatste jaren.... Moet een topclub serieus hun beleid aanpassen op basis van een enkele uitzondering? Kom op zeg...
Dan zit Ajax over een paar jaar weer met 100 contractspelers waar toen zoveel kritiek op was. (en terecht)

26 april 2016 om 17:03

Nou ja, een uitzondering.. Ruud van Nistelrooij, Klaas-Jan Huntelaar, Vincent Janssen, Luuk de Jong, Bas Dost.. Er zijn gewoon meer goede voorbeelden. Ook in de afgelopen jaren. Daarbij is het al goed om hem iets langer te houden, omdat zijn transferwaarde komend jaar zeer waarschijnlijk omhoog gaat als hij in de Eredivisie gaat spelen. Al wordt het "maar" een Weghorst of Kramer die, ondanks hun gebreken, voldoende doelpunten maken dan nog is het interessant voor Ajax. Nu is hij een paar ton waard, terwijl ik hem komend seizoen zomaar over de anderhalf miljoen heen zie gaan.

Iets voor De Graafschap? Talent heeft hij wel, maar ja, de stap naar Ajax 1 is natuurlijk wel erg groot. En in de Jupiler League heeft hij het natuurlijk prima gedaan.

Zie hem graag naar vitesse komen. Goede talentvolle spits

Als we erin blijven, kunnen we hem uitstekend gebruiken!

Ik vind dit toch vrij verwonderlijk. Deze jongen heeft er 13 inliggen in de Jupiler League, toch zeker niet weinig, waarom laat je hem dan vertrekken? Verhuur hem op z'n minst aan een ED club. Wat is het nut van Jong Ajax aan de Jupiler League deel laten nemen als je de spelers vervolgens zo makkelijk laat gaan...

26 april 2016 om 17:03

Van de 13 waren het een boel pingels.

4 ton weggegooid. Jammer maar helaas.

Niet goed genoeg voor Ajax 1 - maar je kan hem met een beetje geluk toch voor een paar ton verkopen.

Nou Sparta sla je slag, deze jongen kan alleen maar beter worden en we hebben nog een spits nodig. Ik zeg huren met optie tot koop.

26 april 2016 om 17:11

Zie net dat zijn contract in 2017 afloopt. Dan maar overnemen en een 2/3 jarig contract aanbieden.

Vond dit geen gekke speler. Waarom geen verhuur, zoals bij Zivkovic?

Dolberg, Sierhuis, Kluivert!! Ze komen eraan en zijn veelbelovend. Het tijdperk dat Ajax spitsen levert is aanstaande. Hendriks komt net tekort, beter afscheid van nemen.

Laat die man dan één seizoen in de Eredivisie spelen en dan kun je verder kijken. Hij is nog niet goed genoeg voor Ajax 1 maar kan ineens groeien. Bij de jeugd zijn ze meestal geneigd om donkere jongens die sneller en sterker lijken de kans te geven, Hendriks heeft idd niets speciaal maar kan een Janssen, Dost, van Nistelrooy, de Jong, Huntelaar worden. Fout gehandeld.

Had allang topscorer kunnen zijn bij zijn bij De Graafschap... Onbegrijpelijk dat zulke spelers dan blijkbaar liever derderangsspeler bij een topclub willen zijn...

Waarom heeft hij nooit een kans gekregen? Vind ik toch raar.

Misschien wat voor Heerenveen? Samen met van Amersfoort en Zahovic. En dan snel te Vrede en Veerman verkopen. Erger dan deze spitsen zal hij wel niet zijn. Had nog een erg goede invalbeurt dit seizoen.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren