Nieuwe misser van elf meter van Huntelaar komt Schalke duur te staan

Een misser van elf meter van Klaas-Jan Huntelaar is Schalke 04 duur komen te staan. De Nederlander miste al snel in de wedstrijd alweer de vijfde van zijn laatste zeven strafschoppen, waardoor Die Knappen uiteindelijk met 2-3 verloren van Bayer Leverkusen. Die Werkself profiteren daarmee optimaal van de nederlaag die Hertha BSC eerder op de zaterdag leed tegen Bayern München. Leverkusen vergroot de voorsprong op Hertha nu tot vijf punten en doet dus goede zaken in de strijd om deelname aan de Champions League. Schalke blijft door de nederlaag net buiten de plaatsen die recht geven op Europees voetbal staan.

/

Schalke had dus al vroeg op voorsprong kunnen komen, maar een penalty was na iets meer dan vijf minuten spelen niet aan Huntelaar besteed: Bernd Leno, de doelman die de meeste strafschoppen in de Bundesliga tegenhield, stopte zijn inzet. De thuisploeg zat echter niet lang bij de pakken neer en acht minuten later was het wel 1-0: een kansloze Leno kon niets meer doen aan een van richting veranderd schot van Eric Maxim Choupo-Moting. Via Leroy Sané werd het een kwartier later ook nog 2-0: het talent had de bal na een goede voorzet van Max Meyer voor het intikken. Leverkusen had daarna even tijd nodig om zich te herstellen en slaagde er tot de rust niet in gevaar te stichten voor het doel van Ralf Fährmann.

Na de rust kwam hier echter snel verandering in: binnen tien minuten had Julian Brandt de aansluitingstreffer er al in liggen en twee minuten later was het gelijk. Karim Bellarabi haalde uit van de rand van de zestien en liet Fährmann kansloos. Met twee doelpunten in een paar minuten was het echter nog niet gedaan voor de bezoekers: Javier ‘Chicharito’ Hernández kreeg de bal in het strafschopgebied en wist wel raad met dit buitenkansje: 2-3. Huntelaar was daarna dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging werd gestopt door Leno. Bellarabi dacht tien minuten voor tijd zijn tweede van de avond binnen te prikken. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Denk je dat Schalke 04 volgend jaar Europees voetbal speelt?