‘De uitspraken uit de PSV-hoek hebben geen effect op ons’

Dinsdag, 26 april 2016 om 16:16Thijs Post • Laatste update: 16:40

Er staan nog twee speelronden op het programma in de Eredivisie en Ajax heeft de beste papieren. De Amsterdammers hebben een beter doelsaldo dan PSV en met wedstrijden tegen FC Twente en De Graafschap op de agenda ziet het er goed uit voor de Amsterdammers. Dat men in Eindhoven rekent op puntverlies voor Ajax, deert verdediger Joël Veltman niet.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Ajax nog punten laat liggen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door ronaldooo77)

toch was het vorige week niet goed van de kant van ajax ik hoop en denk dat ze de druk niet aan kunnen en punten verspelen maatja ik ben bang dat het alleen goede hoop is en dat het komt door mijn gekleurde bril

26 april 2016 om 15:38

Psv moet gewoon 10-0 winnen van cambuur. Dat is de enige kans om kampioen te worden. Als psv in de eerste minuten snel 2 a 3-0 voorstaat. Dan weten ze dat cambuur gedegradeerd is en zal misschien het moraal erg zakken. Dan zou het zomaar 10-0 kunnen worden. Het zou een wonder zijn, maar ik denk een kleinere wonder dan dat ajax punten laat liggen.

26 april 2016 om 16:24

Aan de andere kant verwacht ik dat Cambuur de pot volledig dicht gaat timmeren. Mocht De Graafschap verliezen en Cambuur op een punt staan. Dan scheelt het nog maar 3 punten natuurlijk. Echter krijgt Ajax hetzelfde verhaal in de laatste wedstrijd dan.

26 april 2016 om 16:40

Dus jij acht de kans dat PSV met 10-0 wint groter dan dat Ajax 2 keer wint? Vind dat toch wel een erg (voor PSV ogen) optimistische uitspraak.

26 april 2016 om 16:54

Het doelsaldo is zwaar in het voordeel van de graafschap dus ook al zal cambuur gelijkspelen tegen psv haalt het nog niks uit.

26 april 2016 om 16:54

Chyno, hoe vaak hebben we in de eredivisie 10-0 gehad? Kom op zeg, Cambuur is geen amateurploeg hoor. PSV zal wel winnen, maar ik denk dat je een beetje te positief bent.

26 april 2016 om 18:07

Als je goed leest zie je dat hij de kans van 10-0 groter acht dan puntverlies voor ajax

26 april 2016 om 18:18

10-0 is een uitslag uit de tijd waar van Hanegem en Derksen zo graag vertellen, namelijk de tijd dat er slecht een paar profclubs waren en de rest semi-prof was. Semi-profs gingen, zoals de amateurs, elke dag naar het werk en trainde slechts 3 keer per week en waren kanonnenvoer voor de grote clubs. Daarom kan je bv van Hanegem niet serieus noemen wanneer hij vertelt dat zij gewoon 7-0 wonnen van de Graafschap na een Europees uitduel in het voormalig Oostblok. ZIj waren voor die tijd optimaal getraind, terwijl de mannen van de Graafschap destijds elke dag om 5 uur opstonden om de post te bezorgen, muren te metselen en koeien te slachten i.p.v dat ze o, 10 uur 's morgens op het trainingsveld stonden.

Hoe dan ook, Cambuur heeft juist punten nodig, dus Cambuur zal alles op alles zetten. Ik acht de kans op puntverlies van PSV hoger dan de kans op 10-0, al zijn die kansen allebei minimaal. De 1-6 uit het uitduel was tegen 10 man van Cambuur.

26 april 2016 om 19:15

En uit de tijd van castaignos en mulder

26 april 2016 om 20:20

Psv mag van mij met 20 - 0 winnen. Denk dat ze gelijkspelen bij zwolle en Ajax beide duels.wint. Net zoals psv ers denken dat Ajax punten laat liggen tegen twente of de graafschap.

26 april 2016 om 17:07

Als Ajax in de 2 van de 4 moeilijkste wedstrijden een penalty cadeau krijgen. Dan word het ook wel erg lastig. Iets wat normaal kan gebeuren. Maar nu is het wel cruciaal voor de titelstrijd. En waarschijnlijk ook beslissend.

26 april 2016 om 17:40

Begin er alsjeblieft niet weer over. Ik zeur ook niet meer over oa jullie buitenspel goals.

26 april 2016 om 17:46

Ik zeur er verder niet over. Maar het is wel beslissend geweest. Dat is het enige wat ik zeg.

26 april 2016 om 17:55

Hoezo niet zeuren, het is gewoon cruciaal voor het kampioenschap. Wanneer ajax deze strafschop (tegen utrecht) niet kreeg was psv gewoon kampioen. Is gewoon de realiteit dat jullie super veel geluk hebben gehad. Het scheelt dat ajax dalijk wellicht CL gaat spelen en PSV niet. Supporters zijn hier de dupe van. Dus mag er best over zeuren.

26 april 2016 om 18:29

Google op "de scheids en zijn beslissingen, het kostte PSV al eerder punten, maar het leverde ook punten op" en je vindt een artikel van omroep brabant dat je wellicht anders tegen deze situatie laat aankijken.

26 april 2016 om 19:19

Omdat het nu de laatste paar wedstrijden zijn is het wel in eens als dit als dat! Dit gebeurd het hele seizoen zo dus niet alleen door deze actie word Ajax kampioen! Ook Psv kreeg makkelijke strafschoppen mee,Feyenoord kreeg er helemaal veel mee .

26 april 2016 om 19:19

Omdat het nu de laatste paar wedstrijden zijn is het wel in eens als dit als dat! Dit gebeurd het hele seizoen zo dus niet alleen door deze actie word Ajax kampioen! Ook Psv kreeg makkelijke strafschoppen mee,Feyenoord kreeg er helemaal veel mee .

26 april 2016 om 19:30

Je bedoeld dat enorm subjectieve stukje in de telegraaf? Daar noemen ze bijv de penalty die PSV niet kreeg tegen Ajax wel als nadeel bij PSV, maar niet als gelukje bij Ajax. Verder hebben ze het over een penalty die PSV tegen had moeten hebben bij Vitesse uit, maar laten ze weg dat PSV die wedstrijd ook een penalty voor had moeten hebben.

26 april 2016 om 21:18

Ik schrijfd precies wat ik bedoeld, de bron staad er nota bene bij, dus ga alsjebliefd leren lezen.

Doch, ik hebd niet echt de illusie dat ik iemand die niet eens twee zinnen kand lezen zonder halverwege te briezen om vervolgens met nonsens te komen met een frisse blik kand laten kijken.

Het enige wat je hoefd te doen is het stukje tussen de quotes te kopiëren en te plakken in google om te zien wat ik bedoeld

Ben eerder benieuwd hoe gefocust de Twente spelers zijn tegen Ajax. Ze spelen eigenlijk alleen nog maar voor de eer.

26 april 2016 om 15:17

en de 1200 uitsupporters die naar amsterdam gaan! geweldig toch, ze speler nergens meer voor en dan zoveel supporters!

26 april 2016 om 15:53

Elke Eredivisie doet zijn best om een topclub als Ajax te verslaan. Ik hoop op een wonder van ziyech.

Denk dat die van Twente wel gemotiveerd zullen zijn. Ten eerste het is tegen Ajax (doen teams vaker een stapje extra), ten tweede, zo kun je zorgen dat Ajax geen kampioen wordt (niet dat Twente iets tegen Ajax heeft, maar het is toch leuk om zo nog wat tegen te werken), ten derde, ze hebben heel wat goed te maken na die zeer slechte periode richting de fans.

Zo zou ik denken als speler zijnde

26 april 2016 om 15:24

Vind de eerste 2 argumenten echt kul argumenten, dacht je dat het Twente wat uitmaakt of PSV dan wel Ajax kampioen wordt?
Zelfs de supporters groepen van Twente en Ajax werken nog wel eens samen om iets aan te kaarten.
Als het Feyenoord zou zijn is dit een ander verhaal, (heel) veel Twente supporters hebben iets tegen Feyenoord naar aanleiding van de dood van Lasche

Iedere speler speelt om te winnen , niet om te zorgen dat de tegenstander geen kampioen wordt, maar voor de winstpremie en als we geluk hebben voor de club.

26 april 2016 om 15:32

Dat clubs tegen Ajax een stapje extra doen is geen kul argument dat is gewoon zo.
Dat zie je niet in Nederland, maar ook in Engeland, Spanje, Duitsland etc.
In ieder land spelen ze 110% tegen de grootste club(s) van het land.

26 april 2016 om 15:40

Dat willen die grote clubs zichzelf wijsmaken, als het dan wat minder gaat kunnen ze altijd zeggen, ja maar de tegenstander kan zich alleen tegen ons opladen. Zijn gewoon k#tsmoesjes.
Natuurlijk zijn er clubs waarvoor dit geldt, vooral als ze (in dit geval) Ajax als een rivaal zien, denk aan ADO Utrecht of Feyenoord, maar voor een PEC Twente of NAC maakt het over het algemeen vrij weinig uit.

26 april 2016 om 15:55

Nee hoor id denk dat Twente gewoon honderd gaat geven. Elke team wilt van een topclub winnen en spelen dan 110 procent. Twente moeten gewoon de deur op slot gooien en hopen op een standaardsituatie.

26 april 2016 om 16:09

Natuurlijk speelt de "grootte" van een club mee.
het is als voetballer altijd "leuker" om van een grote club te winnen dan bv van een kleine.
Neem bv een Groningen die bv vorige week juichend vh veld gingen na een gelijkspel in de Kuip. Dat doen ze niet zomaar uit na een gelijk bij bv Willemii.

Echter speelt in deze fase wel de "sympatie factor mee" afhankelijk van wie ze de titel gunnen zal dat meer effect hebben dan het feit of het een grote of kleine club is.

Zo had bv Utrecht ooit een spandoek "liever verliezen in 010 dan 020 kampioen te zien"
Bepaalde clubs liggen elkaargewoon beter. Twente gunt Ajax meer het kampioenschap dan Psv. Dat weegt echt wel zwaarder dan "winnen van ajax omdat het ajax is"

26 april 2016 om 16:38

wandering,

ik vind het beide gewoon valide argumenten.
PSV liet ook zien een stapje extra te kunnen tegen een United en een Atletico bijvoorbeeld. Ajax liet dat eerder zien tegen Barca en City.
Als ik zelf een wedstrijd tegen de koploper speel ben ik ook altijd extra gemotiveerd en als een team kampioen kan worden prima, maar niet tegen mij. (al is dat iets voor volgende week).

Deze wedstrijd komt op het juiste moment. Ajax had in deze vorm en met deze druk niet nog een redelijke tegenstander moeten treffen. FC Twente is te zwak om het Ajax echt lastig te maken verwacht ik.. Wellicht dat bij een eventuele achterstand of vroege grote voorsprong van PSV de knietjes nog wat gaan knikken en de paniek toeslaat maar verwacht het niet eigenlijk.

26 april 2016 om 16:16

Denk dat jij het iets te makkelijk inschat. Als Ajax wint van Twente dan zie ik ze in ieder geval niet met meer dan 1 goal verschil winnen. Zal wel weer 5 minuten voor tijd gescoord worden.

ajax heeft echter al punten laten liggen, dat is deze man wellicht even vergeten.

26 april 2016 om 15:40

Komt dat denk je omdat er een paar spelers van Psv gezegd hebben dat ze punten gaan laten liggen?

Mij lijkt dat sterk.

26 april 2016 om 15:43

Tegen utrecht? Tsja ... baal er nog steeds van dat het 2-2 werd, zie ze het nu niet meer weggeven. De graafschap sperlt laatste wedstrijd ook noet meer tegen rechtstreekse degradatie

26 april 2016 om 15:54

Ja maar dat zegt niks ze spelen tegen Ajax en dan wil je alsnog altijd alles geven.

ik denk niet dat Ajax nog PSV punten gaat laten liggen...vraag is of PSV het zelfde doet als eerder seizoen tegen Vitesse door in de laatste ronde een monsterscore neer te zetten...echt spannend!

Helaas hebben die uitspraken geen invloed. De spanning zit er zo dik op dat de spelers de laatste paar wedstrijden elkaar geen drie keer de bal kunnen toespelen. Ik zou hopen dat deze uitspraken tot beter spel zouden leiden. Slechter kan bijna niet. Klassen was dit seizoen zo constant, zo belangrijk. Maar ook hij speelt nu ronduit slecht. Ik hoop dat Ajax zich herpakt, anders vrees ik weer voor een titel die op doelsaldo wordt gemist.

Veltman praat te veel. Ajax moet gewoon eens van af het begin er op klappen. Als het publiek een gretige en fel Ajax ziet dan kan de ArenA ook iets extra's doen. Helaas zullen we wel weer rustig beginnen...Hopelijk komt het goed, maar het gaat zeker spannend worden.

Wat maakt het uit als psv met 10-0 wint. Dan krijgt de scheids in Amsterdam echt wel de opdracht vanuit Zeist om ajax een penalty te geven. Ben daar maar niet bang voor.

26 april 2016 om 19:11

*spoiler alert*

Als jullie al 10-0 winnen, want de arbitrage zal er alles aan doen om in het voordeel van Cambuur te fluiten. In Zeist is allang besloten dat wij kampioen van Nederland worden, PSV kan net zo goed nog twee wedstrijden rustig aan voetballen, de uitslag doet er toch niet zoveel toe. Heerlijk moet dat toch voor al die PSV supporters zijn, de laatste twee wedstrijden zonder spanning omdat de uitkomst toch al bekend is.

Voor ons is alleen de vraag hoe we kampioen worden, Van der Sar heeft aangegeven graag twee wedstrijden te willen met grote cijfers, maar de Knvb zou dit te opvallend vinden. Immers moeten de scheidsrechters dan wel erg veel werk afleveren om dit middelmatige elftal van Ajax te helpen. Daarom is gekozen voor een variant waarin de spanning voor de Ajax supporters kunstmatig hoog wordt gehouden. Ze laten PSV redelijk ruim van Cambuur winnen en Ajax een beetje krap van FC Twente. Zodat Ajax supporters nog een weekje in spanning zitten, maar uiteindelijk zorgt de Knvb ervoor dat Ajax de laatste speelronde toch kampioen wordt. Want ja, uiteindelijk wordt het beleid door de voetbalbond vanuit de Arena gestuurd hé.


Jullie gaan er dus van uit dat PSV de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle uit wel even gaat winnen op dat kunstgras. Nou, dat zal dan wel!!

26 april 2016 om 19:48

Daar ga ik inderdaad van uit ja! Is dat een hele vreemde gedachte als je 31 punten meer hebt gehaald dan zij? Zo veel beter dan PSV is Zwolle nou ook weer niet. Of wel?

Maar ben maar niet bang, die titel voor Ajax komt echt niet meer in gevaar. Maar dat wil nog niet zeggen dat wij dit seizoen niet eervol af willen sluiten.

Om van dat jaloerse gezeur van die Ajax haters af te zijn. Laat PSV toch lekker kampioen worden. !!

Inderdaad denk maar niet dat Twente of de graafschap 1 punt pakt. Daar zorgt de Knvb wel voor. En ene jakthefatman moet zijn info eens goed raadplegen want zoals Derksen al vertelde als ajax niet alle penalty's had gehad was PSV al lang kampioen geweest. Maar mij maakt het niks uit ik krijg er geen € meer door.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

169 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren