Tiental De Graafschap vlak voor tijd nog naast Twente

Vrijdag, 15 april 2016 om

De Graafschap geeft de strijd tegen degradatie niet zomaar op. De ploeg van Jan Vreman kwam vrijdagavond door een prachtig doelpunt van Jerson Cabral op achterstand tegen FC Twente en na een grote misser van Youssef El Jebli en een rode kaart voor Jeroen Tesselaar leek er een nederlaag in het verschiet te liggen. Met tien tegen elf pakte De Graafschap echter toch nog een punt: invaller Piotr Parzyszek schoot vier minuten voor tijd uit het niets de 1-1 tegen de touwen.

/

Dit punt zou aan het einde van de rit nog wel eens erg belangrijk kunnen blijken voor De Graafschap, dat zondag echter wel kan worden ingehaald door SC Cambuur. Vreman zal desondanks gelukkig zijn met een punt en de veerkracht van zijn team. De Graafschap begon vrijdagavond vol goede moed aan de wedstrijd en in de negende minuut kwam spits Vincent Vermeij dicht bij de openingstreffer, maar zijn schuiver belandde op de paal. Niet veel later dook Andrew Driver gevaarlijk op voor Nick Marsman, maar het schot van de dribbelaar miste kracht en precisie.

De eerste grote kans voor Twente viel na twintig minuten spelen te noteren. Robbert Schilder kwam in een te lastige hoek en schoot de bal laag voor, maar spits Oskar Zawada was niet scherp en kwam net te kort om binnen te kunnen tikken. De Graafschap was dus gewaarschuwd, maar tien minuten later kwam Twente alsnog op een 0-1 voorsprong. Cabral dribbelde vanaf rechts naar binnen en kon afleggen op Hakim Ziyech, maar ging voor eigen succes en zag zijn knal in de verre hoek belanden.

/

Het betekende een flinke tegenvaller voor De Graafschap, dat echter al snel weer op gelijke hoogte had moeten komen. El Jebli ging helemaal alleen op Marsman af en had de hoek voor het uitzoeken, maar het schot van de nerveuze aanvaller ging naast. Mede door deze enorme misser leek De Graafschap in het restant van de eerste helft niet meer te geloven in de gelijkmaker en na de thee probeerden de supporters de spelers te motiveren om toch maar te gaan jagen op de 1-1.

De spelers lieten zich echter op de verkeerde manier gelden. Cas Peters ontsnapte nog aan een rode kaart, toen hij bij een opstootje Jeroen van der Lely omver duwde, maar Tesselaar moest niet veel later wél vroegtijdig vertrekken: zijn tackle op het scheenbeen van Ziyech werd bestraft met een directe rode kaart. Twente leek de wedstrijd met een man meer simpel te kunnen uitspelen, maar kort voor tijd ging het toch nog mis voor de bezoekers, toen Parzyszek de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en de 1-1 binnen schoot. De Graafschap heeft door deze remise nu zes punten minder dan Willem II, dat net boven de degradatiestreep staat.


Poll

Denk je dat De Graafschap Cambuur voor zal blijven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door janssen)

Ik baal van de manier hoe ze het weg hebben gegeven. Hoewel ze zeer matig speelden, de wedstrijd toch onder controle gehad en ze hadden die 0-1 over de streep moeten trekken. De Graafschap verdiende het punt wel, op basis van werklust, niet op basis van kansen want het waren bijna allemaal halve mogelijkheden en geen echte kansen. Ben overigens benieuwd hoe het woensdag staat. Ziyech, Gutiérrez en waarschijnlijk Mokotjo er niet bij en ook Ede is een twijfelgeval. Gelukkig is het tegen Excelsior en niet tegen Ajax.

15 april 2016 om 21:58

Zelfde geld voor Twente, welgeteld 0 kansen.

15 april 2016 om 22:00

Maar wel 0-1 voor en dat hadden ze over de streep moeten trekken. Hoewel, als een paar man (lees: Ziyech en Cabral) minder egoistisch waren had je die 2e makkelijk kunnen prikken.

15 april 2016 om 23:41

die twee waren het slechts, samen met de scheids.
Twente was gewoon slechter als de Graafschap. Het is helemaal niets. Ga maar na de amateurs met zo'n waardeloze troep.

15 april 2016 om 21:59

Wat maakt het uit? Twente gaat toch niet de nacompetitie spelen. Spelen voor niets

15 april 2016 om 22:14

Oh zeker wel. Voor meer inkomsten voor komende jaren

16 april 2016 om 07:05

1op1 en 4 kopkansen voor dhr. Vermeij. Allemaal halve kansen, yeah right. Twente mag god op hun blote knieën bedanken dat de graafschap zo slordig was in de afronding.

16 april 2016 om 10:14

Datzelfde geldt voor dat de graafschap de wedstrijd met 10 man is geëindigd 😂.

16 april 2016 om 12:57

Hoezo dan? Twente heeft tegen 10 man helemaal niks gecreëerd. Hidde Jurjus heeft in de tweede helft niet één redding hoeven verrichten. Het was vrij duidelijk dat Twente na de 0-1 niet meer van plan was te gaan voetballen en tegen 10 man al helemaal niet. Gokte puur op een counter via Ziyech of Cabral. De eerste zat niet in de wedstrijd en de tweede komt simpelweg kwaliteit te kort. M.u.v. een prachtig doelpunt weinig klaargespeeld. Cabral ziet er aan de bal aardig uit en weet zich vaak vrij te spelen, zijn vervolg is echter vaak zeer matig: passes niet op maat, niet de juiste snelheid en vaak resulterend in balverlies.

Flut wedstrijd. Veel strijd van De Graafschap en vaak over schreef. Een slap spelend en zwak Twente. Op basis van de inzet een gelukkig gelijkspel voor De Graafschap.

Tja, het had een 8-tal moeten wezen en twente eindigde met de B1 volgens mij. Hoezo competitievervalsing......wij spelen nergens meer om, lekker ballen en uitzieken dit seizoen.

15 april 2016 om 22:09

Wordt woensdag nog leuk. Ziyech, Gutiérrez, Mokotjo, Van der Heyden en waarschijnlijk ook Ede er niet bij. Dat wordt met Schilder en Ter Avest (2 verdedigers) controlerend en Hölscher op 10 en dan mag Schmidt die vandaag debuteerde waarschijnlijk starten, want alternatieven zijn er niet.

15 april 2016 om 22:13

8-tal is overdreven. Vond de scheidsrechter anders prima fluiten. Was een moeilijke wedstrijd waar veel gebeurde maar hield in de meeste gevallen het overzicht. Durfde ook gele kaarten te trekken en te fluiten waar andere scheidsrechters dat niet doen. Zoals het wegwerpgebaar van Ziyech en de overtreding van Zawada.

15 april 2016 om 22:45

Deze scheids was vrij gênant. Liet veel te veel toe van de Graafschap .. niet dat je daarom niet wint (instelling, puur eigen schuld).

15 april 2016 om 23:39

Zet aub je bril af, Cabral liet zich ook (alweer) gaan door na te trappen.

16 april 2016 om 01:46

De scheids vergat wel geel te geven aan marsman voor al het tijdrekken en aan ziyech voor al zijn schwalbes. Wat is deze man irritant en totaal geen teamspeler.

16 april 2016 om 09:40

Ziyech viel een aantal keer na een duel, maar zeurde niet als het niet daadwerkelijk een overtreding was. Met name bij de situatie waar hij geel kreeg voor een wegwerpgebaar had hij simpelweg gelijk. Deze scheids wilde niet alles affluiten, dat is in principe mooi, maar vergat daarbij de echte overtredingen te bestraffen. Maar nogmaals: dat is zeker niet de reden van het puntenverlies.

16 april 2016 om 09:41

En Marsman nam z'n tijd inderdaad. Waarschuwen was een keer op z'n plaats geweest. Maar dan zou ik dat wel graag wekelijks zien en niet willekeurig.

16 april 2016 om 09:56

Hier hoor je inderdaad niemand over (het natrappen van Cabral). Gebeurde al in het begin van de wedstrijd. Natrappen (in welke vorm dan ook) kent maar één straf en dat is rood. Als je het zo bekijkt had Twente het grootste gedeelte van de wedstrijd met 10 man moeten staan.

16 april 2016 om 14:15

Ik vind dat onsportief gedrag zoals tijdrekken, maar vooral de bal weggooien / trappen (iets dat de twente spelers ook vaak deden) veel meer aangepakt moet worden. Ik vind dit 1 van de grootste frustraties bij een voetbal wedstrijd.

Maar Marsman was gewaarschuwd dat hij op moest schieten. Ondanks deze waarschuwing mocht hij het daarna nog wel 5x doen. Waarschuw dan niet.

Wat een flut wedstijd. Twente speelde erg slecht en de graafschap dacht dat ze rugby aan het spelen waren. De scheids had wel meerdere rode kaarten mogen geven. Maar twente verdiende het niet om te winnen.

Erger mij al een paar wedstrijden erg aan zyjech. Hij valt bij elk zuchtje wind. Twente werd een stuk slechter toen het tegen 10 man kwam te staan...

15 april 2016 om 22:09

Heb mij ook zitten te ergeren aan Ziyech. Speelde alleen voor zichzelf.

Matige wedstrijd. 1-1 uiteindelijk wel een terechte uitslag. Ik vond de wissels van Hake zeer apart, ik denk dat dat ook de reden is waarom Twente eigenlijk niks fatsoenlijks meer kon brengen in de 2e helft.

15 april 2016 om 22:16

Ben ik met je eens. Vooral de wissel van de geblesseerde Ede. Had voor Ede Dat Cruz of Schmidt verwacht.

15 april 2016 om 22:29

Ik snap het wel. De Graafschap moest komen en als je een aanvaller brengt sta je met 4 man telkens voorin omdat Ziyech ook niet zakt waar Ede nog wel arbeid levert. Nu heb je meer controle op het middenveld en is het niet zo dat je achterin een man te kort gaat komen.

Als de Graafschap een kans had gehad om 3 punten te pakken voor de belangrijke degradatiestrijd was het vanavond wel. Echter lieten zij het afweten en zie ik Cambuur over de Graafschap heen gaan want zie de boeren iit de Leeuwarders geen punten (lees: overwinning) meer pakken.

16 april 2016 om 00:25

Ben ik ook bang voor En vond foute wissel Smeets moest er niet in maar Koolhof Vorige week ook al fout gewisseld punt was mooi geweest in Groningen maar tja...als he...

16 april 2016 om 00:32

Als we over vorige week beginnen kunnen we net zo goed over 2 weken beginnen Je moet nu maar hopen dat de Utrechters met hun kop al bij de beker finale zitten zodat je hun nog punten af kan snoepen.

16 april 2016 om 00:58

Smeets viel gewoon uitstekend in, beter als die Tarfi die al moeite heeft met passes van 5 meter. Dit keer prima wissels van Jan

16 april 2016 om 01:47

Smeets viel goed in. Tarfi maar ook diemers waren weer niet goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. SnoeiUnknown
G. VaagsKeeper
R. BaasVerdediger
M. HilderinkVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

15 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 5 augustus
James Rodríguez ruilt Real Madrid in voor Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren