Publiekswissel voor Dzsudzsák na schitterende vrije trap in slotfase

Balász Dzsudzsák heeft een nederlaag voor Hongarije voorkomen. De nummer twintig van de FIFA-wereldranglijst stevende op een minimale verliespartij af tegen Kroatië, maar een vrije trap van de aanvoerder en voormalig PSV’er zorgde voor een 1-1 eindstand in de Groupama Arena te Boedapest.

/

Hongarije leed in het eerste half uur veel balverlies en kon in aanvallend opzicht nauwelijks iets uitrichten. Kroatië sloeg na ruim een half uur spelen toe: Mario Mandzukic tikte van dichtbij binnen na een lage en strakke voorzet van Ivan Perisic. In de tweede helft liet Hongarije de bal beter gaan en daarvoor werd men na 79 minuten dus beloond.

Dzsudzsák krulde een vrije trap in de kruising van de korte hoek en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1. De Kroaten waren daarvoor uit een vrije trap ook al dicht bij een treffer geweest en dus kwam de gelijkmaker extra hard aan bij de ploeg van Ante Cacic. Dzsudzsák werd na 81 minuten beloond met een applauswissel; hij werd afgelost door Zoltán Stieber.