Roda JC zegt contracten van veertien man op en doet schimmig

Vrijdag, 1 april 2016 om 20:28Erik van Dam • Laatste update: 22:30

Roda JC heeft de aflopende contracten van veertien spelers uit Darije Kalezic’ selectie opgezegd. De Limburgse club kan in een later stadium alsnog met hen praten over de toekomst en zal dat in een aantal gevallen vast en zeker ook doen, maar wie ervoor in aanmerking komen wil Roda JC niet zeggen. De club wil de focus nu volledig leggen op een positief einde van het seizoen 2015/16.

/

Zes speelronden voor het einde van de reguliere competitie staat Roda JC op plaats veertien, maar Excelsior staat slechts zes punten lager op plaats zestien. De club uit Kerkrade is er dus nog zeker niet en wil geconcentreerd blijven op de laatste weken. Daarna wordt waarschijnlijk pas duidelijk wie kan blijven en wie weg moet uit het Parkstad Limburg Stadion.

1Limburg weet in elk geval alvast wiens contract is opgezegd bij Roda JC. Doelmannen Bram Verbist, Yannick Derix en Nick Wolters hebben het slechte nieuws gekregen en daarnaast ook Bart Biemans, Martijn Monteyne, Arjan Swinkels, Henk Dijkhuizen, Rostyn Griffiths, Daryl Werker, Nathan Rutjes, Hicham Faik, Tomi Juric, Richinio Cicilia en Nayib Lagouireh.

Enkelen van de groep van veertien zijn op dit moment verhuurd: Lagouireh (Fortuna Sittard), Cicilia (RKC Waalwijk) en Werker (MVV) verblijven elders.


Poll

Denk je dat Roda JC behouden blijft voor de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door harrie137)

Swinkels, Dijkhuizen, Griffiths, Faik en Juric zijn wel aardig voor het niveau van Roda, maar ze zullen zich eerst veilig willen spelen. Zit overigens ook een vijftal bij dat sowieso wel weg zal gaan.

1 april 2016 om 20:52

Verwacht niet dat er nog met Griffiths en Juric gepraat gaat worden... Deze spelers hebben de verwachting toch niet helemaal waargemaakt. (en Juric is veel te duur)

1 april 2016 om 20:56

faik , griffiths , dijkhuizen kunnen het niveau niet aan waar roda naar toe wil . juric zal ook vertrekken . er gaat vuurwerk komen in Kerkrade .

1 april 2016 om 21:00

Faik zal ik er altijd bijhouden, hij is zeker niet minder dan Noor, Marcos Gullon of Tom van Hyfte.

1 april 2016 om 21:51

0,0 duel kracht en nog minder loopvermogen . heeft een mooie trap maar daar houdt het ook wel mee op . leuke speler voor top-jupiler , voor roda komt hij tekort .

1 april 2016 om 22:04

Zei het toen al over Juric, die gaat niks opleveren door dat korte contract en kostte achteraf te veel geld. Faik vind ik wel een goede voetballer dus wel jammer voor jullie dat hij niet blijft. Verder was Swinkels ook helemaal niet onaardig. De meeste namen die erbij staan zijn ook gewoon geen goede spelers maar toch een paar bruikbare, maar als je omhoog wil kijken moeten er wat vervangen worden...

1 april 2016 om 22:16

is niet helemaal eerlijk qua juric want het is een klasbak . heeft alleen de pech dat hij niet in het vernieuwde roda na de winterstop heeft kunnen spelen eerst door een blessure en nou omdat hij volgens mij overhoop ligt met kalezic . juric is beter dan poepon en van duinen samen . ik verwachte eerst tussen de 10 en 12 nieuwe spelers maar ik zou me niet verbazen als het 14/15 gaan worden .

1 april 2016 om 22:25

Maar als ze echt wat in hem zagen hadden ze de optie in zijn contract gewoon kunnen lichten. Er zijn heel veel clubs die veel spelers moeten halen, bijna elke club zegt wel 10 contracten of meer op... Maar Faik wil niet blijven? Of waarom moet hij gaan? Een betere (ook nog Nederlandse) speler dan hem is lastig te vinden, echt een speler die zich dit seizoen bewijst en een lichtpunt is bij Roda.

1 april 2016 om 22:27

Tenminste, wil er wel bij zeggen dat Faik niet heel constant is en nog wat aan zijn fysiek mag doen. Maar kan echt uitblinken in zijn goede wedstrijden.

1 april 2016 om 22:57

neem van mij maar aan dat juric een potje kan voetballen . hij heeft de pech gehad dat roda voor de winterstop van jupiler niveau was en hij voornamelijk op een eiland stond . hij is qua salaris gewoon heel erg duur . maar als die in vorm is dan ga je wat meemaken . als roda en tomi met elkaar door zouden willen dan moet het contract worden opengebroken met 1 jaar en een eenzijdige optie van 2 jaar . ik denk dat tomi vertrekt , maar ik zou het toejuichen als hij bleef . faik had al een tijdje terug een grote mond dat hij wel een stapje hoger wilde . maar hij heeft nog niet laten zien dat hij het niveau van roda aan kan . dat is echt geen lichtpunt . misschien in de eerste seizoenshelft stak hij er boven uit omdat de rest van de selectie zwakjes was , maar als hij nu invalt in dit team wordt je gewoon zwakker . van mij mag hij vertrekken in ieder geval .

1 april 2016 om 20:59

Ik ben het niet helemaal met je eens. Van de namen die jij noemt denk ik dat Swinkels en Faik kunnen blijven. Juric brengt te weinig voor iemand met een "buiten EU-Salaris" en hetzelfde geld voor Griffiths. Ze zijn niet slecht maar het is het niet waard om ze te houden want ze drukken zwaar op de begroting. Dijkhuizen vind ik helemaal Roda-onwaardig eerlijk gezegd, en mag van mij gerust weg.

1 april 2016 om 21:10

Griffiths heeft geen ''buiten EU salaris''. Hij heeft een brits paspoort.

1 april 2016 om 21:17

Ah, bedankt voor de uitleg. Toen ik het typte twijfelde ik al of Griffiths echt 4 ton zou verdienen, wat inderdaad niet het geval blijkt te zijn.

Ik verwacht dat Roda alleen nog om tafel gaat met cultheld Nathan Rutjes, Arjan Swinkels, Henk Dijkhuizen en Hicham Faik. Juric heeft simpelweg de verwachtingen niet helemaal waargemaakt en het zou me verbazen als hij blijft.

Ik verwacht een drukke zomerperiode bij Roda met veel inkomende en uitgaande transfers.

Was te verwachten. De meeste van deze spelers zijn kwalitatief ook gewoon niet goed genoeg voor Roda. Swinkels, Dijkhuizen, Faik en Rutjes zie ik nog wel blijven. Misschien Daryl Werker nog (al denk ik van niet) en een van de keepers. De rest van de spelers zijn of niet goed genoeg, of hebben te weinig gebracht met een riant salaris (griffiths, Juric).

Doelmannen Bram Verbist, Yannick Derix en Nick Wolters. Derix vind een zwakke doelman. Totaal niet betrouwbaar op de training, laat staat in wedstrijden. Bram Verbist leeft volgens mij niet meer als prof voetballer. Is volgens mij ook veel te zwaar. Wolters kan misschien nog ergens in de Jupiler League terecht.

Bart Biemans, werd al snel duidelijk dat hij niet in de plannen van Kalezic viel, ondanks dat hij vorig seizoen topscoorder was, werd hij niet gebruikt. Martijn Monteyne, is een bruikbare speler geweest, dit seizoen een contractje aangeboden gekregen, maar nu is de tijd gekomen. Arjan Swinkels, maakt vaak dekkingsfouten en helemaal geen goede verdediger, is wel een cultheld, maar ook deze positie kan beter, Buijs laat hem beter lijken. Henk Dijkhuizen, stelt zwaar teleur, had er een paar jaar geleden veel meer van verwacht. Hij is achteruit gegaan t.a.v. zijn eerste periode in de Eredivisie. Hij moet beter kunnen. Rostyon Griffiths, De Australische boom, zijn (handelings)snelheid is te traag en denkt niet vaak vooruit. Daryl Werker, komt nog te kort voor de Eredivisie, wellicht in de toekomst. Nathan Rutjes, iemand die voorop gaat in de strijd, een echte koempel, hij is niet te beste voetballer, maar wel iemand die veel mensen aanspreekt. Zo slecht is hij niet eens, maar wel al op leeftijd. Hicham Faik, technisch verfijnde speler met een goede trap, speelde vorig seizoen prima in de Jupiler League, maar dit seizoen wisselvallig en heeft ons al de nodige punten gekost door slap optreden (in duels) Tomi Juric, aardige speler, echter te vaak geblesseerd en tevens zijn salaris van om de nabij 4 ton niet waard. Richinio Cicilia, lange slungel die nog struikelt over zijn eigen voeten, Jupiler league materiaal. Nayib Lagouireh, komt te kort voor de Eredivisie, speelde vorig jaar al niet veel. Goed voor clubs als Fortuna, waar hij aardig speelt en zijn acties kan maken.

1 april 2016 om 21:13

Niks aan toe te voegen, dit is precies hoe ik er ook over denk. Flinke lap tekst trouwens, haha!
Wordt een drukke zomer denk ik.

ik verwacht als roda er in blijft (waar ik van uit ga) dat er volgend seizoen een elftal staat dat mee gaat doen om een play off ticket nu ze overgenomen zijn .

Swinkels, Werker, Rutjes en Juric mogen van mij blijven. De rest bedanken voor de bewezen diensten. Faik kan het gewoon niet aan. Is jammer, heeft een geweldig linkerbeen.

1 april 2016 om 21:16

Vind je Juric 4 ton waard per jaar? Hij is niet slecht maar hij verdient veel te veel en is ook nog eens erg vaak geblesseerd. Het lijkt mij beter dat we op zoek gaan naar een andere spits.

1 april 2016 om 23:03

ik denk dat je eerst moet kijken hoe tomi in de winterstop geblesseerd is geraakt . en momenteel speelt hij niet omdat hij overhoop ligt met kalezic . juric is zeker 1 klasse beter dan van duinen en poepon samen . ik hoop ook dat hij blijft .

1 april 2016 om 21:17

Serieus Juric? Hij is alleen maar geblesseerd en verdiend erg veel salaris voor Roda begrippen. Juric moeten ze lekker laten gaan!

Het merendeel van de selectie van Roda is niet goed genoeg voor het niveau wat roda wil nastreven. In de winterstop hebben ze zich flink versterkt, denk dat het nu noodzaak is schoon schip te maken in de huidige selectie en wat kwalitatief betere spelers aan te trekken. Moet nu weer mogelijk zijn door de inbreng van Schrouff, Roda moet toch proberen voor komend seizoen rond plek 8-12 te voetballen mits ze een leuke selectie op de been weten te brengen.

Ik vind alleen Faik verrassend. Voor de rest logische keuzes in mijn ogen.

2 april 2016 om 02:32

Waarom vind je dat verrassend?

Dijkhuizen, Swinkels, Juric en Faik zou ik nog mee in gesprek gaan. De rest kan vervangen worden.

Faik zou ik toch proberen te houden.
En Rutjes ook, volgens mij is hij heel erg populair bij de supporters, en zo duur zal die niet zijn.
Die andere spelers zijn denk ik niet goed genoeg. Heb vanavond toevallig Cicilia gezien bij Rkc, dat was helemaal niks, hij is superlang en groot en toch was het enige dat hij deed omvallen in de 16 om een penalty te krijgen omdat hij vrijwel alle kopduels verloor.

Er is natuurlijk een grote kans, dat FC Twente rechtstreeks degradeert,
Dan zouden op dit moment De Graafschap en Cambuur nacompetitie spelen.

Prima dit, ik vind dat faik en Swinkels volgend jaar wel op de bank mogen zitten, de rest mag weg. Hoop wel dat ze slim inkopen, iets waar ze nog al moeite mee hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Jong AZ191
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
D. VenteAanvaller122
J. VijgenAanvaller20
R. de BoerKeeper120
L. HamersKeeper00
D. VrankenKeeper00
A. AbsalemVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

Nederland
30 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren