Willem II kijkt angstig naar degradatiestreep na zesde nederlaag op rij

Zondag, 17 april 2016 om 16:22Bart Kruyt

Jurgen Streppel wil Willem II in de Eredivisie achterlaten, maar het belooft in de laatste speelronden nog heel erg spannend te gaan worden voor de Tricolores. Zondagmiddag werd er in eigen huis met 0-2 verloren van ADO Den Haag en Willem II heeft nu voor het eerst sinds 2010 zes wedstrijden op rij op het hoogste niveau verloren. Wanneer Excelsior later deze zondag minstens een punt pakt tegen sc Heerenveen, zakt Willem II onder de gevreesde degradatiestreep.

/

Willem II en ADO speelden voor zondag 23 keer tegen elkaar in de Eredivisie en ADO won maar twee van die duels, maar daar kwam nu dus overwinning nummer drie bij. De score werd na twintig minuten spelen geopend door Mike Havenaar, die werd gevonden door Ruben Schaken en goed binnen kopte. Havenaar is de laatste tijd lekker op dreef in uitwedstrijden: de spits was in zijn laatste zes duels buiten Den Haag betrokken bij zeven doelpunten (vier goals, drie assists).

Willem II moest in de achtervolging, maar grote kansen op de gelijkmaker kwamen er niet. Het publiek was duidelijk ontevreden en begon al voorzichtig te fluiten, toen het rustsignaal klonk. ADO had de zaakjes uitstekend op orde, maar in de tweede helft kreeg Erik Falkenburg plotseling een enorme kans op de gelijkmaker. Na een mislukte onderschepping van een tegenstander kreeg hij de bal ietwat toevallig voor zijn voeten, maar het schot van Falkenburg was veel te slap en kon eenvoudig gekeerd worden door Robert Zwinkels.

De druk werd opgevoerd en Falkenburg kreeg nog twee goede kansen, maar zijn achterwaartse kopbal werd gekeerd door Zwinkels en even later schoot hij op aangeven van Terell Ondaan over. Het gebrek aan scherpte bij Falkenburg brak Willem II uiteindelijk lelijk op, want Frank van der Struijk verlengde een vrije trap van Edouard Duplan en maakte zo met een eigen doelpunt de 0-2. Willem II probeerde in het restant nog wel om terug te komen in de wedstrijd, maar de echte overtuiging leek toch te ontbreken. De Tilburgers moeten nu hopen op een overwinning van sc Heerenveen bij Excelsior; lukt dat niet, dan zakt Willem II naar de zestiende plaats op de ranglijst.


Poll

Denk je dat Willem II de nacompetitie in gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door jollie18)

Hopen dat Heerenveen Streppel alvast een goede dienst kan bewijzen zometeen. Ik denk dat hij blij is wanneer hij straks naar Heerenveen gaat, zijn spelersmateriaal in Tilburg is te matig gebleken. Hopelijk kan hij in Heerenveen alle spelers wat meer aan de praat krijgen, dan denk ik dat er zeker een leuk seizoen aan kan komen

17 april 2016 om 16:35

Streppel is dit jaar jammer genoeg de zwakke schakel. Met dit spelersmateriaal moet je veel beter kunnen. Playoffs komen er aan voor Willem II. Denk dat excelsior ons nog wel voorbij gaat.

Roda lijkt veilig, ik zie zowel Excelsior als Willem II geen 6 punten meer pakken in 3 wedstrijden.

17 april 2016 om 16:37

Roda is al weken.veilig, maar.die Kalezic lijkt het maar niet.officieel te willen lijken maken.

17 april 2016 om 16:42

Zeg dat maar niet te hard. Kan zo maar op de laatste wedstrijd aan komen .. Roda- willem 2

17 april 2016 om 17:49

Ach kom op joh, als Roda het serieus van die laatste wedstrijd laat afhangen hebben zij het ook compleet aan zichzelf te danken. Roda is allang veilig, al lijken ze zich dat niet te beseffen in Zuid-Limburg. Willem II is niet bij machte 6 upunten goed te maken. Roda had zich al veel eerder kunnen en moeten veilig spelen.

En als het echt daar op aankomt, dan pakt Roda dat wel. Dit team wil niet vechten, in tegenstelling tot het team van Roda.

17 april 2016 om 16:38

Wij pakken geen 1 punt meer

Vandaag weer met hoop naar het stadion gegaan en weer ga ik met een teleurstelling naar huis.
Geloof in de spelers en trainer is nu 100 procent weg.
Jupiler League here we come!

Ik ben er toch niet erg gerust op dat Willem II donderdag wel wint bij Cambuur.

Willem II moet donderdag de punten pakken bij Cambuur. Zie excelsior ook niks meer winnen.

17 april 2016 om 17:18

Cambuur MOET gewonnen worden. Gelijkspel of nederlaag tegen Cambuur is gewoon play offs in deze vorm

17 april 2016 om 17:21

Inderdaad belangrijkste wedstrijd van het seizoen misschien wel voor Willem II. Excelsior speelt ook nog uit bij Cambuur dus ze moeten donderdag winnen. Alleen onbegrijpelijk dat er dan een boycot is onder de supporters (ondanks de aanvangstijd zou je toch een paar honderd man verwachten in zon belangrijke pot).

17 april 2016 om 17:34

Deels wel begrijpelijk hoor. Ik bedoel, supporterscollectieven als Kingzine, Ks79, Tilburg Tifosi, Vak E en de supportersclub steken enorm veel tijd in het in goede banen leiden van uitwedstrijden. Om dan 18:30 op donderdag naar Leeuwarden te moeten vanuit Tilburg is echt iets te ver. Verzoek voor tijdverplaatsing waar de Knvb zijn middelste van de 5 vingers naar opsteekt.

Natuurlijk is het jammer dat zo een belangrijke wedstrijd gemist wordt, maar een duidelijker signaal afgeven kan bijna niet. Zonde alleen dat een man zonder verstand maar wel eentje met een maatpak zijn achterste daarmee afveegt. Van Gool steekt zijn eigen supporters hiermee, al lijkt hij dat nog niet te beseffen.

Had graag naar Leeuwarden afgereisd, maar snap het standpunt en sta er ook helemaal achter. En daarbij, 5x winst waarvan maar 2 uit (dolend Twente en slecht Vitesse), ze lijken niet harder te lopen met extra support, stel lamzakken dat het zijn.

17 april 2016 om 17:44

@lars14 alsof die zoutzakken onze steun nog verdienen. Al zouden we daar een vol uitvak hebben winnen doen ze toch niet. Zie Utrecht uit en Excelsior uit bv. Boycot volledig terecht. Iedereen die toch gaat steekt net als die Berry "pannenkoek" van Gool gewoon een mes in de rug van de overige supporters.

18 april 2016 om 08:04

Wat is de exacte reden voor de boycot dan? Alleen het spel? Want dan zou ik zeggen; Gewoon achter je club blijven staan. Voor uitvak Utrecht Graafschap woensdag (18:30 uur ook) zijn al 250 kaarten verkocht en in Doetinchem hebben ze al vaker verloren dit seizoen, helemaal in uitwedstrijden. Of gaan ze ineens arrogant doen in Tilburg. Support your club, helemaal in zo'n belangrijke wedstrijd zou ik zeggen.

18 april 2016 om 10:26

De exacte reden is dat het belachelijk is dat je op een donderdag om 18:30 in Leeuwarden moet zijn!! En dan kom jij met de vergelijking Utrecht - Doetinchem? Iets met appels (232 km) en peren (99 km). Je kunt toch niet verwachten dat mensen even minimaal een halve dag vrij nemen van werk? Prima zo'n doordeweekse speelronde, maar houdt dan ook eens rekening met de gewone supporter.

18 april 2016 om 11:57

"beste Berry, of moet ik zeggen Koning van Gool?!
Scw, dat staat voor: supporterscollectief Willem II. Deze supporters van allerlei verschillende (fanatieke) groeperingen hebben hun krachten gebundeld om samen tot een sterke organisatie te kunnen komen.

Dit collectief heeft een beslissing genomen, namelijk dat de wedstrijd tegen Cambuur geboycot wordt. De reden van de boycot is omdat de wedstrijd op donderdag avond om half 7 gespeeld wordt in Friesland. In eerste instantie was niet iedereen het eens met deze boycot omdat hij op een enigszins ongelegen moment komt. Echter heeft 80% van de supporters die regelmatig een uitwedstrijd bezoekt zich achter de boycot geschaard. En supporters zijn de club, dat weet iedereen. (www.tilbo.com)

Zoals Willemii4life al aangeeft, Doetinchem-Utrecht of Tilburg-Leeuwarden. Ik hoop dat je een beetje inschattingsvermogen hebt en toch wel snapt dat die afstand minstens 2x zo ver is als die van Doetinchem naar Utrecht. Dat betekent dat je ongeveer om 15:30 moet vertrekken, als het niet eerder is en tegen 23:00 thuis bent. Dat is toch gewoon niet te doen als normale, hardwerkende supporter?

En daarbij, Graafschap heeft er 4 gewonnen, Willem II 5. Alsof dat verschil uitmaakt. Arrogant doen? Nee hoor, wij als supporters van Willem II hebben jarenlang wanbeleid eindelijk achter de rug, maar het lijkt weer compleet fout te gaan. Een technisch directeur (aalbers) en trainer (streppel) die allebei naar het hoge noorden gaan, en wij zitten hier met een incapabele algemeen directeur die supporters van de tegenstander in bescherming neemt en zijn eigen supporters alleen maar meer wil steken. Daar wordt je niet vrolijk van, hopelijk valt dat te begrijpen.

Belangrijke wedstrijd, dat weet iedereen ook, de timing is ongelukkig. Maar hoe zeer wij er ook achter gaan staan, het lijkt niemand iets te doen. Echt helemaal niemand. Op het kantoor niet, op het veld niet. Tot aan speelronde 17 stond Willem II 12de, op basis van uitsupportersaantallen (250 gemiddeld), boven Vitesse, de Graafschap, AZ, Groningen, ADO en Excelsior. De afstand van Willem II (nummer 12) naar PEC (nummer 7) is 24 supporters. Dat is minder dan van Willem II naar Vitesse, de nummer 13. Zij brengen er gemiddeld 221 per awayday mee. Dat verschil is dus 29 supporters. Je kan veel zeggen, maar niet dat wij in Tilburg niet achter onze club blijven staan.

20 april 2016 om 12:27

Idd daarna volgen er nog wedstrijden tegen Feyenoord en Roda. Maar tegen Feyenoord zijn ze niet kansloos dat hebben ze in de beker wel laten zien

Het lijkt wel alsof ze zelf willen degraderen. Kwaliteit hebben ze genoeg om zich in de eredvisie te houden maar de echte wil om te winnen lijkt weg.

Willem 2 had gewoon punt moeten pakken in Eindhoven vorige week. Rood voor Arias had gewoon de boel op slot gegooid dan had je wellicht een punt extra.

17 april 2016 om 17:36

Ja, dat zou je haast zeggen. Helaas zit het tactisch brein er iets te vaak naast dit seizoen. Rood pakte voor PSV juist gunstig uit, daar waar het normaliter juist andersom zou zijn. Thuis had er wel gewonnen moeten worden, maar dan krijgt PSV uiteraard hulp, met 2 buitenspel doelpunten (pereiro overduidelijk, en de tweede treffer was hinderlijk buitenspel aangezien Lamprou die bal amper aan kan zien komen)

Het eigen doelpunt van Struijk illustreert het hele seizoen: Onkunde, gebrek aan communicatie en botte pech. Een soort combinatie eigenlijk.

Je zou denken dat ze gebrand zijn om voor het eerst thuis te winnen in 2016, maar inmiddels zitten we op 1/3 van het jaar en is er nog altijd niet gewonnen thuis. Beschamend. Van der Velden in de spits? Leuk hoor, maar dat werkt gewoon niet. Hij krijgt eindeloos veel tijd, maar Zivkovic moest wijken na 3 wedstrijden basis. Zivkovic had die bal in de Kuip erin moeten schieten, dan was hij hier nu nog. Als, als, als...

Er zit geen lijn in dit team, geen durf, geen zelfvertrouwen. Risicoloze balletjes, en zelfs dat gaat meerdere keren per wedstrijd verkeerd. Andersen die te bang is om de actie te maken. Falkenburg die zich verstopt. Ojo die alleen maar terug kaatst op Peters of Wuytens. Joppen en Struijk geen enkele drive naar voren. Ondaan en Andrade die veel te voorzichtig spelen en geen schim van vorig seizoen zijn. En dan verkoop je in de winterstop je sterkhouder voor 5 ton en haal je 2 redelijke versterkingen met Ogbeche en Kali in huis, raken ze allebei geblesseerd. Dan zit het ook niet mee.

ADO speelt hier rustig en geconcentreerd en pakt hier terecht de 3 punten mee. Niet dat ze nou zo heel veel hebben gecreëerd hebben, maar Willem II verdiende het absoluut niet om te winnen. Cambuur is een dood of de gladiolen, verlies of gelijkspel is het begin van een naar einde van de competitie. Die zal namelijk wel verlengd worden tot 22 mei, als het al niet eerder voorbij is. Dit team kan niet vechten, lijkt niet eens te willen vechten. Tegen Jupiler League clubs ga je kapot. Een MVV of Almere City hoeven niet, Willem II moet. En juist dat moeten, dat geforceerd strijd voeren gaat ze opbreken.

Deze selectie is goed genoeg voor een plek 11/12, dat durf ik stellig te beweren. Het feit alleen dat ze niets durven, niets willen, gewoon helemaal niets doen is het meest frustrerende. Net als de bestuurlijke chaos trouwens, het is in alle opzichten een groot klote seizoen.

17 april 2016 om 23:49

Zonde want willem 2 heeft een erg positieve spelopvatting. Alleen lukt het gewoon de laatste tijd niet. Ofja al het hele seizoen. Dit in tegenstelling tot mijn cluppie roda die elke wedstrijd jngaan om niet te verliezen. En dan elke week er minimaal 3 om je oren krijgen. Ik hoop voor jullie dat jullie die nare play offs toch ontlopen. Want daarin weet je nooit wat er gebeurt

18 april 2016 om 12:03

Die positieve spelopvatting heb ik zelden gezien dit seizoen. Utrecht thuis, en de laatste duels voor de winterstop. Helaas loopt het voor geen meter dit seizoen. Streppel is het helemaal kwijt lijkt het wel. Ben benieuwd hoe hij Heerenveen probeert te veranderen, maar het zal met veel horten en stoten gaan.

Roda zelf, tja. Eigenlijk zijn ze allang veilig. Roda heeft al dik 1,5 maand de tijd gehad zich officieel veilig te spelen, maar het lijkt wel alsof ze het vertikken het te doen. Nou ken ik niet alle ins en outs bij Roda, maar het spelersmateriaal is toch ruim voldoende om ongeveer 5 punten te pakken en zeker te zijn van nog een seizoen Eredivisie? Hopelijk is Roda veilig en gunt het ons de 3 punten op 8 mei, zodat we elkaar volgend seizoen weer mogen treffen op het hoogste niveau!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. OwusuVerdediger20
E. SchoutenVerdediger20
L. WoudenbergVerdediger20
J. SmitsKeeper20
F. HeerkensVerdediger20
J. BoschMiddenvelder20
D. CrowleyMiddenvelder21
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

Japan
17 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren