Mogelijk grote schoonmaak bij Cambuur: elf contracten worden opgezegd

Donderdag, 24 maart 2016 om 19:56Gijs Freriks • Laatste update: 19:58

SC Cambuur heeft de contracten van elf voetballers formeel opgezegd, zo maakt de club uit Leeuwaarden donderdagavond bekend. Clubs zijn verplicht om aflopende arbeidscontracten voor 1 april op te zeggen, maar die verbintenissen kunnen in een later stadium altijd nog worden verlengd.

/

Het gaat om André Krul, Marlon Pereira, Calvin Mac-Intosch, Furdjel Narsingh, Martijn Barto, Vytautas Andriuškevicius, Kai Heerings, Berend Schootstra, Mikhail Rosheuvel, Jergé Hoefdraad en Valmir Berisha. De opties die in de contracten van de zes laatstgenoemde spelers staan, worden niet gelicht.

Het staat niet vast of dat ook het einde van de samenwerking(en) betekent. Er kan immers altijd nog onderhandeld worden over andere contractvoorwaarden. Van de genoemde voetballers heeft Narsingh dit seizoen de meeste wedstrijden gespeeld: 25 stuks. Daarin scoorde de rechtsbuiten één keer.


Poll

Denk jij dat Furdjel Narsingh volgend seizoen nog bij SC Cambuur speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door kook)

Goede zaak, narsingh mag blijven van mij, weinig rendement maar toch altijd dreiging. Vytas is een vechter maar komt eigenlijk te kort. Hoop wel dat hij blijft. Toch wel een beetje een cultheld. Hoop dat ons mooie clubje in de eredivisie blijft en zo niet jammer dan, volgend jaar dan aan een paar belofte spelers de kans geven. Doen het heel aardig vind ik.

24 maart 2016 om 21:20

Weet jij toevallig hoe Marc Magan het doet bij de belofte van Cambuur?

De meeste van deze spelers zullen niet gemist worden, snap alleen niet dat het contract van Vytas niet verlengd wordt; te duur? Hij is één van de enige spelers die een constant goed niveau heeft gehad. Narsingh is een erg goede spelers, maar is helaas ontzettend blessure gevoelig.

24 maart 2016 om 19:51

Het zijn bijna allemaal basiskrachten, dus beetje onzin om te stellen dat ze niet gemist worden.

24 maart 2016 om 19:54

Hoe kom je erbij dat het bijna allemaal basiskrachten zijn? André Krul, Mac-Intosh, Kai Heerings, Beerend Schootstra, Hoefdraad en Berisha zijn allemaal geen basisspelers. Barto alleen sinds Ogbeche is vertrokken, maar komt gewoon te kort.

24 maart 2016 om 21:32

ik dacht dat mac-intosh wel een basisspeler was?

25 maart 2016 om 15:38

Begin van het seizoen wel, maar Lachman kwam in de winterstop

24 maart 2016 om 19:57

Ach dit is vooral preventief. Stel dat Cambuur degradeert, dan zullen ze moeten bezuinigen en dat betekent vooral op salarissen. Dit zijn spelers die je zonder Problemen weg kann snijden omdat je geen afkoopsom hoeft te betalen bij opzeggen en ook niet afhankelijk bent van een Club die ze will kopen. Enige risico dat je loopt is dat bijvoorbeeld een andere Club nu toehapt en die spelers een contract aanbiedt. Als je dan als Cambuur in de eredivisie blijft moet je op zoek gaan naar een vervanger.

Ik ben wel benieuwd waar Cambuur toch een best aantal nieuwe spelers wil weghalen. Er zullen natuurlijk wel een paar een nieuw contract krijgen lijkt me. Maar zo'n brede selectie heeft Cambuur op dit moment ook niet volgens mij, dan kom je wel bij de jeugd volgens mij. Ben benieuwd

Narsingh en Andriuskevicius en eventueel Mac Intosh en Barto als reserves kunnen wel mee bij de onderkant van de Eredivisie dus die zie ik nog wel opgepikt worden door clubs als Excelsior of Roda. De rest zal denk ik een stapje lager moeten zoeken.

24 maart 2016 om 20:53

Vergeet perreira niet. Alleen geblesseerd geraakt.

Mac Intosch, Perreira en Barto mogen blijven. De rest mag weg

24 maart 2016 om 20:54

Eens. De rest of niet goed genoeg of veen instelling

Cambuur moet gewoon volgend jaar opnieuw beginnen met afvallers van heerenveen, groningen. Ik zie ze helaas niet handhaven dit seizoen. Heel jammer, want t is een mooie club.

24 maart 2016 om 20:53

Tot de gemeente eindelijk de knoop doorhakt over het toelaten van het nieuwe stadion zal dit altijd het geval blijven.. hopelijk volgende maand meer duidelijkheid.

als die Peersman ook ff weg mag. wat is die slecht zeg!

Begrijpelijke actie van Cambuur, net als bij de Graafschap. Maar als een speler zijn contract niet wil verlengen dan is de wereld te klein, kan hij op de tribune plaats nemen of gaan supporters wel hun gal spuwen. Bijzondere wereld, dat voetbal wereldje.

Martijn Barto naar N.E.C. halen. Leuke voetballer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
P. BosKeeper
A. BanguraVerdediger
P. BosschaartVerdediger
C. Mac-IntoschVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

11 fans
Coach, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 juli
AC Milan wil doorpakken met de komst van Hakim Ziyech. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren