Opleving FC Twente bij gehavend ADO Den Haag komt te laat

ADO Den Haag is FC Twente gepasseerd op de ranglijst. De hofstedelingen speelden vrijdagavond een sterk eerste uur en beloonden zichzelf met twee doelpunten, wat uiteindelijk net voldoende bleek te zijn voor de overwinning. Twente wist zich met een geweldige treffer van Hakim Ziyech (schot uit een moeilijke hoek in het dak van het doel) nog terug te knokken tot 2-1, maar verder kwamen de Tukkers niet. ADO heeft nu twee punten meer dan Twente.

/

De overwinning was verdiend, al werd het in de slotfase toch nog erg spannend. ADO miste door blessureleed de nodige spelers, maar daar was weinig van te merken. De ploeg van Henk Fraser was zeker in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en het was eigenlijk een klein wonder dat het bij rust ‘maar’ 1-0 stond. ADO kende in ieder geval een droomstart en stond al binnen anderhalve minuut spelen op voorsprong, toen Thomas Kristensen bij de tweede paal een perfecte voorzet van Aaron Meijers binnen kopte.

Twente moest dus al vroeg in de achtervolging, maar kwam niet lekker in de wedstrijd. ADO bleef de gevaarlijkste ploeg en Ludcinio Marengo probeerde het met een schot vanuit de tweede lijn, dat op de lat uiteen spatte. Dit was de eerste van de drie keer dat ADO in de eerste vijfenveertig minuten het aluminium raakte: kort nadat Meijers net naast had geschoten raakte Tom Beugelsdijk de bovenkant van de lat, terwijl het schot van Kristensen via de binnenkant van de paal terug het veld in kwam. Kort voor rust redde Nick Marsman ook nog bij een grote kans voor Edouard Duplan.

/

ADO verdiende dus een ruimere voorsprong, maar moest bij rust genoegen nemen met een minimale marge. In de tweede helft probeerde de thuisploeg alsnog uit te lopen en dat lukte al vrij snel, omdat Bruno Uvini vijf minuten na rust ongelukkig hands maakte. De bal ging op de stip en Timothy Derijck stuurde Marsman beheerst de verkeerde hoek in: 2-0. Niet lang na dit doelpunt liet Marengo zich weer zien, maar de goed spelende aanvaller schoot ditmaal in het zijnet.

Hierna kwam Twente er zowaar aan te pas. Ziyech schoot bij zijn eerste kans net naast, terwijl Martin Hansen geweldig redde bij een kopbal van Zakaria El Azouzi en een van richting veranderd schot van Thomas Agyepong op de paal belandde. Twente voelde dat er misschien toch nog wel wat te halen viel in het Kyocera Stadion en na de schitterende 2-1 van Ziyech, tien minuten voor tijd, keerde de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug. ADO werd naar achteren gedrukt, maar Twente slaagde er niet in om de gelijkmaker op het scorebord te brengen.

1
2

Tja, terechte nederlaag. Alle lof voor het spandoek en vertoonde spel van Ado, dat Twente pas in het Haags kwartiertje begon te voetballen was volledig aan het (daarvoor) imponerende spel van ADO te wijten. De penalty was misschien wat makkelijk gegeven, maar als Tukker moet je niet klagen dat het niet bij rust al 4-0 was. Gefeliciteerd Ado!

4 maart 2016 om 22:06

Heb de wedstrijd niet bekeken. Wat bedoel je met het spandoek?

4 maart 2016 om 22:07

Ado had een spandoek : KNVB : straf de daders van wanbeleid niet supporters FCT

4 maart 2016 om 22:09

Weet de letterlijke tekst even niet meer, maar kwam er op neer dat de Knvb niet de supporters maar de daders moet straffen. Met andere woorden: Laat Twente bestaan. Of het terecht is of niet wil ik even in het midden laten om een lading aan haat/liefde reacties te voorkomen, maar het gebaar doet mij ontzettend goed.

4 maart 2016 om 22:14

Leuk dat ze dat doen maar de daders zijn weg (denk niet allemaal). Maar de club twente is er nog. Jammer voor de supporters maar de supporters zijn niet de club twente. Hun worden dus eigenlijk niet gestraft om het maar ef hard te zeggen.

4 maart 2016 om 22:17

Nogmaals, of het terecht is of niet wil ik in het midden laten. Dit gaat anders weer een eindeloze discussie worden met alleen maar verliezers. De tijd zal leren wat er gebeurt, wat er ook gebeurt: het is terecht

Ik heb het niet gezienaar in de live topic zag ik ook een discussie over die penalty. Haalde twente voordeel uit die situatie (tweede bal bij medespeler)? Zo ja dan is het terecht ook al is het aangeschoten, niet met je arm naar de bal maar bal naar hand zodra je voordeel hebt in kan een scheidsrechter niks anders dan de bal op de stip leggen. Nogmaals situatie niet gezien maar zo zijn de regels.

4 maart 2016 om 22:11

Blom zou het ongetwijfeld uitleggen als dat Uvini inderdaad voordeel haalt uit zijn situatie. Dat de bal dan onbedoeld tegen de hand gaat is dan inderdaad niet van belang. Maar nogmaals, ik wil er ook niet over miepen want ADO had al pech genoeg dat de stand op dat moment niet groter in het voordeel voor hun was.

4 maart 2016 om 22:15

Twente is een penalty voor Gutierrez onthouden. Wordt in de rug geduwd op het moment dat El Azzouzi zijn kopkans mist.

4 maart 2016 om 22:16

Scoringskans maakt in 1e instantie niks uit, het criterium is of het wel of niet opzettelijk is. Blom behoort dit te weten.
Twente had daarentegen wel een strafschop moeten hebben.

4 maart 2016 om 22:18

Tukkertje91 ik vind niet dat je klaagt erover het was voor mij meer een vraag en een stukje regels. Eigenlijk had ik moeten wachten en op J.Staten moeten reageren daar pas mijn comment beter op

4 maart 2016 om 22:20

Jongens laten we reëel zijn, dit is de discussie niet waard. Over het vertoonde spel over de gehele wedstrijd gezien verlies je gewoon 9 van de 10 wedstrijden op deze manier. De wedstrijd die je niet verliest steel je minimaal 1 punt.

4 maart 2016 om 22:23

@scolla28, eigenlijk wou ik reacties als die van dhr. Staatsen voor zijn. Tevergeefs gedacht dat er misschien eerst naar onszelf zou worden gekeken in plaats van met de de vinger naar een ander te wijzen. Van m'n pa altijd geleerd dat als je met 1 vinger naar een ander wijst, er 3 op jezelf gericht zijn

4 maart 2016 om 22:31

@ scolla

Volgens de regels waren er 2 mogelijkheden

1 .De arbiter had door moeten laten spelen omdat het geen opzet was.

2 De arbiter had het moeten beoordelen als wel opzettelijk.. Dan is het een overtreding, en een penalty (overtreding in de 16) en een rode kaart (ontnemen scoringskans).

4 maart 2016 om 22:32

@tukkertje
Dan moet je echt eens beter naar je pa luisteren

4 maart 2016 om 22:36

Haha, daar heb je ook zeker een punt in Staatsen

4 maart 2016 om 22:40

@scolla: na nalezen van de spelregels zie ik niets over een penalty bij voordeel uit onopzettelijk hands.

Lijkt mij dus een fabeltje en een cadeautje van Blom.

Zeer verdiende overwinning van Ado. De opmerkingen van Van Oostveen hebben zijn uitwerkingen gehad. Vuur was ineens gedoofd bij de spelers van Twente. Was natuurlijk te verwachten.

Wel jammer dat het verschil uiteindelijk wordt gemaakt door een fout van Blom. Hoe kan een professionele arbiter de regels nu niet kennen

4 maart 2016 om 22:05

Ach man, kwalitatief komt fc twente toch ook gewoon tekort? Ligt echt alleen aan Van Oostveen.

4 maart 2016 om 22:13

Twente heeft de afgelopen weken bewezen dat het zeker kwaliteit heeft. Met deze selectie moet je in de top 10 komen.

Zonder Ziyech is het wel echt een matig elftal en Cabral komt nog geen paal voorbij. Twente is na vanavond wel van de roze wolk afgekomen en werd vooral in de eerste overklast door Ado.

4 maart 2016 om 22:34

Normaal is het mannetje passeren niet het probleem van Cabral. Maar dan.. Zelden weet hij te imponeren met een goed schot, fijne voorzet of vervolg van zijn actie. Speler met dreiging zonder rendement helaas.

Helaas hebben we de goede lijn niet door kunnen zetten. Vandaag was het op het laatste kwartier na ontzettend zwak, waarbij er geen enkele lijn in het spel zat, geen pass overkwam en alles mislukte. Dik verdiende overwinning van Ado, die eigenlijk in de rust al de wedstrijd in de pocket had moeten hebben (maar waar wij goed wegkwamen met 3x houtwerk)

Vergat het bij m'n eigen reactie net te vermelden, maar wat een heerlijk aansluitingstreffer trouwens. Zelf ook nog een keer het houtwerk geraakt tussendoor, dus spannend was het wel. Maar hoe dan ook volledig terecht verloren natuurlijk.

5 maart 2016 om 02:12

Weer een bewogen week, de woorden van de Knvb. Psychologisch houdt dat geen paard vol en dat zie je terug.

Gefeliciteerd ado fans, jullie hadden namelijk ook met 6-1 kunnen winnen dus zeggen dat het onverdient is gaat helaas niet.
Volgende week weer een wedstrijd, weer een nieuwe kans

Dramatische wedstrijd. Cabral was helemaal slecht. Wat een egoist zeg. Terrechte overwinning voor Ado. Overigens waren de Twente supporters de hele wedstrijd luid te horen. Klasse !

In het stadion heb ik Twente supporters echt niet gehoord maar blijkbaar hoor je het op tv beter. Cabral ging er bijna in geloven dat ie zo goed was eb na vanavond ook weer met beide beetjes op de grond. Die Ede speelde ook een dramatische wedstrijd.

4 maart 2016 om 23:06

Ik heb ze ook niet gehoord, maar bik streams is dat vaker zo. Oost-Indisch doof zijn is ook een mogelijkheid. Off: was geband tot 10 minuten na de wedstrijd, dus heb helaas niet mee kunnen praten. Hoop dat je me niet te erg hebt gemist wat een top wedstrijd met lekkere kansen

4 maart 2016 om 23:12

Ik hoorde ze echt duidelijk bij de 2-1.. Maar we zongen zelf ook de hele pot door en dus dan hoor je ze sws niet!

4 maart 2016 om 23:13

Ik heb je inderdaad wel gemist vroeg me al af waar je bleef. Hoezo ben je geband dan? Jij bent altijd iemamd die netjes zijn reacties plaatst en nooit provoceert.
ADO speelde een sterke wedstrijd en dan vooral de eerste helft heel sterk gespeeld en de drie punten zijn dik verdiend. Op naar het linker rijtje! Geniet ervan en tot volgende week in Utrecht!

5 maart 2016 om 00:55

Huh? Vakkie-l, zat jij daadwerkelijk de hele wedstrijd in het stadion met je telefoon in je hand? Als je in het stadion zo actief bent in live meepraten is voor mij dan echt niet te begrijpen.... zonde van je kaartje

Jammer, na 5 overwinningen op rij verloren. Terecht, dat wel. Er werd zeer matig verdedigd vandaag. Ook vraag ik me af of die handsbal van Uvini wel echt hands was, volgens mij kon hij er vrij weinig aan doen.

Haha J Staatse wat een treurige reactie. Ado speelde erg goed en had hier met drie doelpunten kunnen\ moeten winnen. Fijne avond verder.

Verdiende overwinning voor Ado, maar Blom beslist de wedstrijd.

Net weer de herhaling gezien van de penalty die Twente moet krijgen voor de duw tegen Gutierrez.

Ook is de penalty van ado onteecht gegeven. Bal naar de hand is geen penalty.

Zie mijn eerdere reactie bal naar de hand hoeft geen penalty te zijn tot dat je er voordeel van hebt. Daarnaast is het ook van belang in wat voor positie zijn betreffende arm was ik ben laat thuis maar ga wel ef de herhaling kijken.

4 maart 2016 om 22:35

Het enige criterium is wel of geen opzet.

5 maart 2016 om 08:51

Afgelopen zondag gaf hij hem bij ons niet, en nu wel? Ado wel vele malen beter maar blom beslist het wederom weer

Yeah! 3 puntjes en dat in eigen huis!

Kristensen pakte zijn kans met twee handen aan. Volgende week gewoon weer dit elftal. Al heb ik liever Zuiverloon op rechts.

Ook wil ik in het bijzonder Kanon een compliment geven. Wat een strijd, wat een wil! Logisch dat die in het Ivoriaanse elftal speelde. Samen met Tommie een geweldige Cv.

De sfeer was ook fantastisch, het was een groot feest en het is bij ons op Noord wel anders geweest.

We waren een eenheid, dat zag je op het veld en tribunes!

Ohh Den Haag we love yaa

4 maart 2016 om 22:25

Ja waarom was Zuiverloon eigenlijk gepasseerd? Die is toch gewoon basis-waardig lijkt me?

4 maart 2016 om 22:52

Denk dat hij nog een beetje in vorm moet komen na zijn blessure.
Cabral is niet zo'n hele goede speler vandaar dat Ebuehi op de been kon blijven staan.
Maar tegen teamspelers heb je helemaal niks aan Ebuehi..

4 maart 2016 om 23:02

Ebuehi is een leuke talent en die moet je rustig brengen. Ebuehi speelde in de basis omdat Zuiverloon nog niet topfit is. En Ebuehi heeft zijn taken goed uitgevoerd en is ook nog eens zeer snel wat goed van pas komt als je tegen Cabral speelt. De sfeer zat er inderdaad goed in, maar dat is al een tijdje nu aan de gang en het kan alleen maar nog meer en beter.

Forza Fcdh!

Ik vond Cabral weer net zo slecht als toen hij bij ons speelde.

Lekker egoën heel de pot..

Heb je 70 minuten lang niets te vertellen en moet je blij zijn dat je niet met 3 4 0 achterstraat ga je lopen zeuren over de scheidsrechter.

Schilder ons aub niet af op de dwalingen van enkele medesupporters. Gelukkig getuigen de meeste supporters hier nog wel van enig inzicht en de mogelijkheid tot relativeren

4 maart 2016 om 22:51

Dat Ado de kansen niet afmaakt kun je mij niet aanrekenen.

Dat Blom 2 verkeerde beslissingen neemt reken ik hem wel aan. Die fouten bepalen het resultaat (winst/gelijk/verlies). Het had dus zo maar een gestolen 1-2 overwinning voor Twente kunnen zijn. 3 kostbare punten.

Blom met de goedkope penalty heeft zeker geholpen, niettemin een verdiende zege voor Ado. Twente gewoon te zwak vandaag, wel mooie goal Ziyech.

Niet meer over kletsen. Verdiende nederlaag. Na 2 minuten was het al beslist. Dat het dan bij rust nog slechts 1-0 is, is te danken aan het alluminium. 2e helft start je aardig, maar krijg je een 'welles/nietes' pingel tegen.(dan krijg je hem altijd tegen). Dan nog een redelijk laatste kwartier waar je eventueel van 2-1 nog 2-2 zou kunnen maken, maar dan zou je de afhaalchinees hebben overvallen en da's niet netjes. Nou hopen op eens een keer normale uitslagen dit weekend en alle clubs onder ons halen dan ook geen punten, maar ja....

Maar ado, bedankt voor het spandoek!

4 maart 2016 om 23:07

Ondanks alle malaise rond de club hoop ik dat Twente wel behouden blijft voor de eredivisie.

Veel succes verder man.

Vond de overwinning van Ado terecht
Vond de strafschop van Ado een lachertje. Hij heeft z n arm ong 10 cm van zn lichaam

Terechte penalty. Bal gaat door het contact niet meer naar Havenaar. Opzettelijk? Wellicht niet, maar wel een scoringskans.

Vlaar haalde tegen Utrecht ook Vilhena niet opzettelijk neer, maar een pingel was het wel degelijk.

4 maart 2016 om 23:53

Fm Nederland, jij kent de regels echt niet. Bij een normale overtreding doet het er niet toe of het opzettelijk of niet was (vb Vlaar). Bij hands is het enige criterium opzettelijk. Aangeschoten, scoringskans of voordeel etc. doet niet terzake.

5 maart 2016 om 23:44

Knvb: Als een speler met een onnatuurlijke beweging de bal raakt, is het hands en ook altijd een penalty. Is er contact bij een speler die zijn ar­men in een normale positie heeft, dan is het geen hands. Of de scheidsrechter dan alsnog naar de stip wijst, hangt van factoren af. Als de kans voor de aanvallende partij daardoor is verkeken of als door de aanra­king een goal is voorkomen, dan geeft de arbiter een strafschop.

Dus. Een penalty.

5 maart 2016 om 00:07

Dat de bal niet naar Havenaar gaat doet niet ter zake Het gaat eromof de hands opzettelijk was en of z n hand naar de bal toeging. Volgens mij niet.
Het was in ieder geval een goedkope pingel

5 maart 2016 om 09:13

@ottofont, als dat een opzettelijke handsbal was dan weet ik het niet meer. Maar Kevin Blom dacht daar kennelijk anders over. En daar heb je je als ploegen uiteindelijk bij neer te leggen. Ik was, ben en blijf van mening dat er tegenwoordig veel te gemakkelijk strafschoppen worden uitgedeeld voor dit soort onbenullige en onvermijdbare gebeurtenissen. Het nodigt in ieder geval aanvallers uit om een bal in het strafschopgebied bewust op een arm van een nabij staande tegenstander te deponeren. Zoals dat tot mijn afgrijzen ook al jaren in het veldhockey het geval is. Door de bal van dichtbij bewust op de voet van een tegenspeler te plaatsen.

5 maart 2016 om 09:37

Je verandert er inderdaad niets meer aan.
Ado had na de dramatische 1 e helft van Twente inderdaad mat 3-0voor moeten staan.
Alleen dat deden ze niet het was door veel mazzel 1-0. Dan beslist Blom door zo n dwaling wel de wedstrijd. En er wordt ook veel te snel een pingel gegeven. Dan roepen ze er is contact dus een pingel.een verdediger moet toch kunnen probereb de bal te spelen. Als een aanvaller iets voelt dan stort die als een stervende zwaan naar de grond.als er sprake is van een overtreding vind ik een pingel prima maar nu kun je als verdediger zijnde nauwelijks meer een actie doen in de 16

Respect ado fans zo moeten alle clubs en supporters voor de ned clubs om gaan

5 maart 2016 om 09:15

Dat spandoek was netjes, de spreekkoren rond de 20e minuut niet.

Verdiende overwinning van de thuisclub. Wat me het meest van de wedstrijd zal bijblijven is het wonderschone doelpunt van Hakim Ziyech. Arme Danny Blind.........