PSV kan balend Cambuur naar Jupiler League sturen

Donderdag, 21 april 2016 om 20:22Gijs Freriks • Laatste update: 20:34

De kelderkraker tussen SC Cambuur en Willem II, de slechtste presterende teams in de Eredivisie in het huidige kalenderjaar, is donderdagavond in een gelijkspel geëindigd: 1-1. De hekkensluiter verdiende op basis van het vertoonde spel misschien meer, maar kon de achterstand op De Graafschap dus niet kleiner maken dan vier punten.

/

Cambuur bleef voor de achtste keer op rij ongeslagen in een thuiswedstrijd in de Eredivisie waarin men op voorsprong kwam, maar zal toch het gevoel hebben dat er meer uitgehaald had kunnen worden dan een gelijkspel. Het team van Marcel Keizer was immers de bovenliggende partij en kreeg in het eerste kwartier al twee goede kansen. Kevin van Veen kon een voorzet net niet binnentikken en na een kwartier schoot Vytautas Andriuskevicius na geklungel in de Tilburgse defensie in kansrijke positie een halve meter over.

Cambuur kreeg na 24 minuten loon na werken: Van Veen miste oog in oog met Kostas Lamprou, maar tien seconden later kopte Jamiro Monteiro uit een voorzet van Jack Byrne raak en was het alsnog 1-0 voor de thuisploeg. De geelhemden konden evenwel niet lang van die voorsprong genieten, want na drie minuten schoot Jordens Peters na slecht wegwerken van Van Veen raak. Diezelfde Van Veen moest zich later overigens met een blessure laten vervangen en liep met tranen in de ogen naar de kleedkamer.

/

Doordat Martijn van der Laan en Jergé Hoefdraad eveneens uitvielen, had Cambuur na 42 minuten al drie wisselmogelijkheden benut. Desondanks ging Cambuur in de tweede helft vol goede moed op zoek naar een nieuwe voorsprong en na een klein uur was men daar heel dicht bij. Lamprou had een uitstekende reflex in huis op een volley van Van de Streek, na een mooi passje van Barto. Bij de daaropvolgende hoekschop werd Barto vastgehouden, maar scheidsrechter Kevin Blom weigerde de bal op de stip te leggen.

Cambuur bepaalde duidelijk het spelbeeld, maar verder dan kansen voor Xander Houtkoop (schot naast), Monteiro (afzwaaier) en tweemaal Byrne (reddingen Lamprou) kwam men niet meer. De Friese supporters realiseerden zich dat een punt eigenlijk niet genoeg was en schreeuwden ‘alles of niets’, maar Cambuur slaagde er niet meer in om het Lamprou nog lastig te maken. Willem II creëerde in de tweede helft eigenlijk helemaal niets en toonde zich tevreden over een punt. Men heeft er nu evenveel als Excelsior: 26 stuks. Cambuur moet volgende week naar landskampioen PSV en als de Friezen verliezen in Eindhoven, degraderen zij naar de Jupiler League.


Poll

Een terecht gelijkspel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door t0mmy_psv)

Jammer voor Genee, maar Cambuur gaat degraderen, heb ook meer respect voor de Graaschap trouwens, niemand had vertrouwen in ze maar ze hebben zich wel teruggeknokt!

21 april 2016 om 22:20

met andere woorden, ze gaan alles op alles geven tegen Psv. Of dat genoeg is betwijfel ik maar ze gaan vol strijdend ten onder, if so....
Interessant! :D

21 april 2016 om 22:33

Of ze laten na de 2-0 de koppies hangen en worden afgeslacht

22 april 2016 om 02:04

8-0 psv ... 3x de jong, 1x locadia, 2x van ginkel, 1x Moreno, 1x zoet

22 april 2016 om 06:19

Ik ben blij renaldino dat Cambuur nog iets heeft om voor te gaan als is het weinig. De 8-0 die jij schetst, zie ik zeker kunnen. Hopelijk kan Cambuur het een tijd op 0-0 houden en dan hoop ik niet slechts 5 minuten

Cambuur is nu wel gedegradeerd. Ze moesten winnen.

jammer Cambuur mooie club, maar ze zijn te laat als een degradatiekandidaat gaan voetballen...

22 april 2016 om 10:59

Ehm... jij denkt dat cambuur geen rekening heeft gehouden om tegen degradatie te vechten dit seizoen?

Tja einde verhaal.

21 april 2016 om 22:05

Waarom kreeg Zeinstra rood en zie ik datnergens terug in de samenvatting? Staat wel overal in wedatrijdverslag.

21 april 2016 om 22:18

Commentaar op de scheids...

Uiteindelijk toch blij met het punt want was het slecht zeg.. Als je ziet dat Cambuur wel met volle bak stijd speelt en Willem II zo verschrikkelijk slap is dat echt een wereld van verschil. Cambuur verdiende absoluut de 3 punten maar gelukkig viel de goal niet.

Hopelijk pakt Excelsior geen punten meer want Willem II gaat op deze manier geen punten meer pakken..

21 april 2016 om 20:34

Ben benieuwd. Cambuur excelsior is de laatste wedstrijd. Ik hoop dat Cambuur wint om zo het seizoen toch nog redelijk af te sluiten. Maar Excelsior moet winnen om zich veilig te spelen!

21 april 2016 om 20:46

Excelsior kan het thuis tegen Zwolle beslissen om boven de streep te gaan eindigen. Willem II zie ik geen punten meer pakken. Of ze moeten het thuis tegen Feyenoord doen.

21 april 2016 om 20:54

Totaal niet mee eens jollie, Willem II moet de laatste wedstrijd tegen een al veilig Roda JC. Als die kunnen bepalen wie er in de eredivisie blijft dan gaan ze liever naar Tilburg volgend jaar dan naar Rotterdam. Nee de strohalm ligt voor ons in de laatste wedstrijd.

21 april 2016 om 21:03

We gaan het zien wat het gaat worden.

Blijft spannend onderin! Willem II en Excelsior staan weer gelijk. Met Excelsior die nog tegen Cambuur moet en Willen II tegen Roda. Cambuur blijft laatste dat staat vast. 4 punten achter de Graafschap. En twee keer winnen zit er niet in. De laatste plaats voor playoffs degradatie is nog niet beslist.

Terecht dat Cambuur eruit vliegt. Slechte selectie, treurig en klein stadion, geen geld. Typische eerste divisie club.

21 april 2016 om 20:44

Niet afgeven dat doe ik wel hoor

21 april 2016 om 20:51

Dan kan je beter FC Twente hebben, Slechte selectie, groter stadion en torenhoge schulden, of ADO die iedere maand weer twijfelt of hun suikeroom met geld over de brug komt

21 april 2016 om 21:22

Twente heeft geen slechte selectie maat

21 april 2016 om 20:52

Terecht om het spel mag je zeggen, maar de redenen die je nu noemt gaan nergens over. Cambuur heedt een klein stadion, maar meer sfeer dan bij grote clubs als Ajax en psv. Geld is er niet veel, maar er wordt een finacueel goed beleid gevolgd. Twente blijft erin en die hebben alleen maar wanbeleid laten zien.

21 april 2016 om 21:15

Eindelijk iemand die dit ook inziet. Ik merk dat er alleen maar haat gezaaid wordt richting Cambuur terwijl het, ondanks het vertoonde spel, gewoon een prachtige club is.

Bizar slechte wedstrijd tussen deze twee ploegen. Terecht dat Cambuur gaat degraderen. Mooie club maar simpelweg niet goed genoeg. Willem II trouwens ook heel matig. Ze moeten mazzel hebben dat Excelsior geen punten meer gaan pakken want ik zie ze ik de nacompetitie er makkelijk uitvliegen

Mooi! Play-offs voor de Superboeren, wie had dat nog gedacht na 5 punten in de winterstop.

21 april 2016 om 21:05

Zo zie je maar weer dat je niemand moet afschrijven. Het is nu al verschillende keren gebeurd dat ze het toch redden. Dat de Graafschap save is alleen maar gunstig voor ajax.

21 april 2016 om 22:20

@jollie
Achteraf zullen we het weten of het een voordeel is. Als Cambuur niets meer heeft om voor te strijden, kan het weleens een hele hoge uitslag worden in Eindhoven en zijn we als nog de sjaak. Dus gelukkig heeft Cambuur nog iets om voor te gaan.
Cambuur staat qua doelsaldo ver achter op de graafschap dus wat dat aan gaat maakt het weinig uit of ze de poort open zetten.
Maar inderdaad ook een voordeel voor Ajax. Als Cambuur op 2 punten was gekomen, heeft de graafschap een punt nodig om zich veilig te spelen. Of te wel met z'n allen ingraven.
Nou gewoon maar zelf er vol voor gaan en anders krijgen we vast wel hulp van de arbiter.

21 april 2016 om 22:26

Ik maak me niet zo druk om het doelsaldo laat PSV maar ruim winnen ze moeten er zes goed maken en dan mogen wij niet scoren in de laatste 2 wedstrijden. Iedereen zegt dat wij het lastig krijgen bij de Graafschap en dat kan best maar PSV heeft het ook nog niet gewonnen bij Zwolle daar hoor je bijna niemand over.

21 april 2016 om 22:49

Jolie De graafschap staat 4 punten achter op de 15e plek. Dus als ze volgende wedstrijd winnen en Excelsior en willem 2 niet winnen kan De Graafschap nog 15 worden. Zo kan het nog leuk worden.

21 april 2016 om 23:15

Verwacht niet dat de Graafschap bij AZ gaat winnen. Ik zeg ook niet dat we even gaan winnen bij de Graafschap maar ik wilden zeggen dat je niemand hoort over PSV die hebben ook geen makkelijke wedstrijd.

21 april 2016 om 23:21

Ja kan ook maar zo. Maar uit winnen bij AZ die voor de vierde plek gaat, zal lastig worden.
Maar blijft allemaal speculeren. AZ had ook de titel binnen in 2007 was het dacht ik. Excelsior zou zich wel sparen voor de nacompetitie. Afijn....de rest is bekend

21 april 2016 om 23:38

Idd gelukkig ligt het voetbal even stil kunnen alle supporters weer even bij komen. Vanaf volgende week gaan we weer verder discuseren.

21 april 2016 om 23:39

De titel is zeker nog niet binnen. Maar we hebben tegen Heerenveen wel goede zaken gedaan.

Wat is het toch bedroevend om te zien dat Streppel er nog steeds geen team van kan maken. Angsthazenvoetbal i.p.v. strijd en de wil om voor de winst te gaan. Jammer voor Cambuur dat het doek nu lijkt te vallen.

Gelukkig was dit seizoen echt een drama!

Plot twist. Wat als PSV dat niet doet en Cambuur weet te stunten?
(Pink panther muziekje)

Was vandaag kan het niet tegen kan nog minder. Man wat een enorm slechte wedstrijd. T is dat er veel spanning op zat dat maakte t leuk. Maar voor de rest.

21 april 2016 om 21:57

@sprang, het was qua niveau inderdaad de lamme tegen de blinde. Kortom, een wedstrijd waar je als neutraal voetballiefhebber niet warm maar eerder koud van werd.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar ik zie dat Zeinstra rood heeft gekregen. Waarom? Ik lees er in dit artikel niets over.

21 april 2016 om 21:22

Is in de 86ste minuut weggestuurd door blom omdat ie boos werd maar zat op de bank

18 apr 1998 stuurde psv, volendam met 10-0 terug hoop dat dit weer gebeurd.

21 april 2016 om 22:22

Hahaha met datum en al...zoiets vergeet je ook niet snel nee...

Ook bij gelijkspel degraderen ze toch?

21 april 2016 om 21:07

Ervan uitgaande dat de graafschap verliest officieel nog niet. Maar het doelsaldo van cambuur is veel slechter. Dus eigenlijk moeten ze 2 keer winnen

Helaas, dit was het dan. We kunnen weer bouwen aan een 'promotieteam'.

21 april 2016 om 21:19

En weer eens winnen hoop ik

21 april 2016 om 21:27

Tja, je zou bijna denken dat we nooit meer kunnen winnen.

Bah nu speelt de Graafschap dus nergens meer om laatste speelronde.

21 april 2016 om 21:52

Het kan beiden kanten op Graafschap gaat er toch nog een leuke partij van maken en haalt alles uit de kast. Of ze gooien alles dicht om er een gelijk spel uit te halen. Dan hebben wij het toch lastig.

21 april 2016 om 22:24

Mocht de Graafschap hun volgende wedstrijd winnen kunnen ze bij winst op Ajax zichzelf nog veilig spelen...

21 april 2016 om 22:51

Dank je eindelijk hebben mensen het door.

21 april 2016 om 23:03

Als superboer zijnde had ik dit allang door, maar dat hebben we natuurlijk niet zelf in de hand ziu het daarentegen wek echt heerlijk vinden om ons op de laatste dag direct te handhaven, ook ak betekend dit direct dus een feestje in EHV

21 april 2016 om 23:14

Precies, de Graafschap heeft Ajax al gematst door de beker niet serieus te nemen en op de laatste speeldag matst de Graafschap PSV door van Ajax te winnen

22 april 2016 om 09:49

De Graafschap gaat echt niet verzaken voor eigen publiek.

Ik had toch liever gezien dat Excelsior eruit ging. In mijn ogen een club met nauwelijks tot geen potentie/toekomst i.t.t. Cambuur. Ik hoop dat jullie gauw terugkomen Cambuursupporters!

21 april 2016 om 21:28

Bedankt, klasse reactie. Hopelijk zijn we snel weer terug.

21 april 2016 om 21:58

Inderdaad de passie van de supporters werd niet vertaald naar het veld.

21 april 2016 om 21:53

@jopie, de kans dat uiteindelijk ook Excelsior uit de Eredivisie wegvalt acht ik nog steeds behoorlijk groot. Eigenlijk zijn alle clubs me even lief. Maar als ik toch zou mogen kiezen welke clubs ik het liefst zie degraderen dan zijn dat clubs die op kunstgras spelen. .

Over de wedstrijd:

Een slechte wedstrijd met veel strijdlust gezien, helaas komen we teveel stootkracht (ogbeche) tekort om voorin meer kansen te creëren en het allerbelangrijkste een echte goalgetter, na het uitvallen van Van Veen wist ik voldoende. Als je al begint met alle respect met Barto en Peersman dan speel je al met 2 man minder en dan is 1-1 een logische uitslag al had er meer ingezeten voor ons vandaag. Het scoren verloopt sinds het vertrek van Ogbeche moeizaam helaas ..

Het seizoen van Cambuur

Het hele seizoen heeft het niet echt meegezeten, hier een aantal punten wat ons de kop heeft gekost

*aanstellen Technisch directeur Van de Vegt
*langdurige blessure's bij vaste waardes (pereira, Bakker en in mindere mate Mac Intosh)
*vaag wisselbeleid (spelers weten niet waar ze aan toe zijn)
*sterkhouders die zijn vertrokken (ogbeche, Reijnen, El Makrini, Droste)
*penalty's voor 0 en maar liefst 8 tegen.
*vaker de scheids tegen dan voor met cruciale beslissingen
*miskopen (heerings, Peersman + huurspelers Hiariej, Vloet)
*De "grote" aankopen Berisha en Masek die geen kans hebben gekregen
*vertrek Henk de Jong en Sandor van der Heide (echte clubmensen)

Kortom, 1 en al een rommeltje in 1 seizoen ..
Uithuilen en vanaf volgend seizoen opnieuw beginnen in de Jupiler league want dit is gewoon niet om aan te zien geweest!! In de 2e seizoenshelft maar 4! punten gepakt en dat is het volkomen terecht dat we er dit seizoen uit liggen zeg ik met pijn in m'n hart. Bij PSV is het einde oefening geblazen, ook al win je Excelsior nog thuis..
Ook volgend seizoen zal ik er weer zijn om mijn club te steunen, Cambuur till i die!

Aan alle De Graafschap supporters; veel succes in de nacompetitie toegewenst

21 april 2016 om 21:38

Het hele seizoen in 1 wedstrijd. Blessures, geen geluk, op voorsprong komen en toch weggeven.

21 april 2016 om 23:15

Op voorsprong komen en toch weggeven is een gebrek aan kwaliteit. Of hoort dat onder de noemer pech?

22 april 2016 om 09:08

Het is iig pech als je in de eerste helft je beste verdediger en meest dreigende aanvaller uit ziet vallen met blessures

Tja dit was te verwachten natuurlijk. Voor mij is er maar 1 reden waarom Cambuur er echt uit vliegt en dat is puur kwaliteit! Veel mensen wijzen naar de interne bestuurlijke rotzooi (speelt ook wel een rol natuurlijk) maar ik denk dat het spelersmateriaal gewoon zwaar te kort is geweest. Het verkopen van Ogbeche is niet slim geweest, maar financieel was dit zeker wel nodig. Met Barto red je het niet, dat is een typische Jupiler League spits (niks persoonlijks, hij geeft in ieder geval altijd alles!). Vloet is mij ook heel erg tegengevallen.. van zo'n iemand verwacht je veel meer. Hij staat/stond bekend als een erg groot talent, alleen was er nog geen tijd/plek voor hem in Eindhoven. Hij heeft echt helemaal niks gepresteerd. Ook van der Veen in de spits is achteraf heel erg slecht uitgepakt... Verder is Peersman toch een zwakke schakel gebleken, ook iemand met veel passie en beleving maar mist kwaliteit.

Uithuilen en opnieuw beginnen. Doet wel pijn..

Jammer dat Cambuur er waarschijnlijk uit gaat. Maar gun het De Graafschap ook om erin te blijven. Had liever gezien dat Excelsior laatste was geworden, maar gezien hun spel zou dat onterecht zijn. Hopelijk keert Cambuur snel weer terug.

Waar waren de Willem 2 supporters vanavond dan?

21 april 2016 om 22:31

In Tilburg wegens protest tegen tijdstip.

21 april 2016 om 23:18

Wat een waardeloze supporters dan. Je gaat nu het er op aankomt je club dubbel en dwars steunen en zet je je eigen wil op het tweede plan. Zeer egoistisch gedacht van die gasten bah. Clubbelang gaat altijd boven eigenbelang.

22 april 2016 om 00:16

Zo kun en mag je t zien. Ik vind het meer een klasse actie die gesteun zou moeten worden door alle clubs en alle supporters. Fox bepaald tegenwoordig alles. Alles voor de kijkcijfers en het geld. Er word geen rekening gehouden met de supporters de werkende mens. De mensen die dit voetbal mogelijk maken. Zonder supporters geen voetbal. Het is van de belachelijke dat Willem II om 18:30 in Leeuwarden moet spelen op een doordeweekse dag. Gaat helemaal nergens over. Zoals t spandoek in t uitvak. De 12e man heeft ook een agenda!

22 april 2016 om 07:57

Je hebt gelijk maar om dat op de 32e wedstrijddag te doen valt te billijken...

laat cambuur maar vol op de avond gaan tegen psv, ik zie een miniscule mogelijkheid om ze 5-0+ te verslaan zou t wel spannend maken.

22 april 2016 om 07:36

PSV walst erover heen. De koek is op bij Cambuur. De strijd gestreden. PSV kan nog even goed aan het doelsaldo werken.

Jammer voor Cambuur, mooie club. Hoewel, zeg nooit nooit.

Toch hoop ik zondag op een verrassend grote uitslag voor PSV volgende week. Zou wat zijn als PSV tegen alle verwachtingen in een gigantische score neer gaat zetten die ruim genoeg is om ze als favoriet aan de laatste speelronde te laten beginnen.

Maar alsnog wel oprecht jammer dat Cambuur na die prima seizoenen Eredivisie nu het hoogste podium weer zeer waarschijnlijk gaat verlaten .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
T. BoereAanvaller93
I. KallonAanvaller92
S. StevensKeeper90
A. BanguraVerdediger82
T. KissAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

Nederland
6 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren