NAC Breda kondigt samenwerkingsverband met Manchester City aan

Donderdag, 14 april 2016 om

Divine Naah en Enes Ünal spelen op huurbasis voor NAC Breda en zij zijn waarschijnlijk niet de laatste talenten van Manchester City die in het Rat Verlegh Stadion gestald zullen worden. NAC maakt donderdag op de officiële website van de club bekend dat het een samenwerkingsverband heeft gesloten met de City Football Group, waar Manchester City deel van uitmaakt.

/

Door het partnership krijgt NAC de mogelijkheid om op huurbasis spelers van Manchester City over te nemen. Ook op voetbaltechnisch vlak, zoals op het gebied van scouting, het creëren van topsportcultuur en talentontwikkeling, wordt kennis en ervaring uitgewisseld en intensief samengewerkt. Er is een contract voor vijf seizoenen getekend.

“Deze samenwerking heeft maanden voorbereiding gekost”, zegt technisch directeur Hans Smulders van NAC. “Wij zijn er erg trots op dat één van de grootste clubs ter wereld uiteindelijk voor NAC heeft gekozen. Beide teams zijn volksclubs met een rijke historie. NAC wil met sprongen vooruit en een samenwerking met City Football Group is hierbij natuurlijk fantastisch. Zij zijn een vooraanstaande sparring partner, die NAC per direct beter maakt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door nac72)

Pffff, daar gaan we weer. Ik denk dat dit tot niets zal leiden, net zoals dit nooit ergens tot iets heeft geleden.

14 april 2016 om 11:47

Hoezo heeft het nooit tot iets geleid?

14 april 2016 om 11:53

Omdat city hier alleen maar voordeel van heeft, de afdankertjes die mogen het bij NAC proberen en zodra ze te goed zijn worden ze in Engeland verhuurt. De spelers die niks kunnen blijven bij NAC waar ook een eigen jongen had kunnen spelen. Dus, in wat voor opzichten wordt NAC hier beter van?

14 april 2016 om 11:56

noem dan eens een club die er beter van geworden is ,
ik zie ze niet wat ik wel ziet is dat dit soort samenwerkingen meestal na een paar jaar weer gestopt worden.

14 april 2016 om 12:21

Excelsior

Die hadden zonder Feyenoord niet meer bestaan

14 april 2016 om 12:37

Vitesse, die speelden in de onderste regionen.

14 april 2016 om 12:39

Even een samenvatting van de clubs die gelieerd zijn aan de city football group:
New York City FC, Manchester City FC, Hyde F.c, Yokohama F Marinos, Melbourne City F.c, KV Mechelen, Stomsgodset IF, BK Hacken, Djurgardens IF, NEC Nijmwegen, Limerick, Aarhus, Gil Vincente, Sporting Lisbon, Johor Darul Ta'zim, Espanyol, Surf soccer Club, Mpumulanga Black Aces en Right to dream Acedemy. NAC kan dus aansluiten in de rij. Ik vraag me af of ze hier wat aan hebben. Denk meer dat het in het belang is van de City Football Group.

14 april 2016 om 12:49

Een in Nederland makkelijk te noemen voorbeeld is Vitesse natuurlijk. Diverse spelers die een absolute meerwaarde bleken te zijn. Niet alleen voor Vitesse maar zelfs voor de hele Eredivisie.

Het is mij te makkelijk om te roepen dat het alleen voordeel voor City heeft. Zo'n samenwerking ga je aan omdat je er wederzijds voordeel in ziet.

In het geval van NAC zal het hopelijk betekenen dat ze voor weinig geld toch kwaliteit binnen kunnen halen. Kwaliteit die nodig is om minimaal in de Eredivisie te blijven of zelfs in het linkerrijtje mee te doen.

Daarnaast is het heel goed mogelijk dat NAC gebruik kan maken van het scoutingsnetwerk van City. Die zullen natuurlijk ook een flinke database hebben met spelers die (nog) niet goed genoeg zijn voor City maar voor een club als NAC zeer interessant kunnen zijn. Er loop bij City een hoop dure expertise die NAC niet kan betalen. Als je daar iets van mee kan krijgen dan is dat ook gewoon positief.

14 april 2016 om 12:53

@ramonfcu: Vitesse is veel beter geworden door de samenwerking met Chelsea. Goede spelers als Solanke en Traore, maar ook bijvoorbeeld Rajkovic zouden nooit naar Vitesse gaan zonder het samenwerkingsverband.

14 april 2016 om 14:55

@leopart, waarom zou alleen Manchester City hier voordeel van hebben? Ken jij de inhoud van de 5-jarige overeenkomst?

Laat ik een tipje van de sluier oplichten:
1. nac Breda gaat eerst zelf de markt op om bepaalde spelers rechtstreeks aan te trekken.
2. indien voor bepaalde posities men geen juiste spelers kan aantrekken, kan NAC bij MC, voor 5 á 6 op te geven posities, spelers huren.
3. zodra een bepaalde aan NAC verhuurde speler, aan het eind van een seizoen, door MC wordt getransfereerd, ontvangt NAC een deel van het transferbedrag.
Dit lijkt mij een uitstekende regeling.

Brian Marwood, Managing Director van City Football Services reageerde als volgt:
“wij vinden het belangrijk dat onze beloften zich ontwikkelen in een hoogwaardige en volwassen competitie. Met NAC Breda hebben wij een fantastische club gevonden, die qua sfeer en beleving goed past bij waar wij voor staan. NAC heeft een vooruitstrevende visie, die goed in balans is met een trotse geschiedenis en een gepassioneerde en loyale achterban. Met deze samenwerking komen onze beloften in een uitdagende voetbalomgeving terecht, die ze de motivatie geeft om elke dag beter te worden en uit te groeien tot volwaardige voetbalspelers.”

NAC Breda heeft al twee jaar contact met Manchester City en vorig jaar leidde dit tot het huren van Divine Naah en sinds de winterstop Enes Ünal. Laatstgenoemde scoorde in 8 wedstrijden 7 maal!
Beide spelers zijn aanwinsten voor NAC en beide spelers hebben aangegeven ook volgend seizoen voor NAC te willen uitkomen.

14 april 2016 om 11:52

Nou, zulke talenten zullen het erg goed doen bij de Eredivisie, zeker met City die altijd de top talenten van de wereld aantrekt.

14 april 2016 om 11:54

Het is een samenwerking. NAC is en blijft NAC en werkt samen met de City Football Group.

Ik denk dat het wel ergens toe kan leiden. Maar als het niks wordt dan zeg je de samenwerking op... Er is geen verdere verwevenheid met eigenaarschap en/of andere belangen.

14 april 2016 om 12:12

Mr X Ik denk dat City wel een meerjarig contract heeft gesloten met Nac waardoor ze niet zo maar de samenwerking kunnen stopzetten wanneet het hen niet goed uitkomt. Maar Nac heeft gewoon door dat met jongens als Enes (die laatst nog een hatrick maakte) je misschien in een of twee seizoenen wel vrij ver kan komen. De talenten zullen als ze goed presteren niet lang blijven, maar ze zullen tenminste deze kant op komen. Ook mooi voor Nac trouwens, komt er misschien ooit een echte wereldster met een verleden in Breda (net Suarez en Groningen).

14 april 2016 om 12:22

PSV had een aantal jaar geleden ook een samenwerking met Chelsea. Daar zijn wel leuke voorbeelden uit voortgekomen. Niet heel spectaculair maar Alex had nooit bij PSV gespeeld zonder die samenwerking.
Het kan voor beide partijen goed uitpakken. De Nederlandse competitie is gewoon goed voor een ontwikkeling van een speler

14 april 2016 om 12:57

Ik denk dat dit een mooie samenwerking wordt voor Nac. Ik denk dat veel jeugdspelers van City van toegevoegde waarde kunnen zijn voor Nac. Hopelijk keert NAC snel terug in de ED.

14 april 2016 om 14:52

@themariner, hoe zo heeft een dergelijke constructie nooit tot iets geleid? Noem eens namen van clubs en geef ook eens aan wat de regeling tussen NAC Breda en Manchester City exact inhoudt.

Mmm... op de City website staat het niet echt als groot nieuws aangekondigd.....

14 april 2016 om 11:55

Voor City is het ook geen groot nieuws..

Alleen maar goed voor nac. Vitesse was zonder chelsea allang gedegradeerd of falliet geweest.

14 april 2016 om 11:58

verschil met vitesse is dat chelsea die club bezit

14 april 2016 om 12:51

Uit diverse onderzoeken bleek er niets aan de hand te zijn. Nutteloze kreet waar sommige mensen nog maar al te graag aan vasthouden dus.

Al dit soort samenwerkingsverbanden zegt me barweinig meer. Klinkt allemaal leuk maar blijkt in de praktijk dikwijls een lege huls.

Vraag me ook af of talenten interesse hebben om bij een middenmoter in een sub top competitie te voetballen. Leren ze meer als ze in de Championship voetballen

14 april 2016 om 12:32

Ik weet niet of je per se meer leert in de Championship. In de eredivisie wordt erg technisch voetbal gespeeld en staan we gewoon bekend om de goede trainers en trainingsmethodiek. Je hebt de kans om tegen teams als PSV en Ajax te spelen die elk jaar CL spelen (al dan niet, om de beurt..). Championship is een hoog niveau, maar voor die jonge gasten is het maar de vraag of ze daar de kans krijgen en veel leren. Er word toch een heel specifiek type voetbal gespeeld, hoog tempo, heel fysiek, maar niet bepaald fysiek of tactisch sterk.

Je ziet het ook n Europa met de CL dat Engelse teams het meestal gewoon lastig hebben met teams uit andere landen, ondanks de influx van geld en talent.

14 april 2016 om 12:43

Maar NAC speelt jupiler league.

14 april 2016 om 13:00

Maar is goed op weg om volgend jaar in de Eredivisie te spelen

14 april 2016 om 13:00

NAC kan nog promoveren en ten tweede kunnen clubs uit de Jupiler League in de beker gewoon teams loten uit de Eredivisie.

14 april 2016 om 15:27

Niet lang meer

Dus Unal blijft bij promotie.
Voor NAC is dit goed ,want die zullen niet de middelen hebben om het team dusdanig te versterken.

Cambuur heeft de laatste 3 seizoenen een City talent te leen gehad. Het verhaal Rusnak kennen we allemaal. Het seizoen daarop raakte Bytyqi al snel zwaar geblesseerd. Jack Byrne doet het aardig, maar niet meer dan dat. Lenen van een topclub kan goed uitpakken, maar is beslist geen garantie voor succes.

Prima voor NAC. hopelijk komen er wat tslenten zoals unal. Qua foto vz dit is het oude logo.... jammer!

Ik snap niet dat clubs nog dit soort samenwerkingsverbanden aangaan. City heeft echt schijt aan Nac. Ze sturen alleen spelers waar ze zeker van weten dat het nooit iets gaat worden. Die laten ze lekker bij NAC spelen een seizoen lang in de hoop dat ze hem in de zomer voor een leuke prijs kunnen slijten. Hier wordt NAC echt niet beter van, maar ze zitten wel mooi met een kar vol huurlingen met gekke nationaliteiten.

14 april 2016 om 13:03

Wat een onzin. Op het moment speelt Enes Unal er zeer goed en vorige week nog een hattrick en assist gemaakt. Daar word NAC niet beter van wil je zeggen? Dit is een toptalent waar veel clubs achter zaten, NAC mag blij zijn met zon speler.

Toch vreemd dat City niet voor een eredivisieploeg kiest. Het verschil tussen eredivisie en BPL is al levensgroot.

Tenzij NAC dit seizoen weer promoveert, wat ik ze overigens van harte gun...

Mooi voor nac, cambuur plukt hier al een aantal jaren de vruchten van!! Rusnak en nu Byrne weer!!

Vroeg me vorig jaar al waarom Cambuur dit niet zou gaan doen. Kregen al vaak leuke talenten van City, kleine stap om dit structureel te gaan doen. Dan waren we er nu wss nog ingebleven als we paar goede talenten van City hadden gekregen, zie Byrne, is ook een topper.

Goede zet van NAC

Is NAC de enige waarmee ze een dergelijke samenwerking hebben of slechts de enige in Nederland maar nummer zoveel in Europa?

Met veel bombarie een samenwerking aankondigen... Hmmm waar ken ik dat nog meer van. FC Twente en hun samenwerking met Manchester United. Nog nooit wat over gehoord na het persbericht.

14 april 2016 om 13:19

daaruit kwam Gladstony over. Dat was geen succes en is besloten het stop te zetten.
Dus er is wel wat gebeurd, maar niet veel

15 april 2016 om 20:06

@riverplate, ga geen appels met peren vergelijken! Laat je eerst eens goed informeren of trek er tijd voor uit om de juiste info binnen te halen!

Om 14:55 heb ik op dit item gereageerd en uitgelegd wat de overeenkomst in grote lijnen inhoudt. Lees dat eerst eens en geef dan nog eens een reactie. (Of niet.)

De spelers die tot nu toe zijn overgekomen van City waren wel meerwaardes voor Nac. Enes doet het geweldig en speelt nu elke week, waar hij bij City niet aan spelen toe zou komen. Ook Naah is gewoon een prima speler.
Manchester City heeft daar dus wel baat bij en NAC haalt er eveneens voordeel uit. Ik denk dat Nederland internationaal best goed aangeschreven staat wat betreft het opleiden van jonge spelers en dat ze daarom graag een samenwerking binnen Nederland willen hebben.
Of Manchester City en NAC eenzelfde soort club zijn, zoals hierboven benoemd door de technisch directeur, betwijfel ik wel. Ik denk dat NAC eerder te vergelijken is met een Newcastle United of Sunderland qua club.

Manchester City 2. Een opleidingshuis. Niet meer niet minder.

14 april 2016 om 15:25

Grappig dat dit van een Vitesse fan moet komen. Want als er 1 team een opleidingshuis is. Dan is het Vitesse wel. Waar iedere jaar een stuk of 10 Chelsea B/talenten naar Vitesse gaan. Voor Nac is dit een ander verhaal. Nac kan naar alle waarschijnlijkheid niet zelf een team kopen dat goed genoeg is om kampioen te worden in de 2de divisie. En als ze al promoveren dan zal het voor hun erg lastig worden om te handhaven. Voor zowel Nac als City is dit een win-win situatie. Want Nac krijgt ondersteuning van City doordat er ieder jaar een aantal talenten de plekken kunnen opvullen waar Nac zelf geen centen voor heeft. En voor die talenten is het mooi omdat ze een beetje op de kaart worden gezet en ervaring op doen.

14 april 2016 om 15:44

Ik denk dat het wel veilig is om aan te nemen dat hij sarcastisch was.

14 april 2016 om 16:49

Haha dit was heel sarcastisch bedoeld inderdaad.

14 april 2016 om 21:09

Aaah, u got me

Nac, gefeliciteerd met jullie 'talenten' uit het 7e elftal van Manchester City! De échte talenten gaan zij echt niet naar een club als NAC sturen

14 april 2016 om 15:45

Gelukkig is het niveau van de Eredivisie/jupiler League dusdanig laag dat zelfs 'talenten uit het 7e elftal van Manchester City' een duidelijke meerwaarde kunnen zijn.

Vandaar dus dat City wilde dat Enes Unal naar NAC ging

Mensen denken hier dat ze zoveel verstand hebben van voetbal dat ik maar denk dat zij zelf technisch directeur moet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. VenemaAanvaller134
H. VisserUnknown
H. DoganAanvaller123
S. van HooijdonkAanvaller128
N. OlijKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

12 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren