Besiktas neemt ondanks tegendoelpunt ex-RKC’er koppositie weer over

Zaterdag, 12 maart 2016 om 19:58Thijs Post • Laatste update: 20:01

Besiktas heeft in Turkije de koppositie van de Süper Lig weer overgenomen van Fenerbahçe. De ploeg van trainer Senol Günes was pal aan de Zwarte Zee te sterk voor Rizespor, de nummer dertien van de rangschikking: 1-2. Besiktas staat nu na 24 wedstrijden op 57 punten, Fenerbahçe heeft er met evenveel gespeelde wedstrijden 56.

Voor Besiktas begon de wedstrijd tegen Rizespor uitstekend, want na een kwartier spelen opende José Sosa de score met een prachtige vrije trap. De titelkandidaat kwam niet veel later goed weg toen Deniz Kadah namens Rizespor een strafschop miste; keeper Tolga Zengin verrichtte een uitstekende redding. Die misser kwam de thuisclub duur te staan, want even voor rust werd de marge verdubbeld.

Kerim Frei werd fraai vrijgespeeld in het strafschopgebied, tikte de bal langs een tegenstander en vond met een wippertje de verre hoek. Omdat Deniz met een kopbal aan de andere kant ook nog de lat had geraakt leek de 0-2 ruststand wat veel van het goede, maar Besiktas was beter en verdiende de voorsprong. Na de onderbreking ging de voet van het gaspedaal bij Besiktas, dat dinsdag alweer in actie komt voor de lastige inhaalwedstrijd bij Trabzonspor. Ex-RKC’er Teddy Chevalier bracht een minuut voor tijd nog even spanning, maar de punten gingen mee naar Istanbul.


Poll

Denk je dat Besiktas kampioen wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door alpay-ozalan)

Ik denk niet dat besiktas mar leicester kampioen wordt. Wat denken jullie kameraden?

12 maart 2016 om 20:05

Sorry ik moet eerst bijkomen van je humor.

12 maart 2016 om 20:13

Ik denk dat Sparta kampioen wordt.

12 maart 2016 om 20:37

Aan de fles gezeten??

13 maart 2016 om 00:33

Nee aan de tetten van tinie

Tolga is wel echt in vorm sinds Boyko is gekomen. Moeizame wedstrijd, maar Olcay weer, OMG wat een speler. Snap niet dat hij nog steeds speelt, steeds te laat met pasen, 1 op 1 met de keeper en nog mist hij. Hij is geen schim van wat hij is geweest. Kunnen we beter Cenk vanaf het begin laten spelen.

Weer op zijn Besiktas gewonnen. 123732 kansen om zeep geholpen. Rize die er niks van bakt maar opeens de 1-2 maakt en dan ga je nog dik stressen de laatste 4 minuten.
Goed de 3 punten zijn binnen en nu op naar Dinsdag.

12 maart 2016 om 20:10

Zoveel kansen heeft bjk ook weer niet gehad. 4 schoten op goal. Was gewoon een zakelijke overwinning op een heel slecht Rize

12 maart 2016 om 20:14

4 schoten op doel cenk alleen had er al 3 dus jouw 3 schoten op doel klopt nog niet eens 1% mijn beste vriend

12 maart 2016 om 20:14

Sorry maar volgens mij waren het er echt wel meer. Het verschil tussen Fener en Bjk is wel duidelijk. Fener komt 2x en scoort. Besiktas heeft 10 kansen nodig.

12 maart 2016 om 20:18

Turksetukker ben je serieus? ik zou straks alleen al even de samenvatting kijken over hoeveel kansen we om zeep hebben geholpen! tegenover de keeper en dan afleggen valt ook onder een 100% kans.

12 maart 2016 om 20:19

Het is niet alleen een kans als je schiet. Er waren een paar situaties waar ze met 4 tegen 2 en 3 tegen 1 stonden en het niet afmaakten, onder andere door verkeerde keuzes te maken.

12 maart 2016 om 20:23

Hehehe turksetukker via livescore een wedstrijd kijken geeft een vertekend beeld

12 maart 2016 om 20:52

Ik heb de statistieken bekeken en de wedstrijd via livestream. Jullie weten hoe de kwaliteit dan is. Mijn fout als ik het klakkeloos opnoem maar dit stond echt bij de statistieken. Nu heb ik het nogmaals bekeken en idd t blijkt 10 schoten op doel tegenover 4 van rize. Excuses..

Besiktas goed en zakelijk gespeeld. Alleen had de derde er allang in gemoeten. Vond het eind wel vreemd. Rize die de bal rond blijft tikken en erg blij doen met de 1-2. Ik moest echt even op de scorebord kijken of ik het mis had. Rize viel me erg tegen vandaag.

12 maart 2016 om 20:06

Gefeliciteerd bjk supporters..

Wat een waardeloze wedstrijd. Je hoort met 9-3 te winnen, maar toch krijg je het voor elkaar om bijna gelijk te spelen??? Hoe kan je zoveel kansen creëren en bijna niks afmaken niet te geloven.

Het bestuur heeft het voor elkaar gekregen om een redelijk solide centrale verdediging van voor de winterstop te vervangen door twee nietsnutten, die niks bij deze club te zoeken hebben. Marcelo en Delgado rot beide a.u.b. aan het einde van het seizoen terug naar waar jullie vandaan kwamen. En Mario Gomez is dan wel de topscorer van de competitie, maar die man heeft me toch een hoop kansen nodig om er eentje te maken. Ook vandaag was hij weer hopeloos aan klungelen. Als hij niet scoort dan heb je niet zoveel aan hem, want meevoetballen kan die niet.

We winnen wel terecht, maar het was toch weer onnodig billen knijpen op het eind. Ik ben benieuwd hoelang we dit nog gaan volhouden. Als ze hun kansen nou eens afmaken dan mogen ze van mij zo belabberd verdedigen en dan winnen wel elke wedstrijd maar met 7-3 ofzo, maar dat zit er ook niet in.

12 maart 2016 om 20:11

Helemaal gelijk over Gomez. Het is een pure killer en als die goals niet komen, ga je je aan hem irriteren. Hij heeft er nu 18, maar het hadden er minimaal 25 moeten zijn.

12 maart 2016 om 21:08

Nou nou nou overdrijf je niet een beetje jongen.. We speelden gewoon goed hoor alleen moesten we veel meer scoren natuurlijk.. en je kritiek op het centrale duo vind ik nergens op slaan. Die jongens zijn er net, nieuwe omgeving nieuwe club en doen het gewoon naar behoren. Hoeveel kansen hebben we weggegeven?

En Gomez hehehe

Wat een wedstrijd maar wat probeert deze verdediging ons aan te doen? We hebben geluk dat tolga een van zijn beste wedstrijden speelde zelfs de goal ging hij redden als marcelo die bal niet naar de andere richting stuurde. Tevreden met de 1 ste helft ook al had rize samen met de penalty en 1 kans dat op de crossbar ging. We moeten onze kansen leren afmaken beck en olcay schiet toch eens jullie moeten perse geen assist geven ze staan in posities waar iedereen goed word gedekt en schieten niet op doel. Goede wedstrijd van kerim hij was altijd goed ingevallen bij wedstrijden maar wanneer hij bij wedstrijden begon speelde hij nooit geweldig maar vandaag heel goed gedaan van hem. Oguzhan zijn blessure ik hoop dat het maar 1 dag duurt want hij is een heel belangrijke speler voor ons. Sosa de freekick king. Mario speelde heel anders vandaag normaal praat hij nooit met de tegenpartij of met de scheids is het msschien omdat hij de record wil verbreken toch had hij ook grote kansen die afgemaakt moesten worden. Heel blij en nu trabzon winnen zijn we de leiders en hopen dat fener morgen punten laat morsen. BJK BJK

Een wedstrijd die allang beslist moest zijn, maar we zouden Besiktas niet zijn als het in de laatste minuten niet spannend zou worden. Ja, Rize heeft een penalty gemist en had daarna nog een bal op de lat. Maar we hadden er minimaal 7 moeten scoren vandaag. Ongelofelijk, ik heb er geen woorden voor. Hoe kun je zoveel kansen missen.

Olcay en Gomez zaten weer te racen met elkaar. Wie kan er meer kansen om zeep helpen? Tot nu toe staat Gomez voor met 65 gemiste kansen, Olcay volgt met 55. Ik werd helemaal gek tijdens het kijken. Dit is nu al de zoveelste keer dat ze na een voorsprong heel laconiek bezig zijn, dat was vorige week ook al zo. Tot nu toe gaat het goed, maar ergens houdt dat op en ga je heel duur puntverlies lijden. Sosa had vandaag iets van 5 assists kunnen hebben, die man heeft een wereldpot gespeeld.

De drie punten zijn binnen, maar als we het ons iedere wedstrijd zo moeilijk gaan maken, haal ik de laatste week niet. Dit is ongezond.

12 maart 2016 om 20:19

Hahah een beetje overdreven want spannend is het nooit geweest natuurlijk. Ik vind ook dat je Gomez ten onrechte bekritiseert want hoe slecht werden die kansen uitgespeeld. Hij kreeg de bal telkens te laat of veel te moeilijk aangespeeld, of helemaal niet..

We moetrn idd beter met onze kansen omgaan want zo krijg je een keer de deksel op de neus, maar over het veldspel kun je alleen maar positief zijn.. Rize helemaal weggespeeld

12 maart 2016 om 20:21

Die laatste 5 minuten heb ik al mijn nagels opgevreten man, waar heb je het over. Als dat niet spannend is.

Over Gomez, hij had gewoon een hele slechte wedstrijd. Hij had genoeg kansen om er minimaal 1 te scoren. Als je alleen de makkelijke ballen kan afmaken, verdien je geen 3 miljoen euro. Dat kan Cenk ook.

12 maart 2016 om 21:02

Makkelijke ballen? Ik stel voor dat je al zijn goals even terugkijkt want natuurlijk zitten er ook makkelijke ballen tussen maar ook heel veel niet zo eenvoudige.. volgens mij heeft hij ook maar 1 penalty gescoord.

Zijn loopacties zijn een schoolvoorbeeld voor iedere centrumspits en hij is altijd gevaarlijk. Hij scoort in de grote en de kleine wedstrijden, met het hoofd met links of met rechts en ook van afstand.. Wees blij dat we zo een spits hebben man, als hij fit blijft schiet hij zeker meer dan 25 binnen..

12 maart 2016 om 21:12

Ik zeg niet dat hij alleen makkelijke ballen afmaakt. Natuurlijk zitten er moeilijke ballen bij, maar daarom is hij ook wie hij is en daarom is hij ook onze topverdiener.

En ik zeg het nogmaals, hij had er al 25 moeten hebben. 25 in onze competitie is een normaal aantal, iedere zichzelf respecterende spits moet dat aantal halen. Zo goed wordt er niet verdedigd.

12 maart 2016 om 21:31

Niet mee eens.. Elke wedstrijd speel je tegen ploegen die de bus parkeren, zo eenvoudig is dat niet.. En de spitsen die er 25 hebben gemaakt in onze competitie zijn de laatste jaren op 1 hand te tellen, en een spits van Besiktas zit er helemaal niet tussen..

Tuurlijk had hij er meer kunnen maken maar hij heeft ook ballen gemaakt die niet direct een scoringskans waren, dat streep je natuurlijk weg. Elke topspits mist kansen

Het had eigenlijk 0-7 moeten eindigen, maar de Besiktas spelers lieten het telkens na. Olcay mag blij zijn dat hij deze kleuren draagt. Sosa is de dirigent van het elftal. Frei liet zien dat hij er ook bij hoort en Tolga heeft een penalty gestopt. Is dit positief? Nee, juist niet. Nu denkt hij dat hij het gemaakt heeft en zal hij de komende wedstrijden alleen maar blunderen. De bal ligt weer bij Fener. Petje af voor Konyaspor trouwens. Meesterbrein Kocaman staat 3e met misschien wel het minste budget van alle clubs. Grote klasse.

Jose Ernesto Sosa wat ben jij toch een heerlijke Argentijnse playmaker, en wat een vrije trap specialist. Vrije trap weggeven tegen Besiktas is tegenwoordig bijna een penalty, de zoveelste al die Sosa binnenkrult.

We kwamen na de 1-0 van Sosa goed weg na die pingel en grote kans van Deniz maar daarna hadden we talloze kansen en had het 0-5 bij rust moeten staan. In de 2e helft gingen we vrolijk verder met het slecht uitspelen van kansen en ook Itandje haalde heel wat ballen er uit. We speelden Rize helemaal zoek maar toch kwamen ze in de laatste minuut nog op 1-2 uit het niets. Gelukkig werd het daarna niet spannend meer en halen we de dikverdiende 3 punten binnen in een van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen. Gs verloor hier en Fener speelde er ternauwernood gelijk.

Sosa was natuurlijk de man of the match maar ook Tolga (hoe hij die pingel pakte pfff) en Kerim vond ik goed spelen. Het gemis van Quaresma en Tore werd dus goed opgevangen.. Op naar Trabzon, als we zoals vandaag sprlen halen we zeker de 3 punten binnen..

12 maart 2016 om 20:18

Fener speelde hier ternauwernood gelijk? De meeste kansen waren voor ons en Kjaer scoorde in eigen doel. We hadden hier moeten winnen. Het blijft een gare ploeg deze Rize. Zonder Kweuke zijn ze niks. Ze verwachten dat Kara Sovalye van Battal Gazi hun even zal redden.

12 maart 2016 om 20:21

Wat ik me herinner is dat Rize zeker gelijkwaardig was. En ja, Kweuke is natuurlijk wel een gemis voor hun.. Al met al een goede wedstrijd en terechte 3 punten

12 maart 2016 om 20:29

Sosa was net Beethoven en deze wedstrijd was zijn Vijfde Symfonie. De laatste keer dat ik een spelmaker uit onze competitie zo goed zag spelen, verloren we in eigen huis met 2-4 van Fener. Alleen bestaat de kans dat hij na de zomer ergens anders speelt. We hebben een akkoord met Ben Arfa. Weet niet of dat ten koste gaat van Sosa.

12 maart 2016 om 21:02

Ik weet niet of jij Ben Arfa dit seizoen hebt gezien, maar die jongen zou in huidige vorm de beste speler van de Super Lig worden, zonder te overdrijven. Maar aan de ene kant moet zijn mentaliteit het niet verpesten. En in Turkije zijn er een hoop dingen waardoor je mentaliteit alleen maar kan verslechteren.

12 maart 2016 om 21:10

Ben Arfa is in topvorm en zou een geweldige aanwinst zijn maar hij zou eerder een vervanger voor Tore zijn dan voor maestro Sosa. Ik hoop echt niet dat hij weggaat.. Tore mag van mij vertrekken voor een mooi bedrag..

12 maart 2016 om 22:44

Waar blijft mn geld ??? Je kan wel hier reageren maar niet in je privéberichten.
Oplichter. Ik wil mn geld

Ik denk dat wij nog wel eens 4/5 spelers kwijt kunnen raken voor aankomend seizoen.
Ben Arfa is zo goed als een akkoord mee bereikt dus die komt ons dan versterken, maar Oguzhan, Tore, Sosa, Gomez en Ismail zijn allemaal nog maar vraagtekens. Aan de ene kant denk ik dat ze nog wel een jaar willen blijven ivm nieuw stadion en CL maar aan de andere kant kunnen we ook dodelijk cashen aan ze.

Ben blij dat ik de wedstrijd niet heb gezien. Want wat ik hier allemaal lees.. die laatste paar minuten zouden niet goed geweest zijn voor me hart. Hopelijk ga ik wel voor de buis zitten tegen trabzon. BesiktasK

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas7037
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller3115
V. AboubakarAanvaller2515
A. HasićAanvaller82
U. YuvakuranKeeper60
C. TosunAanvaller33
Javi MonteroVerdediger110
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

4 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren