‘Betere spelers dan ik vertrokken toen ook, Piqué bijvoorbeeld’

Woensdag, 23 maart 2016 om 12:40Robin Bruggeman

Ryan Shawcross doorliep de jeugdopleiding van Manchester United, maar verder dan twee optredens in de League Cup kwam hij niet in het shirt van the Red Devils. De Engels international koos er na een uitleenbeurt aan Stoke City voor om definitief bij the Potters te tekenen en hij speelt inmiddels alweer bijna tien jaar in het Britannia Stadium.

/

De verdediger kon er echter ook voor kiezen om bij United te blijven, maar tot onvrede van Sir Alex Ferguson zag hij meer kansen voor zichzelf in Stoke-on-Trent: “Nadat ik een paar maanden aan Stoke was uitgeleend kon ik een nieuw contract tekenen bij United, maar ik wilde spelen. Sir Alex en ik waren het niet eens; hij wilde dat ik tekende en dat ik dan weer uitgeleend zou worden, het duurde een week voordat we het eens waren”, vertelt Shawcross aan de Daily Telegraph.

“Ik had makkelijk kunnen blijven en dan had ik 150 wedstrijden gespeeld, maar nu heb ik er hier al bijna 350 achter de rug. Ik wil meer dan 500 wedstrijden gespeeld hebben als ik stop en bij United was dat niet gebeurd”, gaat hij verder. “Het ging niet alleen om mij, betere spelers dan ik vertrokken ook, Gerard Piqué bijvoorbeeld. Ik heb wel een goede band met Sir Alex, hij is de afgelopen jaren erg goed voor me geweest. Hij heeft me een aantal keren een smsje gestuurd en hij feliciteerde me ook toen ik mijn debuut maakte voor het Engelse elftal.”


Poll

Vind je dat Ryan Shawcross er goed aan heeft gedaan voor Stoke te kiezen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

4 reacties (laatste reactie door whyme)

Zouden die felicitaties sarcastisch zijn geweest? Dat debuut was namelijk erg kort en bijzonder ongelukkig.

23 maart 2016 om 13:42

Dat zou wel heel laag zijn om het daarom te doen. Een ongelukkig debuut is ook een debuut, die ervaring om voor zijn vaderland uit te komen kunnen ze hem niet meer afpakken.

Ik vind het van klasse getuigen dat SAF ook na hun samenwerking betrokken blijft bij deze spelers. Chicharito meldde dat onlangs nog, nu Shawcross. Ik weet zeker dat het succesvol leiden van een topclub voor het grootste deel van deze relatie afhangt.

23 maart 2016 om 15:15

Daar kan iemand als Frank de Boer wel van leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

Engeland
7 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren