Het jongensboek van Stefan

Woensdag, 30 maart 2016 om 22:54 door Elvismaster

Terwijl de motregen naar beneden valt zie ik hem warmlopen. De regen deert hem niet. Het voelt voor hem aan als de zon. Het gras lijkt voor hem misschien nog wel groener dan voorheen. Even kijkt hij om zich heen. Tussen de druppels door ontstaat er een glimlach op zijn gezicht. Het stadion, de supporters, even gaan zijn ogen dicht. Bij elke inademing proeft hij het leven. Zijn ogen, hoe ver ze ook van me afstaan, ze geven een soort licht. Een licht dat onverzettelijkheid uitstraalt. Dan gaat het bordje met zijn rugnummer erop de lucht in en loopt Stefan Thesker al kauwgum kauwend het veld op. Datzelfde veld, dat tot voor heel kort geleden als vanzelfsprekend leek.

/

Heel even probeer ik in mijn hoofd voor te stellen, wat er in zijn hoofd moet zijn omgegaan toen hij het nieuws hoorde. Ik wil er niet over nadenken. Een stemmetje protesteert, maar verliest. Misschien was het wel een heel zonnige dag. Ik zie zijn blik voor me als het hem verteld wordt. De zon kleurt langzaam zwart. Ik neem een slok van mijn biertje, dat erg bitter smaakt. Ik word boos op mijzelf als ik merk dat ik me daar druk om maak. Langs me heen zie ik supporters klappen en lachen tegelijk, als Stefan zijn noppen een nieuw plekje geeft op het prachtige groene gras. Een lach van opluchting, een lach van hoop.

Dan gebeurt het onvoorstelbare. De dag, die toch al een vleugje nostalgische sfeer van weleer met zich mee had genomen, ontaart in een magische climax. Stefan scoort eerst de 1-1 en vervolgens in blessuretijd ook nog de 2-2. Het stadion ontploft. Kippenvel maakt zich compleet meester van mij. Op het veld zie ik even niemand meer, alleen Stefan. Hij juicht! Hij schreeuwt! Hij viert het leven! Om mij heen zie ik alleen maar ongeloof en blijdschap. Iedereen vliegt elkaar in de armen. Heel even voel ik weer de verbroedering en de essentie dat ons jarenlang is ontnomen, prachtig! Voordat we weggaan draai ik me nog een keer achterom. Ik begin te glimlachen als ik naar de kant van Epi kijk. Wie heeft er eigenlijk drie punten nodig als we allang gewonnen hebben?

Als ik thuis kom en mijn vrouw en dochter een dikkere knuffel geef dan normaal, laat ik alles even bezinken. Ik pak mijn laptop en begin te schrijven. Ik kijk naast me en daar zit hij, Stefan Thesker. Achter zijn eigen laptop. Hij kijkt me nonchalant kauwend aan en begint te lachen. Ik knik naar hem en dan gaan we beiden apart, maar samen verder met ons verhaal. Ik met de mijne, hij met zijn eigen jongensboek.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 2 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door psvfan1988)

Hoi. Jammer man. Je hebt een fantastische schrijfstijl te pakken en dan raffel je het zo snel af. Je neemt me eerst mee in het karretje van de achtbaan die jouw CE is. Langzaam omhoog en vervolgens ga ik één keer snel naar beneden en is het ritje afgelopen.
Neem de volgende keer je tijd en maak het uitgebreider. Het begon als een prachtige ode aan de terugkeer van deze held. Maar het eindigde als de campagne van het Nederlands elftal voor het EK: veel te vroeg.

31 maart 2016 om 10:04

Haha, feye8. Mooi verwoord. Mijn stukjes worden ook op een Twente site geplaatst en die kunnen en mogen niet te lang zijn. Vandaar dat mijn verhalen nooit zo lang zijn.

31 maart 2016 om 12:01

Vandaar! Ik ga je geen beoordeling geven, want dat zou afbreuk doen aan het talent dat je hebt. Maar ga zo door en schrijf de volgende keer een stuk speciaal voor VZ

31 maart 2016 om 17:02

Ik wel, dat het kort is boeit me persoonlijk niets, het is gewoon goed geschreven en dat telt, ook al is de tekst wat kort en plots afgekapt, de schrijfstijl is mooi.

Hoi Elvismaster, mooi geschreven stuk! je hebt een prettige schrijfstijl en het leest makkelijk weg. Vind het, zoals feye88 al aangeeft, jammer dat het zo kort is maar je uitleg maakt dit logisch.
Ik zou het wel mooi vinden als je eens een apart stuk schrijft voor VZ want met jouw schrijfstijl weet je me te boeien en mee te nemen in het verhaal.
Ga zo door!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren