Eerstedivisionist praat met PSV en Manchester City over samenwerking

Dinsdag, 22 maart 2016 om

NAC Breda heeft dit seizoen al Divine Naah en Enes Ünal op huurbasis rondlopen en de ploeg uit de Jupiler League zou graag een verdere samenwerking met Manchester City zien. De Bredanaars hopen in de toekomst vaker spelers van de Engelse grootmacht te mogen verwelkomen, terwijl de club ook in gesprek is met PSV over een eventuele samenwerking.

/

Justin Goetzee ging in januari al langs in Eindhoven om daar met de directie te overleggen: “We hebben de mogelijkheden om in de toekomst met topclubs samen te werken in het beleidsplan opgenomen. Dat onderzoeken we nu en dat is één van de punten in datzelfde beleidsplan”, tekent BN De Stem op uit de mond van de algemeen directeur. Goetzee wil echter niet dat NAC verandert in een soort satellietclub: “Opleidingsclub vind ik ook een verkeerd woord. Zie het meer als het delen van kennis. Wij kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van hun spelers en hun expertise.”

Technisch directeur Hans Smulders was onlangs nog in Manchester voor overleg met de clubleiding van City en ook Goetzee is al een keer mee geweest. Volgens de bestuurder is het contact met the Citizens intensief en overleggen de clubs ook geregeld over de voortgang van de gehuurde spelers.


Poll

NAC doet er goed aan de samenwerking met PSV en Manchester City te zoeken


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door panerai)

Ik zou daar totaal niet vrolijk van worden. Beetje opleiden voor City. Spelers voor een prikkie moeten verkopen aan City. Jeugdspelers die eerder worden weggekaapt etc. Lijkt me he-le-maal niks!!

22 maart 2016 om 14:40

NAC huurt spelers die ze echt nodig hebben. Daarnaast zitten er geen extra contracten in zoals bij Perica. Die moest van Chelsea 20 wedstrijden spelen in NAC 1. Anders kost het NAC geld. Met huurlingen van City en PSV heedft NAC veel meer aan gehad. Menno Koch was een prima huurling en ik kan ook erg genieten van Naah en Unal. Daarnaast met het huren van dat soort jongens krijg je ook veel kennis mee. Die gasten trainen mee met Yaya Toure, Aguero, Silva etc. Kortom ik ben erg blij met de komst van Hans Smulders

PSV heeft Jong PSV al in de JL rondlopen dus dat heeft totaal geen zin.

22 maart 2016 om 14:36

Ik denk dat ze verwachten snel terug te keren in de eredivisie

22 maart 2016 om 15:09

NAC heeft niet genoeg kwaliteit voor de Eredivisie dus zal niet van lange duur zijn ALS dat al gaat lukken.

22 maart 2016 om 15:16

Maar als NAC zou promoveren heeft PSV wel een goede mogelijkheid om talenten voor minstens 1 jaar bij NAC te kunnen stallen. Daar worden beide clubs alleen maar beter van, wanneer NAC niet promoveert dan zal PSV inderdaad weinig aan de samenwerking hebben.

22 maart 2016 om 22:49

De druk van presenteren van NAC in de JL is een prima leerschool voor de spelers. Bij Jong PSV is deze druk niet aanwezig maar bij 1ste elftal wel. NAC moest eigenlijk kampioen worden net als PSV.

22 maart 2016 om 23:03

Kan PSV geen kampioen meer worden dan?

Wel grappig: we zijn geen satelietclub maar gebruiken hun spelers en kennis. Kortom: satelietclub. Denkje echt dat City haar kennis aan NAC zal delen? Nee joh, die huren de speler uit en verder niks. Deze samenwerking is meer in voordeel van City of PSV

Er is toch ook al een soort van samenwerking tussen City en Cambuur? Rusnak, Byrne....

22 maart 2016 om 15:08

Rusnak is nu bij Groningen

Ja, jammer genoeg el. Daar houdt ie nu de bank warm. We hadden hem nog goed kunnen gebruiken dit seizoen. Maar neemt niet weg dat zijn eerste Nl-club Cambuur was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. VenemaAanvaller134
H. VisserUnknown
H. DoganAanvaller123
S. van HooijdonkAanvaller128
N. OlijKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

12 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren