Wormgoor en Derijck trekken deur ADO achter zich dicht

Vrijdag, 15 april 2016 om 16:50Erik van Dam • Laatste update: 16:57

Nu ADO Den Haag de Chinese miljoenen binnen heeft gekregen, kan het zijn spelers weer nieuwe contracten aanbieden. Voor sommigen is het echter te laat. Zowel Vito Wormgoor als Timothy Derijck geeft aan een nieuw avontuur te gaan beginnen. Vooral laatstgenoemde is niet blij met het optreden van zijn werkgever.

/

De Belg had een clausule in zijn contract staan, waardoor de verbintenis bij 25 competitieduels in dit seizoen met een jaar verlengd zou worden en zijn salaris omhoog zou gaan. ADO wilde die optie laten vallen en met de verdediger praten over een nieuw contract, maar dat gaat er bij hem niet in.

“Het is in die drie gesprekken (met technisch manager John Metgod, red.) nooit naar voren gekomen dat ze tevreden over mij zijn”, vertelt Derijck aan Omroep West. “Het kost toch geen moeite om te zeggen of je tevreden bent of niet? Vandaar dat ik die clausule niet wil laten vallen.”

Voor Wormgoor had het vooral te maken met de hoogte van de aanbieding die ADO hem deed. “Metgod had al aangeven dat de aanbieding lager zou zijn. Ik vind ADO een mooie club en wilde weten wat zij te bieden hadden. Ik vond het te rigoureus om zomaar ‘nee’ te zeggen tegen een verlenging.”

“Dit is misschien wel een mooi moment om een stap te maken”, vervolgt de verdediger, die vier jaar in het Kyocera Stadion rondliep. Hij zegt het jammer te vinden dat de periode zo wordt afgesloten, maar het is niet anders. “Ik moet ook eieren voor m’n geld kiezen en ik ben ook wel toe aan een nieuwe omgeving.”


Poll

Het vertrek van Vito Wormgoor en Timothy Derijck zal ADO Den Haag opbreken


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door vakkie-l)
15 april 2016 om 17:11

Eindelijk zijn we van Derijck af, is goed genoeg voor een RKC ofzoiets Jupilers...

Wormgoor is wel een beetje jammer al zullen we hem niet zo erg missen.

Jongens bedankt voot jullie inzet. Logisch dat ze elders hun geluk gaan zoeken. Bij ons is dat namelijk lastig op het moment. Scheelt wel weer de helft aan tegendoelpuntrn trouwens. Eigrn doelpunten maken kondrn ze altijd aardig

15 april 2016 om 23:10

Moet je vechten ofzo?

Lijkt met 2 logische beslissingen,

Die wang heeft voor een vertrouwensbreuk gezorgd tussen de selectie en bestuur.

Zelf vertrouwt het bestuur Wang ook niet, anders had Wormgoor wel een verbeterde contract gekregen.

Logisch. Wormgoor is gepasserd door Beugelsdijk en Kanon. Nog wel bruikbaar natuurlijk en Derijck ook, maar ze zijn, net als Zuiverloon, toe aan een nieuwe uitdaging. Derijck is niet goed genoeg voor een ruime contractverbetering, maar van zijn kant ook terecht dat hij niet akkoord is met ruime vermindering. ADO heeft deze posities verder goed bezet.

15 april 2016 om 17:29

Wat voor AZ?

15 april 2016 om 17:37

Meer iets voor Sparta

Ik krijg steeds meer het idee dat China de regie steeds meer naar zich toe gaat trekken. Er wordt nu over de volle breedte van de club gereorganiseerd. Wormgoor vind ik een leuke speler voor een club die degradatievoetbal speelt. Hoort absoluut niet bij ADO thuis. Derijck vond ik persoonlijk wel een aardige speler. Maar ik verwacht komend seizoen een betere spelersgroep, en als er ook nog een directie is die echt berekend is voor haar taak, en wellicht een andere trainer dan kan het wel eens het begin van iets moois worden.

Al zal ik altijd sympathie voor Henk Fraser blijven houden want hij heeft ons behoed voor degradatie toen hij het overnam van Steijn Ook heeft hij onder zeer moeilijke omstandigheden moeten werken. Dit tot op de dag van vandaag.

Maar ik denk dat men ADO swingender wil laten spelen, met een andere trainer en invulling van de selectie. Dan is het soms onvermijdelijk dat je dan afscheid van elkaar moet nemen. Zou mij niet verbazen als Jol hier een dikke vinger in de pap heeft. En ja, ik weet dat hij in Egypte zit.

Wormvormig wil een stap maken, haha. Dat zal een stap terug worden. Blij om van hem verlost te zijn. Nu Fraser nog met zijn behoudende klotuh voetbal.

Wormgoor kan het niveau niet aan dus dat zal wel een stap naar de jupiler worden dan

Miss iets voor twente volgend seizoen?

Miss iets voor twente volgend seizoen?

Is wel de minst brede linie van Den Haag, de verdediging. Kanon wilde vorig jaar al weg en zijn rol in het Ivoriaans nationale elftal zet hem al snel in de spotlight voor andere clubs. Daarnaast kan ik me van Zuiverloon voorstellen dat die ook weg wilt; niet goed genoeg bevonden en gepasseerd, al bijna hele seizoen op de bank. Wie blijft er dan over? Beugelsdijk en Malone? Geld om iemand te halen is er ook niet... Jeugdspeler die er aan zit te komen?

16 april 2016 om 19:30

Traver David (CV kan ook als RB spelen) en Mohammed Haddachi (lb) staan te kloppen aan de deur. Ze hebben beide onlangs een profcontract getekent voor meerde jaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.RKC Waalwijk26-20
15.Willem II25-30
16.FC Emmen24-30
17.VVV-Venlo22-42
18.ADO Den Haag19-44
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger311
V. BesuijenAanvaller281
M. KramerAanvaller275
J. ArweilerAanvaller233
J. GoossensMiddenvelder210
L. KoopmansKeeper190
K. de BoerMiddenvelder170
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

8 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren