‘Veel eigenschappen van Ruud van Nistelrooij zie ik in hem terug’

Zaterdag, 16 april 2016 om 15:08Gijs Freriks

Tom Heaton maakt met Burnley nog altijd kans om promotie naar de Premier League af te dwingen en zou het voetbaljaar kunnen afsluiten met deelname aan het EK in Frankrijk. De dertigjarige doelman verwacht veel van the Three Lions op het EK en wijst in The Times naar Harry Kane.

/

Heaton stelt dat de aanvaller van Tottenham Hotspur het verschil kan maken: “Het niveau van de Engelse aanvallers is erg goed, zeker dat van Harry. Zijn afronding met zowel links als rechts overtuigt mij zeer. Als derde doelman van Manchester United stond ik vaak tussen de palen toen Ruud van Nistelrooij afwerkoefeningen deed. Ik zie veel van zijn eigenschappen terug in Kane.”

“Die typische wreefschoten naar de kruising, met veel kracht, zijn bijna onhoudbaar voor een keeper. Zijn treffer in Berlijn verbaasde mij ook niet na alles wat ik van hem gezien heb”, besluit Heaton, die door United zes keer werd verhuurd en later transfervrij werd overgedaan aan Cardiff City.


Poll

Zou jij Harry Kane in de basis zetten bij de Engelse ploeg?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door schop1989)

Nou die vergelijking zie ik echt totaal niet. Vind Kane echt wel een ander type spits. Ik zie qua stijl meer overeenkomsten tussen Vincent Janssen en Ruud van Nistelrooij, zijn echt soortgelijke spelers. Nu het niveau nog, laten we hopen dat Janssen ooit in de buurt gaat komen.

16 april 2016 om 15:18

Hij heeft het dan ook puur over zijn manier van afwerken. Zoals ook Van Nistelrooy, zie ik zelf Kane vaak met de wreef op doel trappen. Natuurlijk zijn er situaties waarin ze dat niet doen, maar beiden doen dat heel vaak. Een trap met de wreef is vaak strakker en harder dan met de binnenkant, waardoor deze voor de keeper moeilijk te pakken is. Daar staat tegenover dat je er minder controle over hebt. Maar mits je dit goed kan uitvoeren, is dit wel degelijk een goed wapen.

Harry kane is passiever, sorry maar Nistelrooy zat was een vechter en Kane is qua uitstraling meer een bergkamp en dan iets meer spits.

16 april 2016 om 17:52

Kane meer een bergkamp? Sorry maar hoe kom je hier op?

16 april 2016 om 19:02

Dat het een valse stille spits is die klasse uitstraalt, alleen iets meer spits dan Bergkamp

16 april 2016 om 19:54

Dus wanneer er een vergelijking tussen Ruud en Harry wordt gemaakt op 1 gebied is het absoluut niet waar, maar je vergelijkt hem nu zelf op 1 gebied met Bergkamp en daarmee zit je er nog helemaal naast ook. Ik verbaas me af en toe echt hoe apart de kijk op voetbal is van sommige mensen. Kane lijkt in niks op Bergkamp, maar wel degelijk op Ruud op het gebied van afwerken. Begrijpend lezen is en blijft moeilijk, net als logisch denken.

16 april 2016 om 21:04

Van Nistelrooy wat een spits was dat toch, de tijd bij United geweldig. Dat rode United shirt met Van Nistelrooy en dat team van toen, Kane heeft zeker wat weg van Ruud.

18 april 2016 om 15:36

Smk88 het zomaar verwerpen van argumenten door denigrerende taal uit te slaan is niet een teken van zwakte? Ik heb al vaker dit soort uitspraken van je gezien en denk dan, wat wil je nu eigenlijk? Je reageert alleen als je er oneens mee bent en altijd in de trend van; ik snap niet dat je dat niet begrijp of dat zo ziet.

Als je echt daadwerkelijk vind dat er zoveel mensen een aparte kijk hebben, kun je beter een keer in de spiegel kijken. Daarbovenop zou ik me dan focussen op je eigen mening of reactie.

Durven anders te denken of 10x domme dingen zeggen en 1x iets briljant zeggen is altijd beter dan alles op een zwakke denigrerende wijze afkraken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
H. KaneAanvaller60
D. MarkandayAanvaller00
P. GolliniKeeper00
H. LlorisKeeper70
D. ScarlettAanvaller00
B. DaviesVerdediger10
M. DohertyVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

58 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 oktober
Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Raphinha. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren