Napoli beëindigt droevige reeks en deelt koppositie met Juventus

Napoli wist de laatste vijf wedstrijden die het speelde (twee in de Europa League, drie in de Serie A) niet te winnen, maar zaterdagavond was het weer eens raak voor i Partenopei. De thuiswedstrijd tegen Chievo begon nog verschrikkelijk voor Napoli, maar de ploeg toonde veerkracht en wist de rollen nog voor rust om te draaien. Dankzij de 3-1 overwinning heeft Napoli nu net zoveel punten als koploper Juventus, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft en zondag Atalanta treft.

/

Maurizio Sarri en zijn mannen kunnen de verrichtingen van Juventus ontspannen gaan volgen, maar zij begonnen zaterdag zoals gezegd nog dramatisch. Vlad Chiriches verving de geschorste Raúl Albiol en hij gaf Chievo al in de tweede minuut een doelpunt cadeau, toen hij als laatste man de bal verspeelde aan Nicola Rigoni. Die liet José Reina kansloos en zorgde zo voor de vroege 0-1. Lang liet het antwoord van Napoli niet op zich wachten, want slechts vier minuten later stond het alweer gelijk, via de 26ste competitietreffer van Gonzalo Higuaín.

Napoli was na de gelijkmaker de bovenliggende partij en ging op zoek naar meer, maar Chievo kon uit de counter ook nog een paar keer gevaarlijk worden. Het duel golfde zo op en neer en zeven minuten voor rust kwam Napoli op voorsprong, via Chiriches. De verdediger kopte een voorzet van Jorginho binnen en maakte zo zijn fout uit de beginfase goed. Napoli nam de 2-1 voorsprong mee de rust in en in de tweede helft moest Chievo in de achtervolging, maar de gelijkmaker zat er nooit in. Twintig voor tijd viel de beslissing: José Callejon werd weggestuurd door Allan en maakte er 3-1 van.